Ter Apel

Al jaren verblijven er regelmatig meer dan de afgesproken 2000 asielzoekers in het aanmeldcentrum in Ter Apel, soms wel 600 meer. Of er nu 2000 bejaarden of 2600 bejaarden worden opgevangen op één locatie boeit verder niemand. Merkwaardig…

Het verschil tussen de opvang van asielzoekers en bejaarden lijkt te maken te hebben met ‘overlast’. Dat is het toverwoord wat duidelijk moet maken dat er met asielzoekers, integenstelling tot bejaarden of chronisch zieken, een heel bijzonder probleem is. Maar wat is hier nu precies ‘overlast’? Zou het soms zijn dat de trottoirs in de gemeente Westerwolde (waar Ter Apel ligt) bezwijken onder de stampende hoeven van de uitheemse asielzoekers? Moeten er misschien teveel zorgverleners worden ingezet om de asielzoekers van hun trauma’s te verlossen? Is er ineens een tekort aan speklappen en rode bieten?

Nee. De asielzoekende vervelio’s stelen als de raven, schijten in de tuinen en spugen alle Nederlandse belastingbetalers recht in de bek.

Rechtszaak

De gemeente Westerwolde is nu een rechtszaak begonnen tegen het COA om hen te dwingen de opvang te beperken tot maximaal 2000 asielzoekers. Als er toch te veel mensen in Ter Apel zijn, wil de gemeente een dwangsom van 25.000 euro per dag. De gemeente is kennelijk van mening dat een bedrag van 175.000 euro per week voldoende is om de bijkomende asielkosten voor de samenleving op te vangen. Het COA wordt overigens ook al door de samenleving betaald, maar ik denk niet dat we het hier over een soort van typische ‘win-win’ situatie hebben.

Verdienmodel

Het COA zegt “er alles aan te doen” om de situatie beheersbaar te houden in het opvangcentrum (dus niet daarbuiten), maar benadrukt dat het afhankelijk is van andere gemeenten om meer asielzoekers op te nemen. Volgens het COA moeten de asielzoekende vervelio’s, die inbreken, intimideren, bedreigen, rondhangen, rotzooi maken, stelen en vandalisme plegen, verdeeld worden over nog méér gemeentes! Met andere woorden: als andere gemeentes nu gewoon ook wat overlast gaan importeren, dan kunnen het COA en andere mensenhandelaren gewoon doorgaan met hun verdienmodel: het opsnuiven van herverdeeld belastinggeld.

Gevangenissen

In Nederland zijn verschillende gevangenissen gesloten omdat, onder meer door een ‘daling van de criminaliteit’, de gevangenissen al jaren kampen met leegstand van cellen. De voorspelling was in 2018 nog dat dit probleem verder zou toenemen. Dat klopte dus niet, want het tekort aan misdadigers wordt gewoon extra geïmporteerd. En daarmee discrimineer of stigmatiseer ik niks: de gemeente Westerwolde zegt zelf dat er sprake is van criminaliteit en overlast. En wel zo erg dat ze de importeur voor de rechter dagen.

Auto met chauffeur

In Nederland wachten momenteel circa 25.000 bejaarden op een plek in de bejaardenopvang en zijn vermoedelijk zo’n 30.000 mensen dakloos; zij slapen ergens onder de brug of in de struiken. Dan hebben we ook nog 120.000 mensen die zijn aangewezen op de voedselbank; ze kunnen zichzelf financieel niet meer redden, maar betalen wel belasting, o.a. voor clubs als het COA, waarvan de directie zich laat rondrijden in een auto met chauffeur.

Als je er goed over nadenkt is de oplossing dus eenvoudig:

  • De grenzen dicht voor asielzoekers;
  • Mensenhandelaren in leegstaande gevangenissen opsluiten.

Het vrijgekomen belastinggeld kan worden gebruikt voor de opvang van bejaarden en daklozen en omdat de mensen die nu zijn aangewezen op de voedselbank minder belastingen op hoeven te brengen, kunnen de voedselbanken afbouwen.

Ik denk dat dergelijke maatregelen dan weliswaar wat minder rechtstatelijk zullen zijn, maar dat die zich wel kunnen verheugen op royale instemming van de bevolking. In ieder geval in de gemeente Westerwolde.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 maand geleden

Geachte heer Nijhof, weer een uitstekende analyse. Leest u https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7155061097614491648/ en de links over de ASIELINDUSTRIE..
M.v.g. Paul Quekel

ronald.dunki
1 maand geleden

” Als je er goed over nadenkt is de oplossing dus eenvoudig: De grenzen dicht voor asielzoekers”, zoals Wilders al jaren smeekt. Wat ik, niet alleen bij Wilders, mis is de logische redenatie van ter Apel naar de bron van al het kwaad. Die zit niet eens in Den Haag maar komt voort uit de beerput van de georganiseerde subversie van de westerse democratieën door de ongekozen neo-communisten in de VN en EU.

In goed Nederlands: een ‘slow motion’ staatsgreep waarin de achterbakse Rutte er keer op keer mee weg kwam om ongestoord, of met zijn bedrieglijke inlegvelletjes, zijn handtekening buiten de 2e Kamer om onder de VN/EU decreten te zetten. Zo creëerde hij de kans om zich vervolgens op ‘het bindende karakter van die internationale verdragen’ te beroepen om de migratiekraan zo wijd mogelijk open te zetten. Daar zit hem de kneep!

De huidige ellende is niet toevallig ontstaan omdat beetje bij beetje Haags wanbeleid en incompetentie hun greep op deze materie verloren. Welnee… Die hebben zij nooit gehad en dat was ook Rutte’s vooropgezette bedoeling als stromannetje van de cultuur-Marxistische destructie van de kapitalistische wereld! Daar is niets moeilijks aan, maar men moet het wèl willen begrijpen.