Diepe haat!

Waar komt de diepe haat weg? Diepe haat die Jesse Klaver, Attje Kuiken, Sigrid Kaag hebben tegen Nederland en de Nederlander. Maar ook een Carola Schouten, Dilan Yesilgöz – Zegerius en om over Mark Rutte maar helemaal niet te spreken.

En weet u, deze mensen hebben ook nog een andere overeenkomst. Ze vinden dat FvD een bedreiging is voor onze democratie. Terwijl ze zelf verantwoordelijk zijn voor de vele crisis waarin we inmiddels zitten. Alsof ze zich er niet van bewust zijn dat in een crisis de democratie het eerst wordt geslachtofferd.

Het is dan ook juist FvD dat zich het meest verzet tegen de revolutie die inmiddels in gang is gezet. Eens temeer wordt duidelijk gemaakt dat een revolutie nu eenmaal als eerste de eigen kinderen eet.

Corrupt

Neem alleen al het voorbeeld Jaap van Dissel. Gideon van Meijeren (FvD) noemde Jaap van Dissel CORRUPT. Inmiddels is via Yves Gijrath en Erik de Vlieger bekend geworden dat Jaap van Dissel tijdens de coronaperikelen van de stichting ‘Open Nederland’ (testen voor toegang) een bonus van € 750.000 kreeg. En vervolgens € 400.000,- doorsluisde naar een bank in het buitenland (Aruba). Heet dat dan geen CORRUPTIE!? En wat gaan dan nu die honderden wetenschappers doen. Steunen ze nu Gideon van Meijeren?

En het is niet enkel CORRUPTIE ex-wetenschapper Robbert Dijkgraaf. Ook de politieke beïnvloeding is er geweest en er is over gelogen. Er zijn inhoudelijke aanpassingen gedaan ener is gerommeld met notulen. Zou nu de geen actieve herinnering kaart weer worden getrokken, of wordt er weer overgegaan op andere omgangsvormen? Opmerkelijk trouwens dat het juist FvD was die wilde testen, testen en nog eens testen aan het begin van wat de coronacrisis werd.

Rood-Groene fusie

Dan Jesse Klaver en Attje Kuiken die nu weer krakelen dat er een prijsplafond voor de energierekening moet komen. Jesse Klaver en Attje Kuiken die in werkelijkheid voorstander zijn van een fusie tussen GroenLinks en de PvdA. Beide hebben ook tegen een verlaging van de energiebelasting gestemd.

Het is enkel goedkoop zieltjes proberen te scoren/winnen. Dit zeggen maar ondertussen meerdere malen moties voor een verlaging tegenstemmen. Ongeloofwaardig theater op de staatstelevisie.

Bemoei Heks

En de minister van Financiën Sigrid Kaag met haar strijd tegen klimaatverandering. Dit vraagt iets van ons allemaal. Compensatie energie niet ten koste van klimaataanpak. Klimaat is de portefeuille van Rob Jetten. De Rob Jetten die gemeenten verplichte om Gazprom contracten op te zeggen. Bij gemeenten die keurig luisterden naar deze tassendrager van Sigrid Kaag zullen de lokale lasten exorbitant stijgen. Want net als multinationals, grootbedrijven en de grote supermarkten zullen ze de hogere lasten door berekenen maar ons. Het volk dat jullie zo haten!

Diep triest!

Steeds meer mensen in Nederland zijn inmiddels veroordeeld tot producten (en medicijnen) die op of over de datum zijn. Terwijl asieleisers zaniken over het eten in het hotel waar ze verblijven: op kosten van dezelfde Nederlanders.

En dan te bedenken dat Carola Schouten de huidige Minister van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, in 2019 al aangaf: “… en voor mensen met lagere inkomens kan een supermarkt die voedsel verkoopt die tegen de uiterlijke houdbaarheidsdatum aanzit ook een oplossing zijn.”

Carola Schouten die nu tijdelijk Henk Staghouwer vervangt als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Is dat de Christelijke barmhartigheid waar die CU voor staat?

