Gelukkig Nieuwjaar

Om te beginnen wensen wij iedereen een gelukkig Nieuwjaar in voorspoed en goede gezondheid. Helaas kwamen veel mensen, vooral jongelui, tot geheel andere wensen. De jaarwisseling is op veel plekken in ons land onrustig verlopen.

Zelfs de ME moest in diverse steden in actie komen, zoals Amsterdam, Delft, Rotterdam en Zaandam. Niet zelden werd de politie bekogeld met zwaar (en illegaal) vuurwerk. Opnieuw vielen er ook doden en gewonden door het onoordeelkundig afsteken van vuurwerk. Normaliter zou vuurwerk geen slachtoffers hoeven maken, evenmin als revolvers of andere schietwapens. Slechts het doelbewust aanwenden voor het toebrengen van letsel maakt van vuurwerk en vuurwapens dodelijke instrumenten. Als vuurwapens volop te koop zouden zijn en het bezit niet verboden, dan zou Nederland eruit hebben gezien als Gaza. Dat ligt niet aan het vuurwapen, maar aan degenen die het wapen in bezit hebben en doelbewust gebruiken om letsel toe te brengen. Dat is met (legaal) vuurwerk niet anders.

Klaarblijkelijk levert het in bezit hebben van explosieven bij veel mensen nogal tribale gedachten op. Dat zijn wij Nederlanders, zeker voor zoveel geboren in of voor de vijftiger jaren, totaal niet gewend. Het is een fenomeen wat pas sinds de jaren negentig van de vorige eeuw in zwang kwam onder zekere groeperingen. Mede daardoor wint de nogal goedkope oproep om de vuurwerktraditie dan maar te verbieden snel aan kracht. Maar de diagnose klopt niet.  

Een arts die voortdurend verkeerde diagnoses stelt, wordt uit het beroep geknikkerd. Tenminste: als het goed is. De burgemeesters en andere dienaren van de Kroon die al jaren een ‘verbod op vuurwerk’ eisen, zijn van dezelfde schnitt en zouden eigenlijk meteen uit het beroep moeten worden geknikkerd. Het mishandelen van op zichzelf vrij onschuldig vuurwerk is geen griepje, maar een ernstige tumor die zich steeds sneller in een deel van onze samenleving ontwikkelt. Maar een kenmerk van traditioneel Nederland is het niet.

AZC’s

Vreemd genoeg komt de roep om ‘te verbieden’ nog niet op als het om vluchtelingen gaat. Het aantal diefstallen en geweldsmisdrijven is – per hoofd van de bevolking – het hoogst in dorpen/steden met AZC’s. Ook daar slagen burgemeesters er niet in om de Nederlandse mores ondubbelzinnig duidelijk te maken aan nieuwkomers. Toch komt geen van hen tot de conclusie dat dergelijk ‘vuurwerk’ verboden moet worden; dat de aanvoer met onmiddellijke ingang gestopt moet worden.

Al met al is er geen andere conclusie mogelijk dan dat de import van talloze, cultuurvreemde mensen een desastreuze invloed op de Nederlandse samenleving met zich meebrengt. Dat is zichtbaar rond de AZC’s, maar kennelijk ook in de steden waar de nieuwkomers enorm druk schijnen te zijn met integreren. Het ontbreken van haarscherpe beelden van de aanstichters van het burgeroproer tegen agenten en hulpverleners, doet vermoeden dat we het één niet los kunnen zien van het ander.

Er mag het komende jaar wel wat vuurwerk ontstoken worden in het landsbestuur; dat wordt tijd.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Buskens
1 maand geleden

Gelukkig en een Gezond 2024!
Als er geen maatregelen worden genomen en die worden niet genomen kunt u volgend jaar weer precies hetzelfde verhaal schrijven. Bewaar de tekst maakt het stukken gemakkelijker. Een verbod om op de A2 te demonstreren, duhhhhh gaat gewoon door. Een verbod om vuurwerk af te steken duhhhhhh gaat gewoon door. Mijns inziens als volgt, je zegt tegen je kind” je bent om 12.00 uur thuis” vervolgens komt je puber om 12.30 uur thuis. Wanneer daar geen gepaste straf tegenover staat komt hij of zij de volgende keer om 13.30 uur thuis. Zo simpel is het! Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

J.A. den Boer
1 maand geleden

U ook een gelukkig nieuwjaar gewenst.

Met grote ergernis ook dit jaar weer kennis genomen van de almaar toenemende vernielzucht, geweld en totale wetteloosheid gedurende de jaar wisseling.

Hoe lang zijn we nu bezig om te zeggen dat dit zo niet langer kan ?

Anders als praten gebeurt er niet en maatregelen om deze onbegrijpelijke agressie tegen van alles en nog wat en met name tegen hulpverleners, brandweer en politie, effectief te bestrijden, blijven achterwege. Snelrecht etc. helpt niet, je pakt er maar enkele raddraaiers mee en die D66 rechters delen vervolgens nietszeggende- en niet serieus te nemen taakstraffen uit.

De Amerikanen hebben een fraaie uitdrukking die helaas, in mijn ogen, erg van toepassing is op de Nederlandse mentaliteit in het algemeen en die van de linkerzijde in het bijzonder “Please wash me, but don’t get me wet”. Met andere woorden, we willen of durven de nadelen niet te accepteren van noodzakelijke maatregelen en blijven dus slecht pleisters plakken en wensdenken.

Wat in mijn ogen wel zou helpen :
Invoeren van harde minimum straffen voor geweld tegen hulpverleners. Bijvoorbeeld, eerste keer, twee jaar onvoorwaardelijk de bak in. Bij herhaling 5 jaar.
Die (arme) politie in staat stellen hun werk te laten doen. Uitrusten met rubberkogels en het toestaan van gebruik hiervan. Ook sneller inzetten van traangas.

Het is toch werkelijk onbestaanbaar dat wij onze eigen hulpverleners niet durven te beschermen en adequaat optreden en straffen van zulk ontoelaatbaar gedrag. Het is om je kapot te schamen.