Barbarij versus cultureel conservatisme

Barbarij anno 2021 heeft zich ontwikkeld tot de aartsvijand van ons cultureel conservatisme, de intellectuele stroming die zowel de wortels verkent van een seculier bewind als de rol van religie in een samenleving die geestelijke vrijheid tot één der maatschappelijke hoekstenen heeft gemaakt.

Wijlen Roger Scruton, een filosoof met twee voeten ferm in de klei, formuleerde dit als volgt: “Terwijl het culturele-links probeert om religie te bannen uit het publiek debat met het argument dat dat geen rol speelt in de totstandkoming van publiek beleid en wetgeving door de overheid, staat het als een paal boven water dat samenlevingen zonder een sterk moreel en ethisch kompas – zoals door communisme en fascisme aangetoond – spoedig in chaos en barbarij ontaarden.” In die context van ons christelijke erfgoed past de term barbarij het cultuurmarxisme als een handschoen.

Veel gespin, weinig wol…

Rutte in het Afghanistan debat

Die barbarij wisselt regelmatig van stok om de hond te slaan, maar heeft slechts één onwrikbare doelstelling, de ontwrichting van onze vrije samenleving waarvan wij dagelijks getuige zijn. Denk aan het cordon sanitaire ter subversie van het formatieproces en daarmee van de verkiezingsuitslag. Gisteren weer zo’n ‘nep’-Kamerdebat voor de Bühne over Sigrid Kaag’s geblunder in Afghanistan om haar incompetentie te verhullen door het kartel. Hoe het ook zij, je wint alleen maar van die gestage verloedering als je er keihard tegen knokt! Dus confronteer de opmars van die fascistische barbarij voordat hun wortels te diep reiken of doe zoals ignorante parlementariërs en laat je willoos door Mark Rutte meetronen naar zijn Utopia.

Ik haal Roger Scruton aan omdat wij in een openlijke strijd verzeild zijn geraakt, in het volle zicht van een naïeve bevolking die zich ziende laat verblinden door een dagelijkse portie ‘brainwashing’ van het Kartel en hun media. Kijkt u nog maar eens naar een ander, recent 2e Kamerdebat over het vermeende ’geweld tegen journalisten’ waarin FvD’s Gideon van Meijeren na één minuut spreektijd – net zo snel als de eerste Ajax goal gisteravond tegen Sporting – een golf van ongestelde interrupties over zich heen kreeg van ‘kippen zonder kop’, emotionele dames die niets te melden hadden maar het een schande vonden dat het FvD überhaupt gebruik maakt van onze grondwettelijke vrijheid van meningsuiting… Die intolerantie van de kartel-dames geeft weer nieuwe inhoud aan het gezegde ‘je bent aan de heidenen overgeleverd…’

Cancelcultuur, nazisme, fascisme

Blijft u altijd aan de bal, want zodra je het speelveld verlaat heb je verloren. Dat is waar Baudet zo waardevol is voor de intellectuele verdediging van ons authentiek liberale conservatisme tegen de decadente ignorantie die anno 2021 resulteert in barbaarse ’cancelculture’ … Die linkse terreur probeert hun ‘brainwashing’ te kleden in een nieuwe vocabulaire waarvan de werkster misschien onder de indruk is, maar George Orwell zei het al in zijn dystopische 1984: “Those in control have weaponised language to enforce group think .”

De jongens van de FvD zijn gelukkig een straatlengte intelligenter, en beter in dit spelletje, dan de linkse papagaaien die George Orwell’s ‘newspeak’ slechts kunnen na blaten, maar met de mond vol tanden staan bij een rationeel weerwoord. Dan wordt in een automatisme overgeschakeld op hun standaardrepertoire uit de oude doos, met obligate beschuldigingen ‘ad hominem’, zoals ‘nazisme’, ‘fascisme’ en uiteindelijk, vanuit de veilige collectiviteit waarin alle lafbekken zich verschuilen, hun laatste wapen van de ‘cancelculture’. Die dompelt ons onder in een ethische chaos waarin ‘intolerantie’ volgens de lijnen van de ‘newspeak’ pretendeert voor ‘tolerantie’ te mogen doorgaan en waar persoonlijke vrijheid  wordt verpulverd onder de hak van het fascistische collectief.  

“Wij zijn erfgenamen van
een bevrijdende,
politieke en legale erfenis”

Wij zijn erfgenamen van een bevrijdende, politieke en legale erfenis die de soevereiniteit van het volk huldigt in het befaamde ‘sociale contract‘ van gelijkheid voor de wet, het recht op leven en het nastreven van ons eigen levensgeluk – zonder de valse pretentie daartoe van Big Brother met zijn pestilente ‘great reset’. Barbaren met een stropdas of een parelkettinkje, kunnen niet overweg met dat ‘sociale contract’ in hun ‘building back better’ dogma. Daarom is het goed dat zowel Wilders als Baudet op de bres staan voor die vrijheid, elk op zijn eigen manier. Wilders geeft het Kaag en Rutte recht tussen de ogen, Baudet niet minder maar hij trekt ook moeiteloos hun ideologische vloerkleedje onder hen vandaan. In die context is het, zonder Nederland tot een volledig door religie geschraagd land te willen benoemen, een onomstotelijk feit dat het Nieuwe Testament en christelijke concepten zoals de inherente menselijke waardigheid of iets simpels als ‘heb uw naaste lief als uzelf’ en ‘het goede boven het kwade verkiezen’, ingebakken hoekstenen in onze samenleving zijn. Daarom zijn die barbaren er zo op gebeten om die christelijke hoekstenen uit de publieke discussie te bannen.

Scruton argumenteerde, in reactie op de bedreiging van de fundamentalistische Islam en het totalitaire communisme van de Verenigde Naties in hun 2030-Agenda, belichaamd in hun ‘great reset’ en hun ‘building back better’, dat cultureel conservatieven niet alleen moeten proberen om het vertrouwen te herstellen in de instituten van de overheid maar vooral ook in de waarden van waaruit die voortkomen.

Dàt is waar de negatieve energie van de politiekcorrecte hysterie zich op richt, want die normen en waarden zijn uniek voor de Westerse beschaving. Wij moeten bereid zijn om daarvoor te vechten, of het nu gaat om de onderdrukking van de traditie van Zwarte Piet of van het grotere goed van de vrijheid van meningsuiting, zoals de vele duizenden die zaterdag weer de straat opgaan in verzet tegen Mark Rutte’s barbaarse coronacheckapp. Wie daaraan meedoet staat ook voor een andere stelling van George Orwell: “Als vrijheid werkelijk iets betekent, dan omvat dat ook het recht om de mensen te vertellen wat zij liever niet willen horen.” Nu kan het nog, morgen zijn dat ‘vergeten waarden’ dankzij het globalisme waaraan Rutte en Kaag hun hand- en spandiensten verlenen.

Zij zijn het paard van Troje, de interne handlangers van een externe, goddeloze vijand.    


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
2 jaren geleden

Wie geinteresseerd is een portret van een onbeschaamde landverrader:

https://twitter.com/thierrybaudet/status/1354077947599138816