Politiek halveren

We kunnen de politiek halveren. Een stad als New York doet het met een Gemeenteraad van 51 personen op een bevolking van 8,3 miljoen, waarvan 3% ambtenaar is. In Nederland hebben we 225 leden in de Staten Generaal op 17,3 miljoen inwoners, waarvan 12 % ambtenaar is en dan hebben we het nog niet over provincies, gemeentes en semi-overheid…

De boerenstand moet gehalveerd worden, maar hoe zou het nu zijn als de politiek werd gehalveerd? Wel nodig, want de verstikkende stof die vrijkomt uit het politieke bedrijf en de grote snuivers in aanpalende industrieën, bedreigt inmiddels het hele land en alle burgers. De massa-immigratie is compleet ontspoord en kost miljarden, zorgen voor toenemende onveiligheid. Bevolkingsgroepen als Joden zijn hun leven niet meer veilig en zoeken een goed heenkomen naar elders. Knokploegen begeven zich op pad om degenen die alleen nog maar verdacht worden van homofilie grondig in elkaar te trappen. De woningnood is torenhoog vanwege een teveel aan inreizigers, die voor weinig anders komen dan uitkering, toeslagen en medische zorg. En alles graag een beetje rap, conform de cultureel-religieuze eisen.

Maar de politiek wordt niet gehalveerd en de vluchtelingeninstroom ook niet. Terwijl het zo simpel is. Als we de Deltawerken tot een goed einde weten te brengen, waarom dit dan niet? Sluit dijken tegen het water en sluit grenzen tegen economische vluchtelingen.

Liegen in commissie?

CDA-Kamerlid Derk Boswijk heeft ergens in deze week op Twitter laten weten dat hij “de komende dagen thuis bij zijn gezin” zou blijven, omdat zijn gezin dinsdagavond thuis ‘bezoek’ zou hebben gehad. Hij doelde daarmee kennelijk op boze boeren. Naar aanleiding van de ophef die daaromtrent over loskwam, kreeg Tweede Kamerlid Van Meijeren (FvD) een tip van iemand, dat het hier mogelijk een dorpsgenoot van Boswijk betrof; een vrouw van een jaar of zeventig die zelf een 40-jarige carrière als veehouder achter de rug had. Zij zou hebben willen vragen of Boswijk nu echt niet iets voor de boeren kon doen. Maar Boswijk was dus niet thuis; letterlijk en figuurlijk niet. Maar wat was de aard van dat bezoek precies? Is er sprake geweest van bedreiging, geweld of intimidatie? Zijn er strafbare feiten gepleegd? Zo ja, is daar aangifte van gedaan?

In de Kamer werd er naar gevraagd, maar dat mocht niet van de Kamervoorzitter (D66) en alle woordvoerders van de regeringspartijen (VVD, CDA, D55, CU) spraken schande van de overeenkomstige vragen die een Kamerlid van de oppositie stelde. Waarom deden zij dat?  

Is Boswijk zo vriendelijk geweest om zijn collega’s in de coalitie een stok te leveren om de hond mee te slaan? Als de regeringspartijen (of Boswijk zelf!) bevestigend kunnen antwoorden op de vragen die Van Meijeren stelde dan is de zaak simpel: Boswijk en zijn gezin zijn thuis opgezocht en bedreigd en Van Meijeren praat kletskoek.

Als dat niet zo is dan is er ‘gelogen in commissie‘ en bestaat de regeringscoalitie in feite uit een stel leugenaars en feitenverdraaiers, die uit zijn op verrijking van het eigen metier ten laste van boeren, burgers en buitenlui en die ze zonodig bedotten met ‘alle middelen uit de voorraad’.

Zolang dat allemaal niet helder is nemen de protesten nog verder toe in aantal en hevigheid: maandag voegen truckers en huisartsen zich toe aan de rij van protesterende boeren en burgers. Net zo lang als nodig is om de Haagse politieke stal uit te mesten. Het wordt tijd dat de dames en heren politici zonder last en ruggespraak stelling kiezen en de stekker uit de coalitie trekken. Dit kan zo niet meer en de bevolking is het zat, compleet zat.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hein
1 jaar geleden

De bevolking is het niet zat. De meerderheid zal voorgelogen en gehersenspoeld weer op Rutte stemmen. Dit (de meerderheid van het) volk krijgt de regering die het verdient. De sukkels stemmen op de schurken. Pech voor de weldenkenden onder ons. Dat noemen ze democratie. De beste leugenaars aan de macht.

mgjb
1 jaar geleden

Alle grote besluiten vallen in Brussel en nederland volgt dan gedwee de ‘akkoorden’. Zo wordt zelfs onze grondwet omzeild, een EU akkoord gaat vóór onze grondwet. Je verzint het niet!
Het zooitje in Den Haag mag dus alleen kakelen over de fietsenstalling. Of de verbouwing van hun gebouw die alweer veel duurder wordt.
Of de smsjes van de man met het falende geheugen. Of het zich veilig voelen in de TK. Hysterisch gedoe en non issues dus.
Ik zou zeggen begin met halveren als eerste stap. En bij een miskleun als bijv. de toeslagenfraude, alle betrokkenen incl de ambtenaren korten op hun salaris en uitkering plus op de zwarte lijst. Nogmaals betrokken bij een falend project? Ontslag zonder wachtgeld. Meteen in de bijstand. Moetje eens zien hoe snel er beter huiswerk gemaakt wordt en minder wensdenk projectjes langskomen.
Hoe sneller deze regering valt hoe beter.

1 jaar geleden

Geachte politieke leiders en Kamer meelopers, journalisten, redacteuren, hoogleraren e.a.
 
