Prikbord nr 887

De meeste scholen zijn stichtingen die dus niet worden geacht ‘winst’ te maken. Hoe is het dan mogelijk dat hun banktegoeden totaal 8 miljard bedragen? Gewoon belastinggeld waarvoor ze geen bestemming konden vinden, anders dan rente-opbrengst die ‘uiteraard’ is terug te vinden in de jaarrekening.

Waar die gelden zijn geparkeerd is wellicht interessant, omdat de niet-commerciële Bank Voor Nederlandse Gemeenten mogelijk de enige is zonder ‘overtollig’ vermogen dat bij de ECB moet worden ondergebracht, zonder rente. In dat geval mogen de scholen zeker 2% verwachten en leden van de VNG een lage kredietrente. Die 8 miljard brengen dan per jaar € 160 miljoen aan rente op; een schande in het licht van alle gezeur om meer geld en pleidooien voor minder lesdagen.

Dijken

Voordat we (weer) miljarden gaan uitgeven aan dijkverhoging en mislukte Waterstaatprojecten – zoals de renovatie van de Afsluitdijk – vanwege de dreiging over 50 jaar, moet eerst een beslissing worden genomen of we de klimaatverandering gaan ‘tegenhouden’ (onmogelijk en onbetaalbaar) dan wel alleen de gevolgen ervan gaan aanpakken.

Vervolgens zal het nieuwe kabinet de prioriteiten moeten vaststellen, te beginnen met kerncentrales. Niet vanwege het klimaat, maar omdat de fossiele brandstoffen duur zijn en tot chantage (kunnen) leiden. Zo kunnen we Qatar al niet meer vermanen over bescherming van terroristen, omdat we er een energiecontract hebben getekend. Daarna meteen gaan bouwen, want wie door Nederland en Duitsland rijdt, ziet eindeloze gebieden natuur en (agrarisch) platteland waar volop ruimte is voor woningbouw en industrie. Het hele stikstof-verhaal is een kapitale leugen en wie biodiversiteit en milieubaantjes belangrijker vindt dan mensen, moet dat gewoon hardop zeggen of naar Duitsland verhuizen. De bevolking laten groeien met honderdduizenden mensen per jaar en tegelijk de ‘natuur’ willen ontzien gaat nu eenmaal niet samen in ons land.

Gevechtsverliezen

Bij de raming van de mogelijke verliezen onder de Israëlische grondtroepen, circuleert een getal van 5000. Dit is kennelijk bedoeld om de bevolking van Israël ongerust te maken, want tenminste 2/3 ervan betreft gewonden. Zelfs indien Hamas weerstand zou bieden in plaats van te onderhandelen, zijn 5000 gesneuvelde soldaten ondenkbaar. In dat geval mag worden verwacht dat Gaza-stad alleen wordt omsingeld en de tunnels opgespoord en geblokkeerd, terwijl de (artillerie)beschietingen en luchtbombardementen doorgaan.

Ooit komt dan het moment dat Hamas zich moet overgeven of sterven; het laatste vooral als de gijzelaars omkomen of worden vermoord.

Inlichtingen

Zouden we ooit geweten hebben wie de ‘afgezwaaide’ raket (of was het een doelbewust geplaatste Hamas-bom?) op dat ziekenhuis heeft afgevuurd, indien de Israëlische inlichtingendienst die Hamas-telefoons niet kon afluisteren? En die explosie bij de grensovergang naar Egypte; hoe goed zijn de Israëlische artillerie-opsporingsradars die de lanceerplek van een raket kunnen vaststellen om vervolgens die locatie te bombarderen? Hamas weet dit en gaat gewoon door… wellicht ook met een ‘afgezwaaide’ raket bij de grens (of een bom, zodat het luchtbombardement uitblijft).

Jongeren

Sommige politici vinden dat er meer naar de jongeren moet worden geluisterd, waarmee kennelijk linkse studenten worden bedoeld.