Wij zijn staan voor een land met een Westerse samenleving waarin onze normen en waarden volgens de Christelijk – Humanistische cultuur en tradities leidend zijn. Maar dat wil toch niet zeggen dat we onze wangen beurs moeten laten slaan. Het toch ook onze burgerplicht om op te staan tegen onrecht.

Jullie zijn in en in slechte mensen. Om de woorden van Pepijn van Houwelingen (ook FvD) te gebruiken: “De schuldige moeten voor een tribunaal“.

NLinNood vlag


© Verbindend Enschede

NLinNood heeft een eigen vlag ontworpen en vervaardigd. Niet omdat we de omgekeerde vlag intimiderend vinden maar omdat we er aanstoot aan nemen of omdat het een Duitse vlag is

Nee, gewoon volgens de democratie en in het kader van keuzevrijheid. Wil je de vlag bestellen? Mail naar……..

#NLinNood #WegMetDitKabinet

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland / Enschede is het waard


Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer en sinds maart 2018 voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

Geachte heer Versteeg, zoals door ons al zo vaak is geschreven.

Hoeveel bemiddelaars hebben we nog nodig om alle ellendes op te lossen?
 
Dat zijn Kamerleden met het eigen belang, (lees inkomen), het coalitie belang en het partij belang en personen zoals ambtenaren, politici, bestuurders, die deze belangen zeer hoog laten prevaleren boven de belangen van de Nederlandse burgers.

Vele voorbeelden aanwezig, zie hieronder ellendes M. Rutte en S. Kaag. De uitleg: http://www.sdnl.nl/iedereen.htm#verwijzing-2 en de door u genoemde personen zijn het ultieme voorbeeld.

Net nog gehoord op een Duitse TV nieuwszender dat door de EU elk jaar 600 miljoen euro wordt betaald voor de Palestijnse Staat aan Abbas. http://www.vrijspreker.nl/wp/2022/08/holocaust-uitspraak-mahmoud-abbas-laat-zien-waarom-er-nog-geen-vrede-is/

Wel haat naar de eigen Nederlanders maar deze haatverspreider Abbas wordt door genoemde personen geen strobreed in de weg gelegd en zeker niet door mevrouw Kaag met haar man, die ambassadeur was in Zwitserland voor de Palestijnse Staat.

M.v.g. Paul Quekel

TER INFO onze correspondentie met de nieuwe voorzitter van de WIARDI BECKMAN stichting de heer Tim S Jongers, m.v.g. Paul Quekel. Geachte heer TimS Jongers, Gefeliciteerd met uw benoeming bij de http://www.wbs.nl/index.php/nieuws/tim-s-jongers-nieuwe-directeur Wiardi Beckman Stichting. Mede naar aanleiding van uw optreden 4 september 2022 bij Buitenhof over armoede en onze artikelen over armoede, uw optreden: http://www.npostart.nl/buitenhof/04-09-2022/VPWON_1332222 vanaf minuut 36.25.

Leest u de column van prof. Ronald Plasterk (zie hieronder) en ga met de PvdA terug naar de arbeiders. Stop de samenwerking met de communisten van GroenLinks, met TOB man Yasser Feras: https://sta-pal.nl/2022/08/yasser-feras-pleit-voor-meer-mensenhandel/

Leest u over echte armoede op http://www.sdnl.nl zie: http://www.sdnl.nl/armoede.html en http://www.sdnl.nl/armoede7.htm waar wij al decennia lang aandacht voor vragen over de structurele armoede in Nederland. Nooit werden er door de toenmalige regeringen en de kabinetten van M. Rutte hieraan echte aandacht geschonken met de nu desastreuze gevolgen. 
Met verdrietige groet,
Paul Quekel 78 jaar met alleen AOW.
 
CC Paul Janssen hoofdredacteur Dagblad de Telegraaf.

TER INFO:
En leest u onze brief aan Wim Kok over het Nederlandse aardgas uit 1996 op http://www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm en mijn columns Utopie, Illusie, De Berusting en Milieu.
 
Ontvangen van een relatie uit prikbord 842, https://sta-pal.nl/2022/08/prikbord-nr-842/. En gaat het niet veel meer om de eigen portemonnee dan om de arme echte asielzoekers? Zie antwoord. M.v.g. Paul Quekel
 
Citaat uit 842:Vluchtelingenwerk in 2021
 
Uittreksel website:
 
Begeleiden we 67.000 asielzoekers bij hun asielprocedure.
 
