Politie, verlengstuk van een totalitaire overheid

Beseffend dat een veelvoud van verontruste Nederlanders hun zorgen over het hedendaagse politie optreden al op papier hebben gezet, meen ik desondanks mijn eigen zorgen over dat ongewenste politiegeweld ook in zwart-witte letters uit te moeten spreken.

Nederlanders van mijn generatie zijn opgegroeid met optimistische oneliners als “de politie is je beste vriend” en “die (politie) pet past ons allemaal” om te onderstrepen dat je met zelf geconstateerde schendingen van mensenrechten en overtredingen van de Grondwet het beste bij wijkdiender of politiebureau op de hoek terecht kunt. Die tijd is, voor het deel van de samenleving dat niet het Rutte/D66 narratief ondersteunt, voorgoed voorbij.

Tijdens de boerendemonstraties van juli 2022 bedienden politici en politie autoriteiten zich binnen en buiten het parlement herhaaldelijk van opruiende en stemmingmakende teksten en gebaren om die voor hun lijfsbehoud “vechtende” boeren en hun politieke sympathisanten te criminaliseren. Vermoedelijk om de publieke opinie rijp te maken voor het accepteren van harde maatregelen tegen demonstrerende boeren en andersdenkende segmenten van de samenleving. Gelet op de manier waarop de politie denkt boerendemonstraties gewelddadig te moeten breken, hebben die uitspraken hun effect op de politie werkvloer en lagere overheden, niet gemist. Er worden in het Parlement en Gemeentehuizen schietgebaren gemaakt tegen politieke andersdenkenden en in de straten van Nederlandse steden waarschuwing – en gerichte schoten gelost. Gericht, niet op de banden van een – in dit geval – trekker, maar op het hoofd van een van het demonstratiegebeuren wegrijdende jongeman van 16 jaar. Wat moet die politiefunctionaris bezield hebben? Schieten op een puber?

Artikel 7 van de Ambtsinstructie voor politie, marechaussee etc. stelt o.m. voor het gebruik van vuurwapens: als het gaat om – in het geval van de 16-jarige jongeman – aanhouding, moet de verdachte of een voor onmiddellijk gebruik gereed zijnd vuurwapen bij zich hebben, of op het punt staan ander levensbedreigend geweld tegen iemand te gebruiken. Noch van het eerste noch van het tweede was sprake. Sterker nog de betreffende politiefunctionaris schiet na het incident. Nogmaals wat bezielde die politiefunctionaris. Schieten na het incident op een wegrijdende trekker?

Grensoverschrijdend gedrag

En dan dat masseren van de reden om te schieten. De beschikbare video’s van het aanwezige publiek laten agenten zien die met het getrokken pistool burgers sommeren en bevestigen dat gericht wordt geschoten op een wegrijdende trekker. Die beelden “schieten die argumenten aan flarden”. Excusez le mot. Het bevestigt de ongelooflijke domheid en overstromende arrogantie van politie autoriteiten en werkvloer. Ines van Bokhoven brengt het op 8 juli als volgt onder woorden in haar column op de website OpinieZ: “we zijn weer een grens overgegaan. Een agent heeft gericht geschoten op een jongeman in een tractor, die deelnam aan het boerenprotest. In de vele video’s van dit incident is geen rechtvaardiging te vinden voor deze levensgevaarlijke actie. We hebben reden om onze politie te vrezen, zeker nu onlangs de regels voor geweldsgebruik zijn versoepeld. Ook critici van de overheid worden in de Tweede Kamer en elders steeds agressiever bejegend. Dat het kermis was wisten we al een tijdje, maar nu is de schiettent ook opengegaan”. Het bewijst dat de politie net als in totalitaire en autocratische staten het gewelddadige instrument is geworden van een totalitaire overheid die de ruimte wil hebben om destructieve en niet het volk dienende politieke beleidsmaatregelen met gewapend geweld de samenleving op te leggen. Dat verschijnsel hebben we ook bij het Canadese WEF vriendje van de Nederlandse Minister-president kunnen observeren.

