De Democratie in de VS is dood

Het Westen is vernietigd, niet door communistische spionnen of terroristen, maar door zijn eigen intellectuelen en onderwijzers, filmmakers en historici. Universitair onderwijs en nu ook basisonderwijs leggen de westerse beschaving uit als een racistische entiteit die “gekleurde mensen” uitbuit. Zie de uitleg op de website https://www.paulcraigroberts.org

De Amerikaanse politiek bevindt zich in een crisis. Het bewijs ligt op straat dat de Democraten en het Biden-regime proberen te voorkomen dat Trump het presidentschap terugkrijgt door te proberen hem te vernietigen met geredigeerde en gestuurde processen wegens misdrijven en verschillende civiele rechtszaken. Dit is een ongekende bewapening van de wet voor politieke doeleinden, vergelijkbaar met Stalins zuiveringsprocessen van de Bolsjewieken. De uiteindelijke gevolgen zijn onduidelijk, maar blijkbaar laat de Amerikaanse kiezer zich nog steeds niet voor de gek houden. Uit de massaal bezochte Trump-bijeenkomsten blijkt hij, vergeleken met de mager bezette verkiezingstoespraken van Democratische politici, de belangrijkste kandidaat voor het presidentschap.

Bestraffing van Trump

Het Biden-regime is een onwettige regering. Het is niet toegestaan om dat te zeggen. De media staan het niet toe. Er worden rechtszaken aangespannen en zelfs arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen mensen die zeggen of bewijzen dat de verkiezingen gestolen zijn. Op deze manier gebruiken degenen die de verkiezingen hebben gestolen hun controle over de wet en vervolging om hun diefstal te beschermen. De diefstal was niet beperkt tot het presidentschap. Het gebeurde ook met Republikeinse vertegenwoordigers, senatoren en gouverneurs.

Trump heeft 8 jaar van valse vervolgingen gehad – Russiagate, twee onwettige impeachment pogingen, documenten gate, stripper gate, 6 januari opstand, resulterend in zijn aanklachten door Democratische gecontroleerde juridische machines in New York, Fulton County Georgia, en het US Dept of Justice. Bovendien probeert de procureur-generaal van de Democratische staat in New York het vastgoedimperium van Trump te stelen. Andere Democratische rechters hebben bepaald dat Trump aangeklaagd kan worden door iedereen die beweert “schade” te hebben opgelopen door een toespraak van Trump. Hij heeft al deze problemen en stress alleen al om twee redenen: bedreiging van het machtige militaire/veiligheidscomplex door de betrekkingen met Rusland te normaliseren en zo hun vijand weg te nemen en bedreiging van het heersende establishment (ook RINO’s behoren daartoe!), ook wel Deep State genoemd, door te verklaren dat hij van plan is de macht van hen af te nemen en terug te geven aan het Amerikaanse volk.

Trump wordt vervolgd door Democratische aanklagers in rechtbanken die worden voorgezeten door Democratische rechters in rechtsgebieden waar zwarte Democratische jury’s zijn. De wet wordt gebruikt als wapen om een president en presidentskandidaat te verwijderen die door het establishment als een bedreiging wordt gezien. Trump mag geen president worden. Als hij niet in de gevangenis belandt, zal hij worden vermoord, tenzij het establishment denkt Trump onder controle te kunnen houden door zijn benoemingen te controleren en hem te blijven intimideren. Misschien denkt het establishment dat 8 jaar van hoge stress op een oudere man zijn schade heeft gedaan en dat een beetje meer stress Trump zal afmaken.

Het doel van deze afstraffing van Trump is om luid en duidelijk de boodschap uit te zenden dat elke toekomstige president of presidentskandidaat die op welke manier dan ook een bedreiging vormt voor het heersende establishment zal worden vernietigd. Het maakt niet uit hoeveel stemmen deze of gene kandidaat heeft volgens deze of gene peiling.

Historisch perspectief

Strekking en toonzetting van de tekst in de Inleiding betekende de aanzet tot het demoniseren van blanke mensen, vooral blanke mannelijke heteroseksuele niet-Joden. Ze worden geëlimineerd uit machtsposities en invloedrijke posities en vervangen door vrouwen, “gekleurde mensen” en seksueel perverse mensen. Grote bedrijven zoals Apple, Starbucks, IBM en zelfs het Amerikaanse leger hebben publiekelijk aangekondigd dat het aannemen en promoveren van blanke mannen wordt opgeschort. Dit is een schending van de Civil Rights Act en het 14e Amendement van de Amerikaanse grondwet, maar er wordt niets aan gedaan. In rechtsgebieden waar de Democraten de schoolbesturen controleren, wordt de Kritische Rassentheorie gebruikt om blanke kinderen te leren dat zij en hun ouders racisten zijn die zwarten iets schuldig zijn. Ze leren dat ze misschien in het verkeerde lichaam geboren zijn. Er zijn transgenderklinieken opgezet waar de borsten van jonge vrouwen worden verwijderd en jonge mannen chemisch worden gecastreerd. Pogingen van ouders om in te grijpen in het hersenspoelen van hun kinderen worden tegengewerkt.

Het is noodzakelijk om te begrijpen dat het Congres en de president geen verantwoording hoeven af te leggen aan de kiezers. Belangrijker dan stemmen zijn de campagnebijdragen die tot de verkiezing leiden. Het Huis en de Senaat en de President worden gekozen op basis van grote sommen geld die worden bijgedragen door de rijke en machtige financiële en economische belangen, zoals het militair/veiligheidscomplex, Wall Street, de farmaceutische, energie-, landbouw- en andere industrieën. Gekozen functionarissen moeten zich schikken naar de belangen van degenen die het geld verschaffen, anders gaat het geld bij de volgende verkiezing naar hun tegenstanders. De Joodse miljardair George Soros gebruikt zijn geld om agressieve partijdige Democratische procureurs-generaal aan te stellen die Republikeinen aanvallen. 

Het resultaat is dat de Republikeinen Trump niet kunnen verdedigen, omdat het establishment niet wil dat Trump verdedigd wordt.

De VS is geen natie. Het is een toren van Babel. Onnoemelijk veel miljoenen immigranten komen illegaal het land binnen, jaar na jaar, en er kan niets worden gedaan om de invasie te stoppen. De Democraten verwelkomen de indringers omdat ze manieren hebben om ze aan de Democratische stemmen toe te voegen. De Republikeinse zakenlieden verwelkomen de indringers omdat ze goedkope arbeidskrachten leveren en de lonen in de VS drukken. De twee politieke partijen die hun kortetermijnbelangen dienen, vernietigen Amerika. De immigranten-invasies overweldigen de schoolsystemen, medische voorzieningen, politie en ondersteuningssystemen van de getroffen staten en gemeenten, waardoor het voor hen moeilijk wordt om de rente op hun gemeentelijke obligaties te betalen.

Gevolgen

De levensstandaard in de VS daalt. Banen in de middenklasse verdwijnen en daarmee ook de middenklasse. Veel Amerikanen hebben 2 of 3 parttime banen zonder pensioen of medische voordelen. Na de ineenstorting van de Sovjet-Unie begonnen Amerikaanse bedrijven banen in de productiesector te verplaatsen naar China en Azië. De Federal Reserve, de centrale bank, dient de belangen van de grote banken ten koste van alle anderen. Kortom, de VS is een disfunctioneel land geworden.

Maar het buitenlands beleid is nog steeds in handen van de agressieve neoconservatieven, die nog steeds vasthouden aan hun agenda van Amerikaanse hegemonie, voornamelijk om Rusland en China in bedwang te houden en het Midden-Oosten open te stellen voor Israëlische expansie. De VS is over de hele linie instabiel en het idee dat een verkiezing de situatie kan corrigeren is absurd.

U ziet de parallellen met ontwikkelingen in Europa? Ziet U ook de voordelen van een Constitutioneel Hof zoals door de heer Omtzigt zo gepassioneerd wordt aangeprezen? Wil het Nederlandse electoraat dat ook voor Nederland?


De Nederlandse vertaling van dit Amerikaanse artikel van Paul Graig Roberts is ook gepubliceerd op de website https://www.frontnieuws.com

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rafi
2 maanden geleden

Mij is geen Israëlische expansiepolitiek in het Midden-Oosten bekend. De Joden daar willen volgens mij alleen maar met rust gelaten worden. Waar moet deze auteur precies aan denken?

ronald.dunki
2 maanden geleden
Antwoord aan  rafi

Mogelijk hint de term ‘expansiepolitiek’ op het feit dat in de (Palestijnse) West Bank ontelbare Joodse settlers vertoeven die daar hun kibboetzen hebben gevestigd achter grote hekken met zware bewaking, maar er in feite niets te maken hebben en zeker geen juridisch houdbare aanspraken daarop kunnen maken.

in 2005 heeft Israel met (kei-)harde hand al 8000 Joodse settlers uit Gaza verwijderd, hetgeen helaas Hamas de kans bood om zich daar te vestigen

rafi
2 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

De westbank is niet ‘palestijns’ maar het oude Bijbelse Judea (verwant aan ‘Jude’) en Samaria. Als nederzettingenpolitiek iets is dan is het wel herstel van de oude situatie zodat gebied niet meer ‘Judenrein’ is. Vergelijk het met Kosovo, de bakermat van Servië, dat door albanese immigratie en vooral voortplanting ontservied is. Met hulp van de navo is herstel daar mislukt. En als Brantz schrijft over Israëls expansiepolitiek ‘in het Midden oosten’, dan moet ik aan heel wat meer denken dan enkel dat strookje bewesten de Jordaan. .

rafi
2 maanden geleden
Antwoord aan  rafi

En over juridische houdbaarheid kan ik daar ook wel wat over zeggen maar verwijs ik deze keer graag naar de likoed-afdeling NL en hun boekje ‘150 palestijnse fabels’.

ronald.dunki
2 maanden geleden
Antwoord aan  rafi

Pas op, de auteur van dit artikel is Paul Graig Roberts, niet Charles Brantz die e.e.a. meldt. De orthodoxe Joden zien, zoals u terecht stelt, de WestBank als hun Bijbelse Judea. Feitelijk mogen zij al dan niet gelijk hebben, strikt formeel spoort die attitude niet met de Oslo verdragen en het decreet van ’the International Court of Justice’. Dat is de Gordiaanse knoop v.w.b. ‘juridische (on-)houdbaarheid’.

Ik pretendeer niet daarover een gezaghebbende mening te mogen ventileren, feit is dat de zonen van de bijbelse stamvader Jakob en hun 12 stammen, die later in de 10 stammen opgingen die o.a. in Judea leefden, reeds voor de diaspora al ruzieënd met elkaar over de grond rolden. De hedendaagse orthodoxe Joden lusten er ook pap van – kijk hoe zij zich in Jerusalem en op de West Bank ge/misdragen – om de veelal ‘Palestijnse’ opgewonden standjes niet te kort te doen.

Ik heb Likoed niet nodig om te concluderen dat het een hopeloos zoodje is dat wel helemaal nooit tot een vreedzame oplossing zal komen met enkele miljoenen van die van haat overborrelende primitieve querulanten tegenover elkaar.

rafi
2 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Ik ben niet orthodox-joods maar orthodox-christelijk maar ook ik zie Judea en Samaria als deel van het beloofde land. Doordat de Arabieren in 1948 het VN verdelingsplan, anders dan de Joden, verwierpen, verbeurden zij hun wereldse volkerenrecht op de Westbank, die toen illegaal werd bezet door Trans-Jordanië. Doordat Israël de Westbank veroverde op de aanvallende partij, komt dat gebied volgens oorlogsrecht toe aan Israël. Van bezet gebied kan dus geen sprake meer zijn. De Sinaï hadden ze ook niet terug hoeven te geven. Rechtens.
We zullen het wel nooit eens worden, meneer Dunki, want u bent volgens mij niet religieus maar rechts-liberalistisch en, met alle respect, kunt daardoor, zo geloof ik, niet de diepte aanvoelen van de motivatie die beide partijen drijft. Ik hecht dan ook niet veel waarde aan de steun vanuit niet-christelijke hoek aan Israël. Die steun is hooguit ‘wel handig’, maar de Joden hebben die ten diepste niet nodig aangezien hun en mijn God, die zij Jahwe noemen, aan hun kant staat en hen nooit zal doen verdwijnen omdat zij de oogappel van de Almachtige zijn..

ronald.dunki
2 maanden geleden
Antwoord aan  rafi

In mijn eerdere commentaar heb ik al aangestipt hoe het gekrakeel sinds enkele duizenden jaren geleden in en over Judea al terug te voeren is tot de 10 stammen van Israel. Wat er daarna gebeurd is maakt iedere discussie oeverloos en vrijwel nutteloos. Laat staan dat ik van ‘bezetting’ gerept zou hebben, maar ik ken héél rationele Israelis die zich hardop afvragen wat al hun ‘settlements’ op de West Bank voor nut, laat staan bestaansrecht hebben.
 
Mijn interpretatie is dat een vreedzame oplossing onmogelijk is en blijft zolang de twee, van haat overlopende,  partijen op de achtergrond – enerzijds Iran’s hysterische ayatollahs die Israel volledig willen uitroeien en daarvoor een onvoorstelbare hoop geld in Hamas en Hezbollah steken, anderzijds de net zo intolerante orthodoxe Joden – het licht niet zien. Ik heb enkele jaren in het midden oosten geleefd en van nabij gezien hoe de zeldzaam intolerante Islam hun bevolkingen primitief èn arm houdt en daarmee makkelijk te manipuleren en op te zwepen zoals in Gaza het geval is.

De Sharia in Saudi en Qatar is net zo gevaarlijk en steekt ook nog eens, dagelijks, miljarden in de ondermijning van onze westerse samenleving. Maar een land als Iran heeft nog niet zo lang geleden aan de vrijheid geroken en een groot, meer verlicht deel van de bevolking, popelt om de corrupte, bloeddorstige  ayatollahs te lozen. De vraag is hoe lang dit nog gaat duren of zal Iran binnekort kernwapens bezitten èn gebruiken?    
 
Rafi, of wij het eens worden is niet relevant zolang ik wat leer van uw orthodox-christelijke, en voor mij volledig respectabele, standpunt maar wellicht mag ik u het mijne toelichten via een artikel dat ik in 2017 op deze pagina’s pende:  Home, sweet home (sta-pal.nl) . Ik ben weliswaar in de oude christelijke waarden opgevoed en opgegroeid en houd die hoog, maar ervaar weinig toegevoegde waarde in de collectieve vorm van geloofsbelijdenis op zondag.
 
Tot slot moge ik opmerken dat Israel staat tegenover een Iraanse overmacht van meer dan een half miljoen manschappen, reden waarom de buitenlandse steun vanuit niet-christelijke hoek aan Israël feitelijk onontbeerbaar is om, zelfs nu, de strijd in Gaza vol te houden, laat staan een simultane oorlog tegen Iran en hun proxies. 

ronald.dunki
2 maanden geleden

Bovenstaand artikel eindigt op een pessimistische noot en ook ik ben bang dat de assumptie dat één verkiezing de brute verkrachting van de Amerikaanse democratie kan voorkomen ietwat optimistisch is. Maar Donald Trump’s eerste presidentschap luidde uiteindelijk wèl het actuele ‘paniekvoetbal’ van de globalistische kliek in met hun diefstal van de 2020 verkiezingen , reden waarom zij nu zo panisch zijn voor Trump 2.

Niet zonder reden, want het wordt nu ‘de race tegen de grote getallen’ die Trump in toenemende mate steunen tegen de blindrijke, kleptomane élite . Dat kiezers in het algemeen niet erg snugger zijn moge blijken uit het feit dat eind volgend jaar het thema abortus desondanks de doorslag kan geven in verkiezingen die bepalend kunnen zijn voor het lot van de vrije wereld …

De geschiedenis herhaalt zich, keer op keer op keer. Wie ooit de klassieke 20 eeuwen oude, maar nog steeds zéér toepasselijke, ‘Annales’ van de Romeinse senator cum historicus Tacitus heeft gelezen, en er ook iets van heeft onthouden, herkent in de huidige gang van zaken dezelfde elementen die de val van het Romeinse Rijk inluidden.

Na Caligula’s krankzinnige schrikbewind – vergelijkbaar met Obama’s brutale communistische greep naar de macht – kwam, na een intermezzo van de slapjanus Claudius – vergelijkbaar met Biden – de jonge Nero aan de macht die zich ontpopte als een eersteklas tyran cum massamoordenaar met een enorm gat in de hand die werd omgeven door wereldvreemde bruinwerkers. In Washington DC lopen die minkukels (‘sycophants’ op zijn Engels) zich nu het vuur uit de sloffen om hun stroman Biden overeind te houden, letterlijk en figuurlijk. Denkt u ook eens aan maniakale globalistische schooiers als de Rockefeller Foundation, de mensenhater Soros of de genocidale gek Gates met de door hem gecontroleerde WHO die de laatste jaren niet terugschrokken voor het veroorzaken van de Covid epidemie om hun machtsgreep te realiseren en nu alles op alles zetten om Trump buiten de deur te houden.

Ook in de USA speelt natuurlijk dezelfde afkeer van de landverraders die aan de hand van hun ‘handboek soldaat’ ( de 2030 agenda van de VN ) het land kapot maken en een groot deel van de bevolking tot armoede veroordelen. Maar het is tekenend voor de stompzinnigheid van de door Obama gehersenspoelde massa’s dat een thema als abortus het pleit zou kunnen beslissen. Vandaar, voor de zekerheid, de meer dan 90 wanhopige processen tegen Trump aan wie afgelopen week door 4 fascistische rechters van de Supreme Court in Colorado het recht ontzegd werd om zich in november verkiesbaar te stellen omdat hij zich op 6 januari 2020 schuldig zou hebben gemaakt aan ‘insurrection’…

Pikant is dat er geen enkel rechterlijk vonnis als precedent beschikbaar is, ‘au contraire’, de Amerikaanse Senaat heeft Trump in Februari 2021 al vrijgesproken van deze politiek gemotiveerde aantijgingen, maar zoals het gezegde luidt: ‘ de wet is er om verkracht te worden’, een tak van sport waar D66 en aanverwante engerds aan de overkant van de oceaan zo dol op zijn…

Pikant detail is dat net bekend wordt dat een rechter in de zaak tegen de voormalige hoerenbaas Epstein toestemming heeft gegeven om de namen van 170 van zijn pedofiele ‘vaste klanten’ (denk aan Bill Clinton en Bil Gates) vrij te geven. Een hoop ‘deep state’ gespuis zal proberen om even uit zich te blijven.

Binnenkort zal de mesjogge beslissing van de ‘rechters’ in Colorado voor de U.S.Supreme Court komen om voor eens en altijd duidelijk te maken dat het de kiezers zijn die bepalen wie president wordt en niet dat linkse élitaire tuig!
Enkele uren geleden hebben 3 Republikeinse volksvertegenwoordigers naar analogie van Colorado wetsontwerpen ingediend om Biden uit te sluiten van de verkiezingen in Georgia, Arizona en Pennsylvania. Op grond van een wet kan dat nu eenmaal wèl…

Koddebeier
2 maanden geleden

Net als in Nederland ????