Een politiek geëngageerde burgemeester

Het besluit van het Arnhemse College van B&W om BOA’s toe te staan zich religieus te kleden is natuurlijk een provocerende actie van een politiek geëngageerde burgemeester. Het is bedoeld om een reactie uit te lokken, opdat men daarna vast kan stellen dat “discriminatie aan de orde van de dag is”.

‘Nu is het moment’. Dat was de leus waarmee het islamitische verlengstuk Denk in Nederland de verkiezingen in ging. Het is een intrigerende tekst, want welk ‘moment’ wil deze ideologisch-religieuze voorhoede precies benadrukken? Is dit een moment om als islamieten verder te segregeren? Was er het moment om de islamitische enclaves in onze steden alvast als vrijstaten op te eisen in afwachting van de volledige onderwerping van Nederland? Of is het nu gewoon het moment om het aantal hoofddoeken in de straten of de bomaanslagen in Rotterdam te laten toenemen?

Burgemeester Marcouch. Afb: Lex Draijer / wikipedia

Uiteindelijk bleek ‘het moment’ aangebroken voor veel Nederlanders om PVV te gaan stemmen, want het momentum van Denk werd door veel autochtone burgers gezien in relatie tot de pogrom van terreurclub Hamas. PVV: 37 zetels in de Kamer “and still counting”, het zijn er inmiddels 47 volgens de laatste peilingen. Het ‘moment’ van Denk werd uiteindelijk het moment van de PVV en de autochtone bevolking; de tribalisering van ons land wordt te zichtbaar en de Nederlanders beginnen het een beetje heel erg ‘zat’ te worden.

Voor burgemeesters als Marcouch en Aboutaleb (ook een beetje een salafist) breken dan ook geen goede tijden aan. Vroeg of laat gaat het roer om. Niet omdat Wilders en zijn manschappen dat zo inrichten, maar omdat de bevolking steeds meer naar die kant neigt en politieke voorlieden kiest die een eind maken aan onder andere het islamitische slachtoffergedram. Wat iedereen al wel een beetje kon aanvoelen, is nu gebeurd. De PVV is een volledig geaccepteerd verschijnsel in de nationale politiek geworden.

Iedereen heeft er wel een verhaal bij. Het gemiddelde verjaardagsfeestje begint met wat gekeuvel over de kinderen, auto’s en websites. Naarmate de avond vordert passeren verschillende sporten de revue en na 11 uur ’s avonds wordt de politiek doorgenomen. Omdat er wat alcohol wordt genuttigd, is de stemming losser en de mensen loslippiger: de èchte meningen komen bovendrijven. Niet meer het politiek-correcte gezwam wat op het werk ook oh zo ‘bon ton’ is, maar de dagelijkse praktijk van overlast in de steden en wijken, van kleine of grote diefstallen en vooral de enorme lastendruk. Allemaal aangeboden door VVD66.

Het is niet dat de autochtone Nederlanders een grondige hekel hebben aan Turken, Marokkanen of Arabieren. Het is wel dat die kennelijk geen Nederlander willen worden en lijken te denken dat hun wil ook meteen wet voor ons is. Dat ze de cultuur die ze nu juist zelf zijn ontvlucht, kennelijk gemeengoed willen laten worden in ons land en dat ze daar ook een actieve bijdrage aan willen leveren. Nederlanders hebben bij de stembus gezegd dat we dat niet gaan doen. Een ook dat we minder lasten gaan betalen, geen onzinnige klimaat- en natuurplannetjes gaan financieren, maar wolven overhoop gaan rijden…

Er zijn in Nederland tenminste twee burgemeesters die dat volkse fenomeen finaal over het hoofd hebben gezien en nog steeds niet snappen wat er nu eigenlijk precies aan de hand is.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.R. Girbes sr
2 maanden geleden

De strekking ( Portee) van het uitstekende artikel van de heer Nijhof , en, de reactie van de heer Dunki , is duidelijk een cultuurhistorische onderscheidende waarneming aan de oppervlakte gekomen inzake “ het Salafisme “ en de Islamitische ideologie . We weten inmiddels dat er zeer grote “” problemen “” zijn met het “ aanpassingsvermogen “” van Moslims en nu blijkt dat “” aangewezen PvdA prominenten , Marcouch en Aboutaleb als Burgemeester aangesteld met een “ zeer duidelijk “ niet westers profiel . Ook ik heb regelmatig geschreven dat velen , zeer velen, niet begrijpen wat “” Geografische Demografische Diversiteit “” in werkelijkheid betekent .Het begrip “ diversiteit “ is kennelijk een niet interpretabel fenomeen omdat “ men “ denkt dat een “ bewoner in Afrika “ exact zowel psychisch als wel fysiek gelijk zijn aan die van Nederlanders . Uit ervaring weet ik dat Fransen, Spanjaarden en Italianen ten aanzien van een Nederlander , niet gelijk zijn. Geografische invloeden zijn “ niet weg te denken “ . Immers : Waarom kan een Nederlander zich beter aanpassen aan andere omstandigheden dan een Spanjaard, hoewel mijn ervaring ook een positieve kant kent ten opzichte van Spanjaarden . Spanjaarden zijn , mijns inziens zeer behulpzame mensen maar emotioneler . Het aloude gezegde “” iedere vogel zingt zoals het gebekt is “” geldt ook voor mensen . Dat Mevrouw Jorritsma , als burgemeester van Almere , gezegd heeft dat ; “ Frankrijk is een mooi land , maar er moeten geen Fransen wonen” , is tekenend ter aanduiding van verschillen . Dat de heer Nijhof meent dat twee burgemeesters ( Marcouch en Aboutaleb ) het “” Volkse over het hoofd hebben gezien en niet begrijpen wat er precies aan de hand is , is ook een classificatie ten aanzien van “”volkse “ verschillen “”. . Die “ logica “ is juist . En past exact bij de uitspraak van Mevrouw Jorritsma . Dat “ fantasten “ menen dat De Europese Unie een demografische cohesie kan bewerkstelligen is pathogeen van aard . Immers : De Euro blijkt een gemeenschappelijke RAMP te worden omdat en economische en demografische verschillen te groot zijn. Alleen “” fantasten “ zoals Timmermans, mevrouw Von der Leyen , Mevrouw Piri en Attje Kuyken , kunnen de demografische verschillen niet verwerken , zodat zij zeer incompetent zijn om politiek te bedrijven .

ronald.dunki
2 maanden geleden

Ik vraag mij af hoe twee, kennelijk slecht ingeburgerde, islamitische provocateurs als Marcouch en Aboutaleb zouden reageren als Joodse politieagenten in hun gemeenten met een keppeltje zouden rondlopen…?

mgjb
2 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Daar reageren ze geheel niet op. Ze hebben nl voldoende zelfbenoemde knokploegen die deze agenten en/of hun familie zeer snel zouden elimineren. En de schuld komt dan natuurlijk bij die agenten te liggen want die hebben de acties uitgelokt.
Zo werkt dat in Nederland. We gaan dezelfde richting op als in Engeland waar er vele wijken en dorpen zijn waar de politie niet meer komt. Daar heerst de sharia.

ronald.dunki
2 maanden geleden
Antwoord aan  mgjb

Het gaat niet om een hoofddoekje of de vermeende “vrijheid” om met zo’n lap rond te lopen.

Wat hierachter zit is een weldoordachte strategie van de Moslim Broederschap, die dankbaar misbruik maakt van de linkse idioten in onze politiek en samenleving die de deur wijd open zetten voor dit fascistische gespuis.

Zij zitten al in de 2e Kamer en in de EU maar hopelijk gaat het Kartel eindelijk het licht zien, want zij worden al jaren voor dat karretje gespannen onder de valse vlag van racisme, inclusiviteit en strijd tegen de ‘islamofobie’, i.e. de handige psychologische poets die die moslim-fascisten ons bakken.

mgjb
2 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Precies!!!

ronald.dunki
2 maanden geleden
Antwoord aan  mgjb

Naast het hierboven geschetste islam-probleem zitten wij met 2023 dat een rampenjaar was: veel (grote) bedrijven vluchtten voor het crypto-communisme van Rutte en zijn D66 ‘bruinhemden’, de MKB wordt steeds verder uitgemoord in het kader van de neo-Marxistische 2030 agenda. Bovendien begint het energieprobleem, als gevolg van de groene waanzin, zich te manifesteren op meerdere plaatsen waar nieuwbouw of bedrijven notabene geen electriciteit kunnen krijgen.

Ondertussen gaan verstikkende belastingen en het funeste linkse ambtenarenbestand gestaag omhoog en de zet de migratie het land verder onder water terwijl Nederlanders op straat slapen…

Wilders heeft gewonnen maar de landverrader zit nog steeds in het torentje en sloopt de tent gestaag verder!

A.R. Girbes sr
2 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

We zien nu ook welke prioriteiten. Pieter Omtzigt stelt en dat hij GEEN haast maakt om Rutte uit het torentje te schoppen . Hij WEET immers wat er de hand is , maar de politiek remmende factor is zijn principiële attitude en het wantrouwen ten opzichte van Wilders . Het moet toch NU niet meer moeilijk zijn een koers uit te zetten en na de gesprekken met Plasterk, een goed beeld te krijgen van plannen voor het vormen van een ministersploeg dat ook de instemming krijgt van BBB en PVV . Het vertrouwen krijgen blijkt hij ( Omtzigt) mogelijk nog niet te kunnen verwerken . Als iedereen op zijn podium blijft staan en niet de gezamenlijke doelstelling bespreekt en uitvoert , kan Rutte nog veel geld weggraaien en ons belazeren……. En…… dat is toch heel duidelijk ? Het persoonlijke belang en principes zijn toch ondergeschikt aan het landsbelang ?? Als de “” ongeschiktheid “” een rol gaat spelen , dan zijn we weer bij AF.

Tigron
2 maanden geleden

Een politiek geëngageerde burgemeester” en/of,Een publiek uitgerangeerde burgemeester