Keihard aanpakken dat tuig

De VVD in de Eerste Kamer gaat voor de dwangwet voor asielopvang stemmen. Het kan bijna niet anders of VVD-leider Yeşilgöz gaat de EK-fractie de komende dagen ‘keihard aanpakken’.

Als Kamerlid wilde ze tuig al keihard aanpakken, als Minister van J & V zóu ze dat gaan doen (wat nog niet erg lukt) en nu zal ze wel moeten. Want dat de VVD Senaatsfractie als het ware oppositie voert tegen de eigen partij is natuurlijk dodelijk voor die bitterballenclub en Yeşilgöz in het bijzonder. Zoals het er nu uitziet zullen de peilingen bepalend zijn voor het lot van de VVD-leider. Zelfs Sigrid Kaag kon haar D66 niet zo snel naar de gallemiezen helpen en die had daar toch wel héél hard op gestudeerd aan een universiteit als Oxford, Cambridge of Exeter.

Yesilgöz verkondigde eerder op de dag zelfs dat ze niet tégen de spreidingswet is: “Idealiter willen we eerst de instroom beperken en dan pas de spreidingswet”. Daarop probeerde VVD-fractieleider in de Eerste Kamer Schippers nog wat van de partij-inboedel te redden door ook te verklaren dat haar fractie niet tegen de wet is, maar eigenlijk eerst maatregelen wil om de instroom te beperken. Dat die er nog niet zijn, vindt Schippers evenwel geen bezwaar en haar club gaat dus in de Senaat instemmen met de ‘spreidingswet’ van partijgenoot (!) Van der Burg.

Mensenhandelaren

De spreidingswet van Van der Burg is een onding wat ons land meer kwaad dan goed doet. Sinds jaar en dag gijzelt een gilde van mensenhandelaren het debat en wordt werkelijk niets geschuwd; beelden van verdronken kinderen met de impliciete boodschap “dit is úw schuld”. Werkelijk alles wordt schaamteloos uit de kast getrokken om de publieke opinie te beïnvloeden en de inkomstenstroom van ‘vluchtelingenwerkers’ op peil te houden. COA-directieleden laten zich inmiddels in luxe limousines rondrijden en vestigingsmanagers van Vluchtelingenwerk worden meer dan vorstelijk beloond; beter zelfs dan een vestigingsmanager van Albert Heijn. Terwijl die laatste toch wat harder werkt en meer verantwoordelijkheid draagt. Maar goed: de schatkist staat garant voor subsidieslurpers.

Rechtstatelijk?

De gewone burger, die het belastinggeld om de schatkist gevuld te houden gedwongen moet afstaan, krijgt als dank economische vluchtelingen met een totaal on-inpasbare cultuur als buren en moet z’n kinderen escorteren naar school, want anders zijn ze hun zakgeld en schoenen kwijt aan deze culturele verrijking. De belastingbetaler zag de kansen op een huis voor de eigen kinderen in een veilige buurt en een ordentelijk functionerende maatschappij al opgaan in rook, en ziet nu de VVD voor nóg meer exotische parels in hun buurt stemmen. Ergens achter in de zaal vraagt iemand of hier niet de ‘rechtsstatelijkheid’ in het geding is?

Voor degenen met wat los-vast kontakten in de VVD-achterban is het na een rondje email volstrekt helder: de VVD is bezig met politieke zelfmoord onder Yeşilgöz. Het arme mensje staat volledig in haar hemd en de VVD-fractieleider in de Senaat poetste dat er flink in. De dagen van Dilan Yeşilgöz zijn geteld bij de VVD. Edith Schipper zag het en constateerde dat het zo wel goed was. Eerst al het geschutter rond ‘gedogen of deelnemen’ in een eventueel kabinet en nu weer het zwalken met de spreidingswet: de VVD is van binnenuit vakkundig afgebroken door een infiltrant uit de SP.

Een nieuw kabinet overigens, zal de spreidingswet net zo hard weer intrekken: de plaatsing van vluchtelingen en dergelijke is van oudsher een zaak van de Gemeenten, niet van het Rijk. Daarmee is de politieke carrière van Van der Burg ook ten einde overigens.

