Buitenlandse invloed…

Bij de voormalig Europarlementariër Pier Antonio Panzeri uit Italië en zijn Griekse collega Eva Kaili werd meer dan anderhalf miljoen euro aan contant geld aangetroffen. Dat schreven de Belgische krant Le Soir en magazine Knack in december 2022.

Dat geld leek afkomstig te zijn van een gezelschap Arabieren die de baas zijn over oliestaatje Qatar, wat als een van de rijkste landen ter wereld wordt beschouwd. Qatar mocht zomaar, ineens het WK-voetbal organiseren als niet-voetballand. Het WK voetbal, in november en december 2022, was een prestigeproject voor Qatar. Sinds de toewijzing in 2010 werden in recordtijd een metronetwerk, zeven grote stadions en hotels met horeca uit de grond gestampt voor 220 miljard dollar (!). Hierbij werd gebruik gemaakt van slavenarbeiders, waaronder talloze dodelijke slachtoffers vielen. Geen enkele groepering van nazaten van de slaven heeft tot dusver compensatie aangevraagd bij de Qatarese autoriteiten en er zijn daar ook geen monumenten onthuld.

Maar die emir van Qatar schijnt wel weer goed bevriend te zijn met onze Oranjefamilie.

Op z’n Salemons kunnen we ons nu een aantal zaken afvragen, namelijk of de Oranjes diep in de slavenhandel zitten of dat zij zijn omgekocht door Qatar, b.v. om de aandacht van dat land af te leiden. (Want onze Koning heeft toevallig wel een boot van wonder en geweld) In Nederland worden namelijk wel compensatiegelden uitgedeeld en standbeelden opgericht voor nazaten van slaven. Dat van onze Koning wéten we niet, maar we kunnen het ons wel vóórstellen nietwaar? Vormden de Oranjes, samen met de Qatarese heersers heimelijk een kongsi? En moeten de rollen van de FIFA en Ronald de Boer, destijds voetbal-ambassadeur voor de Arabieren, niet eens aan een nader onderzoek worden onderworpen? Wie heeft wie omgekocht en hoeveel dodelijke slachtoffers heeft dat geëist?

Het is heel goed dat tot de bodem wordt uitgezocht of Nederlandse politici en leden van de regering zijn omgekocht door om het even welk land. Iedereen wil weten hoe Volt aan de centen kwam of nog komt, of Denk, de VVD, het CDA… En hoe zat het eigenlijk precies met dat penthouse wat A. Pechtold (D66) cadeau kreeg van een Canadese oud-diplomaat, juist voor er gestemd zou worden over het CETA-handelsverdrag? Is de kwestie René van der Linden (CDA) al uitgezocht? Die laatste werd namelijk ook al betaald door de Russen. Werd voormalig D66-minister Kaag wellicht omgekocht door de Palestijnen met Arabisch geld van elders? En vinden Jan Nagel (50+), D66 en PvdA/GroenLinks het toenmalige, door hun communistische Russische vrienden aangelegde, IJzeren Gordijn nog steeds een “historisch juiste beslissing”? Kortom: nu moet alles boven water worden gebracht en ook van iedereen, zonder aanzien des persoons. Buiten de pot gepiest: 10 jaar werkkamp in Poetin-stijl, maar 20 rekenen we ook goed en helemaal niet meer rekenen is zelfs nog beter.

En aan allen die alleen maar neigen om zich te laten omkopen moet duidelijk worden gemaakt dat de Waalsdorpervlakte en kamp Westerbork voortreffelijk worden onderhouden…

Een zorgvuldig maar scherp debat tussen partijen in de Kamer is alleen zinvol als alle buitenlandse invloeden, zoals van WEF of WHO bijvoorbeeld, aan de orde gesteld kunnen worden. Al was het alleen maar om de burgers te laten inzien dat we Nederland na Pim Fortuyn, in versneld tempo in z’n geheel aan het buitenland hebben verkocht en dat we – als we niet ingrijpen – hier zelf niets meer te vertellen hebben.

Om over de buitenlandse invloed die hier momenteel met duizenden per week naar binnen wordt gepompt, nog maar te zwijgen.


Deel dit:
4.5 2 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties