Mein Kampf (editie: veel)

Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar een vlag met een uitspraak uit het boek ’Mein Kampf’ van Adolf Hitler, in combinatie met een boerenzakdoek. De vlag wappert bij een woning aan de Jacoba van Beierenweg in Voorhout, tot afgrijzen van de complete gemeenteraad van Teylingen.

De frase “De brede massa van een volk valt makkelijker aan een grote leugen ten offer dan aan een kleine” is één van de bekendste uit het boek “Mein Kampf’ (mijn strijd) van Adolf Hitler en stond te lezen op de vlag in Voorhout. In dat boek overigens, staan ook andere frasen die heel bekend zijn geworden. Zoals: “Je krijgt het volk alleen mee als je ze één grote verderfelijke vijand geeft, op wie de schuld van de nederlaag kan worden geschoven”. Een andere: “politieke partijen zijn geneigd tot compromissen – wereldbeschouwingen nooit”. Ik moet me wel heel sterk vergissen als Hitler niet ooit in een van zijn schreeuwsessies (gekken hebben dat soms) gezegd zal hebben dat twee maal twee vier is.

De gemeenteraad van Teylingen – waar Voorhout onder valt – gaf donderdagavond in een unaniem gesteunde motie aan dergelijke uitingen af te keuren meldt het Leidsch Dagblad. D66-raadslid Ruben Kroeze diende de motie in. “Ik wil hiermee aangeven dat er grenzen zijn. Met deze vlag is een rode lijn overschreden en dan moet je iets doen”. Gelukkig, we hebben ze nog: politici die niet meteen in Londen neerstrijken bij het minste of geringste teken van (nationaal- of internationaal) socialisme op het continent. Die moeten we koesteren ‘met z’n allen’. Want zij doen gewichtig werk en dat moet natuurlijk goed gebeuren.

Ik stel voor dat we een stap verder gaan en alle rekenboeken op de basisschool grondig nakijken op nazisympathieën, zoals sommen met 2 x 2 = 4 en 2 + 2 = 4. Wat we ook moeten doen is het grondig nameten van stikstof in de nabijheid van Natura2000 gebieden, om aan te tonen dat het hier beslist geen leugen betreft. Gelukkig komt er al een Parlementaire Enquête Coronamaatregelen die aan gaat tonen dat dit absoluut geen grote en verderfelijke vijand was om iedereen wijs te maken dat prikken veiliger was. En als klap op de vuurpijl wordt natuurlijk het regeerakkoord overboord gekieperd, al was het om aan te tonen dat in de politiek helegáár geen compromissen worden gesloten. Stel je voor!

 Want we moeten aangeven dat er grenzen zijn en dat die rode lijn nooit door onze overheid wordt overschreden. Want dit is Nederland… toch?


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties