Kaag kan niks

D66-leidster Kaag wilde afrekenen met de oude bestuurscultuur van Den Haag, maar blijkt juist zélf de grootste zinsbegoochelaar die Den Haag rijk is. Zij wist al in juli dat de Fransen evacueerden uit Kaboel, maar beweerde dat Franse evacuaties “bij haar en de collega’s in de EU” niet bekend waren.

Dat bleek een glasharde leugen: de Nederlandse ambassadeur in Afghanistan heeft op 11 juli al een bericht doen uitgaan wat de Fransen op dat moment stonden te doen: aftaaien.

Ruim voordat in Afghanistan de pleuris uitbrak, waren de Fransen dus al bezig met het evacueren van personeel en (Afghaanse) onderaannemers/medewerkers. Fransen zijn, net als Italianen, traditioneel meesters in achteruitlopen en het vroegtijdig terugtrekken. Dat neemt nog niet weg dat dit de minister meer alert gemaakt zou moeten hebben. Dat is op zichzelf nalatig en onverantwoord, maar klaarblijkelijk is de Kamer ook nog eens verkeerd voorgelicht, zodat die niet adequaat op die omissie heeft kunnen reageren: een politieke doodzonde.

Zodoende zat Kaag tijdens de val van Kaboel te gieren van de pret tijdens een ‘diner met politiek gelijkgestemden’ en zat de minister Bijleveld in de bioscoop. Vandaag praat de Kamer over het debacle, maar nu al wordt duidelijk dat die hautaine freule van D66 werkelijk niets kan. Op een bezem rondvliegen lukt nog wel, maar als minister is dit de grootste miskleun sinds de introductie van dat ambacht.

Die kan vandaag dus mooi afgeserveerd worden.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Buskens
2 jaren geleden

Reagerend op uw laatste zin:”nou, als dat zou kunnen”. Maar reken er maar niet op! Uwzelf niet blij maken met een dooie mus zou ik zeggen. Die gasten blijven gewoon zitten totdat er een betere betaalde baan aangeboden wordt misschien? Voetballer of voetbaltrainer. Misschien voetbal zaakwaarnemer? Allemaal goed betaalde Jobs.