Megawinst PVV

Volgens Maurice de Hond zou de PVV, als er nu verkiezingen worden gehouden, uitkomen op maar liefst 48 zetels in de Tweede Kamer. De peiling spreekt voor zich, maar één ding in het bijzonder valt op bij deze megawinst.

Van de geënquêteerden die niet hebben gestemd, gaf maar liefst 28% aan nu alsnog PVV te zullen stemmen. Dat zegt iets, want wat van reden zouden die mensen hebben gehad om niet te gaan stemmen?  Ik denk dat veel mensen hetzelfde antwoord uit hun directe omgeving hebben gekregen, van vrienden of bekenden die óók niet hebben gestemd: “wat helpt het toch als ik ga stemmen, in Den Haag trekken ze zich toch nergens wat van aan”. Herkenbaar? Ga er maar van uit dat vrijwel elke niet-stemmer zó heeft gedacht en zich nu (na de verkiezingswinst van de PVV) realiseert dat hij/zij niet de enige is die een forse verandering in de politiek wil.

Dat beeld wordt bevestigd door de antwoorden die op de voorgestelde coalitiecombinaties komen. Driekwart van de geënquêteerden geeft aan dat er een kabinet van PVV, NSC, BBB en VVD moet komen. Van degenen die NSC hebben gestemd, is vrijwel 90% die mening toegedaan. Dat dit nog niet volmondig is onderkend door Omtzigt c.s., levert hen twee zetels verlies op in de peilingen. Die stemmen gaan – zo lijkt het – linea recta naar de PVV.

Yeşilgöz

Een ander opvallend beeld is de complete afgang van de VVD. Het lijkt erop dat de dagen van Yeşilgöz zijn geteld, wat ook logisch is want ze heeft geen uitstraling van leiderschap; eerder van een natte dweil. Daar komt bij dat het publiek in de gaten begint te krijgen dat ze voor het inperken van de asielinstroom bepaald niet bij de VVD moeten zijn. De achterban van de VVD blijkt zich een slag in de rondte te verdienen aan dat circus. Wanneer de PVV aan het roer komt, moeten die asielcijfers drastisch omlaag: ziedaar de spagaat van de VVD.

Vooralsnog staat vast dat de ‘ruk naar rechts’ nu pas goed van de grond komt. De mensen in het land beginnen in te zien dat op de NPO een vertekend beeld van de maatschappij wordt weergegeven en dat ze niet alleen staan in hun ervaring van een doorgedraaid politiek circus en een vastgelopen land.

GL/PvdA lijkt nog stemmen vast te houden, maar veel is het niet. De oorzaak wordt ook helder bij De Hond: Timmermans wordt totaal niet vertrouwd. Ik kan ze geen ongelijk geven.

Morgen (zo. 24-12-’23) is er op de website Maurice.nl een nadere duiding door Maurice de Hond: ik zou dat maar in de gaten houden.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.R. Girbes sr
2 maanden geleden

De “” achterban” van de VVD is “” kennelijk “” wakker geworden en constateert dat na de “” vriendjes politiek “” ook zij terugvallen op een normale politieke situatie en aldus de “ revenuen” van Rutte”s politiek moeten missen ….. maar wel achterblijven met een “ immigranten “” vol Nederland . “” Vader Rutte “” heeft schijt aan zijn achterban .Rutte’s ostentatief gedrag en playboy activiteiten is mogelijk een verveling geworden en……. Het kost Nederland miljarden …….!! Maar “ de achterban “ is behept met een opportunistisch gevoel dat nu op de “ tocht”” staat en dus ook zij vervallen in een gedrag van “ tweeslachtigheid “” omdat nu ook hun bestaanszekerheid is aangetast . Of…… zijn ze verstandig geworden ?? Dat Dilan . Yesilgoz geen leiderschap toont , is al lang bekend , ze is gewoon de “” speelbal “ van Rutte . Of de VVD nog regeringsverantwoordelijkheid zou kunnen dragen is voor mij een vraagteken omdat “ deze partij “” te lang “” oogkleppen op had en “” rustig “” de Verloedering van Nederland heeft gade geslagen , zonder te beseffen hoe het NA Rutte verder moet en, in hoeverre de inbreng van het WEF en de VN van invloed is geweest op de beslissingen van Rutte . Zelfs de “ globalistische tendens werd niet opgemerkt . Ook heeft de aanhang van Rutte de sociaal-psychologie toegestaan en niet aan de bel getrokken alsook de armoede “ rustig” heeft laten voortwoekeren . Dat het Ukraine- – referendum door Rutte is genegeerd is een gotspe , en toch…….. geen geluidje bij de VVD achterban….. !!! Het valse spel is uit …… en…. “” zij”” nu merken dat hun psychopaat echt ziek is .

Sarcoff
2 maanden geleden

L3 op de schaakpuzzel had ik fout.