Jan Struijsvogel

Volgens Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politie Bond (NPB), zijn  de boerenacties niet minder dan “een aanval op de democratie”. Er zijn geestelijk mindervaliden, gekken, reddelozen en struisvogels. Struijs lijdt kennelijk aan de laatste vorm.

Voor meneer Struijs en zijn makkers zullen we het nog een keer uitleggen:
In de Tweede Kamer zitten 104 Kamerleden uit drie provincies: Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. In die drie provincies wonen circa 8 miljoen mensen, waarvan zo’n 30% helemaal geen Nederlandse ‘roots’ heeft dus dan hou je er nog zo’n 5,6 miljoen over. U weet dat maar al te goed, want van die niet al te Nederlandse inwoners hebben uw bondsleden al jarenlang last. De negen andere provincies, waar 9,5 miljoen mensen wonen, worden in de Kamer ‘vertegenwoordigd’ door 45 Kamerleden en één Kamerlid komt van St. Maarten. Daar gaan de boerenprotesten óók over. Er is iets vreselijk misgelopen in dit land; voor en na 2002, toen Fortuyn werd vermoord door zo’n GroenLinkse stikstofgigant.

De meeste politici hebben geen steun

In die Kamer zitten 21 mensen die daadwerkelijk het benodigde aantal (kiesdeler) van 70.107 of meer stemmen kregen om de bevolking in de Kamer te vertegenwoordigen, zoals Omtzigt met ruim 342.000 stemmen. (Voor de regeringspartijen komt dat momenteel neer op slechts 5) Alle 130 andere Kamerleden zijn in de Kamer terecht gekomen omdat zij door andere (ons volledig onbekende) mensen op ‘kieslijsten’ zijn gezet. Die Jan Paternotte, inmiddels de huisschreeuwlelijk van D66, is met het schamele aantal van 6.685 stemmen in de Kamer gekomen en zit daar opzichtig te delibereren alsof hij eigenhandig de democratie heeft uitgevonden. Er zitten dus, naast die fopdemocraat, ook nog 129 andere mensen in de Kamer die daar normaliter nooit terecht zouden zijn gekomen bij gebrek aan steun vanuit de bevolking; zij zitten daar dan ook alleen om braaf volgens de opdrachten van die meestal onbekende samenstellers van de kieslijsten te stemmen over ons lot als samenleving. Daar gaan de boerenprotesten óók over.

Nederland steunt boeren massaal

Maar liefst driekwart van de Telegraaf lezers is het van harte eens met de boerenprotesten en neemt de nadelen van die protesten graag voor lief, omdat – zoals zoveel Nederlanders – zij het er roerend mee eens zijn. Ik moet me toch wel heel sterk vergissen als de dienders die u zegt (meent) te vertegenwoordigen, niet ook bij diezelfde bevolking horen, zodat u leiding geeft (toegeworpen heeft gekregen) aan een bond waarvan 75 – 90 % van de leden het gewoon eens is met de protesten. Als dat niet zo is, dan heeft de ‘diversiteit’ bij de politie niet de juiste vormen aangenomen als ‘afspiegeling van de samenleving’. U komt dus in een tweespalt: ofwel u roept uw leden op om met disproportioneel geweld op te treden conform de eis van uw bazen, ofwel u steunt de democratie en degenen die u meent te vertegenwoordigen. Ikzelf zou gewoon voor mijn leden opkomen, wat het ook zal kosten, maar misschien denkt u daar anders over vanwege lonkende carrièreperspectieven. Er zijn ontstellend veel tribunalen geweest waarin vooral de lakeien van de macht werden veroordeeld tot hele nare straffen. Nederland zou ook wel heel erg teleurgesteld zijn wanneer onze politieagenten opnieuw verkeerde keuzes maken, omdat toevallig passerende hotemetoten ineens de lakens uitdelen op een weinig democratische manier. Dat moeten we echt niet willen met z’n allen.

Vergeet het leger maar

Het is best mogelijk dat in de politiek en onder het handjevol leden van uw bond, nog wordt gerekend op ons (tot dusver) altijd loyale leger. Ons leger is trouw aan vaderland, de democratie en de veiligheid van (in het bijzonder) de burgers. Ze zijn echter al veel te vaak teleurgesteld door de politiek en de ‘oppers’ en mede daarom nogal van ‘rechtse’ schnitt. Vaak jongens van het platteland ook, want ècht vechten met kogels en andere doodmaakdingen is zóóó beneden de stand van al die magere jongetjes uit de stad. En als je dan als militair toch altijd wel de Zwarte Piet krijgt toegespeeld (niks geen racisme hoor!) dan kan het maar zo zijn dat die CV90 ineens omdraait…

Denk er nog maar eens over na. Beter ten halve gekeerd dan ten hele zelf de pisang. Die D66’er met zijn twee linkerbenen gaat u echt niet uit de bijstand houden; hij schaft die nog liever af voor het plebs als zijn cheffin dat beveelt. Peil eerst nog eens even de temperatuur van het bondswater voordat u van deze rare uitspraken doet. Dit is een strijd van degenen die al generaties lang, vaak honderden jaren, in dit land werken en wonen; die nu plaats lijken te moeten maken voor nieuwkomers die van heinde en verre komen om een huis, uitkering en toeslagen te vorderen. We mogen het geen ‘omvolking’ noemen, maar dat is het natuurlijk gewoon wel.

