Explosies Rotterdam

Afgelopen maandagavond was er in Rotterdam een explosie en net als in andere delen van de Randstad, waar het explosiegevaar zienderogen toeneemt, zat hieraan een allochtoon luchtje. Dagenlang beheerste de zoektocht naar de lichamen het nieuws, maar er bleef ook veel onderbelicht.

Na de explosie en brand op maandagavond raakten drie personen vermist. Woensdag werd door familieleden en vrienden het lichaam van de 43-jarige Kamran gevonden en donderdagavond werd het lichaam van de 22-jarige Ilias door rechercheurs geborgen. De dagen gingen gepaard met veel hectiek en tribaal tromgeroffel in Rotterdam-Zuid. Familieleden waren namelijk nogal kritisch over de manier waarop naar de vermiste personen werd gezocht. Zij vonden dat het allemaal veel te lang duurde en besloten zelf te gaan zoeken. Ook kwam er een imam naar de Schammenkamp “om meerdere intens verdrietige gelovigen bij te staan”. De verklaring voor hun handelen zou volgens de buurtbewoners en familieleden zelf vooral te maken hebben met hun religie en dat leidde tot een clash met de hulpdiensten.

Over begrafenissen zegt de Koran niet zoveel. Volgens beroepsmoslims echter, is er een uitgebreide set van instructies te distilleren uit de Hadith (de overleveringen) en daaruit zou blijken dat een overledene zo snel mogelijk, liefst binnen 24 uur, moet worden begraven ‘omdat het lichaam tot de begrafenis nog tot lijden in staat is’. Voor ons westerlingen is dat natuurlijk een enorme en onbegrijpelijke nonsens, maar goed; als die mensen dat werkelijk geloven dan mogen zij dat natuurlijk.

Het wordt natuurlijk anders wanneer moslims gaan eisen dat brandweermannen en hulpverleners ieder gevaar trotseren om te voldoen aan de religieuze eisen die de familieleden en geloofsgenoten stellen. Dan hebben we een serieus probleem en in steden als Rotterdam, Den Haag en Amsterdam, is dat met een aanzienlijke groep. Dat die mensen zich ook niet wensen te realiseren dat die brandweermannen en hulpverleners misschien wel heel andere religies aanhangen, is wel tekenend voor de ‘eiscultuur’ onder moslims.

Zo bezien lijkt het niet helemaal onlogisch dat verschillende buurtgenoten (familieleden?) over de afzettingen kropen om eigenhandig te zoeken. Verschillende journalisten en ‘deskundigen’ spraken dan ook met bedrukte en van treurnis doortrokken gezichten hun ‘begrip’ uit voor de hevige gemoedsrust onder het publiek.

Er is een ander aspect wat door verschillende journalisten en ‘deskundigen’ de afgelopen dagen over het hoofd werd gezien. In de eerste plaats dat de explosies in ons land wel erg vaak in min of meer allochtone wijken plaatsvinden. In het geval van deze explosie in Rotterdam, vond die explosie ook nog eens plaats naast een vuurwerkopslag. In de tweede plaats dat plotseling wel erge veel belangstellenden er als de kippen bij waren om de op deze mogelijke ‘plaats delict’ de aanwezige sporen voor onderzoek onbruikbaar te maken. Enkel en alleen al doordat zij die sporen letterlijk met voeten traden.

Als u het mij vraagt heeft de in allerijl opgeroepen imam nog veel te verklaren, evenals degenen die over het hek klommen. Misschien moet de islamitische burgemeester van Rotterdam zijn popie-jopie-woorden aan het adres van rellende jeugd nog maar eens herhalen: “als het je hier niet bevalt dan rot je maar op”.

Maar dat zal er wel niet van komen.


Deel dit:

Post navigation

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald.dunki
4 maanden geleden

Dat, vele jaren geleden, in Enschede een vuurwerkramp plaatsvond in de plaatselijke fabriek maakte de enorme schade in de wijde omgeving plausibel.

Dat anno 2024 in een Rotterdamse kelder resp. garage onder een flatgebouw opgeslagen vuurwerk het gebouw bijkans deed instorten is reden voor de AIVD om eens van hun verschrikkelijk luie kont te komen en hun activiteiten urgent te verleggen van FvD-pesten naar Islam gerelateerde criminaliteit i.p.v. alle betrokkenen de kans te geven om ‘de sporen uit te wissen’…

Zweden zet nu, eindelijk, het leger in tegen de moslim bende’s, Duitsland heeft hetzelfde probleem maar is al te zeer verloederd door de ‘woke’ ziekte om nog gered te kunnen worden, laat staan de blatante moslim-subversie aan te pakken. Niets nieuws onder de zon, dit artikel stond al 4 1/2 jaar geleden op deze site: Essen, het grootste rovershol van de islamitische clans in het Roergebied. (sta-pal.nl).