Een agent op de trekker is gevaarlijker

De agent die dinsdagavond j.l. de trekker overhaalde en met scherp op de 16-jarige boerenzoon Jouke schoot, zit kennelijk niet langer ‘ondergedoken’ maar is inmiddels ‘ziek en aangedaan’. Aanvankelijk werd gemeld dat de agent wegens bedreigingen zat ondergedoken en in dezelfde zin meldde de nieuwslezer (NOS/NPO) dat het huis van de agent werd bewaakt.

De 16-jarige Jouke uit Akkrum reed dinsdagavond ‘van de schrik door’ toen hij bij het boerenprotest in Heerenveen door de politie werd beschoten. Op beelden is duidelijk te zien dat er geen enkele aanleiding was om op de protesterende boeren te schieten, laat staan op zo’n gezonde en vrolijke boerenknul van zestien jaar oud. Het zal je kind maar zijn… Als de oren niet bedriegen, dan heeft de agent zelfs twee keer geschoten. Maar als dit een ervaren agent is die mentaal goed is toegerust, dan kan het niet anders of hij is door zijn leidinggevenden opgehitst om ‘zonodig fors op te treden’. Nu het faliekant mis is gelopen omdat er beelden zijn opgedoken die heldere taal spreken, krijgt hij gegarandeerd de Zwarte Piet toegeschoven en de voorbereidingen zijn in volle gang, zoals hierna blijkt.

Daags na het incident meldde de NOS in radiojournaals dat de agent ‘ondergedoken’ zou zitten en dat rond zijn woning bewaking was ingesteld. Dat klonk al niet erg betrouwbaar: ondergedoken zitten en bewaking rond het huis. Wie moet onderduiken doet dat meestal niet thuis immers, (vraag maar aan Wilders) dus dan kan de brandweer het verder wel af. Je vraagt je toch af waarom zo’n nieuwslezer die dat bericht dan voorleest, niet halverwege zo’n zin al opmerkt “ik weet niet welke slimmerik dit heeft opgeschreven, maar deze rare kwats stamp ik meteen in de prullenbak”, om vervolgens eens echt werk te gaan zoeken bij een medium wat iets minder overeenkomsten vertoont met de Noord-Koreaanse nieuwsdienst.

Hoofdcommissaris

Volgens hoofdcommissaris Gery Veldhuis van de Regionale Politie Eenheid Noord-Nederland was het dinsdagavond de bedoeling van de agenten om de boeren in de trekkers staande te houden en ze een boete te geven. In het gebied was namelijk een noodverordening afgegeven. “Wat zij vervolgens zien is dat trekkers zich willen onttrekken aan de bekeuringsituatie. Er ontstond een voor mijn medewerkers zeer onoverzichtelijke en gevaarlijke situatie.” De agent die geschoten heeft, was volgens Veldhuis bang dat zijn collega’s in groot gevaar kwamen. Dat is, net als in het radiojournaal van NOS/NPO, een waardeloos frame. Als het nu echt zo is dat agenten van zich af gaan schieten, omdat ze dreigen de mogelijkheid te missen om bekeuringen uit te delen, dan zitten we echt met een verschrikkelijk groot probleem in dit land met Laurel & Hardy in de hoofdrol.

Of die gretige paniekvogels zijn totaal ongeschikt voor dat werk. Dat kan natuurlijk ook.

Inclusieve politie

Vast staat wel dat de korpsleiding klaarblijkelijk niet in staat is leiding te geven aan de wetshandhavers en wij kunnen gerust aannemen dat dit alles heeft te maken met de ambitie om de “politie inclusiever en diverser” te laten zijn. Dat ze daarbij af en toe wat agenten voor de bus smijten, interesseert ze geen bal. Stamhoofd Veldhuis van de Regionale Politie Eenheid Noord-Nederland, is één van de ’toezichthouders’ van dat rare diversiteitsplan. Zelfs de domste bedrijfsleider van Aldi weet nog dat je personeel niet selecteert op hoofddoeken of oorbellen-aantal, maar op ambitie en arbeidsethos. Verder niks; compleet niks. Straks zitten we met de gebakken peren: een heel diverse en inclusieve politie die bij het minste of geringste radeloos en tot tranen toe beroerd (nee: dat woord is welgemikt) is. Maar dat is die Veldhuis met z’n diploma ‘crowd management’ (vergelijkbaar met zwemdiploma B) allemaal ontgaan, want hij kon nog een rang en twee strepen verdienen door een beetje dom mee te zwetsen met dat politiek-correcte kulverhaal van een doorgesnoven ‘diversity officer’. Maar goed: hij is tenminste wel een keer op televisie geweest! En de meeste toestellen hebben dat overleefd!

Het programma Op1, waar deze stakker vrijwel ongestoord zijn frame mocht ophangen, heeft geen probleem met de journalistieke code, want er werd keurig gelogen volgens het staatsnarratief; anderen krijgen een boete aan de broek omdat men geen vinger opstak toen iemand zomaar de waarheid sprak. Die boetes zijn hard nodig want er liggen immers een heleboel rekeningen bij de NPO.

Want in dit land,
wordt het belastinggeld onderling verdeeld,
meestal in een ledikant,
waar men zich doorgaans niet verveeld.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Buskens
1 jaar geleden

Meneer Nijhof, om nog even op uw column te reageren, onze kleindochter doet een studie Intregale Veiligheidskunde. Voor een project moest zij een korte stage doen bij een bedrijf of gemeente naar keuze. Zij koos voor een politiebureau. Daar zaten recherche studenten en zij vertelden haar dat de politiekeuring erg streng was. Zou er bij bepaalde rekruters toch een oogje worden dicht geknepen? Het riekt er wel naar in ieder geval. Op Opiniez wederom een geweldige column van Ines van Bokhoven.

Buskens
1 jaar geleden

Zo blij, verschrikkelijk blij dat ik weer even mijn ei kwijt kan en wel om het volgende: misschien heeft een van jullie columnisten of lezers gisteren avond naar Renze gekeken. Ik helaas wel want ik ben bijna stampvoeten mijn bed ingedoken. Renze ook een wauwelshow op RTL4. Eerst kwam vd Tak van LTO aan het woord. Terwijl hij sprak zag ik dat viswijf al zitten en dacht “oh my God”. En ja hoor daar was ze dan mevr. Angela de Jonge. Bijna iedere dag geeft ze in een column in het AD haar visie/mening over een bepaald programma. Ze kan het ook beter bij schrijven laten want ze is niet om aan te horen of ze moeten voortaan haar stem vervormen. Maar even terzake, Renze vroeg haar het volgende” je hebt waarschijnlijk ook mee gekregen dat ON een boete heeft gekregen? zeg Angela wat vind jij daarvan? ” waarop zij antwoordde” nou dat is terecht denk ik want ja als je het gaat hebben over omvolking ja dan vraag je erom”. Vervolgens zat er nog zo’n snotneus aan tafel die het ook roerend eens was met mevrouw Angela. Ik heb vervolgens mijn afstandsbediening gepakt, tv uit, boos naar bed. In wat voor gek land leven wij. Wordt met de dag gekker. Ben geen profeet maar we krijgen hier een burgeroorlog of de oorlog met Oekraïne en de bemoeienis van Westen loopt volledig uit de hand. Het is 1 van de 2 of beiden.

Paul Quekel
1 jaar geleden

Geachte heer Nijhof, leest u hierover ook: http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6950433638995910656/

Als na een echt onafhankelijk onderzoek blijkt dat deze 16 jarige jongen niet op agenten is ingereden, kan deze actie om op een ongewapende jongen van 16 jaar gericht te schieten, gekwalificeerd worden als een poging tot moord, artikel 45 en 289 van het Wetboek van Strafrecht.

Kijkt u naar: https://lnkd.in/eAnXmXrQ voor nog meer informatie.

en

Hoe buitenlandse journalisten naar Nederland kijken en naar Mark Rutte.

Kijkt u naar: https://lnkd.in/eSzijCfB

Leest u; https://lnkd.in/ewmDiiav

Ontvangen van een relatie:
“We Dutch people are not ‘sliding into dictatorship’. We already live
under a 100% dictatorship for more than 10 years now, and it is
getting worse by the day. Because of this, i am seriously considering
moving abroad, and i am not the only one in the Netherlands…”