Onlangs heeft de regering Rutte het gebruik van een wapen voor de politie laagdrempelig gemaakt. Per 1 juli 2022 kunnen ze bij schietincidenten niet worden vervolgd voor doodslag maar in voorkomend geval het schenden van de geweldsinstructie. Een maatregel van een totalitair georiënteerde overheid om het volk in het gareel te brengen en te houden door inzet van de politie. Je houdt je hart vast. We hebben redenen genoeg om te twijfelen aan het beheersbaar houden van demonstraties en protestacties door de politie. We moeten vrezen dat de politie in stress situaties snel naar het wapen grijpt en niet meer in staat is om onder gespannen omstandigheden op een ander manier de situatie beheersbaar te houden. Het andersdenkende deel van de samenleving heeft reden genoeg om de politie te vrezen, omdat de regels over het gebruik van geweld zijn aangepast, versoepeld, makkelijker gemaakt om gewapend geweld te gebruiken door de strafmaten die er eerst aan kleefden, sterk te verzachten. Het wordt vrijwel onmogelijk een klacht tegen het politie optreden in te dienen.

“In andere gevallen
druipt het begrip er vanaf”

De tijd dat de politie je beste vriend was en de pet iedere Nederlandse burger paste, ligt ver achter ons. Het is een duistere organisatiestructuur geworden waar het streven naar diversiteit, het ontzien van de zielige migrant, het ondersteunen van een door de samenleving ongewenst overheidsnarratief resp. politieke boodschap en het hardhandig eventueel door het gebruik van het wapen indammen van ongewenste demonstraties en protestacties, speerpunten van het politie optreden zijn geworden. De samenleving heeft het verschil in politiebenadering kunnen zien en ervaren tussen door de overheid gedoogde demonstraties en protestacties van Antifa, BLM, klimaat en corona activisten, waar het begrip voor die demonstraties vanaf druipt en de benadering van demonstraties en protestacties van andersdenkenden waar hardhandig ingegrepen werd en wordt.

Uit vrees van racisme en discriminatie beschuldigd te worden, is het mede door het fanatiek faciliteren van de politieke boodschap een ondoelmatig en ineffectief instrument van de Nederlandse uitvoerende macht geworden. De politie is je best vriend? Voor migranten, voor Nederlanders met een andere vooral Afrikaanse en Arabische cultuurachtergrond en voor de overheidsnarratief ondersteunende activisten! Niet meer voor de volgens de wetten van Nederland levende Nederlander. Als het door de samenleving in het leven geroepen veiligheidsapparaat niet meer te vertrouwen is, wat rest de brave grondwet volgende andersdenkende doorsnee burger dan om zijn grondrechten te beschermen? Het is afwachten wanneer die andersdenkende personen net als de Republikeinen in de USA geïdentificeerd zullen worden als binnenlandse terroristen en extremisten. Het is overigens geen kwestie van of maar wanneer.

We zien wat de gevolgen zijn in het land van de onbegrensde mogelijkheden en wat er vandaag is gebeurd in het land van de rijzende zon. Misschien is het een idee om die schietgrage politie functionarissen en politici die zich van schietende gebaren bedienen om andersdenkenden te overtuigen van de volgens de overheidsnarratief verkeerde route, een paar dagen laten zien wat het ongewenste onterechte politiegeweld veroorzaakt in landen als Brazilië en de USA.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Koddebeier
1 jaar geleden

Ontwapen de Politie, tazer en/of  een Defense bullet launcher is voldoende, alleen de zogenaamde arrestatieteams en bijzondere bijstand blijven bewapend !!

henk
1 jaar geleden

Deze regering werkt samen met de macht der duisternis of wel het WEF.
Het is nu aan ons of we een dictatuur willen of niet.
Dus steunen die boeren.
Anders is er geen weg meer terug!

1 jaar geleden

VERVOLG:

Gisteravond zag ik Ab Osterhaus zijn mening geven over de gevaren van een nieuwe pandemie. Prima, dus ik zoek ik contact met hem om een methode te bespreken die kan voorkomen dat een pandemie nogmaals kan uitbreken. (Zie het wonder van Staphorst).

Kunnen jullie mij in contact brengen met hem? Vanmorgen werd bekend dat de regering nog eens 500 euro gaat doneren aan de armsten in het land. Applaus, waar of niet? Of is het slechts een aalmoes om protesten te dempen? Ik elk geval wordt weer maatwerk beloofd, en uitbetaling naar het volgend begrotingsjaar doorgeschoven.

Deurwaarders wachten niet op wat beloofd wordt maar hakken met de botte bijl beleidsmatig bij miljoenen het laatste beetje levensvreugde weg. Hebben jullie een oplossing daarvoor? Ik wel, maar ik heb wat rode AIVD-kruisjes bij mijn naam, dus blijven oplossing achterwege.

Welke? Wat denk je van het uitbuiten van de inflatie over de staatsschuld. 30 procent inflatie in drie jaar tijd, geeft dat geen ruimte om zaken als schulden en armoede weg te financieren? f zijn jullie zo geïndoctrineerd met overheidsbeleid dat van persvrijheid geen sprake meer is?
 
file:///C:\Users\paul\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image001.jpgEen tijdje geleden hoorde ik Ab Osterhaus (ex-RIVM) op tv zeggen dat de politieke ontwikkeling in Nederland m.b.t. geneeskundige wetenschappen een grote gelijkenis vertoont met de ervaringen van de Hongaarse arts Ignaz Semmelweis.

Dit, over hoe ook onze overheid omgaat met de wetenschap en kennis die oplossingen aandraagt voor medische problemen door iemand uit een andere cultuur of maatschappelijk belang.

Vandaag ervaren wij hetzelfde als toen dokter Semmelweis die met een advies kwam om de handen te wassen voordat een arts vanuit het mortuarium direct de verloskamer binnenging bij een geboorte. Veel vrouwen overleden toen door de zogenaamde kraamkoorts.

De elite van die tijd wenste niet de les gelezen te worden door een buitenlandse arts. Ik zou willen dat dr. Osterhaus in een interview met de redactie van de Sociale Databank Nederland zijn toelichting geeft op zijn vaststelling. Iemand die veel weet over de geschiedenis rond dr. Semmelweis is Ton Rademaker met veel kennis over elektriciteit.
 
Maar laat ik eerst beginnen met een lastige vraag: Wie wil meewerken aan de oplossing van grote wereldproblemen.
 
Er zijn zes grote zaken die van wereldbelang zijn.

  1. De wereldwijd feitelijke bestrijding van corona-achtige besmettingen
  2. De kernoorzaak van de oorlog in Oekraïne met het NATO-lidmaatschap van Oekraïne benoemen
  3. De inflatie die geen echte inflatie is, maar devaluatie van koopkracht
  4. Hoe de opwarming van de aarde te stoppen met een zonnefilter in de ruimte
  5. Is inflatie altijd negatief, of soms ook heel productief?
  6. Is ionisatie van de ademlucht beter dan vaccinatie tegen corona en mutanten?

 
Ik zag ook het gekissebis tussen de oppositie en de VVD over de extra steun voor de mensen met een laag inkomen. (De zogenaamde hongerlijders). Dit, om nog eens 500 euro te doneren wat ca. 2 miljard euro zal kosten.

Kosten, aan wie? Wie van de 150 Kamerleden (dat is niet helzelfde als volksvertegenwoordigers) heeft enig idee van wat geld is. Waar het vandaan komt, wie het geld maakt en waar het verdwijnt. De circulatiesnelheid van geld (M1) en het BNP?

