‘Bedreigingen’: nonsens

Dat de aannemers, die Rijkswaterstaat inhuurt om de revenuen van de boerenprotesten op te ruimen, worden bedreigd is waarschijnlijk nonsens. Dit overheidsgekerm vertoont dezelfde valsheid als de beschuldigingen dat een 16-jarige tractorbestuurder moordaanslagen uitvoerde op politieagenten. Inmiddels weten we beter…

Rijkswaterstaat en de politie hebben de boeren opgeroepen hun acties vandaag te staken. Dit met het excuus dat de acties te ‘gevaarlijk’ zouden zijn; in werkelijkheid hebben zich slechts een paar kleinere incidenten  met wat blikschade voorgedaan. Meer opvallend is de combinatie met de berichten van de minister-president, die op het sociale medium Twitter oproept om te stoppen met de acties, want ‘de acties van een kleine groep boeren zijn onacceptabel’. De minister-president stond zich nog maar kort geleden in de Kamer te verdedigen tegen het verdonkeremanen van overheidsinformatie, omdat hij door “ruimtegebrek op de oude Nokia-telefoon, gedwongen is geweest ruimte te maken en berichten te verwijderen”. En nu zou diezelfde minister-president ineens prima overweg kunnen met moderner materiaal? Laten we beginnen bij het begin: heeft de minister-president ook berichten gewist die betrekking hadden op de voorgenomen kaalslag op het platteland onder de agrariërs? In het bijzonder met betrekking tot de illegaal te nemen maatregelen?

Een paar kruiwagens mest…

Het ligt meer voor de hand om de oproepen van zowel de minister-president als zijn trouwe schoothondje op het Ministerie van J&V (de rijkelijk onbekwame Yesilgöz) en de slaafse politieleiding te zien in relatie tot de weigering van de boeren om aan te zitten bij de instructiesessies van de architect achter het plan, namelijk Johan Remkes. Klaarblijkelijk wil de regering het signaal geven dat leger en politie klaarstaan om de boeren zonodig naar die tafels te sláán. Dat kunnen ze dan mooi vergeten.

Grondverzet

Ik heb slecht nieuws voor dit kabinet.

De bedrijven die werkzaam zijn in het ‘grondverzet’ (toepasselijk woord trouwens) en die meestal de opdrachten krijgen om dergelijke opruimklussen voor Rijkswaterstaat uit te voeren, hebben een hoog ‘trekkergehalte’. Met andere woorden: hun grootste klanten zijn de boeren en ook werken veel boerenzoons in die bedrijven. Die bedrijven zullen daar gek zijn en gaan meewerken aan het afbreken van vrijwel hun complete klantenbestand? Rijkswaterstaat kan gewoon onvoldoende bedrijven vinden die bereid zijn mee te werken met de overheid, omdat ook bij die bedrijven wordt gedacht: “stort maar mooi horizontaal neer met je nare stikstofgelul en het omvolkingsimport geneuzel.”

Op het platteland neemt het verzet tegen de overheidsmaatregelen toe en het grootste deel van de bevolking ziet inmiddels in dat het argument ‘stikstof’ iets is uit de koker van een stelletje ambtenaren. En de meeste Nederlanders zien ook in dat het sluiten van de grenzen voor gelukszoekers beter is dan het bouwen van woningen voor die zogenaamde migranten, nota bene op gezonde akkers waar het voedsel voor o.a. export wordt geproduceerd: Nederland is op de VS na, de grootste exporteur van landbouwproducten. Voor de Nederlandse boeren is wereldwijd veel steun en dat is ook logisch, want Nederlandse landbouwproducten zijn hard nodig in een wereld waar de voedselschaarste zienderogen toeneemt.

Eigen volk eerst en anders breekt de pleuris nog veel harder uit. Het is tijd voor andere politiek en die komt niet van VVD66, noch van deze premier.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Judge Bean
1 jaar geleden

Ik heb nergens nog de doorrekening gelezen wat de consequenties voor de handelsbalans zullen zijn wanneer de export van de landbouw producten is weggevallen. Steeds meer handophouders, steeds minder export, dat loopt dus spaak.

Maurits Campert
1 jaar geleden

Vreselijk dat de BBB voorvrouw nu ook al zwaar moet worden beveiligd.
Wat een heel heel enge mensen leven er in vv66gl kringen.