Van Uruzgan naar Gelderland

Zoals elke oorlog, kent ook de afloop van de strijd tegen de Taliban in Afghanistan een dramatisch einde met tranentrekkende beelden. Die (NPO-) beelden zijn een noodzakelijke voorwaarde om de Nederlandse bevolking te overtuigen van de noodzaak om Afghaanse (en andere) vluchtelingen in ons land op te vangen. Daarvoor zijn kleine dorpen in Gelderland klaarblijkelijk geschikt bevonden.

Het staat vast dat Afghaanse werknemers van onder andere de Nederlandse strijdkrachten, niet aan hun lot kunnen worden overgelaten. Dat zou een wisse dood betekenen en dat hebben zij aan ons absoluut niet verdiend. Zouden de Taliban een beetje een normaal type mens zijn, dan zouden de collaborateurs er met een korte of langere periode in de gevangenis wel mee klaar zijn; winnaars vieren de overwinning nu eenmaal vooral met de vernedering van hun voormalige tegenstanders. Wij ook: jaarlijks op 4 mei betreuren wij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en op 5 mei vieren wij de nederlaag van de Duitsers op grootse wijze. Vrijheid vieren we inmiddels met Keti-Koti.

Opperwezen

Afb: pixabay

Maar de Taliban zijn geen ‘normale types’. Het is een stelletje randdebiele islamieten die in de veronderstelling verkeren dat zij namens een opperwezen aan de macht zijn gekomen en dat zij nu, in naam van datzelfde opperwezen, hebben te handelen conform de leerstellingen (neergeschreven in de koran) van hun ‘religie’. En helaas schrijven die leerstellingen voor dat degenen die de ‘ware’ religie hebben verlaten -zulks ter beoordeling van de heersende elite – over de kling worden gejaagd, tenzij zij berouw tonen. En wie dat berouw beoordeelt laat zich wel raden. Er is kortom geen ontkomen aan: zij lopen direct levensgevaar en zijn nergens meer zeker van. Wij hebben eenvoudigweg de menselijke plicht om deze voormalige medewerkers van onze strijdkrachten op te vangen.

Van afgang naar opvang

Inmiddels werd bekend dat zich momenteel wel erg veel van die voormalige medewerkers melden en wij moeten ervan uitgaan dat zich onder degenen die wij opvangen, ook leden van de Taliban kunnen bevinden die minder goede bedoelingen hebben. Het recente optreden van de betrokken Ministeries in de evacuatie van Nederlanders en Afghaanse werknemers uit Kaboel, biedt in zeker opzicht wel een garantie dat ook de opvang in ons land een formidabel fiasco wordt. Een tweetal voorbeelden zijn er al: het Gelderse dorp Deelen (ca. 60 inwoners) moet 500 asielzoekers opnemen en het eveneens Gelderse Harskamp (3500 inwoners) zal straks maar liefst 800 vluchtelingen moeten opvangen. Wie dergelijke verhoudingen ziet, begrijpt al dat het met de afdeling normaal denkwerk op de betrokken Ministeries niet al te best is gesteld. Het lijkt meer een Jiskefet- script. Terecht hebben de inwoners van de Gelderse dorpen scherp geprotesteerd tegen de massale intocht van cultuurvreemde buren, waarmee elders in het land ook al geen beste ervaringen zijn opgedaan.

Waardeloos

Onze blunderende Minister van Buitenlandse Zaken mevrouw Kaag voelde zich even Minister van Binnenlandse Zaken en had wel een mening over de woedende reacties van de inwoners van beide dorpen: ‘Harteloos’.

Eerder is het adagium hier dat mevrouw Kaag ‘waardeloos’ is, want dergelijk dedain kan dan wel passen bij het onlangs door haar aangeschafte stulpje van 1,4 miljoen euro, maar een Minister kan zich niet zo uitlaten over een dorpsbevolking die zich terecht grote zorgen maakt. Als de dorpse reactie al harteloos is, dan is zij ongetwijfeld bereid om een aantal (voormalig) werknemers van haar eigen Ministerie persoonlijk onderdak te bieden in haar nieuwe huis. Daar lijkt nog voldoende ruimte over om gelijke tred te houden met een dorp als Deelen, waar iedere dorpsbewoner straks negen Afghaanse buren heeft.  

Er zijn  grenzen aan de groei en dat geldt in het bijzonder voor vluchtelingen. Dit land is vol en wij moeten nu eerst naar ons eigen volk omkijken.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
koddebeier
2 jaren geleden

Het meest opvallend is dat al die zogenaamde “vluchtelingen” wel allemaal op vakantie gaan in het land waaruit ze zogenaamd zijn gevlucht !!
Het zijn gelukzoekers en parasieten !!

Buskens
2 jaren geleden
Antwoord aan  koddebeier

Ja en dan ondanks een negatief reisadvies en dan toch gaan! Lekker eigenwijs.

Buskens
2 jaren geleden
Antwoord aan  Buskens

En vervolgens maar lameteren en zeiken over stikstofuitstoot.

a.r.girbes sr
2 jaren geleden

Wat ik ook even mag “zeggen”, is dat naïviteit in de politiek een belangrijke, maar een zeer negatieve rol speelt.

**Amerika stortte twee-Biljoen dollar in Afghanistan het equivalent van honderd keer het bruto-nationaal product van het land. Amerika betaalde Afghaanse politici, generaals en krijgsheren om ” democratietje ” te spelen in een walgelijk dwaas toneelstukje: ( Bron: Wynia’s week, David Coldman )**

Nu schrijft Leon de Winter, in de Telegraaf, d.d. 25 augustus 2021.

**Pakistan en Qatar lijken bondgenoten van Amerika te zijn, maar hun VERRADERLIJKE ELITES verwensen de westerse superioriteit net zo hevig als de elites in Teheran doen. Ze spelen hun duivelse spel handiger dan Teheran: ze financieren Amerika’s vijanden en tegelijkertijd glimlachen ze westerse leiders toe. **JOE BIDEN IS VOOR HEN EEN GODSGESCHENK. ***

Dat Amerika ” knettergek” wordt van de Afghaanse mentaliteit is goed te begrijpen………. maar dan “zeg ik” ……… de kennis, ter zake de ” demografische diversiteit” is bij zeer velen volledig afwezig, met als gevolg dat een overeenkomst nutteloos blijkt omdat iedere vorm van “gemaakte afspraken” per definitie niet past in ” gewoonten, religie en belang” waarmede men een overeenkomst wenst en er geen ” wederkerigheid is”.

We worden nu AFGESTRAFT met het ” denkbeeldige feit” van het gelijkheidsideaal, zoals de P.v.d.A dat predikte: immers Gelijkheid bestaat niet.

Naïviteit en altruïsme blijkt blijkt volledig te zijn misbruikt door de Taliban omdat de gewetenloosheid bij hen dominant is.

En………**Toonaangevende personen uit de top van de katholieke Kerk laten steeds indringender waarschuwingen horen dat de massamigratie van de afgelopen jaren vanuit Afrika, het Midden-Oosten en Azië onderdeel uitmaakt van een plan om de christelijke identiteit van Europa te veranderen. Mgr. Athanasius Schneider (57) uit Kazachstan zei in gesprek met de Italiaanse krant Il Giornale dat “het verschijnsel van de zogenaamde ‘immigratie’ een georkestreerd en lang voorbereid plan van internationale krachten vormt om de christelijke en nationale identiteiten van de Europese volken radicaal te veranderen.” Bron. Cultuur Onder Vuur. 3 juli 2021. **

Als ik dan het geleuter van Ingrid Kaag moet aanhoren dat wordt ik misselijk en waarmede zij tevens bewijst volledig ongeschikt voor het ambt te zijn.

Naïviteit en ziek altruïsme in de westerse wereld is een ramp………….!!

En……… het woningtekort is ook een gevolg van ” ongecontroleerde immigratie” en de ” naïviteit ” daarbij ten grondslag ligt.

Buskens
2 jaren geleden
Antwoord aan  a.r.girbes sr

Het meest stupide is dat hele volksstammen hun stem uitbrengen op PvdA, groen links, D66. En dat zijn vaak ook nog de gestudeerd onder ons. Ik heb al vaak gedacht, boekenkennis heeft niets te maken met gewoon nuchter boerenverstand.
,

Buskens
2 jaren geleden

U durft het gelukkig te zeggen meneer Nijhof. Maar volgens de heer ozcan akyol behoor je tot de SS als je iets zegt of protesteert. Toen ik vanmorgen las dat er acuut 10.000 woningen nodig zijn voor statushouders werd ik heel pessimistisch. En dat is nog maar het begin want de azc’s zitten barstens vol. Burgemeesters van gemeenten worden gevraagd om voor deze statushouders woningen vrij te maken. Hoe lang pikken onze kinderen en kleinkinderen dit nog? Die komen heel moeilijk aan een woning. De wachttijd voor een sociale huurwoning is 5 – 6 jaar. Maar het echte grote gevaar is dat we het niet durven benoemen. Dit fenomeenhebben we ook meegemaakt voor de opkomst van Pim Fortuyn. Nu is het weer hetzelfde. Heel gevaarlijk!

Wim
2 jaren geleden

Vooruitziende blik van Kaag. Las dat haar huis 10 slaapkamers heeft. Daar moeten er wel een paar af kunnen voor haar Afghaanse medemens…

Buskens
2 jaren geleden
Antwoord aan  Wim

Nou, vooruitziende blik? Kille, domme, kortzichtige blik dat wel! Die tien kamers zijn voor vriendjes, vriendinnetjes vrienden uit Palestina denk ik.