Criminele organisatie

Overal in de wereld worden momenteel verstrekkende veiligheidsmaatregelen genomen om  mogelijke ‘terroristische aanvallen’ het hoofd te bieden. Welke criminele organisatie zit er achter al deze terreurdreigingen?

Duitse autoriteiten hebben aanwijzingen gekregen over een mogelijk aanslagplan op de Dom van Keulen. De beveiliging van de wereldberoemde kathedraal is om die reden opgeschroefd. Veiligheidsdiensten in Oostenrijk en Spanje zouden ook signalen hebben ontvangen over mogelijke aanslagen op doelwitten in die landen, schrijft dagblad Bild. Volgens Duitse media is er inmiddels één arrestatie verricht in deelstaat Saarland; de man zou bij de autoriteiten bekendstaan als extremistisch. Ook zouden er in Wenen meerdere mensen zijn opgepakt. Bild en persbureau DPA noemen ook de Stephansdom in Wenen als mogelijk doelwit. De Oostenrijkse politie zegt dat er een verhoogd dreigingsniveau is en dat er veiligheidsmaatregelen worden genomen. De politie heeft extra aandacht voor kerken, religieuze bijeenkomsten en kerstmarkten. Mensen kunnen onder meer agenten met machinegeweren op straat verwachten.

Foto: Hellebardius / Flickr

Vrijdag werden in Frankrijk nog vijf arrestaties verricht in een onderzoek naar terrorisme. De krant Le Parisien meldt op basis van een politiebron dat de verdachten bezig waren met het voorbereiden van een terroristische aanslag op de kerstmarkt in Nancy. In Nederland is op 12 december het dreigingsniveau verhoogd van 3 (aanzienlijk) naar 4 (substantieel). Als gevolg daarvan werden op meerdere plaatsen, onder meer bij de kerstmarkten in Valkenburg en Maastricht, de veiligheidsmaatregelen aangescherpt.

Geheimzinnige organisatie

Het ziet er naar uit dat onze veiligheidsdiensten in het duister tasten als het om de organisatie gaat die hierachter moet zitten. Want dat het om een grote en goed georganiseerde groepering moet gaan is duidelijk. Onze NCTV waarschuwde met regelmaat voor ‘dreiging uit extreemrechtse hoek’. Dat zou kunnen, maar dat betekent dan ook dat de PVV van Wilders en het FvD van Baudet als criminele organisaties moeten worden aangemerkt. Want we willen toch niet meemaken dat b.v. Wilders of Baudet erin zouden slagen om de Dom in Keulen op te laten blazen door hun achterban. Dan moeten we er op stáán dat beiden worden opgepakt en in een extra beveiligde bajes worden opgesloten.

Een twee maanden durend onderzoek door The New York Times naar de gebeurtenissen tijdens de Hamas-aanval op Israël bracht schokkende, nieuwe details aan het licht, waaruit bleek dat de aanvallen op vrouwen geen op zichzelf staande gebeurtenissen waren, maar deel uitmaakten van een breder patroon van geweld op 7 oktober. Een getuige kon verklaren dat ze zag hoe een andere vrouw “in stukken werd gescheurd”. Terwijl de ene terrorist haar verkrachtte haalde een ander een stanleymes tevoorschijn en sneed haar borst af. “De een blijft haar verkrachten, en de ander gooit haar borst naar iemand anders, en zij spelen ermee, gooien ermee, en het valt op de weg”, verklaarde getuige ‘Sapir’.

Wilders/Baudet?

Van deze laatste groepering is wel het een en ander bekend. Zo staat wel vast dat zowel Wilders als Baudet waarschijnlijk geen leidinggevende functies bekleden bij Hamas.  Misschien hebben ze wel wat te maken met Hezbollah, maar dat moet onze wakkere NCTV dan maar eens uitzoeken. Van beide organisaties weten we twee specifieke dingen heel erg zeker: beiden noemen zich strikt islamitisch en hebben innige banden met de geestelijke (en wereldlijke) leiders in Iran.

Het is een lastige zoektocht naar de criminele organisatie die hierachter zit. Er zijn mensen die beweren dat de islam erachter zit, maar dat kan toch niet? De katholieke kerk of de PKN zijn toch ook geen criminele organisaties? Bovendien kunnen we religies niet verbieden, want dat zou niet rechtstatelijk zijn volgens Omtzigt. Daarnaast hebben we ook islamitische burgemeesters in dit land en in hun gemeentes gaat het hartstikke goed!

De NCTV en Omtzigt… Misschien moeten we toch eens met die mensen gaan praten.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties