Droogleggen

PVV-senator Gom van Strien heeft zijn taak als verkenner neergelegd, nadat NRC optekende dat er een aangifte wegens aandelenfraude tegen hem zou liggen. Bijna gelijktijdig roepen ambtenaren elkaar op om te demonstreren tegen de verkiezingsuitslag. Dat is geen toeval: dat is belastinggeld.

Sinds de eclatante winst voor de PVV in de laatste verkiezingen roeren zich met name de activisten die op enigerlei wijze hun inkomen ontlenen aan herverdeelde belastingopbrengsten. Nu weer is het ene Anne Hofstede, die op LinkedIn ambtenaren oproept om te gaan staken en in Amsterdam (waar anders) bijeen te komen. Volgens haar en de andere organisatoren is het “belangrijk om het signaal af te geven” dat ambtenaren desnoods bereid zijn hun werk neer te leggen, “wanneer ze niet iedereen gelijk mogen behandelen”. Dan moet je als ambtenaar toch wel lef én oogkleppen op hebben, zo na de toeslagenaffaire.

Organisatoren zoals deze Anne Hofstede, bevinden zich veelal in nogal linksige circuits, met voorkeuren voor communistisch-fascistische terroristenclubs als Extinction Rebellion. Vrijwel zonder uitzondering zijn zij werkzaam in gratis-geld-industrieën, waar het onder dwang opgebrachte belastinggeld in de vorm van subsidies of (overheids-) salaris tegen de plinten klotst. En als zij niet werken (wat zij ook als ambtenaar overigens amper doen) dan snuiven zij de sociale uitkeringen wel beroepsmatig op. Alles goed, zolang het maar geld is wat door anderen werd verdiend.

De ambtenarenstaking vindt plaats op het Jonas Daniël Meijerplein. Dat is kennelijk een geliefde plek bij de anti-Israëlische Hamas-fans zoals Exctinction Rebellion. De eerste grote Duitse razzia’s onder de Joodse bevolking van Amsterdam vonden namelijk plaats op dit Jonas Daniël Meijerplein. Voor de nogal linksige mensen is het dus niet alleen een protest tegen de democratie, maar tevens de viering van de moord op 6 miljoen Joden.

Misschien moeten we maar even stoppen met het betalen van belastingen: dan zijn de gesubsidieerde protesten tegen de democratie snel afgelopen. ‘Droogleggen’ noemen ze dat.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald.dunki
3 maanden geleden

De laatste aap uit de Brusselse mouw : als de VVD – in Nederland – met de PVV in zee gaat zou het rancuneuze – Brusselse – ‘woke’ de kansen van Mark Rutte op een job in de NATO (of elders) wel eens deerlijk kunnen saboteren !

Toch fideel van Yesilgöz dat zij hun beider persoonlijke- en partijbelangen boven het landsbelang stelt…

A.R. Girbes sr
2 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Het egocentrisme is kennelijk een geboorteafwijking voor mensen die later op de VVD stemmen en dan de kans nemen “ Nederland “ op te vreten te hunner genoegen . Maar ik denk , dat Rutte en Yesilgoz het woord fideel niet kennen . Ik ken opportunisten puur sang , en hun enige reden om uit bed te gaan is Geld . Dat heeft niets meer met “” LIBERAAL TE ZIJN “” te maken .

Buskens
2 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Inderdaad, u zegt het goed BEIDER persoonlijk belang want zij kijkt ook weer verder dan haar neus lang is. Het zal ze aan haar …….roesten hoe het verder gaat met Nederland. Als Rutte maar in de Nato komt, komt het voor haar ook wel goed. Voor wat, hoort wat. Ene grote poppenkast.

ronald.dunki
2 maanden geleden
Antwoord aan  Buskens

Haar neus is vrij lang maar neemt niet weg dat zij een lichtgewicht opportuniste is die al lid is geweest van de meeste andere partijen. Moet zo’n nitwit serieus genomen worden om dit land te leiden?

Gezien de rokende puinhoop die Rutte & Kaag achterlaten zou het niet eens zo erg misstaan, geef mij maar Wilders of anders Mona….