Andere jongeren zijn vaak nog bezig met hun opleiding, beroep, gameverslaving of sport en hebben weinig op met ‘politiek’. En de politiek-bewusten onder hen vertonen (te) vaak ambitieus opportunisme of activisme zonder met serieuze oplossingen te komen. Idealistisch wensdenken wordt dan zelden geremd door levenservaring, feitenkennis, financiële deskundigheid en inzicht in machts-/belangenstructuren. Politici die dit niet (willen) onderkennen, zijn alleen uit op stemmenwinst.

Medemenselijkheid

Van westerse landen wordt medemenselijkheid gevraagd met de Gaza-bewoners, doch niet van Hamas. De terroristen hebben de westerse hulp al jaren misbruikt voor wapens, hun eigen inkomen en de beloning voor gesneuvelde strijders die overigens niet alleen tegen Israël opereerden.

De hulporganisaties zwegen over de terreur tegen de eigen bevolking, de ondergrondse smokkelgangen, de miljardenverspillingen en de aanslagen. Zelfs indien de westerse inlichtingendiensten niets hebben ontdekt van de duizenden raketten die werden gefabriceerd, dan is het nog steeds ondenkbaar dat de Palestijnen zelf en al die hulporganisaties ter plaatse daar ook niets van hebben gemerkt. Of waren die zo bang voor Hamas dat ze gewoon wegkeken en nu met verwijten komen? De medemenselijkheid van de Palestijnen in Gaza, Libanon, Rotterdam en Parijs tegenover Joodse burgers was altijd al ver te zoeken en nu worden gijzelaars gebruikt om hun raketten en terreurmanagers te ‘beschermen’ tegen bombardementen met naar verluidt reeds 22 doden tot gevolg. En waar blijft de stem van de overige islamitische landen, anders dan in de VN tegen Israël, terwijl de medemenselijkheid van Egypte eveneens onzichtbaar is!

Ook de medemenselijkheid van Hamas die weigert zijn ruime brandstof-voorraden ter beschikking van ziekenhuizen, drinkwaterinstallaties en bakkerijen te stellen, evenals de aanslag op een ziekenhuis, zijn kenmerkend voor terroristen die misbruik maken van de oorlogsbeelden in de westerse media. Intussen blijken hier ook politici hun jodenhaat niet te (kunnen) verbloemen.

Omtzigt

Dat de NSC-partij wordt gevreesd, is te merken aan het belachelijk maken van zijn verkiezingsprogramma, zijn persoon en kandidaten evenals zijn tijdschema door linkse media en politici. Zelfs Lubach maakte zich hieraan schuldig, terwijl men zich beter kan richten op de lijsttrekkers en kandidaten van Denk, D66, PvdA/GL en de VVD. Hun verkiezingsuitspraken zijn veel minder vertrouwenwekkend en gewenst dan bijv. de maximaal 50.000 ‘resterende’ nieuwkomers per jaar van de NSC. Dat er veel méér expats, gelukszoekers, illegalen, Oekraïners en studenten hier zouden (willen) blijven, is gebaseerd op de slappe houding van de Rutte-kabinetten en niet op de maatregelen van Omtzigt, Denemarken, Hongarije, Zweden, Polen en Ierland. En de bewering dat onze economie niet zonder nieuwe expats kan, suggereert een groei die er helemaal niet is en een gebrek aan NL arbeidskrachten die er wel is, omdat een uitkering zo veel voordelen biedt. Intussen worden aankomend verpleegsters uit Indonesië hier onder valse voorwendselen naar toe gelokt en vervolgens bedrogen. Wederom faalt het overheidstoezicht op de arbeidsmarkt (contracten), huisvestings- /arbeidsomstandigheden en ‘gastarbeiders’.

Over de balk

Het programma Over de balk (gesmeten) bestaat al heel lang niet meer, maar de 40 miljard extra voor windturbines op zee zou daar goed in passen; net als de 80 miljoen voor 800 plekken in de Singelgrachtgarage. Die 100.000 euro per parkeerplek kan Amsterdam best missen, gezien de totale schuldenberg. Bovendien levert gemiddeld € 30 per dag een jaaropbrengst van bijna € 11.000 op, zodat de initiële kosten in 10 jaar zijn ‘terugverdiend’ inclusief 2% voor de (onbekende) VNG-kredietrente. Daarbij is te verwachten dat de tarieven over 10 jaar reeds zijn verdubbeld.