Is het schuld of bezit, en aan wie of van wie. Aan het papiertje is dat niet te zien. Is het kapitaal of vermogen? Kortom, een moeras van aspecten waarover de meeste onwetende wettenmakers een oordeel vellen (met fractiediscipline), zonder te weten wat de bijeffecten zijn van de besluiten die zij collectief nemen.
 
Bij een aspirientje heb je een dikke omschrijving van de neveneffecten van het medicijn. Van het circulatiebloed (geld) van de economie weten zij gemiddeld niets af. Alleen dat aan het eind van de maand de ‘schadeloosstelling’ op de bankrekening is bijgeschreven, wat bij geen van de wettenmakers in roodstaan zal toeslaan.

Dit, anders dan bij de mensen die geterroriseerd worden door aansturing van de wettenmakers via rechters, deurwaarders en incassobureaus die komen weghalen wat de regering en de wettenmakers hebben verzonnen om de gevolgen van de oorlog in Oekraïne ietwat te dempen, zonder al te veel geld weg te geven dat fundamenteel uit de blauwe lucht wordt gecreëerd.

Maar ook over het creëren van geld uit het absolute niets, horen wij bij de meesten alleen een onmachtige zucht. Wij weten het niet, maar wij leveren maatwerk. Maatwerk van en voor wat? En waarmee? Kennis van zaken? En dan die verrekte inflatie toch, ligt daar niet ook een oplossing van het probleem naast de prijsstijging van alles en nog wat? Lees daarom: http://www.sdnl.nl/pdf/inflatie-en-de-gevolgen.pdf. En verder ook:

Dr. W.P. Roelofs schreef in zijn essay: STELLINGEN VAN EEN KETTER

(Versie van 1996.04.10)

file:///C:\Users\paul\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image003.jpg Esperanto-versio . . . . . . . . Deutsche Version file:///C:\Users\paul\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image004.jpg

Stelling 1:
“Er is geen geld”, alias: “het kan financieel niet”, is voor de staat geen argument om iets achterwege te laten dat fysiek, materieel mogelijk is, door een meerderheid wordt gewenst, en geen inbreuk maakt op wezenlijke rechten van een minderheid of van minderheden. Het is de wezenlijke taak van een minister van financiën financieel die dingen mogelijk te maken, die aan bovenstaande criteria voldoen.
Argumentatie:
Geld is niet uitgevonden om fysiek mogelijke zaken financieel onmogelijk te maken, maar, integendeel, om de fysiek mogelijke zaken gemakkelijker te laten verlopen. Een vergelijking in deze tussen een particulier en de staat gaat volledig mank.
Stelling 2:
De consequentie van het hierboven gestelde is dat men òf extra geld moet inpompen, met als eventueel gevolg: inflatie (stijging van het algemeen prijspeil), òf, als men dit terecht onaanvaardbaar vindt, toenemende overheidsschuld.
Argumentatie:
In het algemeen heeft men het idee, dat ook een onbeperkt toenemende overheidsschuld onaanvaardbaar is, omdat men meent dat de belastingbetaler moet opdraaien voor de aflossing en rentebetaling over deze groeiende schuld. Dit probleem moeten we zorgvuldig nagaan. Laten we de omvang van de staatsschuld aanduiden met S, en de toename daarvan in de periode [D]t met [D]S, de gemiddelde rentevoet voor de staatsschuld met r, dan bedraagt de door de staat in de periode [D]t te betalen interest: rS[D]t. – (N.B. Ik gebruik hier in ASCII het symbool [D] in plaats van de Griekse hoofdletter delta voor “differentie”, het verschil van twee opeenvolgende waarden van de erachter vermelde grootheid.).  
 