Informatie

De vraag is nu of en hoe de (in) formatie verder zal verlopen. Yeşilgöz heeft zichzelf politiek compleet gediskwalificeerd en is door de onderhandelaars amper nog serieus te nemen. Want wie is (of wordt) nu de baas bij de VVD? De kans dat dit Yeşilgöz is kan gerust als mager worden getaxeerd, terwijl je voor onderhandelingen over nota bene politieke samenwerking daarover toch wel enige zekerheid wilt hebben. Zekerheid die Yeşilgöz en haar VVD niet meer kunnen geven…


Ton Nijhof. Foto: Sjef Prins / APA

Ton Nijhof (1956) is zelfstandig dwarsdenker, politiek voslagen incorrect en auteur van o.m. ‘De Afrekening – Kroniek van een getergd volk‘ en redacteur van ‘Tegen de Tribalisering – De terugkeer van de stammencultuur in de moderne wereld‘. Daarnaast publiceert hij regelmatig op diverse websites, in het bijzonder op DeNieuweZuil en Sta-Pal / OSL-StaVast.

.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
henk
1 maand geleden

Mensen ,alles wat er in de kamer gebeurt is gewoon een toneelspel.
Onze nep politici moeten gewoon de agenda s van de rockefeller foundation
uitvoeren.
(De WEF is een offshoot hiervan.)
En als ze dat doen dan worden ze beloont met een ere baan.
Doen ze dat niet. Dan functie elders. Of je ziet ze nooit weer.
De asiel industrie is gewoon een bezetting op een heel geraffineerde manier geregeld.
Zodat het niet op valt.
En deze gaat uiteindelijk over in een burgeroorlog.
Dit is wat ze willen.
Biden heeft jaren geleden al aangekondigd een grote oorlog in Europa te willen.
You must read between the lines.

1 maand geleden

Geachte heer Nijhof, ter info, m.v.g. Paul Quekel

INFO:
Voor de heer Omtzigt over Vluchtelingen werk en de woede van de heer Wilders:

Geachte hooggeleerde heer prof. dr. R. Koopmans, n.a.v. van uw optreden bij Rick Nieman zondag 24 september 2023 http://www.npostart.nl/wnl-op-zondag/24-09-2023/POW_05692639 en uw boek De ASIELLOTERIJ, http://www.bol.com/nl/nl/p/de-asielloterij/9300000132079352/, stuur ik u een praktijkvoorbeeld.
 
Met vriendelijke groet Paul Quekel
 
BCC: journalisten, politici, e.a.
 
PRAKTIJK VOORBEELD:
Ontvangen van een relatie uit prikbord 842, https://sta-pal.nl/2022/08/prikbord-nr-842/. En gaat het niet veel meer om de eigen portemonnee dan om de arme echte asielzoekers en zeker geen horden gelukzoekers? Zie antwoord. M.v.g. Paul Quekel
 
Citaat uit 842: Vluchtelingenwerk in 2021
 
Uittreksel website:
 
Begeleiden we 67.000 asielzoekers bij hun asielprocedure.
 
Begeleiden we 58.500 vluchtelingen in de gemeenten.
 
Zetten 11.000 vrijwilligers zich in voor vluchtelingen en zijn we actief in 80% van alle gemeenten.
Starten we bijna 3.800 aanvragen voor gezinshereniging en ondersteunen we vele duizenden vluchtelingen met hun gezinshereniging die in voorafgaande jaren is gestart.
Volgen bijna 3.200 vluchtelingen een inburgeringscursus.
 
Creëren we duizenden ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders via projecten en campagnes.
Ondersteunen we 25 lokale organisaties die vluchtelingen bijstaan aan de grenzen van Europa en Curaçao. (Einde citaat)
 
Wellicht begrijpt u het nu: vooral aan de grenzen van Europa. Geen gelukszoekers, maar ‘vluchtelingen’ die beslist niet naar Denemarken willen. En van tienduizenden asielzoekers en ‘nareizenden’ (gezinshereniging) volgen er welgeteld 3200 een inburgeringscursus?