In Nederland hebben we geen democratie meer. Daar hebben de jarenlange politieke kaalslag voor de rechtvaardigheid en levensvreugde van Nederlandse burgers voor gezorgd. Artikel 67 van de grondwet wordt al vele jaren met voeten getreden en genegeerd. Prof. Twan Tak vindt dat Nederland een DICTATUUR is,
 
Leest u: https://sta-pal.nl/2022/07/jan-struijsvogel/ over de Nederlandse struisvogels. Meneer Segers trekt per direct de stekker uit Rutte IV als u nog een greintje Christelijke waarde heeft? Waarom? Leest u ook: https://sta-pal.nl/2022/07/politiek-halveren/ en wanneer stopt het met de geregisseerde onwaarheden?
 
Met verdrietige groet, Paul Quekel 78 jaar en ik vrees voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.

TER INFO:
Hoe durven de dames en heren van de coalitie en het Kabinet Rutte IV, GroenLinks, PvdD en PvdA, de NOS en NPO nog het woord democratie te noemen?

“Het is een aanval op de democratie???”. “Het is een aanval op de democratie???”. We hebben in Nederland géén DEMOCRATIE meer.
Leest u over het Circus Rutte: https://lnkd.in/ecjNaDqi en het Kostbanen circus waartoe vele van u ook toe behoren: http://www.sdnl.nl/iedereen.htm#verwijzing-2
CITAAT uit eigen werk: “Volksvertegenwoordigers? Die zijn er toch voor de gewone huis tuin en keukenburgers, tenminste dat zou zo moeten zijn. Is dit de tegenwoordige invulling van het mooie beroep van volksvertegenwoordiger? Of is deze naam verkeerd en moet het VOLKSONTNEMER zijn, ontnemen van geld, ontnemen van rechten, ontnemen van vrijheid van meningsuiting, ontnemen van een fatsoenlijke oude dag maar bovenal ontnemen van levensvreugde door de velen die eten uit de Staatsruif van een onbetaalbaar geworden apparaat (DE NEDERLANDSE STAAT)”. Einde citaat.

We hebben in Nederland geen DEMOCRATIE meer.
Volgens Prof. Twan Tak leven we in Nederland in een dictatuur, leest u http://www.sdnl.nl/twan-tak.htm en http://www.sdnl.nl/twan-tak-commentaar.htm.

CITAAT: “‘Nederland is een dictatuur’
Volgende week verschijnt bij Wolff Publishers te Nijmegen de tweede druk van het omvangrijke standaardwerk van prof. A.Q.C. Tak over het Nederlandse bestuursprocesrecht in theorie en praktijk. De eerste druk van het werk verscheen in augustus 2002 en veroorzaakte veel commotie.

Gesteld werd dat uit diepgaand onderzoek was gebleken, dat de burger nauwelijks nog rechtsbescherming krijgt tegen de overheid, met name van de Raad van State.

Het boek vormde de aanleiding voor de uitspraak van de Nationale ombudsman van augustus 2004, waarbij de ministers Balkenende, Donner en Remkes werden veroordeeld wegens onbehoorlijk gedrag omdat zij de Tweede Kamer onjuist over het werk hadden geïnformeerd.

Volgens de tweede druk is de situatie echter bepaald niet verbeterd.

Grondrechten en rechtsbescherming verdwijnen steeds verder, en de politiek is onwillig daar iets aan te doen. De Staat blijkt niet reëel meer aanspreekbaar bij misdrijven en onrechtmatige gezagsuitoefening door de overheid. In feite blijkt Nederland verworden tot een dictatuur: het predikaat rechtsstaat is niet meer op zijn plaats.

Professor Tak (62) is sinds 1983 hoogleraar staatsrecht en bestuursrecht in Maastricht, waar hij bekendheid verwierf als grondlegger van de Maastrichtse school, die zich kenmerkt door een kritische bewaking van overheidsbevoegdheden.

Ruime rechterlijke ervaring deed hij gedurende vele decennia op onder meer als (plaatsvervangend) Voorzitter van het Ambtenarengerecht te Utrecht en sinds 1984 als (plaatsvervangend) Raadsheer bij de Centrale Raad van Beroep.
Voorts heeft hij uitgebreide praktijkervaring als adviseur en raadsman bij het bestuursjuridische adviesbureau BJA.

Noot voor de pers: Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bij prof. A.Q.C. Tak, Titel van het boek: het Nederlands Bestuursprocesrecht, ISBN-nummer: 90-5850-134-5″. EINDE CITAAT.
file:///C:\Users\paul\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image001.jpg

Koddebeier
1 jaar geleden

Bergramp is d slechtste voorzitter aller tijden, opstappen dat mens !!!!

Buskens
1 jaar geleden
Antwoord aan  Koddebeier

Nou, niet alleen Bergramp maar nog velen meer! Ik zeg de hoge druk spuit erop zetten. Maar het ergste en het gevaarlijkste is de media. Zeg maar gewoon de staatsomroep. Doet terug denken aan de laatste oorlog namelijk Goebbels was daar ook erg goed in. Nu ook programma’s als bv Zembla. Ik sprak vanmorgen iemand en die beweerde (gezien bij Zembla) dat Thierry Baudet geld had ontvangen van Gazprom. Mijn gezichtsuitdrukking sprak denk ik boekdelen want direct zei ze” ja, ja, echt waar hoor want het is bewezen”. Thuis gekomen en gekoekeld las ik dat het aannamens zijn en dus niks bewezen. Sterker nog Jesse Klaver had een motie ingediend om de geldstromen van FvD na te gaan. Ook Thierry was voor die motie maar dan voor alle andere partijen ook. En toen was het stil!!