Boeren overtreden de wet niet. Ze stellen zich – soms met een teveel aan emotie – teweer tegen degenen die in een positie zijn geplaatst om de wet zodanig te veranderen dat hun opdrachtgevers de wet niet hoeven te overtreden om de boeren hun land af te kunnen nemen, zonder dat het veel centen kost. Nota bene voor nieuwkomers die al hun rekeningen uiteindelijk bij de samenleving leggen, ook als de daders van deze misselijke handel allang met pensioen zijn.

Begin eerst maar eens je gewone boerenverstand te gebruiken.
Beter.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

Heer Nijhof, mede vermoord door http://www.sdnl.nl/pimpernel.htm even door scrollen.

Hoe durven de dames en heren van de coalitie en het Kabinet Rutte IV, GroenLinks, PvdD en PvdA, de NOS en NPO nog het woord democratie te noemen?

“Het is een aanval op de democratie???”. We hebben in Nederland geen DEMOCRATIE meer.

Volgens Prof. Twan Tak leven we in Nederland in een dictatuur, leest u http://www.sdnl.nl/twan-tak.htm en http://www.sdnl.nl/twan-tak-commentaar.htm.

CITAAT: “‘Nederland is een dictatuur’
Volgende week verschijnt bij Wolff Publishers te Nijmegen de tweede druk van het omvangrijke standaardwerk van prof. A.Q.C. Tak over het Nederlandse bestuursprocesrecht in theorie en praktijk. De eerste druk van het werk verscheen in augustus 2002 en veroorzaakte veel commotie.

Gesteld werd dat uit diepgaand onderzoek was gebleken, dat de burger nauwelijks nog rechtsbescherming krijgt tegen de overheid, met name van de Raad van State.

Het boek vormde de aanleiding voor de uitspraak van de Nationale ombudsman van augustus 2004, waarbij de ministers Balkenende, Donner en Remkes werden veroordeeld wegens onbehoorlijk gedrag omdat zij de Tweede Kamer onjuist over het werk hadden geïnformeerd.

Volgens de tweede druk is de situatie echter bepaald niet verbeterd. Grondrechten en rechtsbescherming verdwijnen steeds verder, en de politiek is onwillig daar iets aan te doen. De Staat blijkt niet reëel meer aanspreekbaar bij misdrijven en onrechtmatige gezagsuitoefening door de overheid. In feite blijkt Nederland verworden tot een dictatuur: het predikaat rechtsstaat is niet meer op zijn plaats.

Professor Tak (62) is sinds 1983 hoogleraar staatsrecht en bestuursrecht in Maastricht, waar hij bekendheid verwierf als grondlegger van de Maastrichtse school, die zich kenmerkt door een kritische bewaking van overheidsbevoegdheden.

Ruime rechterlijke ervaring deed hij gedurende vele decennia op onder meer als (plaatsvervangend) Voorzitter van het Ambtenarengerecht te Utrecht en sinds 1984 als (plaatsvervangend) Raadsheer bij de Centrale Raad van Beroep.

Voorts heeft hij uitgebreide praktijkervaring als adviseur en raadsman bij het bestuursjuridische adviesbureau BJA.

Noot voor de pers: Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bij prof. A.Q.C. Tak, tel. 043 388 3267 of 043 358 1008, e-mail twan.tak@pubr.unimaas.nl of twantak@hotmail.com Titel van het boek: het Nederlands Bestuursprocesrecht, ISBN-nummer: 90-5850-134-5″. EINDE CITAAT.

23ee.jpg
Laatst bewerkt op 1 jaar geleden door Paul Quekel
mgjb
1 jaar geleden

Ton, schitterend verhaal, geheel mee eens!

Buskens
1 jaar geleden

Geen 100% maar 200% eens! Laat die struisvogel eerst zijn eigen rotzooi eens op orde maken binnen de politie. Ik ben zelf een boeren dochter. Mijn ouders zijn al vele jaren overleden maar als ze konden horen wat er nu allemaal plaats vindt in dit land zouden ze zich omdraaien in hun graf. Mijn ouders hadden een gemengd bedrijf, zo’n 25 tot 30 koeien verder akkerland, varkens en kippen. Daar was een goeie boterham uit te halen uiteraard het ene jaar beter dan het andere afhankelijk van de weersomstandigheden betreffende de graanoogst. Maar de overheid besliste dat er geen ruimte meer was voor dit soort bedrijven. Het moest groter en nog groter. Ik las vanmorgen dat een boer met 88 koeien niet rendabel kan werken dat moeten er minstens 100 tot 200 zijn om nog wat te verdienen. Maar dit even terzijde, het gaat nu gewoon om de grond voor alles wat hier binnenkomt week in week uit. Gewoon dweilen met de kraan open. In 2018 scheidde onze dochter met 4 kinderen. Het echtelijk huis moest verkocht worden dus dreigde ze op straat te komen staan want ze had nog 650 wachtenden voor zich voor een huurwoning. Wij, en gelukkig konden we dat, hebben voor haar en de Kids een huis moeten kopen anders had ze op straat gestaan. Een rampen kabinet is het. Ik vraag me iedere dag af “hoelang pikt de bevolking dit nog? Snap er niks van. Maar als de politie en het leger inderdaad eens zouden nadenken zouden ze aan de goede kant moeten staan en dat is de democratie beschermen. Of doet het gezegde zijn werk?” wiens brood men eet wiens woord men deelt”.

Buskens
1 jaar geleden
Antwoord aan  Buskens

Nog een korte aanvulling, als je van dit land houdt dan kom je daarvoor op. Dan denk je niet alleen aan je eigen belang want dan kom je zelf ook een keer aan de beurt.