Ut stadsje achtâh de dùine (Het stadje achter de duinen)

Ik las vandaag een column van Job van Amerongen waarin hij zijn eigen partij, waar hij 42 jaar actief lid van was, grondig de maat neemt. Job is verpleegkundige in de ouderenzorg en politicoloog en vooral door zijn zorgactiviteiten goed op de hoogte van de zorgen die het dagelijkse leven van de onderkant van de bevolkingshiërarchie en vooral bij ouderen en hun achterban, stuurt.

Die zorgen kunnen inmiddels bij grote delen van Nederlandse bevolking niet meer vreemd zijn en Job benoemt een paar. Laat ik me beperken tot twee. Het gepassioneerde klimaatactivisme dat resulteert in vernieling en op sommige delen van de aarde zelfs in vernietiging van flora en fauna, in milieu en landschapsvervuiling, in verarming van de onderste lagen van de bevolking. Als goede of slechte tweede, het is welke invalshoek wordt toegepast, het open-deur asiel- en migratiebeleid wat vooral voor jonge mannen uit veilige landen heel aantrekkelijk blijkt te zijn, resulteert in verheviging van de decennia heersende woningnood, intensivering van de kleine en grote criminaliteit  op straat en achter de huisdeur, stijgende kosten van de medische zorg, uitputting van de schatkist en draagt bij aan het omvallen van de Nederlandse Verzorgingsstaat. Dat beleid blijkt bij linkse politici aanleiding te geven om structuren die op de zwarte VN-lijst staan vermeld, hartstochtelijk te omarmen, anti-Israël teksten uit de mond te laten rollen en vooral blanke Nederlanders grof te discrimineren.

Het is de achterliggende jaren gebruikelijk geworden: winnend verliezen en verliezend winnen. De VVD heeft er decennialang garen bij gesponnen en het jokkende orakel heeft daardoor de ruimte gekregen om het mooie vaasje Nederland aan gruzelementen te gooien tegen de rond het Nederlandse territoir opgerichte VN, EU, WEF en WHO hindernissen. Gelukkig zijn die nog te laag en te verspreid om 17 miljoen bewoners van het Nederlandse grondgebied in hun vrijheden helemaal te beperken en grote groepen de kans hebben om die te passeren resp. erover te klimmen.

Niet de dwalers die nog steeds het linkse narratief gepassioneerd willen uitdragen en (voormalige) politici die met meel in de mond praten over diversiteit, inclusiviteit, het witte schuldgevoel, niet beseffend dat ze zich bezondigen aan fascistische en racistische grondbeginselen en daardoor de parlementaire democratie en in het verlengde de Trias Politica op de rokende puinhopen van het Binnenhof hebben gegooid. Die vinden het allemaal prima en wentelen zich, ver van de ellende waarmee de doorsnee Nederlandse burger bijna dagelijks geconfronteerd wordt, in het eigen gelijk en vertalen die in een kromme realiteit. In het Nederland van het gebroken vaasje in de handen van de gebrilde demagoog met een stuitend slecht herinneringsvermogen mocht het allemaal.

De huidige generatie politici boeren wat af over de misstanden in de wereld en proberen hun incompetentie om bedreigingen van de Nederlandse samenleving in te tomen, daarmee te maskeren. Maar zoals het spreekwoord over een waarheid die de leugen altijd inhaalt al millennia bevestigt, zullen politici die met hun vingers op de voor de samenleving verkeerde toetsen hebben lopen en zitten drukken en daardoor welzijn en welvaart van de doorsnee Nederlander aan gort hebben geholpen, eens  verantwoording moeten afleggen voor dat hijgerige streven naar eigen geldelijk voordeel en macht.

Die politici die twee decennia ver van de belangen van de doorsnee burger hun spelletje hebben kunnen spelen, die het electoraat boos en verongelijkt hebben benaderd en behandeld hebben, als dwalenden die zich steeds vergisten. Die politici mogen zich niet aan hun verantwoordelijkheid onttrekken en moeten verantwoording afleggen voor het beschadigen van het eens zo mooie en welvarende Nederland.

Vind ik, maar wellicht is de tekst uit Jekkers lied Oh, Oh Duh Haag beter op zijn plaats: “ wat lag ik toch te draume, die èkels ontsnappe toch weâh”


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald.dunki
2 maanden geleden

De slotparagraaf : ‘ Die politici die twee decennia ver van de belangen van de doorsnee burger hun spelletje hebben kunnen spelen, die het electoraat boos en verongelijkt hebben benaderd en behandeld hebben, als dwalenden die zich steeds vergisten. Die politici mogen zich niet aan hun verantwoordelijkheid onttrekken en moeten verantwoording afleggen voor het beschadigen van het eens zo mooie en welvarende Nederland… ’   lees ik als een duidelijke hint naar illusoire Neurenberg 2 tribunalen, waarvan FvD reeds in het afgelopen jaar in de 2e Kamer repte.
 