Risico’s kernenergie

Bij de discussies over kerncentrales blijken er telkens weer mensen te zijn, die een verband leggen met kernwapens of met de overdreven risico’s uit de hoek van activisten. Daarbij speelt de wens van een risicoloze wereld kennelijk een belangrijke rol, zonder acht te slaan op de vele echte gevaren in onze samenleving. De ‘onvermijdelijkheid’ daarvan bij immigratie (illegalen, criminaliteit), open grenzen, vliegreizen, terrorisme, industriële vervuiling, oorlog, vergisliquidaties, criminele aanslagen, geweld bij inbraken, kankerverwekkende verf en asbest, loslopende psychopaten, sport, ziektes, gevaarlijk zwemwater, zeevaart, wegverkeer en medische fouten werd/wordt immers wel geaccepteerd of genegeerd.

Studieschuld

Waar stond in de wet dat de pechstudent dezelfde rente moet betalen als de Staat? Hij/zij mocht ervan uitgaan dat de lening uit de onderwijsbegroting werd gefinancierd – net als de huidige studiebeurzen – in plaats van bij te dragen aan de schuldenberg van Nederland. Dat bij het aflossen een ‘compensatie’ ontstaat door de inflatie, is geen voordeel maar hoogstens een minder groot nadeel.

VN

Het betoog van de VN-woordvoerder in Gaza over de humanitaire crisis was tenenkrommend. Niet Hamas of Egypte was schuldig aan die crisis als gevolg van het vermeende gebrek aan brandstof, maar Israël dat niet wil dat de brandstofvoorraden van Hamas nog verder toenemen. Hamas zal immers niet toestaan dat de ziekenhuizen, drinkwaterinstallaties en bakkerijen worden bevoorraad, omdat dan de internationale druk op Israël afneemt. Maar dat wilde de VN-mevrouw niet horen; Israël moet gewoon de VN gehoorzamen… De wijze waarop het Amerikaanse voorstel tot een humanitaire gevechtspauze werd weggestemd door de Veiligheidsraad (Rusland) en de uitspraken van de secretaris-generaal illustreren de anti-Israël lobby.

Vrede

Ongeruste burgers die nu pleiten voor ‘vrede’ en ‘onderhandelingen’ weten kennelijk niet wat terrorisme en oorlog zijn. Misschien toch eerst de geschiedenis van het ‘oorlogje spelen’ tijdens WO II eens nalezen, vervolgens van de dictaturen in Rusland, Noord-Korea, Iran, Irak, Wit-Rusland, Indonesië en Gaza. En tot slot de recente geschiedenis van de PLO, Fatah, Hamas, Hezbollah, IS/Islamitische Jihad en van de oorlogen in Ethiopië, Rwanda, Soedan, Mali, Libië, Turkije (Koerden) en Oekraïne. Wie dan nog steeds met een beschuldigend vingertje naar het Westen wijst, of naar Israël, heeft geen belangstelling voor de feiten, maar alleen voor zijn eigen agenda.

——————–

Prikbord

Leo Dorrestein. Afb: SDNL.NL

Ter gelegenheid van het naderende doel om vóór mijn 80e verjaardag 888 prikborden te hebben verspreid, permiteer ik me hierbij een persoonlijke opmerking. Helaas zijn enkele oud-collega’s afgehaakt en wensen mijn prikborden niet meer te lezen; er staat al genoeg ellende in hun krant(en).

Dit is jammer, omdat ze daardoor ook waarschuwingen missen over toekomstige ellende en over de lessen uit het verleden. Op militair gebied beperk ik mij daarin, omdat ervaren auteurs – zoals kol b.d A. Tjepkema, kol b.d. Ch. Brantz, kol b.d. P. van den Aker en lkol C. Kamphuis e.a. – daarin veel beter zijn. Bovendien staan mijn memoires reeds op papier. Hierbij toch een leerzaam filmpje over Russische voorraden pantservoertuigen.

In ‘mijn tijd’ heb ik onder meer in Carré gewaarschuwd tegen een afbouw van met name de Landmacht en eerder – tijdens (geclassificeerde) ‘oefeningen’ – aangetoond dat de Russische kwantiteit een onderschatte kwaliteit inhield, waar onze ‘superieure’ kwaliteiten tegenover moesten staan Dat gold ook op artilleriegebied, maar werd me toen niet in dank afgenomen.

Dit zal voor sommigen ook gelden voor mijn prikborden; helaas, maar ik kan mezelf niet veranderen en heb de (grote) nadelen van mijn karakter reeds jaren geleden geaccepteerd. Daarom zijn het ook geen ‘discussiestukken’, maar slechts persoonlijke meningen om de lezer wakker te houden of te bevestigen in zijn/haar opinie.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7 maanden geleden

Onze oplossing: http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7117153851979255809/ Gaza oplossing.

Weer een uitstekend prikbord, http://www.sta-pal.nl/2023/10/prikbord-nr-887/.
Prachtige toevoeging over je komende 80-tigste verjaardag en een heldere analyse over de teloorgang van de Nederlandse Krijgsmacht.

Zie http://www.ewmagazine.nl/buitenland/achtergrond/2023/10/nepnieuws-over-gaza-6-voorbeelden-van-hoe-media-de-mist-ingingen-1372610/, daarom is de genoemde oplossing, de enige mogelijkheid om echte vrede te krijgen.

Leest u in mijn column Milieu de passage over godsdienstige leiders, http://www.sdnl.nl/newrainforest.htm even door scrollen en u weet dat godsdienst het grootste probleem is.

M.v.g. Paul Quekel, ook bijna 80 jaar.

mgjb
7 maanden geleden

Allereerst dank aan Leo voor je heldere betoog. Ik lees je column altijd, niet met plezier maar wel met grote instemming. Je verwoordt exact hoe ik over al die onderwerpen denk. Ik ben dus niet alleen in mijn opinie zoals je soms zou gaan denken als je ziet wat de media over ons heen strooien. Blijf ze schrijven!

En de reactie van Ronald is ook de spijker op de kop. Recent heb ik het boek van Douglas Murray gelezen, the strange death of europe, en dan valt alles op zijn plek. Europa heeft de wil verloren te vechten voor zijn eigen beschaving en cultuur. Het werd reeds 60+ jaren geleden aangekaart door enkele politici die echt nadachten en hardop zeiden hoe het zat. Die werden onmiddellijk afgeschreven. En met de gevolgen zitten we nu. Point of no return ligt al ver achter ons.

Er komen zwarte tijden aan. Dan gaan die decadente woke lui uitvinden wat onveiligheid echt betekent. En bij gebrek aan alles zullen alle toiletten dan meteen genderneutraal zijn. Kunnen ze ergens nog tevreden over zijn.

ronald.dunki
7 maanden geleden

@ Omtzigt
 
Ik haak hier in op de passage over Omtzigt, niet omdat ik het eens zou zijn met de obligate critiek der linkse media en voor wat betreft zo ongeveer alle andere genoemde lijsttrekkers moge mijn mening hier inmiddels ook wel duidelijk zijn. Maar ik zie Omtzigt met zijn 50.000 migranten p.a. helaas geen millimeter afstand nemen van de funeste WEF-agenda die in dit land al jaren domineert.

De kraan moet doodgewoon dicht en ieder compromis is uit den boze. Ik onderschrijf derhalve volledig Leo’s conclusie : ‘… Dat er veel méér expats, gelukszoekers, illegalen, Oekraïners en studenten hier zouden (willen) blijven, is gebaseerd op de slappe houding van de Rutte-kabinetten en niet op de maatregelen van Omtzigt, Denemarken, Hongarije, Zweden, Polen en Ierland.’

Volledig accoord want hun maatregelen vloeien voort uit de rationele conclusie dat ‘de slappe houding van de Rutte kabinetten etc…. ‘ héél bewust onze cultuur wil slopen en Omtzigt deelt die conclusie helaas niet. Die maatregelen van Hongarije en Polen berusten op hun ruime ervaring met het communisme, terwijl de Zweden nu de keerzijde van hun jarenlange ‘woke’ medaille beginnen te zien en die heet, niet geheel toevallig, ‘communisme’, dat middels het wapen van de migratie ons aller zelfdestructie beoogt te realiseren middels een beroep op mensenrechten en compassie.

Migratie heeft door de eeuwen heen geleid tot de opkomst, en in de 21e eeuw vooral de ondergang, van beschavingen zoals wij in de rampzalige, multiraciale ‘pressurecooker’ Zweden aanschouwen waar nu zelfs de interventie van het leger gevraagd om de samenleving en de eigen cultuur te beschermen tegen goddeloze horde’s uit het midden oosten en de Balkan.
 
In Frankrijk en Duitsland is het niet anders, zie: Essen, het grootste rovershol van de islamitische clans in het Roergebied. (sta-pal.nl)  West Europese steden, groot en klein, puilen uit van honderdduizenden incompatibele – potentieel criminele – gelukzoekers plus, op de vingers van een hand te tellen, èchte vluchtelingen. In Nederland hebben Mark Rutte en Sigrid Kaag, als ‘woke’ paarden van Troje van de WEF, willens en wetens een identieke rampzalige situatie gecreëerd waar primitieve, tegenover onze samenleving en cultuur vijandige islamitische volksstammen ongestraft de slachting van meer dan duizend Israeli’s door Hamas op straat mogen vieren terwijl het laffe duo Rutte & Kaag nergens te bekennen is.
 
De grootste gemene deler van deze georganiseerde aanslag door de ‘woke’ Social Justice op alle – illusoire – Europese democratieën is de intentionele ondermijning van de unieke, westerse gemeenschappelijke cultuur die een ‘conditio sine qua non’ is voor een stabiele beschaving van raciaal en ethnisch verschillende volken. De oude Romeinen bouwden een wereldrijk op middels, onder andere, een weldoordachte integratie van cultureel diverse volkeren in Europa, noord Afrika en zelfs Azië waardoor – let wel – al ruim twintig eeuwen geleden miljoenen assimileerden rond het concept van Rome in één gedeelde cultuur. Zij respecteerden die cultuur en deelden daarom in de voordelen van de ‘habeas corpus’, toen reeds bestaande duizenden kilometers van goede wegen, architectuur èn de veiligheid die de Romeinse legioenen boden.
 
Zo werd Rome de machtige staat met één sterke, bindende cultuur totdat de rot van binnen inzette middels een decadente élite, zoals wij die nu helaas ook weer leren kennen, die in hun degeneratie de deuren wijd opende voor cultureel diverse tribale stammen – Gothen, Visigothen, Hunnen en Vandalen om er een paar te noemen – die de Rijn en de Donau overstaken om het Romeinse Rijk leeg te plunderen en Rome uiteindelijk in de 5e eeuw in de as legden in hun culturele ‘diversiteit’. Deze ‘migranten’ hadden slechts roof en destructie als doel in plaats van integratie in en continuering van de bestaande hogere beschaving die zij onder de voet liepen. Klinkt dat bekend anno 2023?
 
Eeuwen later onstonden de Verenigde Staten van Amerika als één grote smeltkroes van rassen en culturen die gezamenlijk de grootste en machtigste samenleving bouwden op basis van de alom gedeelde ‘American Dream’, die nu ook van binnen uit gesloopt wordt door een decadente ‘woke’ élite die in Nederland blinde navolging vindt via de zelfdestructieve praktijken van wat hier voor ‘woke’ doorgaat onder leiding van landverraders als Kaag’s D66 en de linkse VVD vleugel van Rutte voorop, waarvan Omtzigt niet expliciet afstand neemt, integendeel…  
 
De historische les die wij hieruit mogen trekken is dat één sterke, bindende cultuur vereist is om een multiraciale samenleving te doen slagen en dat is nu net wat de communisten van enerzijds de VN, de EU, de WEF en hun vertrekkende handlangers Rutte & Kaag, anderzijds ‘holle bolle gijs’ Timmermans, pertinent niet op hun decadente, zelfdestructieve 2030-agenda hebben staan! Ik had goede hoop op een omslag middels Omtzigt, ‘quod non’! Gaat u ook stemmen?