De personeelskosten waren bijna 49 miljoen voor ongeveer 700 fte’n; dat is gemiddeld € 70.000 per medewerker. Reserves en fondsen bedroegen € 32 miljoen. Een staat in de staat; lees de jaarrekening maar eens goed.
 
Antwoord met Praktijkvoorbeeld:
Vrouwen en kinderen? Die komen bij de gezinshereniging.
Een relatie van mij had 2 Syriërs aangenomen. Zeer snel kregen ze een huis en op de vraag van mijn relatie: “kunnen we helpen met de inrichting via de kringloop”, was het antwoord: “dat is niet nodig, we krijgen 12000 euro van de gemeente en kopen alles nieuw”.

Een paar maanden later was ik weer bij het bedrijf van mijn relatie en er liepen 7 jonge kinderen rond. Ik vroeg aan hem “van wie zijn die kinderen?” van die Syriërs die hebben hun vrouwen en kinderen laten overkomen. Twee asielzoekers werden er 17.

Nu werken de Syriërs niet meer voor hem, ze vonden het werk te zwaar en genieten nu van de Nederlandse sociale voorzieningen.
Mijn relatie is van Turkse afkomst, kan geen personeel krijgen en zegt: “Nederland is knettergek geworden”.

De asielindustrie.
Toen mevrouw Rita Verdonk de toestroom van asielzoekers indamde schreeuwden velen moord en brand. Er dreigde veel asielindustrie werknemers ontslagen te worden.

Er ging toen al 7 miljard euro om in de asielindustrie en was dit vele geld voor echte asielzoekers? Nee, want velen zoals asiel advocaten, asiel psychologen, asiel psychiaters, asiel dokters en artsen, asiel leveranciers, asiel COA-medewerkers, asiel hulpverleners enz. enz. verdienen een goed inkomen uit de Nederlandse Staatsruif en dat zou op de tocht komen te staan.

De heer Gerd Leers, (zie ook http://www.sdnl.nl/gerdleers.htm) heeft nog de voorzitter van het COA-mevrouw Albayrak ontslagen, die zich een inkomen had gegeven van 500.000 euro per jaar en in een Mercedes van meerdere tonnen reed. 
We weten hoe het is afgelopen. Rita Verdonk werd op een zijspoor gezet en Mark Rutte werd met de hulp van Gerrit Zalm gekozen tot partij voorzitter en daar ondervinden wij nu de vreselijke ellendige gevolgen van.

Van: Paul Quekel
Verzonden: zondag 9 juli 2023 11:33
Aan: w.duk@telegraaf.nl
Onderwerp: EU, Controle Staat en CU
Geachte heer Duk, dank u voor uw podcast
en BCC aan Politici, journalisten, hoogleraren en anderen,
 
ZO ETALEERT de op een na machtigste Euro hotemetoot zich:

Kijkt u naar zijn foto op: https://sta-pal.nl/2023/07/borell/ en naar http://www.youtube.com/watch?v=YvyKsuR8EqE De Controle Staat. Hoezo is de CU voor het gezin? Of is het Nederlandse gezin minder waard dan de gezinnen die uit het buitenland komen, zie hierboven praktijkvoorbeeld.
 
M.v.g. Paul Quekel 80 jaar met alleen AOW.
Citaat uit reacties: “Ene grote hypocriete bende is het. Las vanmorgen op Ninefornews het volgende: zoals we inmiddels weten heeft Rutte de stekker uit het rampen kabinet getrokken. De reden, CU heeft zo haar/zijn principes, prachtig zou je zeggen, voor je principes staan toch? Dat principe is dat ouders en kinderen bij elkaar horen in dit geval ging het om gezinshereniging van gelukzoekers.

BVNL had een motie ingediend om de uit huis geplaatste kinderen van de ouders die getroffen zijn door de toeslagenaffaire terug te brengen bij hun ouders. De motie is verworpen! De enige partijen die hebben voor gestemd waren PVV, FvD, BBB en uiteraard BVNL.

