‘Premier’ Dick Schoof

De PvdA blijft – net als overig links – afgeven op de keuze van ‘het volk’. Maar na Ronald Plasterk en Kim Putters is het nu met ‘Premier’ Dick Schoof, de derde PvdA’er die Nederland helpt aan een rechts kabinet.

De vraag is dan ook, is de PvdA echt vervreemd van ‘het volk’. Of krijgt het volk met Dick Schoof de in de achterkamer voorgekookte ‘deepstate’ premier? En is Dick Schoof – reeds veertig jaar actief in politiek Den Haag – het antwoord van de zittende macht op de populistische ruk naar rechts?

Wie is Dick Schoof

Dick Schoof. Afb: screenshot persco. Youtube.

In eerste instantie lijkt hij een man zonder achterban of (politieke) binding. Een man die alle holen van Den Haag kent. En als je kijkt naar zijn loopbaan, razendsnel kan schakelen in nood en maar heel weinig mensen te vriend hoeft te houden.

Een man die besluiten durft te nemen. Ook besluiten waar het Nederlandse volk nooit voor heeft gekozen. Dick Schoof, oud chef Politie, AIVD, NCTV, IND en Justitie is dan ook niet geheel onomstreden. Niet op links, niet op rechts en ‘gelukkig’ niet bij het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) en de burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom.  Dat zal echter te maken hebben met zijn inbreng tijdens de Parlementaire Commissie ongewenste beïnvloeding van moskeeën in 2020.

Daar stelde Dick Schoof in zijn functie van directeur van de AIVD dat een nieuwe generatie jonge salafisten in Nederland met professionele methoden grip probeert te krijgen op moskeeën en scholen. Dat zij daarbij ondersteund werden met miljoenen oliedollars en imams uit de Golfstaten.

Dat deze extremisten goed Nederlands schrijven en spreken, ze het rechtssysteem kennen en streven naar een parallelle samenleving waarin de regels van de Nederlandse rechtsstaat niet gelden. En dat de indoctrinatie begint bij kinderen tussen de 0 en de 4 jaar. De keuze voor Dick Schoof lijkt wat mij betreft dan ook vooral ingegeven met de grote zorg over onze binnenlandse veiligheid.

Persoonlijk lijkt me wel dat de topambtenaar Dick Schoof ingeburgerd is in de ‘staats’ bureaucratie. Wat op de korte termijn erg belangrijk is voor waar het werkelijk naartoe gaat is hoe Dick Schoof zijn extraparlementair kabinet gaat inrichten. Kiest hij ministers met lef en kennis van zaken?

Wat heeft de PVV werkelijk ingeleverd?

In 2022 had Geert Wilders het nog over laster van het NCTV. Het NCTV had namelijk jarenlang informatie over onder meer PVV’ers aan een buitenlandse inlichtingendiensten verstrekt.

Dick Schoof was toen secretaris – generaal van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarvoor (2018 – 2020) directeur – generaal van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. En daarvoor (2013 – 2018) als opvolger van Eric Akerboom, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Dick Schoof vertrok ‘formeel’ per 1 maart 2020 plotseling bij de AIVD maar bleef als adviseur bij deze dienst actief om zijn opvolger (en voorganger bij het NCTV Eric Akerboom) bij te staan. Zo werden – bleek uit WOB documenten – tegenstanders van de coronamaatregelen die veel invloed hadden, mede op zijn advies heimelijk gevolgd.

Dat Dick Schoof dichtbij de ‘laster’ was is dan ook geen onmogelijkheid. Wat wel zeker is: Fleur Agema was woedend toen uit de WOB documenten bekend werd dat zij (net als Caroline van der Plas) één van de gecontroleerden was. En juist Fleur Agema zal op het lijstje ‘ministerschap’ onder ‘premier’ Dick Schoof staan.

In de linkse media gaan de aanvallen op de stem van het volk inmiddels door. Koppen alsZe waren zo blij met de winst van de PVV, maar teleurstelling overheerst bij uiterst rechts na de keuze voor Schoof als premier’ worden nog net niet in socialistisch rood weergegeven.

Wie echter verder leest, ziet al snel dat Eva Vlaardingerbroek en Andreas Kimmerling als bron worden aangehaald. Maar met alle respect voor beiden en hun mening. Een mening waar ook ik wel herkenning zie. Maar of dit nu de stem van het volk is waag ik te betwijfelen.

Eva Vlaardingerbroek heeft dan weliswaar 882.9744 volgers. Maar communiceert vooral in het Engels en hoogleraar en rechtsfilosoof Andreas Kinneging beschikt over 5007 volgers.

En als je zoals Eva bij het CPAC deed, de great replacement opvoert als een van bovenaf gestuurd complot om de ‘witte mens’ te vervangen. Dan komt er naar mijn mening geen fatsoenlijk debat op gang over deze ontwikkeling. Dan heb ik meer met Kinneging’s filosofie over de beïnvloeding van het Cultuur Marxisme.

Wat dan nu?

Voorlopig blijft de PVV aan kop in de Nederlandse peiling voor de verkiezingen van het Europees Parlement. Persoonlijk vindt ik het wel verontrustend dat er naast de PVV geen BVNL (lijst 18) of FvD (lijst 4) wordt gepeild.

En dat terwijl BVNL niet alleen (wederom) met ‘MINDER BRUSSEL, MEER NEDERLAND‘ een goed programma heeft. En naast een mooie kandidatenlijst is BVNL-voorman Wybren van Haga  ook nog eens veruit de bekendste lijsttrekker voor de verkiezingen van het Europees Parlement.

Maar als het Europese geluid – en de nachtmerrie van links – wordt bewaarheid. Dan worden we 7 juni wakker in een Europa dat de soevereine natiestaten respecteert. En we kunnen werken aan ‘verbindend rechts‘ met een Europa van samenwerkende soevereine natiestaten op een realistisch klassieke koers.

Want laten we wel zijn. Dick Schoof heeft bewezen razendsnel te kunnen schakelen binnen de politieke macht. Als hij in juni 2024 dan aanschuift bij de Europese raad, kan hij – ondanks dat niemand hem heeft gekozen – ook daar onze stem duidelijk gaan verwoorden.

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland / Enschede is het waard!


Erwin
Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer en sinds maart 2018 voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.


Deel dit:
4 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.R. Girbes sr
15 dagen geleden

Als ik de «  liefdes brief » van Charles Michel lees dan moet ik helaas alweer constateren dat ook Charles Michel, met goede bedoelingen weliswaar, zit te kletsen als het een lust is . Vanwaar die harde opstelling zult U vragen ?! Nu hij heeft het over verduurzamen en De Europese Unie een «  Algemene Politieke visie moet hanteren en prioriteiten stellen . Welke prioriteiten zijn dat dan ? En, wat is dan de visie van de Europese Unie ? Tot nu toe heeft de Europese Unie er een puinhoop van gemaakt inzake de asiel- instroom en ten tweede , de ECB ( Europese Centrale Bank, onder leiding van de Italiaanse Wolf in Schaapskleding Mario Draghi,) heeft het gehele monetaire stelsel laten ontploffen door miljarden Euro’s bij te laten bij-drukken en schulden , ook van het bedrijfsleven , op te kopen . Dat Nederland garant staat voor schulden, omdat onze psychopaat als play-boy gewoon tekende bij het kruisje , voor zeker meer dan € 40.000.000.000,— . De politieke visie bij de Europese Commissie is eigenlijk gewoon NUL. De Euro blijkt voor Nederland en België een ramp te zijn en ministers van de oude stempel als Dr. Bert de Vries, Drs Hans Hoogervorst en Prof Dr Rudingh , blijken « «  grote twijfel « «  te hebben of de Euro nog moet blijven bestaan . Ook de financiële expert Ab Flipse meen dat Nederland uit de Europese Unie moet stappen en de Euro moet ontmantelen . Drs Ralf Dekker, bedrijfskunde, FvD , meent ook dat de Europese Unie verleden tijd is . Mr Hester Bais schreef een boek , «  Worst Bank Scenario » over netwerk corruptie en de grootste Banken- fraude ooit. ( Nu heeft Hester Bais een Partij opgericht , « «  Meer Democratie « «  en zij staat op de tweede plaats bij lijst 14 voor het Europees Parlement ) Het mooie praatje van Charles Michel is slechts bedoeld voor analfabeten en daarmede zijn eigen baantje veilig stelt . Het commentaar van de heer Dunki is gelukkig weer op een hoog moreel niveau alsook de harde feiten van De heer Versteeg er weer toe doen . Maar , de invloed van Sta-Pal op de politieke realiteit zal naar mijn mening beperkt zijn . Mijn conclusie is evenwel dat zowel in België als in Nederland het « «  pseudologia Fantastica « «  bij politici een vast patroon heeft : « « De burger knollen voor Citroën te willen verkopen . « «  Kwakzalvers waren er ook al in de « «  middeleeuwen » ». Wat heel «  jammer » » is , dat velen zeer snel de harde realiteit vergeten en « «  blijkbaar « «  een zeer kort geheugen te hebben .

