Belangrijk bericht

Belangrijk bericht van de Minister van Financiën, mevrouw Kaag (D66);

“Met shock en verbazing heb ik de teksten gelezen en de beelden bekeken van wat er bij het Amsterdamsch Studenten Corps door sommige ‘heren’ is gezegd.”

Minister Kaag in de Kamer. Afb: scr. Youtube

“Je vraagt je oprecht af: hoe durven jonge mannen dit te zeggen over jonge vrouwen? Over hun clubgenoten, hun collega’s of vriendinnen? En dan heb ik het niet alleen over de sprekers die de boel ophitsen. Zouden de meelopers in de zaal dit ook over hun eigen zus, hun eigen moeder of hun eigen vriendin scanderen?

In de vertrouwelijkheid van elkaars gezelschap denken teveel mannen kennelijk nog steeds dat alles geoorloofd is. Een ‘herendiner’ noemen ze dit. Nou, als deze jongens met hun ronduit foute teksten iets nog niet zijn, zijn het wel heren.

Bemoedigend is de grote publieke verontwaardiging. De honderden vrouwen binnen het corps die hier tegen opstaan. En de duizenden afkeurende reacties van vrouwen én mannen in heel Nederland. Zo hoort het. Niet stil zijn.

We leven in in 2022, niet in 1922.”

**********

Suggesties aan mevrouw Kaag betreffende de tekst:

“Met begrip en herkenning heb ik teksten gelezen en de beelden bekeken van wat er bij het Amsterdamsch Studenten Corps door sommige ‘heren’ is gezegd.

Je vraagt je oprecht af: waarom is deze casus niet direct in de doofpot verdwenen?”

**********

Dat had mevrouw Kaag, Minister van Financiën en leider van D66, veel tijd bespaard. En het had er ook een stuk minder hypocriet uitgezien. In de vertrouwelijkheid van elkaars gezelschap denken ze bij D66 ook nog steeds dat “alles geoorloofd is”. Nou, als dit mens met haar ronduit foute teksten iets nog niet is of heeft, dan is het wel fatsoen.

Ingezonden door: Henk


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Maurits Campert
1 jaar geleden

Wie bent u jufrouw Kaag uit kostschool omgeving Rijswijk/Den Haag…hoe durft U?