Zorgelijk

De Nederlandse economie is dit jaar zo goed als stilgevallen als gevolg van de wereldwijde malaise, inflatie en hoge rentes. Dat schrijft De Nederlandsche Bank. Ook is er kritiek op de ontwikkeling van de overheidsfinanciën, die ‘zorgelijk’ zijn volgens DNB.

Dat laatste kán ook niet anders met geestelijk gestoorden aan de overheidsknoppen en met hun tengels in de schatkist. Volgens de raming van DNB stijgt het overheidstekort van 0,9% in 2023 tot respectievelijk 2,6% en 2,9% in 2024 en 2025. In een scenario met een tegenvallende wereldeconomie komt het tekort in 2025 zelfs op 3,4% uit. Een groot deel van deze tekorten worden veroorzaakt door de groene feesten en partijen waarmee met name D66 dit land heeft opgezadeld.

Zo zijn de defensie uitgaven weliswaar fors gestegen, maar hebben we nog steeds een leger van niks. Nog even en onze Koninklijke Marine moet de Russische vloot met kano’s en roeiboten zien te keren, terwijl onze artillerie zich bedient van katapulten en speren. Onze Minister geeft miljarden uit aan het huurlingenleger van Zelensky, maar onze eigen soldaten houden zich bezig met behangen en verven, bij gebrek aan onderhoudsbudget. Het is één grote, zinderende puinhoop veroorzaakt door de ‘pang-pang’ cultuur van Pechtold. Ook al zo’n helder licht.

Nederland doet het de komende twee jaar volgens de scenario’s slechter dan het gemiddelde voor de eurolanden. De ECB gaat voor de monetaire unie uit van een groei van 0,6% in 2023, 0,8% in 2024 en 1,5% voor 2025 en 2026, zo maakte het vorige week bekend. Ook daar lieten de beleidsmakers echter weten dat de kans op tegenvallers groter is dan de kans dat het mee zal vallen, vanwege de onzekerheid door internationale spanningen. Het herstel van de Nederlandse economie zal volgens de basisraming van DNB trager verlopen dan eerder aangenomen. Nederland mag nog slechts rekenen op 0,3% groei in 2024. Als de Verenigde Staten en China slechter presteren dan volgens de modellen van de Europese Centrale Bank wordt verwacht, zijn we helemaal de pisang. In dat geval zal de Nederland volgend jaar een krimp zien van 0,7%, om in 2025 uit te komen op een groei van 0,6%.

Intussen geven D66-achtigen ons geld met miljarden tegelijk uit aan maatregelen die kant noch wal raken. Zo wordt het rechtstatelijk op dubieuze gronden (klimaattafels) tot stand gekomen ‘klimaatakkoord’ ondersteund met tientallen miljarden euro’s, teneinde een temperatuurverlaging van 0,00036 graden te bewerkstelligen. Let wel: dat geld wordt uitgegeven terwijl asielzoekers verplicht worden opgevangen door aangewezen gemeenten, zonodig in hotels, terwijl de (Nederlandse) daklozen onder de brug en tussen de struiken mogen doorgaan met doodvriezen. Zo’n ‘solidair en inclusief’ land zijn we nu al geworden en volgens DNB wordt dat dus vooral niet beter omdat we door het geld raken.

De oplossing is natuurlijk ongelooflijk simpel: alle klimaatfondsen (Waarom fondsen? Daar is weinig tot geen democratische controle op!) per onmiddellijk afschaffen en de vrijgekomen middelen investeren in vernuchtering van onderwijs en zorg. De asielindustrie per omgaande afbouwen tot 0 en de grenzen keihard op slot voor asieltechnische gelukszoekers. Die bespaarde miljarden kunnen o.a. ingezet worden voor de opvang van onze eigen daklozen en de afbouw van voedselbanken.

Tot slot kunnen we nog de fans van Hamas repatriëren naar landen waar ze beter passen. Dat betekent een enorme verlaging van de druk op sociale uitkeringen en de zorg. Alle maatregelen samen leveren als bonus nog een afbouw van het overheidsapparaat op, wat ook alweer een miljardenbesparing is en meteen woonruimte schept; in plaats van dat een ambtenaar uit het raam zit te staren kan hij ook sleuven graven, waar we nu nog Polen en Roemenen voor inhuren. (Want ook dat doen die Hamas-fans niet)

Kortom: Nederland kan zoveel beter!


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald.dunki
2 maanden geleden

“wereldwijde malaise en inflatie” zou de “woke’ baas Knot van DNB moeten wijten aan de implementatie van de pestilente 2030 agenda van de V.N. door de paarden van Troje genaamd Rutte & Kaag uit die globalistische Augias stal.

Covid was hier niet de aanleiding toe maar het rookgordijn dat deze misdadige ‘gratis geld’ politiek moest verhullen. Dat Nederland dankzij de landverrader in het torentje met een inflatiepercentage van 18% geconfronteerd werd is een schandaal waarvoor de schuldigen aan de hoogste boom mogen bengelen, temeer omdat dit derdewereldland daarom zelfs een ministerie van armoede kent!! En het Kartel maar leuteren dat wij één der rijkste landen zouden zijn…

Dat de overheidsfinancieën niet kloppen is puur te wijten aan die linkse gratis-geld’ politiek waarbij de staat de geldpers volop liet draaien voor de groene- waanzin-agenda terwijl Klaas Knot nergens te bekennen was om daar paal en perk aan te stellen, zoals expliciet in zijn job description staat… Zijn geweeklaag over hoge rentes is het gejammer van de farizeeër omdat dit het klassieke paardenmiddel is tegen die inflatie, maar het ergste is dat de wereld dermate in de schulden verzeild is geraakt dankzij de globalistische dievenbende dat hoge(re) rente tot het feitelijke faillissement van het volledige financiële systeem en vrijwel de gehele wereld kan lijden.

Dat de Nl. economie in het slop zit, sterker nog, lees dit goed: in een recessie, is niet alleen hieraan te wijten, maar de motor van onze economie, de MKB, hapert ook omdat banken zoals de krankzinnige ‘woke’ intriganten bij de RABO hun clientèle de nek omdraaien als zij niet op hun groene toer meegaan. De RABO heeft hun volledige strategie op de groene hysterie afgestemd en moet wel op deze toer doorgaan tenzij de volledige top wordt ontslagen.

Wij zijn met deze laatste verkiezingen wellicht één klein stapje in de goede richting gevorderd, maar Rutte trekt nog steeds ongestraft aan de touwtjes en saboteert de vorming van een kabinet naar hartelust tot grote tevredenheid van EU en WEF. Wat een gotspe!.

A.R. Girbes sr
2 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Ik denk dat “ de keus” , om uit de Europese Unie te stappen , een “ onverbiddelijk “ karakter heeft gekregen om onze soevereiniteit en het monetaire beleid in goede banen te leiden ( te houden) . Dat de VVD en D-66 , Nederland bestolen hebben , is buiten iedere twijfel komen te liggen . De psychopaat blijkt dus zijn criminele streken rustig te continueren en onder invloed van het WEF en de Europese Unie ongestraft blijft . Maar “ we “” weten toch nog wel dat de ECB, onder Draghi en nu onder Lagarde , er een enorme puinhoop blijkt en , de wolf en schaapskleren , zoals Prof dr Sylvester Eijffinger Draghi omschreef , Italië via de EU € 200.000.000.000,- toebedeeld heeft . En er nog geen begin is gemaakt om de schulden aan Nederland , door de Mediterrane landen , terug te betalen . In eerdere artikelen en reacties is toch gewezen op het feit dat Klaas Knot een “ sympathisant “ van het “” kartel”” was en voorstellen heeft gelanceerd om het huurwaarde- forfait ook te laten gelden bij mensen die op advies van “” de Overheid”” hun hypotheek hebben afgelost . Klaas Knot zit nu mijns inziens in de rubriek boeventuig en Knot wilde , dat het kapitaal dat een woning vertegenwoordigd, te belasten . Het is er “” nog”” niet van gekomen , en De heer Bos van de stichting “ Cultuur onder vuur”” inmiddels een petitie aan de Overheid heeft overhandigd waarin staat :: “ ” handen af van de woningen”” . We zijn nog lang niet van de “ duivelse” ellende af , en , dat “” de psychopaat “” nu ook een saboteur blijkt bij de vorming van een nieuw kabinet is inderdaad een gotspe . Ik denk dat we de “ Valbijl”” uit het vet moeten halen .Dat Pieter Omtzigt toch niet de geschikte kandidaat is om snel een kabinet te vormen met Wilders en BBB omdat hij , voorzover dat ik kan beoordelen , nog met zijn CDA bagage zit en zelfs “ mogelijk “onder invloed van de EU en WEF zijn beslissingen neemt . Omtzigt heeft nadrukkelijk kond gedaan om “ niet” uit de EU te willen stappen , hoewel de noodzaak tot een Nexit ook hij daarvan kennis heeft . Ondanks zijn studie “” econometrie” blijkt dus dat analyses maken en begrippen als Geografisch Demografische Diversiteit , niet bij hem past . De cognitieve functies is hem “ kennelijk “ constitutioneel niet gegeven . Zou Omtzigt toch te veel naar het zeer bejaarde “ mannetje”” luisteren ?? De Globalistische dievenbende heeft geen besef van wat ze doen , hun opportunistisch moraal heeft het niveau van een verwend kind . Ik krijg net het bericht dat de PVV alweer in de peilingen is gestegen ……. Jammer dat Thierry Baudet van FvD toch is overrompeld door ijdelheid , ……. Hoewel zijn analyses en visie op het wereldgebeuren …. Uitstekend is . ???!!! En…… hij het MKB een goed hart toedraagt .

J.Blaak
2 maanden geleden

Goed gesproken, helemaal mee eens.
Ook een wet maken straks die met terugwerkende kracht de huidige kneuzen persoonlijk aansprakelijk stelt.
Terug vorderen tot het bestaansminimum zoals gebruikelijk bij overheids dwang en drang, koekjes van eigen deeg.
Dan zal er ook in de toekomst wat meer worden nagedacht om miljarden te verspillen aan zaken waar wij als volk niks mee van doen hebben.