Goh: gebroken vaasje?

In een ‘open brief aan het volk van Nederland’ voorafgaand aan de laatste verkiezingen, sprak onze premier over ons land als “een teer vaasje.” Die rare vaas was allang van de tafel gedonderd en tot gruzelementen versplinterd.

In de brief omschreef de demissionaire premier en VVD-leider Rutte ons land als een “teer vaasje” dat kapot kan gaan als je er niet heel voorzichtig mee omspringt. Hij was even daarvoor afgetreden omdat hij en zijn kompanen een groot aantal burgers een ongekend onrecht had aangedaan: in samenspanning met de rechtsprekende macht…  Als politicus had hij “altijd compromissen moeten sluiten” om het vaasje intact te houden. Vervolgens vergeleek hij zich met de “gewone normale mensen” die het vaasje ook vasthouden door vrijwilligerswerk te doen of zich op andere wijze om hun naasten bekommeren. De VVD-leider zette dat af tegen wat hij het equivalent van “schreeuwende voetbalvaders langs de zijlijn” noemde. Dat zijn mensen die “altijd denken aan hun eigenbelang”, en politici die geen verantwoordelijkheid voor een compromis willen nemen. “Mensen die bij de microfoon dingen kunnen roepen omdat ze weten dat er toch nooit een meerderheid voor zal zijn.” Als die mensen de overhand krijgen, beland je in een situatie zoals Groot-Brittannië na het brexitreferendum, zo waarschuwde Rutte.

Op dit moment vindt ruim 8 op de 10 Nederlanders dat onze premier over de houdbaarheidsdatum is geschoten en dat de premier “eerder de oorzaak dan de oplossing is.” En na enig zoeken ontdek je dan ook nog dat het Britse pond er na de brexit behoorlijk op vooruit is gegaan, integenstelling tot de euro.

Laten we de ‘zegeningen’ van deze politieke generatie van Magere Heinen even onder elkaar zetten:

 • Energie is vrijwel niet meer te betalen. Oorzaak: krankzinnig hoge belastingen; (a)
 • Autorijden: vrijwel niet meer te betalen. Oorzaak: krankzinnig hoge belastingen; (a)
 • Inflatie (b) neemt zienderogen toe en netto-salarissen ontoereikend. Oorzaak: krankzinnig hoge belastingen; (a)
 • We worden compleet overwoekerd door ‘vluchtelingen’. (a) In werkelijkheid ordinaire landverhuizers die nooit iets hebben of zullen toevoegen aan dit land, maar het onleefbaar maken voor autochtonen;
 • Autochtonen die ook nog eens achteraan staan bij het vinden van woonruimte; (a)
 • Een stikstofcrisis om enigszins te verhullen dat de regering de wet zodanig wil veranderen dat het land van de boeren kan worden gestolen onder een schijn van rechtmatigheid; (a)
 • Groningers wachten nog steeds op compensaties en/of correcties voor de van overheidswege aangebrachte schade; (a)
 • Toeslagenouders idemdito; (a)
 • Gedwongen uit huis gedeporteerde kinderen: idemdito; (a)
 • De uitvoerende macht verantwoordt het handelen slechts als hen dat zo uitkomt en trekt zich van de Grondwet niets meer aan; (a)
 • Zonodig wist men zelfs de telefoons en worden e-mails gewist; (a)
 • et cetera;
 • en zo voort.

De met (a) geduide onderwerpen komen rechtstreeks uit de koker van de premier die leiding gaf aan het uitvoerende gezelschap van machtswellustelingen en onder (b) condities externe oorzaken. In grote lijnen is onze overheid, i.c. de premier die vanaf 14 oktober 2010 leiding gaf aan de uitvoerende macht, verantwoordelijk voor de meeste van de problemen waarmee dit land te kampen heeft. Het komt er op neer dat verschillende ‘crises’ niet meer zijn dan in dankbaarheid ontvangen mogelijkheden om de macht in het land en op dit continent, successievelijk aan de meest rechthebbenden te ontnemen, namelijk: de burgers.

Van iedere euro die een Nederlander met werken verdient, gaat 40 cent meteen naar de overheid. Wanneer huishoudens hun inkomen besteden aan goederen en diensten, betalen ze in veel gevallen ook nog eens indirect belastingen aan de overheid. Dit gebeurt bijvoorbeeld via de belasting op toegevoegde waarde (BTW), via accijnzen op alcohol, tabak en brandstoffen en via de energiebelasting. In het geval van accijnzen en energiebelasting is er sprake van dubbele belasting: de BTW wordt geheven over het bedrag waarin de betreffende accijns of energiebelasting ook al is verdisconteerd. Daarnaast betalen huishoudens belastingen en heffingen die door gemeenten en waterschappen worden geheven. Voorbeelden zijn de onroerend-zaakbelasting (OZB), de afvalstoffenheffing en de zuiveringsheffing. Per saldo levert de Nederlandse burgers zo tegen de 60% van het verdiende inkomen in bij de overheid.

En dan krijgen we er dit dus voor terug.

“Stampende laarzen en treinen die naar het oosten rijden”; ik kan het me eigenlijk wel heel goed voorstellen. Niet alleen de premier is over de houdbaarheidsdatum geschoten, de hele politiek is ontspoord met een ‘vierde macht’ die de wetgevende en controlerende macht in de houdgreep heeft genomen door tassendragers en schoothonden op de kandidatenlijsten te (laten) zetten.

Dat kan maar beter snel ophouden.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Koddebeier
1 jaar geleden

Ruim 75% van de politieke partijen deugen niet, het zijn er maar enkele die belangen van Nederland en de Nederlander voorop stellen.
De rest zijn landverraders en volk verlakkers !
Echter de domme meute stemmen er nog steeds op en laten zich misleiden .

Maurits Campert
1 jaar geleden

Oeps Ton. Pas maar op voor Kafka achtige toestanden…ze zijn nog enger dan wij kunnen bevroeden.

Paul Quekel
1 jaar geleden

Heer Nijhof, deze column sluit goed aan bij uw artikel, http://www.telegraaf.nl/watuzegt/720472341/we-zijn-misleid-door-de-elite en http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6958020269986693121/ m.v.g. Paul Quekel

Weer een uitstekende column van de heer Leon de Winter.

“We zijn misleid door de elite”

Er was eens een vergruisd persoon, die waarschuwde voor een ongekende energie crisis. Hij werd weggehoond en belachelijk gemaakt. Nu zitten wij als burgers van Europa in gigantische problemen met ondank aan alle leiders van de Europese lidstaten en de macht van Brussel.

Deze dik verdienende hotemetoten, die elke 23e van de maand worden betaald uit de Staatsruif van de lidstaten, gevuld met belastinggeld, zullen geen problemen hebben met de ongekende prijsstijgingen. In Brussel werd zelfs 8,5% salarisverhoging ingevoerd?

Leest u ook: https://lnkd.in/eQmvJ6QF het tere vaasje van M. Rutte.

CITAAT uit de column: “„Steunen op een enkele buitenlandse leverancier maakt een land gevoelig voor chantage en intimidatie. (…) Duitsland zal geheel afhankelijk worden van Russische energie wanneer het niet meteen van koers verandert.” Dit zei een tijdje geleden de Amerikaanse president, en het was niet Joe Biden. Eerder dat jaar had die president gezegd: „Het is jammer als Duitsland een grote olie- en gasdeal met Rusland sluit. (…) Duitsland gaat z’n gang en betaalt miljarden en miljarden dollars per jaar aan Rusland.

Dus wij worden verondersteld jullie tegen Rusland te beschermen, maar ze betalen miljarden dollars aan Rusland, en ik denk dat dat zeer ongepast is.”

Die president was Donald Trump. De eerste quote komt uit zijn toespraak tot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in 2018, de tweede uit een bijeenkomst met de NAVO in Brussel in dat jaar. Trump werd door de elites en meeste media uitgelachen, de dwaas.

Zijn opvolger Joe Biden legde Angela Merkel geen strobreed in de weg bij het voltooien van de Nord Stream 2-pijpleiding. Trump werd niet serieus genomen, want je geeft Trump nooit gelijk, ook al heeft hij gelijk, zoals ten aanzien van Russisch gas en de Abraham Akkoorden, waarmee Israël definitief verankerd werd in het Arabische Midden-Oosten”. Einde citaat.

Paul Quekel
1 jaar geleden

Heer Nijhof, u vergat nog de voedselbanken: http://www.sdnl.nl/voedselbank-huizen.htm een ellende in elk dorp en stad in Nederland en dat al decennia lang.

Hans
1 jaar geleden
Antwoord aan  Paul Quekel

En de vrijheidsinperkingen onder het mom van volksgezondheid.

Paul Quekel
1 jaar geleden
Antwoord aan  Hans

De volksgezondheid is verkwanseld door nu dik verdienende bestuursleden, directeuren specialisten van zorgverzekeraars, zorginstellingen, ziekenhuizen en nog vele meer die prachtige inkomens verwerven uit de nationale zorg pot, leest u http://www.sdnl.nl/quekel-klacht-nma.htm en http://www.sdnl.nl/quekel-eerste-kamer.htm.

Ons verzoek aan alle fractievoorzitters in december 2012 om terug te gaan naar het ziekenfonds met inkomensafhankelijke premies werd genegeerd en er werd nooit antwoord op gegeven.

Wim
1 jaar geleden
Antwoord aan  Hans

En de desastreuze ‘oorlogsverklaring’ aan Rusland buiten het parlement om.