Begeleiden we 58.500 vluchtelingen in de gemeenten.
 
Zetten 11.000 vrijwilligers zich in voor vluchtelingen en zijn we actief in 80% van alle gemeenten.
Starten we bijna 3.800 aanvragen voor gezinshereniging en ondersteunen we vele duizenden vluchtelingen met hun gezinshereniging die in voorafgaande jaren is gestart.
Volgen bijna 3.200 vluchtelingen een inburgeringscursus.
 
Creëren we duizenden ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders via projecten en campagnes. Ondersteunen we 25 lokale organisaties die vluchtelingen bijstaan aan de grenzen van Europa en Curaçao. (einde citaat)
 
Wellicht begrijpt u het nu: vooral aan de grenzen van Europa. Geen gelukszoekers, maar ‘vluchtelingen’ die beslist niet naar Denemarken willen. En van tienduizenden asielzoekers en ‘nareizenden’ (gezinshereniging) volgen er welgeteld 3200 een inburgeringscursus?

De personeelskosten waren bijna 49 miljoen voor ongeveer 700 fte’n; dat is gemiddeld € 70.000 per medewerker. Reserves en fondsen bedroegen € 32 miljoen. Een staat in de staat; lees de jaarrekening maar eens goed.
 
Antwoord met Praktijk voorbeeld:
Vrouwen en kinderen? Die komen bij de gezinshereniging.

Een relatie van mij had 2 Syriërs aangenomen. Zeer snel kregen ze een huis en op de vraag van mijn relatie: “kunnen we helpen met de inrichting via de kringloop”, was het antwoord: “dat is niet nodig, we krijgen 12000 euro van de gemeente en kopen alles nieuw”.

Een paar maanden later was ik weer bij het bedrijf van mijn relatie en er liepen 7 jonge kinderen rond. Ik vroeg aan hem “van wie zijn die kinderen?” van die Syriërs die hebben hun vrouwen en kinderen laten overkomen. Twee asielzoekers werden er 17.

Nu werken de Syriërs niet meer voor hem, ze vonden het werk te zwaar en genieten nu van de Nederlandse sociale voorzieningen.
Mijn relatie is van Turkse afkomst, kan geen personeel krijgen en zegt: “Nederland is knettergek geworden”.

De asielindustrie.
Toen mevrouw Rita Verdonk de toestroom van asielzoekers indamde schreeuwden velen moord en brand. Er dreigde veel asielindustrie werknemers ontslagen te worden.

Er ging toen al 7 miljard euro om in de asielindustrie en was dit vele geld voor echte asielzoekers? Nee, want velen zoals asiel advocaten, asiel psychologen, asiel psychiaters, asiel dokters en artsen, asiel leveranciers, asiel COA medewerkers, asiel hulpverleners enz. enz. verdienen een goed inkomen uit de Nederlandse Staatsruif en dat zou op de tocht komen te staan.

De heer Gerd Leers heeft nog de voorzitter van het COA mevrouw Albayrak ontslagen, die zich een inkomen had gegeven van 500.000 euro per jaar en in een Mercedes van meerdere tonnen reed. 

We weten hoe het is afgelopen. Rita Verdonk werd op een zijspoor gezet en Mark Rutte werd met de hulp van Gerrit Zalm gekozen tot partij voorzitter en daar ondervinden wij nu de vreselijke ellendige gevolgen van.
Hoeveel bemiddelaars hebben nog nodig om alle ellendes op te lossen?
 
Dat zijn personen met het eigen belang, (lees inkomen), het coalitie belang en het partij belang en dat personen zoals ambtenaren, politici, bestuurders, deze belangen zeer hoog laten prevaleren boven de belangen van de Nederlandse burgers. Vele voorbeelden aanwezig, zie ellendes en uitleg: http://www.sdnl.nl/iedereen.htm#verwijzing-2.

M. RUTTE en S. KAAG DOCTRINE VAN ELLENDES:

VERANTWOORDINGEN en misstanden van en door de heer M. Rutte en c.s.
Zorg en ziekenhuis ellende, Zorgverzekeraars ellende, Toeslagen ellende, Woekerpolis ellende, ICT ellende, Cyber ellende, Pensioenen ellende, UWV ellende, Jeugdzorg ellende, Onderwijs ellende, Studieschuld ellende, Woningnood ellende, Bouw ellende, Aardbevingen ellende, Energie ellende, Elektriciteitsnet ellende, Infrastructuur ellende (wegen, vooral N wegen, spoorwegen, viaducten en bruggen), Marktwerking en Privatisering ellende, Gedoogcultuur ellende, Gerechtelijke macht ellende, Raad van State ellende, Politie en Justitie ellende, Overstroming ellende, Covid 19 ellende, Immigratie ellende. Gas tekort ellende, Schiphol ellende, Stikstof ellende, Pfas ellende, enz. enz.

Schuld per hoofd van de bevolking was in 2012 nog 12000 euro en nu in 2022 al 28000 euro en daar zijn de garantiestellingen voor ECB en Brussel en de COVID 19 en Oorlog kosten nog niet in meegenomen. Hoezo diepe zakken? Daar boven op oplichtingen met LIBOR, EURIBOR, Witwassen, Derivaten, Woekerrentes, Dividend oplichtingen enz. enz.

Waarom onbetaalbaar aardgas?
VRAAG: Waarom betalen wij als burgers van Nederland nu in 2022 al meer dan 2,50 euro per kuub aardgas en de prijsstijgingen zijn nog niet ten einde.

Een decennia lang een GAS debacle ingezet door Joop den Uyl, PvdA die ons aardgas verkwanselde aan Italië voor 1,7 eurocent per kuub en door Wim Kok, PvdA die ons aardgas versjacherde voor 4,5 eurocent aan Oost-Europese landen.
 
In1996 hebben wij nog een brief gestuurd naar minister-president Wim Kok om ons gas in de Nederlandse grond te laten zitten, totdat wij als inwoners en bedrijven het zelf nodig hebben. Hoeveel eenvoudiger was nu de energie transitie geweest! Zie http://www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm even door scrollen.

Er werd niet geluisterd en dit beleid werd gecontinueerd door alle opvolgers, die nooit hebben ingegrepen voor een beter GAS BELEID. Incompetent beleid met zeer ernstige gevolgen, die zichtbaar zijn in Groningen en onze portemonnee.
 
En mede door de verkoop van onze nutsbedrijven aan buitenlandse energiereuzen met privatiseringen en marktwerkingen. Kijkt maar naar radar hoe dat nu voor Nederlandse burgers uitpakt.
 
INFO over waterstof
Van: Paul Quekel
Verzonden: donderdag 9 juni 2022 23:32
Aan: broeke@drift.eur.nl
Onderwerp: WATERSTOF Ioniseren en ventileren.
 
Geachte heer prof. Rotmans, n.a.v. uw optreden 10 juni 2022 bij OP1,
Subsidies moeten blijven stromen om de Nederlandse aan het buitenland verkochte NUTS energie bedrijven zeer rijk te maken. Echte oplossingen, zoals met Kernenergie worden genegeerd. Ons voorstel is, om in Afrika (Gambia) grote zonneparken neer te zetten en daarmee zeewater te ontzilten en waterstof maken om 2 zaken op te lossen: 

Zie ons voorstel al uit 2001 op http://www.sdnl.nl/newrainforest.htm voor echte oplossingen en mijn column over het milieu uit 2002 onderaan deze webpagina. Ook in die tijd naar de Shell en de politiek gestuurd. Nooit reactie op gehad.

1. Ontzilting van zeewater met deze opgewekte stroom ontziltingmachines te laten draaien, de dorre gebieden te bevloeien en nieuwe vegetatie laten groeien, zal veel CO2 worden opgenomen. Bijkomend voordeel de zeespiegel zal dalen als er veel, heel veel zeewater wordt ontzilt.

2. Waterstof produceren en deze waterstof vervoeren naar Nederland en de bestaande infrastructuur gebruiken om Nederland schoner en milieu vriendelijk te maken. Zie artikel hierover in het FD. https://fd.nl/ondernemen/1218880/miljarden-kostende-gasleidingen-in-de-noordzee-snakken-naar-waterstof

Dat gaat met de huidige aanpak met Biomassa centrales en de Zonneparken en Windmolens in Nederland en op zee niet lukken. Zie bijlage waar een vriend van mij de heer Franc Schalken aan heeft meegewerkt. Zijn vrouw komt uit Gambia. Hiervoor heb ik bij de heer Dijsselbloem geld uit het investeringspotje aangevraagd, nog steeds geen reactie op gehad.
 
De ambtelijke, politieke, bestuurlijke verantwoordelijken, praten, praten, praten, vergaderen, schrijven rapporten en er gebeurt niets, helemaal niets, ze lossen niets op! Ze zijn voornamelijk met zichzelf bezig, met hun eigen belang, (lees inkomen), met het partij belang en coalitie belang, hetgeen ze hoog, zeer hoog laten prevaleren boven de belangen van de gewone Nederlandse burgers.
 
Citaat uit eigen werk: “Ik ben overigens niet links en niet rechts maar voor een betrouwbare transparante overheid met hardwerkende politici, ambtenaren ter eer en glorie van de gewone huis, tuin en keukenburgers. Verantwoording heeft de politiek nog nooit genomen. Vele voorbeelden zijn te noemen. Liegen mag zelfs Gerrit Zalm en het zuur is dubbel zout geworden”.
 
En dat brengt de heer M. Rutte al vele jaren voortreffelijk in de praktijk, hij heeft zeer goed geluisterd naar de heer G. Zalm. 
 
M.v.g. Paul Quekel, 78 jaar en zeer bezorgd over Nederland.
 
BCC Politici, journalisten, redacties, hoogleraren, e.a.
 
Van: Paul Quekel
Verzonden: woensdag 2 maart 2022 15:37
Aan: voorzitter@eerstekamer.nl; voorzitter@tweedekamer.nl
Onderwerp: WATERSTOF Ioniseren en ventileren.
 
Geachte voorzitters van Eerste en Tweede Kamer, politici, hoogleraren, journaliste e.a.
 
Waarom hebben zoveel incompetente “Volksvertegenwoordigers” nooit antwoord gegeven om 2 grote zonneparken in Gambia aan te leggen en daarmee waterstof te maken? Nu gaat Portugal de aanleg doen.
Kijkt u naar https://youtu.be/B7eR4YIAHNg ZEER BELANGRIJK. Over ioniseren en waterstof.

Bron Dagblad de Telegraaf.
 
We zijn getuige van een opstand van de elite tegen het volk

Door RONALD PLASTERK
Updated Gisteren, 20:51Gisteren, 18:44 in COLUMNS

Bij revoluties keren de massa’s zich tegen de heersende elite. Maar het kan ook andersom, en daar zijn we nu getuige van: een opstand van de elite tegen het volk. Het is interessant dat dit al in 1995 was voorzien door de Amerikaanse historicus Christopher Lasch in zijn boek The revolt of the elites and the betrayal of democracy : de revolutie van de elites en het verraad van de democratie. Mocht de naam Lasch u bekend voorkomen: hij werd eind jaren zeventig beroemd met The culture of narcissism dat een soort cultboek werd, een dikke paarse pocket die je in je rugzak meenam op vakantie.

Lasch is overleden; het werk over de opstand van de elites heeft hij met zijn laatste krachten geschreven in 1995, dus bijna dertig jaar geleden. In het boek signaleert Lasch: ’De elite, die geld en informatie beheerst, die liefdadige instellingen en universiteiten bestuurt, die de culturele producties en het publieke debat in de hand heeft, is zelf het geloof in de westerse beschaving verloren. De elite laat de middenklasse in de steek, verdeelt het land en verraadt de democratie.’

Het zijn grote woorden, maar Lasch verwoordt hoe veel burgers het nu ervaren. Veel mensen zijn dit jaar tijdens de zomervakantie in eigen land gebleven. (Overigens plaatste een prominente GroenLinks-wethouder trots vakantiefoto’s op sociale media van zijn gezinsreis met het vliegtuig naar Amerika. Hij maakte met deze vakantie het door GL bepleite CO2-budget voor honderd huisgezinnen op). Maar wie in eigen land op vakantie was, zag overal omgekeerde vlaggen.

Radicalen
Als je D66 gelooft, vormen de boze boeren een kleine minderheid radicalen, rijke ondernemers met megastallen. Maar in het land van de pannenkoekenhuizen en kinderboerderijen, de kaaswinkeltjes en de dorpspleintjes zie je de omgekeerde vlag bij rijtjeshuizen, en wapperen de rode boerenzakdoeken op e-bikes.

Gewone mensen zijn het vertrouwen in de overheid kwijt. De regeringspartijen zijn de helft van hun kiezers kwijt, hebben minder dan een derde van het electoraat over, terwijl de linkse oppositie daar niet van profiteert; logisch, omdat PvdA en GL de regeringsplannen steunen.

Het verlies van vertrouwen in de overheid door ’de gewone mensen’, zoals de PvdA hen vroeger noemde, of ’de mensen in het land’ zoals ze heetten bij de VVD, is een logisch gevolg van het dedain waarmee de gevestigde partijen de bevolking behandelen.

Boerenrapalje
In NRC, spreekbuis van de elite, schreef journalist Hubert Smeets deze week dat het CDA overbodig is geworden, en gaf daarvoor deze reden: ’Het CDA is niet in staat het boerenrapalje op trekkers te isoleren en eigen klassieke polderclubs als de LTO te disciplineren.’

Dit is om twee redenen opmerkelijk. Ten eerste is in deze optiek de taak van politici niet om het volk te vertegenwoordigen, maar om het volk aan banden te leggen. ’Volksvertegenwoordigen’ wordt als populistisch beschouwd, terwijl je toch zou zeggen dat onze democratie erop gebaseerd is.

Maar NRC spreekt volksvertegenwoordigers erop aan dat het hun taak is om hun achterban te disciplineren.

Verder is het woordgebruik opvallend. ’Rapalje’ is een archaïsch woord, synoniem met schorriemorrie, janhagel, gepeupel, crapuul, tuig van de richel. Het wordt eigenlijk nooit in ernst gebruikt, hooguit ironisch. In de boeken van Marten Toonder praat Markies de Canteclaer zo, en die zegt er ’parbleu’ bij. Maar NRC gebruikt het om gewone mensen te beschrijven.

De elite is kosmopolitisch, gaat op vliegvakantie naar de Verenigde Staten en vindt tegelijk dat de andere mensen zouden moeten consuminderen, vindt – zoals Timmermans en zijn ambtenaren zeggen, en in de Volkskrant scribent Schimmelpenninck (parbleu) – dat mensen jarenlang te weinig voor hun energie en eten betaald hebben.

De elite is voor overdracht van macht naar Brussel, vindt het prima dat er steeds meer mensen naar Nederland verhuizen, maar houdt goed in de gaten dat nieuwkomers niet bij hen in de buurt komen wonen maar bij het schorriemorrie.

De elite bezoekt culturele evenementen die gesubsidieerd worden door belasting opgebracht door het janhagel, en kijkt neer op André Rieu omdat hij zonder subsidie muziek maakt waar mensen maandenlang voor sparen, en omdat hij iedere avond 12.000 mensen van klassieke muziek laat genieten.

Voor de gek houden
De elite pikt het niet langer naar de pijpen van het electoraat te dansen, en zet alle middelen in om te zeggen: het moet zoals wij bedacht hebben! Als je zegt dat het stikstofbeleid, waar elk huisgezin 4000 euro aan meebetaalt, ondoordacht is, ben je stikstof-ontkenner.

Maar je kunt mensen niet allemaal de hele tijd voor de gek houden, en mensen hebben het door. De regering zal waarschijnlijk niet vallen, omdat er na verkiezingen geen meerderheid te behalen is zonder partijen waar het rapalje op stemt.

Maar het beste zou zijn als volksvertegenwoordigers weer het volk gaan vertegenwoordigen: de VVD de ondernemers en middenstanders, het CDA de boeren, burgers en buitenlui, de CU de Urkse en Spakenburgse vissers, en de PvdA de arbeiders.