Dus ook de CU, die zo voor HET GEZIN zijn. Ik vind het schokkend. Nog schokkender vind ik het dat er niet ene journalist is van de gangbare media die daar over schrijft! Dit had een grote kop verdiend in de Telegraaf, AD, Volkskrant enz. enz. Nog een advies voor lezers van deze site.

Gisterenavond op YouTube met volle aandacht zitten kijken naar De Nieuwe Wereld een interview met Wierd Duk over de controle staat waarin we leven”. ZIE: https://lnkd.in/exM2bBCa en hierdoor komt het:

CITAAT UIT EIGEN WERK: “Maar weet u hoe dat komt? Vele personen in de ambtelijke, politieke, bestuurlijke, financiële en gerechtelijke instituties, hebben groot belang bij het continueren van de M. Rutte en c.s. macht. Hun komen is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de huidige paradigma’s van de gevestigde orde.

De bezuinigen van Staat, Provincies en Gemeentes zijn omgekeerd evenredig met de lastenverzwaring voor de vrije markt en vrije burgers! Dit steeds maar muterende virus heeft toegeslagen van Staat tot Provincies tot Gemeentes en zelfs de nieuwste NORTON is niet bij machte om al deze infecties op te sporen, laat staan deze doeltreffend te verwijderen.

We zijn geïnfiltreerd en geïnfecteerd tot in de ziel van onze samenleving, het vrije individu, de zogenaamde vrije democratische Nederlandse mens! Gecensureerd van de wieg tot het graf, ondanks onze Grondwet, met artikel 1 en 7. Toen de senaat in Rome onbetaalbaar werd wegens hun verspilzucht en decadente levensfilosofie was het snel gedaan met het Romeinse Rijk.

Een ander voorbeeld is de Franse Revolutie en laat ik nou een treffende vergelijking zien tussen de toenmalige edelen en onze huidige bestuurders. Zalm de zonnekoning van Nederland en het Binnenhof als een moderne Bastille?

De ambtelijke, politieke, bestuurlijke verantwoordelijken, praten, praten, praten, vergaderen, schrijven rapporten en er gebeurt niets, helemaal niets, ze lossen niets op! Ze zijn voornamelijk met zichzelf bezig, met hun eigen belang, (lees inkomen), met het partij belang en coalitie belang, hetgeen ze hoog, zeer hoog laten prevaleren boven de belangen van de gewone Nederlandse burgers.
 
“Ik ben overigens niet links en niet rechts maar voor een betrouwbare transparante overheid met hardwerkende politici, ambtenaren ter eer en glorie van de gewone huis, tuin en keukenburgers. Verantwoording heeft de politiek nog nooit genomen. Vele voorbeelden zijn te noemen. Liegen mag zelfs Gerrit Zalm en het zuur is dubbel zout geworden”.

En dat brengt de heer M. Rutte al vele jaren voortreffelijk in de praktijk, hij heeft zeer goed geluisterd naar de heer G. Zalm.

Maar weet u hoe dat komt? Vele personen in de ambtelijke, politieke, bestuurlijke, financiële en gerechtelijke instituties, hebben groot belang bij het continueren van de M. Rutte en c.s. macht. Hun komen is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de huidige paradigma’s van de gevestigde orde.

Daarom werd Pim Fortuyn aangepakt, zie http://www.sdnl.nl/pimpernel.htm, (even door scrollen) want deze visionair had wel eens een bres kunnen slaan in het verdienmodel van de gevestigde orde, leest u mijn column De Berusting op http://www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm.

Jimbo
1 maand geleden

Die nep VVD-er v.d.Burg kan beter de partij uitgedonderd worden. Kan hij zich melden bij D66, die maken hem vast meteen erelid!

Koddebeier
1 maand geleden

Beslissingen die in de eerste kamer worden genomen ondermijnen tegenwoordig zelfs het landbelang, word het misschien tijd om de eerste kamer te ontbinden en deze fossielen met pensioen te sturen >

Jimbo
1 maand geleden

VVD: Vereniging voor Demagogie!

Koddebeier
1 maand geleden

VVD weg er mee !!