Komeet Yeşilgöz

Kometen zijn relatief kleine hemellichamen die meestal in een langgerekte elliptische baan rond een ster draaien. Ze bestaan uit ijs, gas en stof; meer niet. Dat zijn typeringen die uitstekend bij de nieuwe VVD-leider passen.

Eens in de zoveel tijd passeren ze onze planeet: kometen. Ze lichten op aan de nachtelijke hemel en verdwijnen na korte tijd weer: meestal na enkele weken. Ze zijn grappig om te zien met hun langgerekte staart, die vaag wel wat weg heeft van een zorgvuldig in model geföhnd kapsel. Ze trekken doorgaans veel bekijks en hebben over media-aandacht meestal niet te klagen. Maar na een korte tijd is het alweer afgelopen en als de schijn ons niet bedriegt is Yeşilgöz eenzelfde lot beschoren.

Afb: Wikipedia

Net als een komeet, verscheen Yeşilgöz ook ineens; als leider van de tot dan grootste (regerings-) partij VVD. Zij zou de kar na het 17-jarige partijleiderschap van Mark Rutte gaan trekken en was er – blijkens het VVD-reclamespotje – maar wat trots op. De zelfgenoegzame blik in haar ogen vertelde haar verhaal duidelijk. Eindelijk: zij was nu politiek chef van de grooootste partij van Nederland!

Socialistische Partij

In 2004 was ze nog bestuurslid van de afdeling Amersfoort van de Socialistische Partij geweest en onder meer actief tegen het landelijk asielbeleid van VVD-minister Rita Verdonk. Zo was zij in Amersfoort de organisator van een demonstratie onder de noemer ‘Van Harte Pardon‘. Tijdens haar lidmaatschap voor de SP schreef ze ook nog twee artikelen voor Lava, het ledenblad van de Jonge Socialisten in de PvdA en later werkte ze nog als vrijwilliger in een callcenter van GroenLinks. Kortom: een liberaal in hart en nieren.

Iedereen die wel eens een gewone baan heeft gehad, weet dat het opvolgen van een succesvolle chef of directeur een buitengewoon moeilijke charge is. Een groot succes (al kunnen we daar maatschappelijk wel wat vraagtekens bij zetten) is moeilijk te evenaren, laat staan te overtreffen. Meestal eindigt het in de aftocht, met in het beste geval een functie als chef bezemkast & toiletten.

Adviseurs

Met alle partij-ogen op haar gericht, liet de eerste blunder dan ook niet lang op zich wachten. Het besluit om niet in een kabinet met Wilders te gaan zitten, komt ongetwijfeld niet uit haar koker, maar uit de binnenzak van een ‘adviseur’ binnen de partij. De onzekerheidsgevoelens van een beginner om zelf een verstrekkende beslissing te nemen, nopen tot een leunen op ‘adviseurs’ en ‘adviezen’. Op de kwaliteit van het advies wordt door een onzekere beginner zelden gelet, laat staan de agenda die áchter die adviezen zit.

Kometen hebben geen eeuwige levensduur: De komeet Shoemaker-Levy 9 bijvoorbeeld, was bij de ontdekking in 1993 al in stukken gebroken en sloeg ongeveer een jaar later te pletter op de planeet Jupiter. Eenzelfde lot lijkt Yeşilgöz ook beschoren, maar tot Jupiter zal ze het niet schoppen.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
FleetwoodMacho
6 maanden geleden

De landverhuizers- dochter die werd vergeleken met een komeet…Ik dacht aan een ander hemellichaam, en wel een maansikkel.

Gezien het narratief van Wilders en kornuiten van de circa afgelopen twee decennia is het met de recente verkiezingen wel duidelijk geworden dat een groot deel van Nederland zo zoetjesaan zijn buik wel vol heeft van de Islam en zijn veeleisende perfide aanhang. Des te vreemder is het dat er zo weinig kritiek is op de nieuwe lijsttrekker van de VVD, een migranten dochter annex partijhopper. Het lijkt me al erg genoeg dat we een pro-islamitisch politiek partijtje in het parlement hebben, moet de lijsttrekker van de VVD nu ook al uit dezelfde hoek komen? Hoezo volksvervanging? De VVD doet ook al mee, de ellende zit tot in de haarvaten van de samenleving.

Laten we hopen dat deze ‘komeet’ inderdaad kortstondig zichtbaar is aan het firmament.

J.A. den Boer
6 maanden geleden

Volledig met u eens !

A.R. Girbes sr
6 maanden geleden

Als “” Partijleider “” Yesilgoz VVD , ingefluisterd krijgt door “ een adviseur “ van de VVD , om NIET met de PVV in een kabinet te gaan zitten, maar “ mogelijk “” uitsluitend een gedoog – houding aan te nemen, dan gaat mijn maag tekeer . Het werkelijk misselijk makend advies heeft het karakter van een psychopaat dewelke meent alles te kunnen en te weten, maar de realiteit niet kan begrijpen . Ongeacht het vuile spelletje en ongeacht de noodzaak tot samenwerking omdat de VVD , onder leiding van een psychopaat Nederland naar de verdommenis heeft geholpen, deze alsnog een grote bek opzet . Ook hier zien we de absoluut zieke attitude van de VVD en het ontbreekt hen per definitie aan inzicht om Nederland weer op de rails te krijgen . Het zieke opportunisme is desastreus voor iedereen . Dat de heer Nijhof, Yesilgos vergelijkt met een komeet en deze te pletter is geslagen op “” De Planeet Jupiter ,”” is een prachtige metafoor . Zij zal te “” pletter slaan “” , maar waarop dan? Een totale afgang is voldoende maar tot zolang is Nederland “ overgeleverd “ aan een warhoofd . Immers
: Een midden rechts- kabinet waar de VVD het zal gedogen, is de waanzin ten top . “” Op de meest belangrijke zaken , zoals immigratie , is dan de onzekerheid geboren als de VVD te veel naar “ de adviseur” luistert , wie dat dan ook mag zijn . Het kabinet staat voor Jan-zak “ en de kiezer is weer belazerd . Het intellectuele niveau bij de VVD blijkt dus toch ernstig onder maat omdat hun belangstelling NIET Nederland is , maar hun opportunistische attitude en slechts de revenuen voor hen belangrijk is . Dit is de consequentie van een gedoogbeleid . Als Omtzigt afziet tot samenwerking met de PVV , is Nederland weer bij AF. Het zijn gewoon domme idioten dewelke kennelijk een “ status quo” eisen om hun incompetentie te verbergen , hoewel Omtzigt een dossier tijger is , maar kennelijk niet breed genoeg is georiënteerd om met duidelijke taal te eisen dat Nederland weer in de herstel-modus komt . Dat Geert Wilder toch voor een deel het FvD programma heeft moet het nu goed zijn redelijkheid en billijkheid te promoten. Het besef bij Wilders, om De Nederlander , weer op de eerste plaats te zetten is zeker niet onredelijk :: Immers:Niet de immigrant heeft Nederland opgebouwd maar de Nederlander , de immigrant betaalt geen belasting en, immigratie kost zelfs miljarden en dat moet de Nederlander ophoesten . Dat de armoede in Nederland groeit, is kennelijk van ondergeschikt belang . De politieke situatie in Nederland is nog steeds “ Lamentabel”.