Yasser Feras pleit voor meer mensenhandel

GroenLinks-partijleider Yasser Feras (artiestennaam: Jesse Klaver) heeft gisteravond in een talkshow gezegd dat Nederland is opgebouwd door migranten en dat er géén sprake is van een asielcrisis.

Ik ben een kind uit een migrantenfamilie. Migranten hebben dit land opgebouwd. Ik geloof in het recht voor mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld om hier opgevangen te worden. Daar zal ik altijd voor blijven staan.”

Foto: Friends of Europe / Flickr

En daar slaat Feras de plank helemaal mis: hij moet een gewetenloze klap hebben opgelopen van een (wind-) molenwiek. Migranten hebben hier niets opgebouwd; het gros van de mensen die hier vanaf 1965 binnenstroomden (Aanvankelijk Turken en vanaf ca. 1970 Marokkanen zoals de vader van Feras) is na een korte carrière van 5 tot 10 jaar in de WAO of WW terechtgekomen onder politieke begeleiding van PvdA en de voorlopers van GroenLinks (PSP, PPR, CP) en praktische begeleiding van de vakbeweging NVV (destijds onder aanvoering van Wim Kok en Arie Groenevelt). Tijdens de kabinetten Lubbers werd al duidelijk dat er fors misbruik van de sociale voorzieningen werd gemaakt. De WAO is gedurende de jaren 1990-2004 (Paars, o.l.v. – alweer – Wim Kok) dan ook noodgedwongen veelvuldig aangepast. Onder andere werden de keuringsregels steeds strenger. Vanaf oktober 2004 vond er een massale (eenmalige) herkeuring plaats, met strengere keuringsnormen.

Wie de moeite neemt om de website van het CBS te raadplegen, zal zien dat allochtonen nog steeds een buitensporig groot beroep doen op alle sociale voorzieningen die ons land rijk is. Zo is ook de WAO ten gronde gegaan; aanvankelijk bedoeld als solidariteitsfonds, werd er het meeste uit gesnoept door mensen die daar nooit een bijdrage aan hadden geleverd en in veel gevallen bepaald ook niet zo ziek waren als zij deden voorkomen. Dat deel van de verzorgingsstaat (zie Drees sr.) is grondig gesloopt: door migranten. Jammer genoeg.

Ik ben in 1956 geboren in een huis met een oude waterpomp in de hoek van de keuken en er werd gekookt op een fornuis die op briketten werd gestookt. Op de benedenverdieping was elektriciteit voor verlichting en boven niet, vooral omdat het dak nogal eens lekte. De WC werd doorgespoeld met een emmer water en om de kont nog enigszins schoon te houden hingen er zorgvuldig gescheurde kranten aan een spijker op de spreekwoordelijke ‘plee’. Mijn vader was keuterboer en werkte daarnaast nog 44 uur per week (dat was toen een normale werkweek) in een metaalfabriek. Geleidelijk aan ging het beter en in 1967 – toen een ‘buitenlander’ in ons land nog een bezienswaardigheid was – werd ons huis verbouwd; een fatsoenlijke WC, een douche, elektrische verlichting, een kooktoestel op butagas en een koelkast. En wij waren niet de enigen! Vanaf 1900 werden de rendementen van de democratie (in 1865 ingezet) merkbaar en mede op grond daarvan kon ons land zich sneller dan verwacht herstellen van de Tweede Wereldoorlog.

Dit land is niet opgebouwd omdat hier migranten waren, maar omdat ze er toen nog niet waren.

Asielcrisis

“Dit is een heel normaal jaar wat betreft het aantal asielzoekers dat binnenkomt. De grote piek in 2015 hebben we ook aangekund. We kunnen dit aan. De echte oplossing ligt ergens anders. Als je de mensen hoort die zich nu verzetten tegen de komst van vluchtelingen in Nederland, hoor je precies dezelfde dingen als in 2015: ‘Mijn kinderen kunnen geen huis vinden, ik kan mijn energierekening niet betalen en nu gaan we een vluchteling helpen?’ Iedere politicus die jou doet geloven dat de problemen verdwijnen door geen vluchtelingen meer te accepteren, dat is niet waar. Politici moeten gewoon eerlijk zijn. We hebben internationale verdragen ondertekend en hebben een grondwet. Als mensen vluchten voor oorlog en geweld, dan vangen we ze op.”

We kunnen Feras op zijn wenken bedienen: maar natuurlijk vangen we ze op: maar wel in hun eigen regio en niet hier. En als dat toch hier moet, dan worden ze opgevangen in de huizen van de partijleden die vóór opvang in ons land zijn. Op hun kosten. De Barmhartige Samaritaan ving ook iemand op, maar betaalde wel en zonder dralen alle kosten zelf; het valt niet in te zien waarom dat nu ook niet zo kan. Wat nu gebeurt, zoals het over de schutting smijten van honderden gelukszoekers in een buurtschap van amper 200 inwoners, is een schandaal zonder weerga. Waar zijn de vluchtelingenkampen in Noord-Afrika (zoals Marokko) of op het Arabisch schiereiland en hoe zien ze eruit daar?

We hebben aan Feras nog de ‘studiefinanciering’ te danken, waardoor tienduizenden jongelui nu financieel klemvast zitten en in de Kamer verdomd hij het om het voortouw te nemen om deze zelfgecreëerde rotzooi nu eens grondig op te lossen. Nee: hij zit op televisie te oreren over die vreselijke wereld en dat iedereen uit die vreselijke wereld maar naar Nederland moet komen. En dan zegt hij ook nog dat zijn vader dit land heeft opgebouwd.

Ik wil er wel wat onder verwedden dat die man destijds al snel weer naar Marokko is vertrokken, met een uitkering van wonder en geweld. Zijn zoon heeft het kennelijk tot zijn erfelijke plicht gerekend dit land verder af te breken en dat is uitdrukkelijk niet zijn vader aan te rekenen, maar hemzelf en niemand anders.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Boudica
1 jaar geleden

Bij gebrek aan kennis (door hun verkorte HBO opleiding) van de geschiedenis van Nederland lullen ze maar uit hun politieke deugnek. Kan toch allemaal in NL, ze denken dat wij NL-ers toch achterlijk zijn. Zeker is dat Klaver nog nooit van Piet Hein gehoord heeft. Terug naar school zou ik zeggen, de idioot.

Koddebeier
1 jaar geleden

Met een IQ van 45 doe nou éénmaal rare uitspraken !

J.Blaak
1 jaar geleden

Stoppen met financieren van alle clubs die niets toevoegen aan het welzijn/welbevinden van het autochtone nederlandse volk/natie.
Milieuclubs, vluchtelingenhulp, artsen zonder grenzen, rode kruis enz.
Grof weg: waar de postcodeloterij zijn geld achterlaat moet de nederlandse subsididietiet worden afgebonden.

Paul Quekel
1 jaar geleden

Huis door mij gebouwd in 1976 Graafsebaan 84 Rosmalen

Graafsebaan 84 Rosmalen.jpg
Paul Quekel
1 jaar geleden

Geachte heer Nijhof, ik hoorde deze opvolger van de Communistische Partij het ook zeggen dat Migranten ons land hebben opgebouwd. Sorry dat mij een vloek ontsnapte, omdat de generatie van mijn ouders opgegroeid in de oorlog hard heel hard hebben moeten werken, zoals ook mijn generatie. Mijn vader werkte als machinist van de NS 48 uur per week en had geen geld om een fiets te kopen en lopend (meer dan 1 uur heen en terug) naar zijn werk ging, van Strijp Ruurlostraat 37 in Eindhoven naar het station van Eindhoven.

Ik werkte 42 uur in de week op de Hollerith afdeling (voorloper ICT) van KZO, Koninklijke Zwanenberg Organon in Oss en had daarnaast nog 2 bijbanen om de aanbetaling te verdienen voor ons eerst koophuis in Oss. Daarna diverse keren in de avonduren huizen gebouwd en met de winst mijn eigen bedrijf begonnen en gebracht naar een omzet van 50 miljoen gulden per jaar, zie http://www.sdnl.nl/quekel-comdes.htm en http://www.sdnl.nl/quekel-rodias.htm en leest u mijn interviews.

Echt werken:
Om 06.00 uit reed ik uit Oss uur naar Zwolle voor een project van het GEB (Energie en Water bedrijf) van de Gemeente Zwolle. Werkte in de middag door en reed om 16.00 uur naar de bouw in Rosmalen. Zorgde ervoor dat de specie in de kuipen zat voor mijn metselaars en timmerlui, die om 19.00 uur kwamen. Om 21.15 uur gingen ze weg en ik werkte door tot 23.00 – 24.00 uu. De volgende dag om 6.00 uur weer naar Zwolle te rijden. En dat voor bijna een geheel jaar.

Zie het huis op de Graafsebaan 84 in Rosmalen dat ik in 1978 verkocht voor 800.000 gulden en met de winst dus mijn computerbedrijf ben begonnen. Waarde nu meer dan 1,5 miljoen euro.

Wie heeft Nederland opgebouwd? Meer dan 80 miljoen gulden heb ik betaald aan belastingen, privé en zakelijk. Niet de heer Klaver als het ultieme voorbeeld van een persoon uit het Kostbanen Circus, die elke 23e van de maand het vaak vorstelijke salaris uit de Staatsruif ontvangen, voor uitleg: http://www.sdnl.nl/iedereen.htm#verwijzing-2.

Citaat hieruit: “Volksvertegenwoordigers? Die zijn er toch voor de gewone huis tuin en keukenburgers, tenminste dat zou zo moeten zijn. Is dit de tegenwoordige invulling van het mooie beroep van volksvertegenwoordiger? Of is deze naam verkeerd en moet het VOLKSONTNEMER zijn, ontnemen van geld, ontnemen van rechten, ontnemen van vrijheid van meningsuiting, ontnemen van een fatsoenlijke oude dag maar bovenal ontnemen van levensvreugde door de velen die eten uit de Staatsruif van een onbetaalbaar geworden apparaat (DE NEDERLANDSE STAAT) met veels te veel KOSTBANERS/KOSTBANEN”. Einde citaat.

M.v.g. Paul Quekel

NOGMAALS: Heer Nijhof een praktijk voorbeeld:

Praktijk voorbeeld:
Vrouwen en kinderen? Die komen bij de gezinshereniging.
Een relatie van mij had 2 Syriërs aangenomen. Zeer snel kregen ze een huis en op de vraag van mijn relatie: “kunnen we helpen met de inrichting via de kringloop”, was het antwoord: “dat is niet nodig, we krijgen 12000 euro van de gemeente en kopen alles nieuw”.

Een paar maanden later was ik weer bij het bedrijf van mijn relatie en er liepen 7 jonge kinderen rond. Ik vroeg aan hem “van wie zijn die kinderen?” van die Syriërs die hebben hun vrouwen en kinderen laten overkomen. Twee asielzoekers werden er 17.

Nu werken de Syriërs niet meer voor hem, ze vonden het werk te zwaar en genieten nu van de Nederlandse sociale voorzieningen.
Mijn relatie is van Turkse afkomst, kan geen personeel krijgen en zegt: “Nederland is knettergek geworden”.

Paul Quekel
5 dagen geleden

Heer Nijhof, ook aan de heer Brantz als reactie gegeven.
Heer Brantz leest u in de Politieke Analyse, ook over de asielindustrie op: http://www.sdnl.nl/leo-dorrestijn.htm

De asielindustrie.
Toen mevrouw Rita Verdonk de toestroom van asielzoekers indamde schreeuwden velen moord en brand. Er dreigde veel asielindustrie werknemers ontslagen te worden.

Er ging toen al 7 miljard euro om in de asielindustrie en was dit vele geld voor echte asielzoekers? Nee, want velen zoals asiel advocaten, asiel psychologen, asiel psychiaters, asiel dokters en artsen, asiel leveranciers, asiel COA medewerkers, asiel hulpverleners enz.enz. verdienen een goed inkomen uit de Nederlandse Staatsruif en dat zou op de tocht komen te staan.

Mijn vriend Gerd Leers heeft nog de voorzitter van het COA mevrouw Albayrak ontslagen, die zich een inkomen had gegeven van 500.000 euro per jaar en in een Mercedes van meerdere tonnen reed.
Samen het de heer Leers hebben wij de Nederlandse bevolking al zeker 2 miljard euro aan verzekeringspremies bespaard, zie http://www.sdnl.nl/gerdleers.htm.

We weten hoe het is afgelopen. Rita Verdonk werd op een zijspoor gezet en Mark Rutte werd met de hulp van Gerrit Zalm gekozen tot partij voorzitter en daar ondervinden wij nu de vreselijke ellendige gevolgen van.
Hoeveel bemiddelaars hebben nog nodig om alle ellendes op te lossen?
 
Dat zijn personen met het eigen belang, (lees inkomen), het coalitie belang en het partij belang en dat personen zoals ambtenaren, politici, bestuurders, deze belangen zeer hoog laten prevaleren boven de belangen van de Nederlandse burgers. Vele voorbeelden aanwezig, zie ellendes en uitleg: http://www.sdnl.nl/iedereen.htm#verwijzing-2.
 
M. RUTTE en S. KAAG DOCTRINE VAN ELLENDES:

VERANTWOORDINGEN en misstanden van en door de heer M. Rutte en c.s.
Zorg en ziekenhuis ellende, Zorgverzekeraars ellende, Toeslagen ellende, Woekerpolis ellende, ICT ellende, Cyber ellende, Pensioenen ellende, UWV ellende, Jeugdzorg ellende, Onderwijs ellende, Studieschuld ellende, Woningnood ellende, Bouw ellende, Aardbevingen ellende, Energie ellende, Elektriciteitsnet ellende, Infrastructuur ellende (wegen, vooral N wegen, spoorwegen, viaducten en bruggen), Marktwerking en Privatisering ellende, Gedoogcultuur ellende, Gerechtelijke macht ellende, Raad van State ellende, Politie en Justitie ellende, Overstroming ellende, Covid 19 ellende, Immigratie ellende. Gas tekort ellende, Schiphol ellende, Stikstof ellende, http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6949426097490935808/ Pfas ellende, enz. enz.

Schuld per hoofd van de bevolking was in 2012 nog 12000 euro en nu in 2022 al 28000 euro en daar zijn de garantiestellingen voor ECB en Brussel en de COVID 19 en Oorlog kosten nog niet in meegenomen. Hoezo diepe zakken? Daar boven op oplichtingen met LIBOR, EURIBOR, Witwassen, Derivaten, Woekerrentes, Dividend oplichtingen enz. enz.
.

4

Reageren