ronald.dunki
16 dagen geleden

Een zorgvuldige argumentatie Erwin inzake een héél hete aardappel.

M.b.t. wat jij je afvraagt onder de kop ‘wat heeft de PVV werkelijk ingeleverd? ’ denk ik dat Wilders op immigratie de poot redelijk stijf heeft gehouden maar elders behoorlijk heeft ingeleverd aan de Kartel partijen in zijn coalitie.

Dat roept de vraag op in hoeverre de benoeming van Schoof hem potentiëel ondermijnt danwel steunt. Wat Ton (gisteren) en jij nu aanhalen zijn de positieve aspecten van de Haagse trackrecord en het netwerk van Schoof die, net als Rutte, alles en iedereen weet te vinden (en te bespelen indien opportuun). Maar hij is niet alleen een ‘deep state’ gladakker, hij heeft ook de naam van de perverse sluipmoordenaar die velen, glimlachend, een mes in de rug heeft gestoken.

Ik moet erkennen dat de eerstgenoemde kwaliteiten een potentiëel ‘asset’ zijn voor de schaduwpremier Wilders die uiteindelijk Schoofs baas is en blijft, want ‘ de meeste stemmen gelden’.  Mogelijk wordt Wilders in dat strategisch opzicht onderschat, de tijd zal het leren of hij de teugels kort kan houden in het torentje of ook een mes in de rug krijgt. Een beetje staatsman denkt vooruit.
 
Dat subversieve moslimorganisaties zich zorgen maken over Schoof is mooi meegenomen. Hopelijk zullen AntiFa en ander gespuis van George Soros zich nu ook eens zorgen moeten gaan maken over de combi van Wilders & Schoof op het vlak der binnenlandse veiligheid.

Veel kiezers maken zich zorgen dat Schoof zijn oude Kartel-nestgeur nooit geheel kwijtraakt en ik ben ook (nog) niet erg overtuigd. Maar ik vermoed dat hij bepaald niet de vrije hand krijgt bij de selectie der ministers maar vervolgens meer nut kan hebben voor Wilders als ‘his master’s voice’, de spin in het web die zorgt dat Wilders toch greep op het beleid houdt èn wellicht het nodige, bij de formatie verloren, terrein kan terugwinnen. 
 
Mochten de pessimisten onder ons gelijk krijgen – als Schoof alsnog (te veel) loyaliteit aan het Kartel blijkt te tonen – dan heeft Wilders, als dirigent van deze gelegenheids-hoempa, altijd de stok achter de hand om het kabinet te laten vallen om dan met nieuwe verkiezingen en meer dan vijftig zetels alsnog schoon schip te maken en uit de EU te stappen. Hopelijk pakt hij de 6e juni ook de nodige zetels in het E.P. mee want daar zit natuurlijk het grootste gevaar voor ons gehavende landje.