Feit is dat niet alleen steeds meer mensen geestelijk beschadigd zijn – ook jongeren dankzij de terreur van Rutte’s overheid in het Covid- en het klimaat-bedrog – maar ook steeds minder mensen zich nog kunnen permitteren om in deze ‘woke’ controlestaat te leven, zowel dankzij het verziekte politieke klimaat als de financiële gevolgen daarvan. De laatste 3 jaar zijn ruim 400.000 Nederlanders gevlucht, letterlijk en figuurlijk de enige uitweg. Deze funeste ‘cult’ is al lang geleden geïncorporeerd in de greep naar de macht van een blindrijke élite die streeft naar politieke en economische alleenheerschappij èn, en passant, de wereld onder een onbetaalbare schuldenberg begraaft waaraan zij zich zonder de minste scrupules volvreten.

Zij zijn zèlf blindrijk geworden, maar velen straatarm zonder enig perspectief op een beter leven en daartussen zitten de onscrupuleuze ‘woke’ parasieten zoals een Ed Nijpels die vals meezingt in het WEF koortje: ‘You’ll be poor but happy…’ Gekke Henkie! Niets nieuws onder de zon, die ‘woke’ manipulatie begon al een eeuw geleden in de concurrentie tussen het Rockefeller imperium en het Duitse IG Farben imperium die beiden de opkomst van Adolf Hitler financierden en uiteindelijk hun onderlinge concurrentiestrijd beslisten in W.O.II en de daarop volgende Neurenberg processen.

Die globalistische ellende ging onverdroten verder na W.O.2 in de jaren ’60 via massapsychologische oorlogvoering tegen de bevolking zoals wij nu ook zien, met bangmakerij van de Club van Rome over overbevolking van de wereld etc. en hun voorspelling dat de wereld in 2030 ten onder zou gaan. Dat schunnige bedrog is opgepakt in de communistische 2030 Agenda door de V.N. en later de E.U. en is nooit meer gestopt met de ene na de andere illusoire ‘crisis’ en de bijbehorende smerige terreur van klimaat- , corona- en/of CO²-bedrog. 
 
Op enkele midden-Europese landen na was Europa te ‘versleten’, geestelijk te moe om zijn eigen cultuur nog te verdedigen tegen de communistische aanslagen, maar plots staat een Orban, Milei of een Wilders op. Dat geeft hoop, maar bijna niemand doorziet het grote, funeste financiële plaatje dat streeft naar het failliet van het kapitalistische systeem waarnaar die meedogenloze, schatrijke kliek met tuig als een Soros of een Gates streeft.
Geert Wilders en Plasterk ervaren het vandaag de dag, ‘woke’ is een goed georganiseerde, fascistische machtsgreep, identiek aan het communisme / socialisme dat een eeuw geleden speelde in Rusland, Duitsland, China en Italië waarbij 110 miljoen onschuldige Joden, Russen, Chinezen en anderen vermoord zijn. 

Nederland is dankzij Rutte & Kaag één van de verst gevorderde slachtoffers – of moet ik zeggen koplopers? – van die seculiere religie. Eens kijken of die ‘èkels’ nu weer kunnen ontsnappen..

mgjb
2 maanden geleden

En steeds wordt er door de zieligheidsindustrie, media en linkse politiek uitgelegd dat het aantal asielzoekers relatief klein is in vergelijking met aantallen die hier komen werken of studeren. En wij nazis dus niet moeten zeuren.

Wat er door die lui nooit bijgezegd wordt is dat de meeste asielzoekers al dan niet als statushouder hier blijven hangen terwijl de meeste studenten en werkers weer vertrekken. Dat telt aan na verloop van tijd. Elke nederlander ziet met eigen ogen de verloedering van de binnensteden. Het aantal allochtonen is in de meerderheid. Helemaal op de scholen. En als je daar iets van vindt of zegt ben je een extreem rechtse populist of nazi.

Daarom hoop ik dat het gezond verstand nu zegeviert en er een degelijke regering komt die recht doet aan wat het volk al een jaar of twintig wilt.

Helaas is de linkse zieligheids industrie ( en de klimaat kerk) zeer sterk en groot en zal ALLES uit de kast halen om een formatie te laten mislukken. En met alles bedoel ik alles!