NPO

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is momenteel zelf het nieuws. Wat iedereen al wist blijkt waar en de bekendmaking daarvan is tekenend voor inhoud en niveau van deze club subsidieslurpers.

Omdat de in opspraak geraakte presentator Van Nieuwkerk inmiddels bij de concurrentie werkt, is hij een dankbaar onderwerp om de aandacht af te leiden van de totale nutteloosheid van de Publieke Omroep, waar de samenleving jaarlijks één miljard euro over de schutting kiepert. Van dat bedrag wordt vooral gebruik gemaakt door de NPO-ambtenaren om elkaar vorstelijk te belonen, voor het overige om collega’s het leven zo zuur mogelijk te maken en seksuele escapades door te voeren. Mocht er nog tijd over zijn, dan worden nog wat programma’s gemaakt met linkse stokpaardjes en overheidspropaganda.

Als voorbeeld kunnen we het optreden van Suzanne Kunzeler, directeur van BNNVARA, bij Nieuwsuur nemen; medewerkers van tv-programma De Wereld Draait Door (DWDD) zouden volgens Kunzeler hebben gezegd dat presentator Van Nieuwkerk zich op de NPO-werkvloer schuldig heeft gemaakt aan fysiek geweld. Om wat voor geweld het precies ging, wilde ze dan weer niets zeggen. Nu werkt Van Nieuwkerk inmiddels bij de concurrentie en dat de omroepvoorzitter van BNNVARA daar de programmering graag ziet falen is logisch. Maar het is natuurlijk niet aan de Publieke Omroep om zich via het programma Nieuwsuur bezig te houden met de concurrentiedoelstellingen van BNNVARA.

Alleen in die paar minuten al werd de totale overbodigheid van de overbevolkte NPO helder. Nu ook nog eens duidelijk is geworden dat vrouwelijke medewerkers vooral worden geselecteerd op fysiek-esthetische kwaliteiten om de hormonale werking bij mannelijke medewerkers te trainen, is het wel klaar met die club. Onze overheid heeft een flinke handvol voorlichtingswebsites en welgeteld één krant: de Staatscourant. Wat we dan in vredesnaam met karrenvrachten aan omroepen, tv- en radiozenders doen, moet toch voor ieder weldenkend mens een compleet raadsel zijn. Voor de overheidspropaganda die verleden en toekomstige regeringen over ons uit wilden en willen strooien, is natuurlijk geen redactie nodig van ruim 600 FTE. Dat kan met een man of tien ook wel en meer dan 25 miljoen euro per jaar hoeft zo’n theater niet te kosten.

Daarnaast geven de kijkcijfers geen aanleiding om te veronderstellen dat de uitgaven aan de NPO nuttig zijn besteed. Het Nederlandse publiek neemt inmiddels veelal via sociale media kennis van het nieuws, omdat daar de sturende hand van de overheid, met dito propaganda, nadrukkelijk bij ontbreekt. De NPO kortom, is een volledig achterhaald instituut uit de vorige eeuw wat zo snel mogelijk plaats moet maken voor private ondernemingen waarbij de overheid slechts de taak heeft een zekere pluriformiteit te garanderen.

Opheffen dus.


Deel dit:
5 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rafi
4 maanden geleden

Mee eens: opheffen. Hopelijk weet Bosma van de PVV een goed maatje voor die klus naar voren te schuiven zo gauw dat aan de orde is. Liever zie ik hem die klus zelf klaren, maar ik begrijp ook wel dat hij dolgraag Kamervoorzitter wilde worden om ook eens echt iets op eigen kracht, in plaats van dankzij en via Wilders, in politiek Den Haag te hebben weten presteren (is dat correct Nederlands?). Wat zou opheffing enorm veel ruimte op een van de mooiere plekken in Hilversum opleveren! Die rooien weten zo goed voor zichzelf te zorgen! Hun studio’s en omroepgebouwen verpesten de mooiste villawijken, als een stronthoop op een fraai gazon (da’s echter wel in de stijl van het naturalistische socialisme). Na opheffing kunnen daar wat mij betreft villa’s worden gebouwd in de retrostijlen van neorenaissance, neoclassicisme e.d. (vgl. bv. de werken van Hanrath). Maar of degenen die tot zoiets moeten beslissen ook mijn Belle Epoque-smaak hebben?? .

4 maanden geleden

Heer Nijhof,
DE NPO met naar verluidt meer dan 6000 medewerkers en een kostenpost van meer dan 1 miljard euro, waar NOS mevrouw Simone Weimans spreekt over de Hamas terroristen dat het HAMAS MILITAIREN zijn.

HOEZO nepnieuws?

Leest u ook: http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7159537604835557376/.

4 maanden geleden
Antwoord aan  Paul Quekel

En hoe de NPO echt de bakermat is van het Nep nieuws kunt u lezen op: http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7159540944080412672/.

ronald.dunki
4 maanden geleden

Tijdens het communistische schrikbewind in Rusland floreerden de bevoorrechte zakkenvullers van de “Nomenklatura”.

Tijdens Rutte’s schrikbewind diezelfde aasgieren, nu van de NOS

;

A.R. Girbes sr
4 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Wijlen Prof dr . Piet Vroom vertelde mij persoonlijk, dat zijn onderzoek over het gedrag van de mens , uiteindelijk de conclusie had dat “” de Mens” ( Theoretische psychologie ) ” helaas nog slechts een dier is, waarbij hij opmerkte dat maar een zeer klein gedeelte van hersenen “” hun betekenis laat zien , de beschaafde symptomen gaf “ . ( Het dunne vliesje beschaving is zeer kwetsbaar ) Wie “” een beetje “” met geschiedenis op de hoogte is moet zeker tot de “ slotsom”” komen dat de woorden “ aasgieren en zakkenvullers”” al heel oud zijn en nog dagelijks de betekenis laat zien . . Banken, Verzekeringsmaatschappijen en andere financiële instellingen zich onder de aasgieren kunnen bevinden ( door fusie veel macht hebben gekregen) . Als Jeroen Pauw aangeeft dat hij “ Rijk “” is , moet hij dan ook in de rubriek “ zakkenvullers” staan ?? . Of, zijn “ Multinationals” slechts zakenlui en in de Corona- tijd miljarden hebben verdiend en wel of niet passen bij de zakkenvullers . Ik denk dat misbruik van “” een zakelijke “ positie en de belasting oplicht ( ontwijk-gedrag) eveneens zakkenvullers zijn . Zakkenvullers zijn er op ieder niveau in de maatschappij . Het opportunistische gedrag van velen en Rijk willen worden is toch ook een basis van bestaan in deze zeer ingewikkelde maatschappij. ??? Het kenmerk van aasgieren en zakkenvullers. , is niet te geven ….. maar dat er bij de NOS en NPO zeker veel zakkenvullers zijn , is buiten twijfel . Kijk naar de Energie Maatschappijen …… misbruikers van macht en zakkenvullers ???