PVV kan niet genegeerd worden

Met het imposante aantal van 37 zetels voor de PVV, zijn de verkiezingen inderdaad het spektakelstuk geworden wat Maurice de Hond eerder al voorspelde. De PVV ging er daarmee 20 zetels op vooruit en Omtzigts’ NSC deed het nog beter eigenlijk: van niets naar 20. De kiezer heeft gesproken en de partij van Wilders kan niet langer genegeerd worden.

Of  Wilders als premier ‘acceptabel’ is voor Yeşilgöz en Omtzigt is kennelijk nog de vraag, althans; dat tekent de parlementaire pers op. Het zou echter een grove schoffering van de democratie zijn als beiden de leider van verreweg de grootste partij nu alsnog beentje zouden willen lichten. Andere (meer linkse) combinaties zijn namelijk niet mogelijk en een eventuele, nieuwe verkiezingsronde zou beide partijen compleet decimeren.

De winst van Wilders’ PVV is naar mijn smaak het beste te verklaren vanuit de andere aanvliegroute waarmee de partij ditmaal de verkiezingen in ging. Deze keer was het niet een opsomming van zaken waar de partij allemaal tégen is, maar een korte samenvatting van wat men dan wél wil. En daar komt glashelder naar boven dat de PVV de Nederlander weer bovenaan de lijstjes wil zetten en dat komt goed overeen met de voorstellen van Fortuyn, nu ruim 20 jaar geleden. Op zowel op de nieuwszenders (radio) als in de geschreven pers, druipt het misnoegen van de opinies af. Zo zou de kunst- en cultuursector binnenkort op instorten staan, vrezen ‘buitenlanders’ voor hun leven of pakken hun koffers en zelfs voor de terugkeer van Zwarte Piet wordt gevreesd.

Klaarblijkelijk zijn velen van mening dat stembusuitslagen volledig uit de tijd zijn en dat het tijd is om de communistische dictatuur te vestigen. Op sociale media circuleren inmiddels zelfs berichten dat het “tijd is om PVV’ers neer te knallen”. Dat is meteen ook het antwoord aan het adres van de NCTV, die er nog altijd van uit schijnt te gaan dat er vooral voor geweld van ‘rechts’ moet worden gevreesd. In Utrecht kwam het zover dat een menselijke protest-kring werd gevormd rond het gemeentehuis, om uitdrukking te geven aan ‘de onacceptabele’ uitslag van het democratische proces. Dat zal met goedvinden van de lokale autoriteiten zijn geweest, dus onze NCTV staat nog een boeiende tijd te wachten waarbij hij zijn onderzoeken beter kan gaan richten op de burgemeesters in ons land.

De VVD heeft inmiddels toch te kennen gegeven voorlopig van regeringsdeelname af te zien en gedoogsteun te overwegen. Daardoor lijkt een kabinet ‘Wilders – 1’ vooralsnog niet mogelijk, maar een samenwerking tussen NSC en GroenLinks/PvdA kan ook niet op een meerderheid rekenen. Nu weet men dat bij de VVD ook, dus het lijkt erop dat de VVD, voorafgaand aan coalitie-onderhandelingen, haar agenda zoveel mogelijk veilig wil stellen.

Dat is prima: het VVD-programma voor de verkiezingen van 2010 kan prima dienst doen als blauwdruk voor een coalitieakkoord tussen PVV, VVD, NSC en BBB. En dan is het, om met Yeşilgöz te spreken: “keihard aanpakken dat tuig”.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 maanden geleden

