Linkse wolk

VVD-leider Rutte trapte zaterdag j.l., samen met kandidaat-fractievoorzitter voor de Eerste Kamer Edith Schippers, de verkiezingscampagne af door in De Telegraaf zijn gruwel te uiten over het vooruitzicht dat de “linkse wolk” de grootste fractie wordt in de Eerste Kamer.

Die “linkse wolk” is in dit geval de neomarxistische combinatie van GroenLinks en PvdA. Laten we eerst even het geheugen opfrissen;

GroenLinks

GroenLinks ontstond in 1990 na een fusie van vier kleine linkse partijen: de PPR, de PSP, de CPN en de EVP. Na de vrij spectaculaire ‘val van het communisme’ in 1989 was er in Nederland electoraal totaal geen plaats meer voor communistisch gedachtegoed, waarop deze vier marxistische partijen zich ijlings samenvoegden onder de bedrieglijke naam ‘GroenLinks’. De partij wordt momenteel geleid door Jesse Klaver (artiestennaam) die in werkelijkheid Yasser Feras heet en tevens de Marokkaanse nationaliteit heeft. Kortom: vrijwel alles aan GroenLinks is een leugen. GroenLinks is in feite de merknaam van Wijnand Duyvendak, een voormalig Rara-terrorist die momenteel Feras/Klaver exploiteert.

Trivia: bij hoeveel particuliere bedrijven heeft Feras zoal gewerkt?[1] En Duyvendak?[2]

PvdA

De PvdA werd na WO-ll opgericht als opvolger van de SDAP. De naam van deze laatste partij leek teveel op die van de door Adolf Hitler geleide Duitse zusterpartij NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei). Daarom moest in ieder geval in 1946 de naam veranderen, want iedere associatie met de Nazi’s was uiteraard dodelijk bij de stembus. De PvdA als fusiepartij van SDAP, de Vrijzinnig-Democratische Bond en de Christelijk-Democratische Unie, ging wat meer de communistische kant op (dat was toen redelijk populair vanwege de vele communisten met een verzetsverleden) wat voor de meer liberale PvdA’er Pieter Oud weer reden was om de VVD op te richten, samen met Dirk Stikker die daarvoor partijleider was van de ‘Partij van de Vrijheid’. Willem Drees wist de linkse gemoederen te beheersen en bracht, in het bijzonder als premier, de marxistische gevoelens tot bedaren in de partij. Na 1966 echter, werd de PvdA overgenomen door ‘NieuwLinks’ die uit zou monden in meer elitair socialisme; de parelketting-communisten. Drees zegde uiteindelijk in arren moede zijn partijlidmaatschap dan ook op en liet het veld aan Marcel van Dam en vergelijkbare rovers.

Partijleidster is momenteel Attje Kuiken, die vorig jaar nog even een lijnvliegtuig pakte (businessclass) en als tussendoortje een weekje ging diepzeeduiken met haar dochter: op Bonaire. Voor de voormalig PvdA-stemmers: een vliegtuig is het meest milieuvervuilende vervoermiddel ter wereld; Bonaire is een voormalige Nederlandse (slaven) kolonie en thans een populaire vakantiebestemming voor welgestelde mensen van uw en mijn geld, zoals Kuiken. En mocht u ook willen zeeduiken, dan leg maar een paar maanden minimumloon aan de kant.

Trivia: bij hoeveel particuliere bedrijven heeft Kuiken zoal gewerkt?[3]

Slechte rapportcijfers

Kandidaat-lijsttrekker voor de Eerste Kamer Edith Schippers, die als president van chemieconcern DSM belangrijke documenten achterhield en de pensioenpot niet met rust kon laten, had zich – kennelijk om te benadrukken dat de veestapel wel gehalveerd mag worden – voor de gelegenheid in een geheel lederen ensemble gehuld. Niet echt het stijlniveau van Haya van Someren.