Ze de website van dr. Roelofs: http://www.sdnl.nl/roelofs.htm
 
 
 
Mijn vaststelling is: Rutte heeft gedocumenteerd zijn ambtseed geschonden door een ministerspost als omkoping aan te bieden voor Omtzigt

file:///C:\Users\paul\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image006.jpg

 

Van: SDNL <sdn@planet.nl>
Verzonden: donderdag 1 april 2021 21:12
Aan: p.omtzigt@tweedekamer.nl <p.omtzigt@tweedekamer.nl>
CC: voorzitter@tweedekamer.nl <voorzitter@tweedekamer.nl>; voorlichting@raadvanstate.nl <voorlichting@raadvanstate.nl>; voorlichting@prodemos.nl <voorlichting@prodemos.nl>; voorlichting@eerstekamer.nl <voorlichting@eerstekamer.nl>; voorlichting@rechtspraak.nl <voorlichting@rechtspraak.nl>
Onderwerp: Dit is de voorlopige lijst van de nieuwe honderdvijftig Kamerleden waarvan niet helemaal zeker is dat de adressen correct zijn.

L.s.,
Dit is de voorlopige lijst van de nieuwe honderdvijftig Kamerleden waarvan niet helemaal zeker is dat de adressen correct zijn. De spelling kan nog aangepast door de griffie van het Parlement.

De fraude (want dat is het echt) van Mark Rutte zal mogelijk leiden tot nieuwe verkiezingen hetgeen voor niemand een probleem is, omdat Kamerleden sowieso twee jaar lang wachtgeld toucheren. Het mooie hiervan is dat ook vertrokken Kamerleden verantwoordelijk kunnen worden gesteld voor het zwijgen en verzwijgen van een goede oplossing om het coronavirus werkelijk te bestrijden.

In de lijst kunt u zien dat 150 Kamerleden onder premier Rutte drie keer hebben gezwegen over de motie die ‘n oplossing biedt om zowel de lockdown, avondklok en alle komende mutaties van virussen effectief te bestrijden; om zo besmetting te voorkomen. Scholen, ziekenhuizen en wachtkamers van artsen en de openbare overheidsgebouwen, zoals raadzalen van gemeentehuizen en kantoren die zonder beperkingen kunnen worden bezocht en daarin gewerkt.

1 jaar geleden

Geachte hee Brantz, ontvangen van een relatie en het geeft goed aan dat Nederland hoe langer hoe meer afglijdt naar een gefaciliteerde en gelegaliseerde dictatuur.

TER INFO:

Dag Bert, bedankt voor deze insteek. Je weet als gemanipuleerde burger sowieso niet waarmee de overheid bezig is. Ik schreef gisteren een commentaar op de opkoopregeling voor boeren door de overheid, maar zonder het argument wat jij nu naar voren brengt. Vanuit de politiek, de massamedia en bestuurlijke instanties hoor je niets over wat er aan oplossingen beschikbaar zijn of die kunnen worden ingezet.

Ik verbaas mij ook over het zwijgen van de boerenorganisaties en andere als de horeca over aangeboden oplossingen voor de Covid besmettingen die er met een variant ook weer aankomen. Met name de kippenfokkers blijven net doen of ze geen mail ontvangen om hun stallen met ionisatie virusvrij te krijgen en hun kippen niet geruimd hoeven worden.

Ik begrijp de psychische blokkade niet wanneer je probeert en gesprek te openen. Lees mijn bericht van gisteren en reageer naar de media die de sleutel in handen hebben. Want het zijn de media die bepalen of de burger ergens over kan nadenken of niet.
 
Aanvullend op mijn brief aan de koning hoorde ik vanmorgen dat in Lunteren en omgeving alle kippen op pluimvee-boerderijen zijn geruimd. Tot mijn verbazing reageert niemand op de mogelijkheid om verspreiding van vogelgriep te stoppen of te vermijden.

Welke belangen spelen een zo grote rol dat ook de pluimveeboeren blijven zwijgen over een perfecte oplossing om ruimen te voorkomen? Lees het verslag van Freshlight en de analyse van Ton Rademaker over ionisatie van de binnenruimten als van scholen, ziekenhuizen, bedrijven, boerderijen en openbare gebouwen. Ik sta paf van de zwijgcultuur in ons land die bescherming van mens en dier met ionisatie onbespreekbaar laat.
 
 
Een bevriende boer in Stroe (Veluwe) aan de telefoon.
“De stikstofagenten van de overheid waren al 2 keer langs geweest om mijn bedrijf op te kopen.

Bij de derde keer heb ik gezegd, dat aangezien het om het stikstofprobleem gaat ik bereid ben om mijn 150 koeien te ruimen als ik daar goed voor wordt gecompenseerd. De 80 hectare grond die ik heb ga ik dan gebruiken voor het verbouwen van aardappelen, graan, bieten etc.

De agenten zeiden: “Nee, kan niet, is helemaal geen optie”. Ze moesten de grond hebben. Ik heb op mijn beurt gezegd, het gaat jullie toch om stikstofreductie en met het ruimen van het vee is het probleem toch opgelost? Het antwoord was: “Nee, geen optie, we moeten de grond hebben”.

“Dus verspreidt dit verhaal maar zoveel als je kunt, want dit is precies waar het om draait: ze zijn alleen maar geïnteresseerd in de grond. Het “stikstofprobleem” door “modelleurs” van het RIVM in elkaar geflanst is alleen maar een aanleiding voor een gigantische onteigeningsoperatie op kosten van de belastingbetaler!”

Deze agrariër heeft in de gaten waar het WEF-kabinet mee bezig is.
Ik voeg er aan toe: het betreft het al 100 jaar vigerende Hootonplan, ook bekend als het Coudenhove-Kalergie plan.
https://www.youtube.com/watch?v=G45WthPTo24&nbsp;(1 minuut)

Oftewel: rassenvermenging. En dáár is die grond voor bedoeld.
Wég met de Nederlandse identiteit, wég met de Nederlandse cultuur: éénwereldregering. Maar dat gaat niet gebeuren …..!
 
Op wo 6 jul. 2022 om 10:56 schreef Bert Maathuis <bertmaathuis@gmail.com>:
Waarde Rob,
 
gezien de gang van zaken de afgelopen paar jaar (Rob, je hebt toch al heel wat keren de dames en heren regeringsleiders én onze parleurs getracht te adviseren), lijkt het helder dat zij geen oplossing wíllen, toch? Nóóit heb je een reactie gekregen, immers. (Wat is hun bedoeling, hun agenda?)
 
In eerste instantie voldoet één vraag, m.i.:
Waar was de epidemie???
Die wás er niet; nérgens. Natuurlijk niet.
En secundair: waar was de jaarlijkse griep?
 
Evenals het zo benoemde stikstofprobleem.
Wat er niet is. (!!!)
 
Er komt een moment en dan komen de burgers, de mensen, tot inzicht.
 
Vooralsnog worden de mensen heftig dwarsgezeten;
– “TruckPocalypse” begins in California this week as 70,000 truckers forced off the roads 

https://naturalnews.com/2022-07-05-truckpocalypse-begins-in-california-truckers-forced-off-the-roads.html
– https://www.telegraaf.nl/nieuws/1176220119/man-overleden-nadat-agenten-tasers-en-pepperspray-gebruikten
– https://twitter.com/i/status/1544074338554503172
– https://twitter.com/i/status/1544029411468525570 (politie/ME: helemaal doorgedraaid.)
– https://rumble.com/v1b4vlh-farmers-protests-the-government-sends-an-army-of-police-officers-to-deal-wi.html
 
Ordo ab chaos?
Als we ons een en ander (bv. het Hootonplan, ook bekend als Coudenhove-Kalergi plan) bewust worden, dan trappen we niet meer in de val van verdeel & heers.
 
Gezien de gang van zaken de afgelopen paar jaar (Rob Brockhus, je hebt toch al heel wat keren de dames en heren regeringsleiders én onze parleurs getracht te adviseren), lijkt het helder dat zij geen oplossing wíllen, toch? Nóóit heb je een reactie gekregen, immers.