Het spijt mij , ik heb geen enkele affiniteit met ex Minister van justitie Dilan Yesilgoz, en zeker niet met de VVD . Geert Wilders , PVV kan niet genegeerd worden , schrijft de heer Nijhof . Op zich is dat juist en zeker nu de kiezer “” heeft gesproken “. Maar , Yesilgos wilde niet onder Geert Wilders het land dienen en de VVD heeft jarenlang de PVV in het hokje van “ de uitsluiting”” gezet . Immers :De VVD heeft de democratische regels volledig aan haar laars gelapt en door het zieke “ Nepotisme “” Nederland in de uitverkoop gedaan . Daarnaast zijn de belastingen inmiddels naar recordhoogte en duizenden mensen zijn door de het Kabinet Rutte II en III volledig uitgekleed, het Toeslagen schandaal . Onder Rutte is het referendum afgeschaft , met de doelstelling dat de burger “” zijn bek “” moet houden . Dat de Kabinetten Rutte I, II en III , de schulden hebben laten oplopen en niet heeft ingegrepen toen de Europese Centrale Bank er een potje van beleid heeft gemaakt en de inflatie Uw en mijn kosten van levensonderhoud gruwelijk heeft doen stijgen . En, waarom zijn er zoveel NGO’s gekomen en de zogenaamde “ adviesbureaus “ als paddestoelen uit de grond zijn gegroeid ? Neen , de VVD is mijns inziens, een dievenbende en Rutte is door ook mij geclassificeerd als Psychopaat . De heer Dunki noemde Rutte een “” sociopaat” en ook dat blijkt juist te zijn. Dat de VVD en D-66 een electorale afstraffing hebben gehad, doet mij deugd . Dat Yesilgos zich nu als “ slachtoffer opstelt, is dat in mijn opinie een uiting van een zielsziekte . Ook zij beseft nog steeds niet dat Nederland bijna “ onbestuurbaar “” is geworden en dat de armoede naar ongekende hoogte is gestegen . Het lamentabele zooi van de VVD moet nimmer meer aan de knoppen van beleid zitten te peuteren . Dat velen een kort geheugen hebben is bekend, maar de VVD in een “ corridor sanitair te plaatsen zou een uitkomst zijn . Helaas , genade voor de VVD is niet op zijn plaats . Het verkiezingsprogramma van de VVD in 2010 is zeker geen uitkomst …….. de VVD zit vol bedriegers en leugenaars , Het gezegde “ Pecunia non O’ let “ is heilig voor de VVD .

loekie
6 maanden geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

wat een lieftallige reactie; daarom niet onwaar.

de linkse shit in Europa moet afgeslacht worden. punt

ronald.dunki
6 maanden geleden

Ton’s terechte conclusie: ‘ De kiezer heeft gesproken en de partij van Wilders kan niet langer genegeerd worden ’ is de essentie van onze democratie. Maar de infantiele reactie van enkele ‘sore losers’ roept de vraag op: ‘ Hoe lang kan de zwijgende meerderheid nog tolerant blijven voor de haat- en leugenfabriek van het groene neo-Marxisme?’

Dankzij een ideologie die overloopt van hysterische, moreel superieure pretenties èn het gebrek aan gezond verstand en verantwoordelijkheidszin van de VVD/D66 landverraders is Nederland in héél moeilijk vaarwater geraakt, zowel politiek als economisch, reden waarom de pendule van de historische klok nu terugzwaait.
Voor de groene wereldverbeteraars waren het de sociaaldemocraten die al hetzelfde paradijs op aarde beloofden middels het funeste socialisme van Joop en nu is de beurt aan het tragicomische pacifisme van de D66 oorlogshitsertjes, het ‘woke’ feminisme dat zich blind in de val van de islam laat leiden, het neo-Marxistische antikolonialisme van het ‘deugende’ Kartel met hun ‘deep state’ collaborateurs in de Haagse ministeries èn het journalisme van de verrotte MSM. Het verschil is dat de sociaaldemocraten ook nog een klein beetje aan de kiezers dachten terwijl de hysterische groene ‘cult’ lak aan de medemens heeft en hem/haar slechts voor ‘xenofoob en klimaat- resp. covid-ontkenners’ uitmaakt die zich niet mogen verzetten tegen hun neo-Marxistische ideologie.

A fortiori worden die ‘andersdenkenden’ door fascistjes van de NCTV/AIVD bespioneerd, bedreigd en beplakt met etiketten van ‘extreem rechts’ terwijl twee ‘extreem linkse’ vlerken als Timmermans en Groot Wassink vandaag hun achterban ongestraft oproepen om te demonstreren tegen een democratische verkiezing…  Ton schrijft: ‘ Op sociale media circuleren inmiddels zelfs berichten dat het “tijd is om PVV’ers neer te knallen’, en dat is volledig in lijn met de moord op Fortuijn. Het is en blijft platvloers canaille en zij leren het nooit!

Ton schrijft ook: ‘Klaarblijkelijk zijn velen van mening dat stembusuitslagen volledig uit de tijd zijn en dat het tijd is om de communistische dictatuur te vestigen’. Dat is ook zonder meer de bedoeling van deze neo-Marxisten en hun inmiddels overbekende slogan ‘de democratie is pas perfect als niemand meer tegen ons kan stemmen’ is inderdaad hèt communistische mantra.

Naast hun electorale ideologische failliet hoef je geen energie expert te zijn om te constateren dat Jette en Timmermans noch wetenschappelijk noch inhoudelijk het geringste idee hebben waarover zij babbelen en in hun verontrustende gebrek aan gezond verstand evenmin oog hebben voor de resulterende de-industrialisatie en verarming van Nederland. Daarvoor schuiven zij op hun laffe wijze de verantwoordelijkheid op de bevolking af met onbetaalbare warmtepompen, idem gasprijzen en kul als ‘ga niet meer vliegen of autorijden en eet vooral insecten i.p.v. vlees…’  
Timmermans debiteert de meest ignorante onzin over kernenergie en Jette probeert ook zoveel mogelijk om investeringen in kernenergie te saboteren omdat dit niet past in de 2030 agenda van hun ‘puppetmasters’ in de VN.

Dat de pendule van de historie onherroepelijk terugzwaait wordt niet alleen geïllustreerd door de éclatante overwinning van de PVV maar ook, op schaal vergroot, door de razendsnelle val van de Grünen in Duitsland die omgekeerd evenredig is aan de opkomst van de AfD. De conclusie die al eerder in Zweden, Polen, Hongarijë, Italië, Spanje en nu in Nederland getrokken mag worden is dat men plots overal begint door te krijgen dat de Groene Keizer spiernaakt is!

De Haagse politiek kent inmiddels een nieuwe tak van sport, ‘ het over je eigen schaduw heenstappen ’. Hopelijk zal nu ook een Omtzigt zich realiseren dat het tijd is om zijn gevaarlijke sympathie voor het Kartel opzij te schuiven. Het door gebrek aan gewicht omhooggevallen wicht Yesilgöz moet haar rancuneuze ego ook even opzij zetten met haar onzin over ‘gedogen’ en niet vergeten dat zij zèlf de volledige rechtervleugel van haar partij zèlf in de armen van Wilders heeft gedreven. Dat is de essentie van de democratie en als zij het op nieuwe verkiezingen laten aankomen kunnen zij waarschijnlijk ook op de Dam gaan protesteren.  

 

6 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Uw reactie is mijns inziens een “” bestseller “ omdat , nadat ook ik Uw reactie heb gelezen , concludeer, ik dat het een uitstekende aanvulling blijkt op mijn reactie . Ik heb soms geen “ beschaafde “ , een eufemismen “ woorden beschikbaar om mijn “Gram “ , op schrift te zetten als ik , alweer het marxistische zooi hoor kletsen en hun onrealistische doelstellingen moet “” aanhoren” . Ik vraag mij toch steeds weer af , “” zijn er dan geen realisten in de politiek met een visie, dewelke begrijpen dat geheel Europa naar de verdommenis gaat als de politieke koers niet wordt gewijzigd : Immers: als ik von der Leyen hoor kletsen ( fantaseren ) en ook in Duitsland een groep mensen , die onder het bestaansminimum leven , ongeveer 16% is, zeer alarmerend over komt . D do . Dat Frans Timmermans een horribele figuur is , blijkt uit zijn reactie op de verkiezingen . Hij is niet alleen een slecht verliezer maar ook een , mijns inziens , zeer labiele fantast met infantiele gedachten en ambivalent . U refereert aan het gebrek aan gezond verstand bij en Timmermans en Rob Jetten ; ook die conclusie deel ik , maar dat is exact de kwestie dat heden ten dage in de politiek speelt . Regeren is ook vasthouden aan de “ status quo “ en “ conditio sine qua non “ ; immers : Een algemeen aanvaarde principe van “” het behoud” . Als “” het behoud “” niet eerbiedigt wordt, men dan buiten de wet van de natuur treedt …. omdat : De natuur in alle gevallen terug komt en de basis vorm van het leven . Uw reactie is “ exact “ een voorbeeld voor het behoud van redelijkheid en billijkheid , en dat ontbreekt bij het zooi in Den Haag . ….. Aldus kunnen we de overwinning van Wilders zien als het behoud van redelijkheid en billijkheid en herstel van de natuurlijke orde .

ronald.dunki
6 maanden geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Opvallend was dat woensdagavond – letterlijk – reeds enkele minuten na bekendmaking van de exitpolls de NPO al een paar behulpzame linkse ‘politicologen’ liet aanschuiven voor de buis om een begin te maken met de sloop van Wilders op grond van historische uitspraken, standpunten èn hun obligate desinformatie over Nazi’s en fascisten!

Wilders is nu, als enige, aan de bal en het is daarom aan hem om zich razendsnel duidelijk te profileren als de nieuwe leider ‘voor alle Nederlanders’ die de intentie èn het potentieel heeft om de schade en verdeeldheid van ruim een decennium ‘woke’ te repareren en hun kwaadaardige polarisatie te stoppen. Hij begon al, terecht, in zijn eerste speech met oprecht afstand te nemen van zijn keiharde en onhaalbare standpunten uit het verleden, zoals het Koran verbod – ook ‘das Kapital’ is immers toegestaan – en, vooral, duidelijk te maken waarheen hij wil met dit land en hoe dat moet.

Dat vergt, maar dan in fijn detail, de professionele presentatie van een ‘businessplan’ gebaseerd op heldere prioriteiten inzake wat hij pretendeert te doen voor ‘ de Nederlander op de eerste plaats’ en van de weeromstuit het overal woekerende ‘woke’ onkruid als zodanig te identificeren, te ontmaskeren en datgene weg te snijden wat onze samenleving bewust laat doodbloeden. Door nu die duidelijkheid te scheppen over wie hij van NU af aan is kan hij niet alleen Omtzigt en Yesilgöz, maar ook alle ‘woke’ activisten, de stok uit handen slaan om de PVV-hond te blijven slaan op grond van zijn ‘jeugdzonden’.

Het land is gediend met enerzijds een wat meer ‘aaibare’ Wilders als de staatsman en eventueel premier die er is ‘voor alle Nederlanders’, maar anderzijds zich ook scherp profileert als een gedecideerde, ‘no nonsense’ leider met een agenda waar het hele land wat aan heeft. Anders gaat de domme gans Yesilgöz samen met de ‘deep state’ een nieuw kabinet vanaf dag één saboteren ten gerieve van de eigen VVD – en natuurlijk helemaal niet in het landsbelang – samen met schrijvende pers en NPO. Omtzigt heeft dat kennelijk ook nodig.

Het is dus zaak om geen tijd en momentum verliezen door af te wachten wat anderen voor hem in petto hebben maar zichzelf nu duidelijk profileren met een aansprekende agenda waardoor het initiatief bij hem blijft liggen en hij de potentiële Judassen dwingt met de billen bloot te gaan, zodat de kiezer goed ziet wie de kluit nu weer belazert.

Buskens
6 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

De champagne fles blijft bij mij nog dicht! Waarom? Nou simpel, ik denk dat wij helemaal geen regering krijgen met de PVV. Het VVD lees D66 gedraai heeft een hele andere reden dan zgn teleurgesteld zijn in zetels verlies. Lees twee artikels op de DDS en NineforNews. De winst van Wilders is mijns inziens voor namelijk te danken aan jongeren die niet aan een woning kunnen komen omdat ze zien dat asielzoekers voor gaan. Om de immigrantenstroom in te perken beter nog te stoppen zal hij naar Brussel moeten, daar flink met de vuist op tafel slaan en eisen dat het afgelopen moet zijn want anders stoppen wij met betalen. Het kan, want waar een wil is, is een weg, simpel. Gaat dat lukken met Omzigt en Carolien? Ik denk van niet. Tevens spelen MSM en de AIVD heel gevaarlijk spel. De Antifa beweging heeft aangekondigd Volkert vd Graaf acties uit te gaan voeren om te voorkomen dat Wilders gaat regeren. Hoe zit dat met de AIVD? In Frankrijk, om precies te zijn in Crepol, een plaatsje van nog geen 500 inwoners heeft een aanslag plaats gevonden door immigranten op een dorpsfeest waarbij een jongen van 16 zijn keel doorgesneden is en 17 gewonden waaronder 2 in kritieke toestand. Iets over gehoord in het nieuws? Nee natuurlijk niet want dat zou voeding kunnen zijn voor Wilders. Ook in Dublin heeft een “verwarde Algerijn” kinderen en een moeder neer gestoken. Gisteren op het nieuws een kort item hierover waarin werd ons verteld dat de dader onbekend was. Om met de woorden van Joost Niemoller te spreken “er is iets goed mis in onze maatschappij”. Vanmorgen op het radio nieuws, een rector van een scholengemeenschap had een brief naar alle ouders van leerlingen gestuurd dat hij de uitslag van de verkiezingen teleurstellend vond en dat zijn school er voor alle leerlingen was. Maar is dat zijn taak om dat te doen? En de MSM staat weer voorop om dat te melden weer voeding om alles te voorkomen dat er een andere wind gaat waaien. Nee, Wilders zal niet alleen sterk in zijn schoenen moeten staan maar is ook sterk afhankelijk van Carolien en Omzigt. Nogmaals de champagnefles blijft voorlopig nog dicht.

ronald.dunki
6 maanden geleden
Antwoord aan  Buskens

Het Kartel trekt alles uit de kast om de verkiezingsuitslag te saboteren door Wilders te beschadigen. Alles in het landsbelang…?!

Zo ziet u waar de belangen liggen van de vaderlandse politiek.