Kaag, een waardeloos minister

Mevrouw Kaag (D66) is een waardeloos politicus en minister, al zal ze daar zelf heel anders over denken. Zij schermde in het ‘Afghanistan’ debat gisteren met de argumentatie dat “iedereen met hetzelfde probleem kampt”.

Dat ‘anderen’ ook met vergelijkbare problemen kampen in Afghanistan, wil nog niet zeggen dat we ‘dus’ gewoon op de handen kunnen blijven zitten. Het is een beetje alsof bondscoach Louis van Gaal zegt: “Tja, we zijn geen wereldkampioen geworden, maar Duitsland ook niet en dus we hebben het geweldig gedaan”. Nederland heeft volgens minister Kaag achter de Afghaanse feiten aangelopen, omdat “we zijn overvallen door de snelheid van de Taliban”. Let op het woordje ‘we’, waarmee zij precies aangeeft dat zij geen verantwoordelijkheid wil of durft te nemen. En dat is precies waarom ze niet alleen een waardeloos politicus en minister is, maar ook nog eens een kluns die niet in staat is leiding te nemen als het nodig is en verantwoording af te leggen als dat gevraagd wordt. Waarschijnlijk omdat zij dat ook helemaal niet kan. Kaag kan alleen maar shinen in de glossy D66 lifestyle en verder kan ze helemaal totaal niks. Een paradepaard terwijl we in dergelijke gevallen werkpaarden nodig hebben. Maar goed: een paradepaard is uiteindelijk ook gewoon een knol.

Met de charme van een rhinoceros beloofde ze iedereen met een oplossing “een Nobelprijs”. Alsof zij, als de verpersoonlijking van de heks Eucalypta, zitting zou kunnen hebben in een prijzen uitdelend college dat ooit bestond uit wijze mensen. Deze minister echter, is kansloos bezig met een kabinetsformatie om de verliezers van de verkiezingen in het zadel te helpen en haarzelf op het schild, terwijl de andere in de bioscoop (of misschien wel in de kroeg) zat, wetende dat het ambassadepersoneel niet meer op de diplomatieke post zouden kunnen verschijnen in Kaboel, omdat onze diplomaten het hazenpad hadden gekozen. Het Afghaanse personeel was verbijsterd en ook nog eens radeloos, omdat men was ‘vergeten’ om hen te vertellen dat ze vanaf zondag zonder werk zouden zitten. Evengoed stond deze sneuneus de Kamer met dedain wijs te maken dat er “hard werd gewerkt en van alle beschikbare mogelijkheden gebruik werd gemaakt”.

Het klinkt allemaal geweldig en indrukwekkend, maar onder andere deze minister zit op die post om zaken als deze te voorzien omdat zij al die informatie ter beschikking heeft. En als dat niet zo is, dan kan een MBO scholier in zijn vrije tijd wel even op die winkel passen. Daar zijn we geen ‘wie zijn die mensen’ pleefiguur voor nodig.

Het is eigenlijk, als je er slechts even over nadenkt, compleet van de geiten dat een dergelijke akela van een lifestylebeweging zich kan en kennelijk mag bezighouden met het bestuur van dit land. Zij slaagt er voorlopig zelfs niet in om Nederlandse staatsburgers die in Afghanistan verblijven op een beschikbare vlucht richting veiligheid te krijgen, nog niet op de luchthaven zelf. Dus de Afghaanse tolken, waarvoor het kabinet op 3 juni door een ruime meerderheid van de Tweede Kamer was opgeroepen om hen in veiligheid brengen, zijn helemáál aan de goden overgeleverd. Rond die tijd had de Chinese minister van Buitenlandse Zaken al een afspraak gemaakt met de leider van de Afghaanse taliban Abdoel Ghani Baradar, om eind juli eens gezellig bij te kletsen, met name over de enorme lithium- en kopervoorraden in het land. Bij iedereen valt dan al een kwartje, behalve bij de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, mevrouw Kaag. In de woorden van Van Gaal: “die Chinezen zijn bepaald niet dom maar onze Minister is niet bepaald slim”.

Als we straks weer naar de stembus gaan, dan blijft er van dat hele lifestyleclubje niets meer over want reken maar dat de rekening van dit immense debacle straks keurig door o.a. de VVD op háár bordje zal worden gelegd. Terecht.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anders
2 jaren geleden

Het wordt tijd voor een grondige reiniging. Dit houdt niet op. Praten en protesteren helpt niet meer.

Adham447781
2 jaren geleden

Waarom laten wij, het volk, dit incapabele schertskabinet zo vrij hun gang gaan? Ze hebben lak aan grondwet, 2e kamer, landgenoten en alles wat met ons land te maken heeft. Zoals het er nu uitziet zal die arrogante duivelin al kakmadam kaag het voor het zeggen krijgen want pinokkio rutte-flut geeft alles weg als hij, in naam, zich maar mp mag noemen. Wat een goor stelletje volksverlakkers zijn dat. Kom op Nederland, wij moeten hier van af!

charlef
2 jaren geleden

Eerst maar het diner afmaken en dan kijken wat “we” gaan doen. Laten “we” een vliegtuig zonder militaire beveiliging sturen, want die camo mannetjes roepen geweld op. Gevolg: geen Afghaan die steun aan de Nederlandse troepen hebben geleverd, kan bij het vliegtuig komen, omdat ze beschoten worden. Of wacht, staan ze wel op de accreditatie lijst? Welke lijst? Geen wonder dat ze demissionair is, schopt nog geen deuk in een natte krant. Afvoeren met pek en veren of strik er omheen en met UPS naar onbekende bestemming sturen. Nederland klept en kleppert en ondertussen wordt Afghanistan etnisch gezuiverd.

r dunki
2 jaren geleden
Antwoord aan  charlef

Kaag’s achterbakse ‘we‘ – vooral als het fout gaat – past ook prima in de stijl van Pinokkio Rutte, die evenmin persoonlijke verantwoording kent als deze heks, maar ‘collectief demissionair’ wordt om achter ieder’s rug door te rotzooien. Wellicht heeft UPS een bonusverpakking voor twee ‘misfits’.

r dunki
2 jaren geleden

Niet alleen een waardeloos minister, maar ook een waardeloos mens.

Op zich is het bewonderenswaardig dat D66 met 3 vrouwelijke brokkenpiloten op even zovele ministersposten zo ongekend veel onbenul kan etaleren.
Maar dit zeldzaam arrogante en incompetente mens, op haar wolk ver van deze boze wereld, lijkt sterk op Rutte in haar gebrek aan empathie – dit keer met al die arme Afghanen die onze hulp ècht dringend nodig hebben maar binnenkort stuk voor stuk doodgemarteld zullen worden. Dankzij Kaag …

Twee brutale sociopaten die pretenderen ons een immoreel regeeraccoord in de maag te mogen splitsen om de verliezers van de verkiezingen aan het globalistische bewind te brengen… Wanneer worden de naïeve VVD leden eens wakker om hier een enorme rotschop onder te geven?