Rutte over de PvdA en GroenLinks in De Telegraaf: “Als ze de grootste partijen worden, ontwikkelen ze enorm veel zelfvertrouwen en ik vind dat de VVD die beweging nu al moet stoppen”. Volgens de premier zijn partijen als de PVV en BBB ’economisch links’ en ’lopen ze weg als je probeert tot zaken te komen’. Dat laatste deugt niet: de zaken die Rutte bijvoorbeeld in het verleden met de PVV wilde doen, waren volgens de PVV niet in het belang van ons land en al helemaal niet van de burgers. Nu, ruim 12 jaar later, kunnen we beoordelen wie gelijk had: Ons land strompelt inmiddels van crisis naar crisis, onze regering gilt voortdurend dat ingrijpen niet mogelijk is vanwege ‘internationale verdragen en afspraken’ (EU, WEF, WHO) en de immigratie is tot recordhoogte gestegen onder de regimes Rutte; van 2010 tot heden immigreerden er 2,5 miljoen mensen in ons land, waarvan een niet onaanzienlijk deel voor de van overheidswege verstrekte hangmatten en slaapbanken. De lastendruk is tot recordhoogte gestegen, maar “we zijn een rijk land” vinden onze ministers. Het is echter schrijnend om te zien dat 1 miljoen van onze landgenoten de (particuliere) ziektekostenverzekering niet kunnen betalen (en dus nog méér moeten betalen, maar nu – wonderlijk genoeg – aan ’s Rijks deurwaarderskantoor die inmiddels dan ook met gouden kranen op de toiletten is uitgerust). We zijn ook een land met rond de 40.000 mensen die dakloos zijn, meer dan 800.000 mensen die aangewezen zijn op eten van de voedselbank en in 600.000 woningen kunnen de bewoners de energiekosten niet meer opbrengen. Inmiddels hebben statushouders dan ook meer rechten op een woning, dus kennelijk zijn de uitkeringen royaal mits men het juiste paspoort laat zien.

Onze overheid heeft geen idee waarom mensen (veelal allochtonen) zonder onderzoek en zonder bewijs tot fraudeur zijn verklaard, blijkens de toeslagenaffaire. Achteraf blijkt 94% onschuldig, de andere 6% werd bijna nooit vervolgd en kreeg wat zwijggeld. Het kon nog erger: de landsadvocaat die heeft gelogen tegen de Raad van State, hoefde zich niet te melden bij de deken en is nog steeds niet van het tabloid geschrapt. Ook de Raad van State was even niet thuis immers. Sywert van Lienden (destijds prominent lid van het CDA) kreeg miljoenen euro’s in de schoot geworpen, maar is bepaald nog niet tot de bedelstaf veroordeeld, integenstelling tot de slachtoffers van de toeslagenaffaire of de Groningers. Van Lienden woonde het debat over hemzelf bij en lachte de politici recht in hun gezicht uit. Hij weet veel teveel van het CDA, Hugo de Jonge en de coronaperikelen. De lijst is schier oneindig, want we hebben het nog niet eens over het leger, wat allang niet meer aan de grondwettelijke taak kan voldoen, of de compleet doorgedraaide politiemensen. Maar het kan natuurlijk zijn dat onze premier daar al ‘geen actieve herinnering‘ meer aan heeft. Daar komt de rijksrecherche of de NCTV toch het bed niet voor uit.

Dat zijn gewoon heel slechte rapportcijfers en ruimschoots voldoende aanleiding om het kind van school te halen. Sterker: onder meer normale condities wordt de hele school gesloten.

Liever Nederlands

De kwestie is – en het kan niemand moeite kosten om dat in te zien – dat opeenvolgende kabinetten Rutte zich teveel hebben laten leiden door de lobbyisten van grote en internationaal opererende bedrijven, waaronder Big Pharma en de techreuzen. Dat partijen zoals BBB en PVV, met in hun kielzog FvD en BVNL, daarmee niet zo in hun nopjes zijn, wil niet zeggen dat zij economisch ‘links’ zijn. Zij zien simpelweg liever een Nederlands café dan het verschrikkelijke Starbucks; liever een gewoon Nederlands restaurant dan McDonalds, Burgerking of KFC. En als het dan toch groot moet: liever KLM dan Air-France; liever AKZONobel dan PPG Industries. Dat is helemaal niet links, dat is zo rechts als de neten, patriottisch en tegen het globalisme. Daar is niets mis mee.

Garantie op chaos

Dat PvdA en GroenLinks de Nederlandse burgers te lijf gaan met list, leugens en bedrog, hoeft geen betoog. De korte omschrijving hierboven biedt een garantie op chaos in de samenleving, links lullen en rechts zakkenvullen. Na 1966 hebben we Den Uyl gehad en het heeft ons land járen gekost om daarvan te herstellen; een kabinet Halsema is ons gelukkig tot dusver bespaard gebleven, zie Amsterdam. (bekijk liever de plaatjes, want in die stad wil een fatsoenlijk mens niet gezien worden)

Wat Nederlanders moeten stemmen dat zullen ze zelf wel weten. Maar het is wellicht beter om de huidige kartelpartijen een flink pak op de electorale broek te geven, want hun prestaties zijn ronduit slecht. De gevestigde politiek heeft lang genoeg op het pluche gezeten en het is de hoogste tijd voor nieuwe gezichten in al hun politieke geledingen. Het wordt tijd voor de installatie van èchte staatslieden, die niet alleen ‘tot zaken willen komen‘ in het belang van hun eigen narcisme en recordverlangen, maar om de belangen van de autochtone Nederlanders te behartigen. Zij zijn het die dit land hebben uitgebouwd op de testamentaire grondslagen van vele generaties voor ons, die in veelal bittere en de meest onbarmhartige omstandigheden dit land hebben gemaakt tot een baken van vrijheid en voorspoed. De uitverkoop door middel van subsidies en salarissen aan de meest uiteenlopende groepen van ‘gekwetsten‘, vluchtelingenimporteurs, milieu- en klimaatfanaten of ambtenaren uit de achterhoedes van de kartelpartijen die niet verder kijken dan hun neus of leven lang is; het is genoeg geweest. Ons land en de Nederlanders zijn meer dan de moeite van het verdedigen waard.

Het risico is vrij klein: er valt niets meer te vernielen, alleen nog maar op te bouwen.


[1] Niet één. Arbeid en verantwoordelijkheid is voor Feras meer iets “van horen zeggen”.

[2] Niet één. Arbeid en verantwoordelijkheid is voor Duyvendak meer iets “van horen zeggen”.

[3] Niet één. Arbeid en verantwoordelijkheid is voor Kuiken meer iets “van horen zeggen”.

Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Alex
1 maand geleden

Sta-Pal,
Daarin herken ik de letters SP.
Het artikel zou gaan over de Linkse Wolk?
Die wolk zou dieper rood moeten kleuren.

Henk
1 maand geleden

Ik heb het maar even nagezocht, en krijg sterk de indruk dat de GL-leider Jesse Feras Klaver heet. Of hij de Marokaanse nationaliteit bezit betwijfel ik – misschien kan Nijhof zijn bewering onderbouwen? Ik zou het jammer vinden als hij (Nijhof) zijn geloofwaardigheid zou aantasten met niet- of zwakgefundeerde beweringen.

mgjb
1 maand geleden

Ton, geweldige samenvatting, met plezier gelezen. We (= de hardwerkende nederlanders) zijn gewoon jarenlang belazerd door dit soort volksmenners. Harde stalinisten en Pol Pot aanhangers, vol met mooie verhaaltjes.

Hier nog een goede link:
https://www.ninefornews.nl/harde-uithaal-naar-rutte-jij-moet-zo-nodig-oorlog-voeren-en-de-groene-maffia-pleasen/

1 maand geleden

Geachte heer Nijhof, uitstekende analyse. M.v.g. Paul Quekel

Leest u de boeken van Peter Siebelt over links zie: nl.wikipedia.org/wiki/Peter_Siebelt en zijn interviews https://youtu.be/UzThUnvQTm8 en https://youtu.be/waZHMfi-9f8 en https://youtu.be/ke27LtD0BJc.

De ambtelijke, politieke, bestuurlijke verantwoordelijken, praten, praten, praten, vergaderen, schrijven rapporten en er gebeurt niets, helemaal niets, ze lossen niets op!

Ze zijn voornamelijk met zichzelf bezig, met hun eigen belang, (lees inkomen), met het partij belang en coalitie belang, hetgeen ze hoog, zeer hoog laten prevaleren boven de belangen van de gewone Nederlandse burgers.

Schuld per hoofd van de bevolking was in 2012 nog 12000 euro en nu in 2022 al 28000 euro en daar zijn de garantiestellingen voor ECB en Brussel en de COVID 19 en Oorlog kosten nog niet in meegenomen. Hoezo diepe zakken en voor wie?

Hoeveel bemiddelaars hebben nog nodig om alle ellendes op te lossen?
 
Dat zijn Kamerleden met het eigen belang, (lees inkomen), het coalitie belang en het partij belang en personen zoals ambtenaren, politici, bestuurders, die deze belangen zeer hoog laten prevaleren boven de belangen van de Nederlandse burgers. Vele voorbeelden aanwezig, zie ellendes en uitleg: http://www.sdnl.nl/iedereen.htm#verwijzing-2
M. RUTTE en S. KAAG DOCTRINE VAN ELLENDES:

VERANTWOORDINGEN en misstanden van en door de heer M. Rutte en c.s.
Zorg en ziekenhuis ellende, Zorgverzekeraars ellende, Toeslagen ellende, Woekerpolis ellende, ICT ellende, Cyber ellende, Pensioenen ellende, UWV ellende, Jeugdzorg ellende, Onderwijs ellende, Studieschuld ellende, Woningnood ellende, Bouw ellende, Aardbevingen ellende, Energie ellende, Elektriciteitsnet ellende, Infrastructuur ellende (wegen, vooral N wegen, spoorwegen, viaducten en bruggen), Marktwerking en Privatisering ellende, Gedoogcultuur ellende, Gerechtelijke macht ellende, Raad van State ellende, Politie en Justitie ellende, Overstroming ellende, Covid 19 ellende, Immigratie ellende. Gas tekort ellende, Schiphol ellende, Stikstof ellende, Pfas ellende, enz.
enz.

CITAAT uit mijn column 2002: “Laten we ophouden geld te zien als het enige machtige middel. Laten we aan onze kinderen een goede wereld nalaten, maar laten navolgende generaties in ieder geval over ons kunnen zeggen als de wereld toch ten ondergaat aan de ophitting van de aarde.

Onze voorouders van de 21e eeuw hebben in ieder geval keuzes gemaakt om ons nu 100 200 300 jaar later een beter en goed bestaan te garanderen.

Wij kunnen onze voorouders daar dankbaar voor zijn. Dit zal echte geschiedenis worden. Niet de oorlogen, de aids epidemieën, de honger en het ongecontroleerde groeien van de Wereld Bevolking.
 
Laten godsdienstige leiders tot hun Goden bidden en laten deze Goden hun wil opleggen aan deze leiders om met het gevoel voor gewoon leven ontdaan van elke franje datgene te doen wat in ieders mens ziel gegrift is. Goed voor je naaste en je medemens.

Niet er over preken, praten en ruzie maken, oorlogen voeren, maar de koe bij de horens pakken en gewoon gaan doen. Aan het werk. Verleg als politiek verantwoordelijke man of vrouw je horizon en stijg boven jezelf uit. Stel je eisen in het parlement.

Heb je als bestuurder de macht om maar een duizendste procent te veranderen, dan moet je dat doen, je zult er anders later op afgerekend worden. In ieder geval de kinderen van je kinderen, van hun kinderen. Van al kinderen van volgende generaties. Laten we met echte oplossingen bezig zijn voordat de wereld ten onder gaat aan moord en doodslag gelegitimeerd door de utopie wij zijn goed en de anderen zijn het kwaad.

Als we willen zijn we allemaal goed! Iedereen wordt namelijk op dezelfde manier geboren. Het is de omgeving en de beïnvloeding van de betreffende cultuur, opgehitst door leiders, die zijn vastgeroest in de denkpatronen van vele eeuwen. In tijden die onvergelijkbaar zijn met de tegenwoordige tijd.
 
Wetten die in de woestijn golden, in de binnenlanden van Brazilië, in de oerwouden van Afrika, op de rijstakkers van China, in het Wilde Westen, in de ijzige kou van het noorden en van Siberië, op de eilanden in de Oceanen, de donkere Middeleeuwen in Europa en nog honderden andere barbaarse, geciviliseerde, gecontroleerde en ongecontroleerde wetten.

Wetten die dan voor vele doeleinden worden misbruikt door vele zogenaamde onafhankelijke rechters. Rechters die recht spreken in Landsbelang. In belangen voor de financiële macht, voor het establishment, voor de bestuurlijke macht. Ook het Romeinse Rijk is ten onder gegaan al de macht van de regelgeving en het protectionisme.

We hebben een wereld gecreëerd waarin iedereen afhankelijk geworden is. Van de vele informatie die over glasvezelkabels als internet bekend geworden is (en nu al de vijfde colonne aan het worden is voor de revolutie van de gewone wereldburger), om deze shit van de Wereld met ongekende snelheden te verspreiden, van voedsel al dan niet gemanipuleerd, van gekocht geluk via onzinnige reclames voor producten die we eigenlijk niet nodig hebben. Vaak geven ze maar een kortstondig geluk van zelfbevrediging.
 
Als we nu niet gaan ingrijpen dan zal de Wereld vergaan in de chaos van zelfgenoegzaamheid. De weg naar Rome is geplaveid met goede voornemens.

De weg van bestuurlijk Nederland en Europa heeft vele dubbele agenda’s en is een glibberige onbegaanbare weg aan het worden.

Zakken worden gevuld met niet aflatende Euro’s opgehoest door een Europesche bevolking die zich verbaasd en steun gaat zoeken, steun zoals in Nederland bij een Pim Fortuyn.

Een waarlijk groot man, die goed doorhad wat er speelde. Hij is niet meer”. Einde citaat uit 2002.