Nederlandse dagbladen in de fout met Gaza blokkade

In het Algemeen Dagblad en acht regionale dagbladen stond gisteren een artikel met verscheidene forse onjuistheden over Hamas en de Gazastrook.

Zo werd vermeld dat: “Deze blokkades hebben geleid tot tekorten aan (levensreddende) medicijnen, voedsel, elektriciteit en schoon drinkwater.” Dit is onjuist: de lijst van verboden goederen van Israël betreft uitsluitend wapens, explosieven en chemicaliën waarmee explosieven gemaakt kunnen worden. Het gaat slechts om ruim dertig met name genoemde goederen.

Deze lijst is gebaseerd op het internationale ‘Arrangement van Wassenaar over exportcontroles voor wapens en goederen voor dubbel gebruik’ uit 2008.
De tekorten aan medicijnen en brandstof waren nota bene een gevolg van de onderlinge machtsstrijd tussen de twee Palestijnse regeringen. Zie de berichtgeving van de NOS daarover.

De dagbladen: “Door de grensblokkades zijn ruim 2,2 miljoen Palestijnen geïsoleerd van de rest van de wereld.” Alleen Israël wordt hierbij genoemd. De internationale afspraken zijn echter dat Egypte in eerste instantie verantwoordelijk is voor het personenverkeer in en uit de Gazastrook. (Opm. redactie Sta-pal: en die hebben hun grens met Gaza gisteren hermetisch afgesloten.)

De dagbladen: “Hamas weigert het bestaansrecht van Israël te erkennen en had lange tijd als officiële doelstelling de totale vernietiging van de staat. Dat stelden ze in 2017 bij naar een onafhankelijk Palestina met de grenzen van vóór 1967 en Jeruzalem als hoofdstad.”
Dit is onjuist, het betreffende document van Hamas in 2017 stelt namelijk ook:

“Hamas weigert elk alternatief anders dan de volledige, complete bevrijding van Palestina, van de rivier tot de zee.”

Deze verkeerde voorstellingen van zaken worden gehanteerd als verklaringen van de barbaarse aanval op Israëlische burgers. In de kop van het artikel wordt geciteerd “Aanval Hamas is volstrekt legitiem”. Echter, de gegeven redenen zijn allemaal onwaar.

Overigens ontbreekt opvallend het moslimfundamentalisme als drijfveer van Hamas voor de oorlogen en terreur. Terwijl de ideologie van Hamas hetzelfde als die van Islamitische Staat. Beiden willen een Kalifaat vestigen op al het gebied dat ooit islamitisch was – dus niet alleen Israël, maar ook Spanje, Griekenland enz. De gepleegde gruweldaden zijn ook identiek aan Islamitische Staat.

De betreffende dagbladen zijn: Algemeen Dagblad, BN De Stem, Brabants Dagblad, De Gelderlander, De Stentor, Eindhovens Dagblad, Het Parool, PZC, Tubantia.
Wij roepen deze dagbladen op om deze onjuistheden direct en goed zichtbaar te rectificeren.


Afb: via Likoed Nederland

www.likoed.nl
info@likoed.nl


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Koddebeier
4 maanden geleden

Het komt die linkse ratten media wel goed uit om Nep nieuws te verspreiden.
Stemming makerij.

stukatotherescue
4 maanden geleden

Ik wordt kotsmisselijk van alle media die de kant van Israël kiezen. Heeft werkelijk niemand – ook niet in de onafhankelijke media – door dat Israël sinds 1948 ALTIJD de aggressor is?? Leren we NIETS van de geschiedenis?

Beheerder
4 maanden geleden
Antwoord aan  stukatotherescue

Leg eens uit?

ronald.dunki
4 maanden geleden

Ra ra? Ik hoor l e t t e r l i j k zojuist (18:10 uur) een Israelische minister in een interview uitdrukkelijk zeggen dat OOK voedsel, water en electriciteit worden afgesloten ! Dat strijdt met internationaal recht.

En ik zag een stoet vrachtwagens met bevoorrading uit Egypte rechtsomkeerts maken nadat Israel de grenspost voor hun neus had gebombardeerd….

Wie zit er nu fout ?