A.R. Girbes sr
3 maanden geleden

Wishful Thinking is een menselijke eigenschap en ook een “ verdedigingsmechanisme “ om moeilijke situaties, of niet met de werkelijkheid in aanraking te komen of men niet in staat is de realiteit te begrijpen “: Naar
mijn overtuiging heeft iedereen daarvan wel eens “ last” van in meer of mindere mate . Maar “‘het links politieke blok heeft, mijns inziens , een “ verstarde attitude ( minder flexibele) ten aanzien van de “” harde realiteit “” en deze te aanvaarden . Immers .,Als ambtenaren elkaar oproepen om te demonstreren tegen de verkiezingsuitslag , is dat het ultieme bewijs van mijn stelling . De uitslag , dat de PVV , een grote verkiezingswinst maakte, is een “” Democratisch gegeven “”, en dus een realiteit dat niet genegeerd kan worden . De angst die ontstaat bij “mensen “ met een minder “” flexibel vermogen denken onmiddellijk dat hun bestaan op het spel staat omdat een eventueel alternatief niet kan worden overzien . In feite is het ook een bewijs dat hun vermogen, een analyse te maken , van de situatie zoals deze zich nu voordoet, niet aanwezig is . In een goed werkende democratie is de angst overbodig, omdat hun positie anders kan uitpakken als gewenst, maar desalniettemin ook gelijk kan blijven . Bij de afhankelijkheid van belastinggelden, omdat “ hun” groep of vereniging van subsidie afhankelijk is en, maatschappelijk gezien, niet “een relevante” maatschappelijke bijdrage leveren zoals de “ professionele demonstranten” en organisaties dewelke in feite tegen een democratisch beleid zijn, hun subsidie wordt ingetrokken . Dat hun “” baantje”” gevaar loopt is ook een realiteit. Het “ droogleggen” zoals de heer Nijhof dat schrijft . Het is en uitstekend idee……. Maar …. De realiteit is ……… dat,? geen belasting betalen , toch helaas “” Wishful Thinking blijkt””. Maar inzake de “” vriendjes politiek van Rutte , zullen onverbiddelijk “” slachtoffers vallen “” en dat is zeer terecht ……. dergelijke profiteurs verdienen niet beter . Inderdaad ….. droogleggen …..!!

Buskens
2 maanden geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Ik ben het wishful thinking gedeeltelijk met u eens. Diegene die in loondienst is kan geen kant op, helaas. Ondernemers nml wel, zij moeten sowieso ieder kwartaal ingehouden btw afdragen aan vadertje staat. Als zij massaal besluiten en dan ook massaal om dat eens bv 2 kwartalen niet te doen wil ik weleens zien wat er dan gebeurt. We kunnen best wel wat! We zijn soms wat te bescheiden opgevoed. Het moreel kompas van veel politici is in ieder geval ver te zoeken.

A.R. Girbes sr
2 maanden geleden
Antwoord aan  Buskens

Het is juist “ we”” zijn te bescheiden opgevoed , en, we hebben nog de regels van “” etiquette “” meegekregen . Het woord “” etiquette “ kent het linkse tuig niet , want , zonder aanziens des persoons” maken “ ze” desnoods iedereen arm ……. Dewelke mogelijk iets meer hebben dan zij . Maar , het morele kompas bij politici wordt “” afgewogen”” naar de omstandigheden “” Hoeveel”” ze in hun zakken kunnen stoppen . Het “” deviant”” gedrag bij politici is stuitend . Massaal geen BTW afdragen ???? Er worden dan boetes uitgedeeld van € 100.000, – of meer en ….. iedereen is dan meteen weer braaf . Er moet een wet komen , dat incompetente politici , bij referendum “ een trap op hun achterste kunnen krijgen bij ontslag . ( ????)

Alan Breck
3 maanden geleden

Het zou me niet verbazen wanneer zal blijken dat Van Strien alleen verdacht wordt van fraude omdat hij lid is van de ‘verkeerde’ partij. Hij is nu in ieder geval vakkundig kalltgestellt.

Buskens
3 maanden geleden

Om even in te haken op de laatste alinea, kunt u een datum noemen wanneer we stoppen met belasting betalen? Steengoed idee!! Ik ben er klaar voor! Hadden we al lang eerder moeten doen! Niet lullen maar poetsen.

J.Blaak sr
3 maanden geleden

Het werkschuw schorem meteen ontslaan en aanmerken als tuig zonder recht op uitkering.

Buskens
3 maanden geleden
Antwoord aan  J.Blaak sr

Nou, als wij geen belasting meer betalen komen ze vanzelf op straat te staan zo simpel is het.