Franse slag

Dat de studie ‘Franse Lectuur’ een bindende voorwaarde is om compleet niets van het klimaat en kernenergie te begrijpen, bewees PvdA/GL-lijsttrekker Frans Timmermans in de eerste politieke confrontatie op TV. Timmermans werkt met de ‘Franse slag’.

Zelden viel iemand zo verschrikkelijk door de mand als deze communistenleider. Duitsland had de socialist Gerhard Schröder, die een mooie baan kreeg bij het Russische Gazprom, nadat hij eerst actief met de uitfasering van de Duitse kernenergie had geholpen en om Duitsland zodoende nagenoeg compleet afhankelijk te maken van Russisch gas. Wij hebben Frans Timmermans, die denkt dat hij na het vernielen van de energie infrastructuur een knappe baan op de kop kan tikken bij een wiekenbouwer in China of zo. Misschien wordt het tijd dergelijke gasten t.z.t op te pakken wegens machtsmisbruik en zelfverrijking

Bio Timmermans. Afb: Europees Parlement / Flickr

Wat mij betreft is Timmermans nu echt af wat kernenergie betreft”, zegt een stralingsdeskundige van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). “Hij vertelt groene sprookjes.” Toen Den Haag zich in 2008 boog over kernenergie, zei de toenmalige PvdA-leider Samsom dat windparken op zee er veel eerder zouden zijn dan kerncentrales. “Nieuwe kerncentrales staan er pas in 2020”, beweerde Samsom toen. Op dit moment staan die centrales er nog steeds niet, terwijl we al in 2023 zitten. Als onze Roode vrienden zich niet jarenlang tegen kernenergie hadden verzet, dan hadden we ook problemen, maar niet van een orde zoals nu.

Nee; windmolens moesten het worden. Inmiddels wordt de horizon vervuild met de aanblik van windmolens, een techniek die in de vroege middeleeuwen door de Chinezen werd ontwikkeld voor mechanische aandrijvingen. Afgelopen week maakte klimaatminister Rob Jetten bekend dat de aansluitingskosten van de windparken op de Noordzee maar liefst 40 miljard euro duurder uitpakken dan verwacht. De overschrijding betreft de periode 2032 tot 2057 en is exclusief de kosten van de windmolens zelf.

Daar kunnen we gewoon vier kerncentrales voor bouwen.

Dan het argument dat er “geen ruimte in Nederland is voor kerncentrales”. Het blijkt echter dat een kerncentrale op een oppervlak van 19 hectare 12 miljard kilowattuur elektriciteit levert. Om dezelfde opbrengst met windmolens te genereren, moet een windmolenpark van 20.000 hectare worden gebouwd…….

Timmermans staat ons dus flauwekul aan te smeren en valt bij de eerste gelegenheid al door de mand. Ik denk niet dat hij in de Kamer komt, laat staan vak K.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sarcoff
7 maanden geleden

Frans spreekt vele talen, helaas braakt hij in iedere taal die hij spreekt, leugens, bedrog, onzin en dom gelul uit.

ronald.dunki
7 maanden geleden
Antwoord aan  Sarcoff

… zoals zijn bewering dat Nl. te klein zou zijn voor kernreactoren…

Enkele tientallen modulaire reactoren kunnen meer betrouwbare en permanente energie leveren dan alle windmolens in het land.

Dan kunnen wij al die windmolens uit de Noordzee weer slopen!

Paul Quekel
7 maanden geleden

Heer Nijhof,
Al in 2007 pleiten wij voor kernenergie, zie http://www.sdnl.nl/zondvloed.htm.
CITAAT: “Een stuk of 5 kerncentrales bouwen. Windmolenparken en zonnecollectorparken hier aanleggen, en daarmee waterstof maken voor schone en duurzame energie”.

Nog meer echte oplossingen op: http://www.sdnl.nl/newrainforest.htm.

M.v.g. Paul Quekel

mgjb
7 maanden geleden

Ronald, je hebt volkomen gelijk! Als we beginnen met een stuk of 30 SMRs gespreid over nederland te plaatsen dan hebben we voldoende electriciteit en de voeding voor vele warmte netten om de huizen te verwarmen.
Als dat eenmaal loopt heb je tijd om te gaan optimaliseren en verfijnen. Maar eerst moet er veel betrouwbare en betaalbare energie komen. De volgende stap worden thorium entrales, China heeft er nu eentje draaien en die willen dat best hier komen installeren.
Maar die vette doctor honoris causa gaat alles doen wat in zijn vermogen ligt om dit te saboteren. Hij is een cartoon van zichzelf geworden. Animal Farm, the pigs are feeding……

rafi
7 maanden geleden
Antwoord aan  mgjb

U heeft helemaal ‘old school’, ‘oud normaal’ gelijk, maar u verkeert vrees ik nog in de ontkenningsfase dat Timmermans c.s. van het nieuwe normaal zijn, van het build back better van het eerst slopen van de oude normaal maatschappij. Deze communist raaskalt niet, maar zijn woorden en daden zijn volledig in rationele lijn met de WEF-agenda van Lenin-fan Klaus Schwab. Als er geen energie is zal dat de ontvolking der aarde ten goede komen, wat beter is in hun ogen voor de in hun ogen zozeer onder al die ellendige mensen lijdende arme Moeder Aarde. Bekijk het eens op DIE manier! Is Timmermans dan nog dom? En Samsom is dat zeker niet: die heeft een IQ van 140. Ze zijn niet dom of naïef, maar slecht. Niet pro life maar pro death. .

ronald.dunki
7 maanden geleden

Op 19 december 2019 heb ik in : Rutte en kernenergie (sta-pal.nl) toegelicht hoe nieuwe reactoren van ‘NuScalePower‘ ( Oregon State University ) slechts 1% van de afmetingen van de traditionele kerncentrales omvatten.

Die zijn modulair ( formaat van slechts één stadsbus ) en ‘cutting edge technology’ die véél veiliger is dan het beeld wat velen nu van kernenergie koesteren dankzij charlatans van het slag Timmermans / Klaver.

Deze ‘next generation’ reactor is minuscuul in vergelijking met de halve steden die de oude reactoren zijn, en kan dus héél eenvoudig in beschermende constructies worden ingekapseld. Het ding is op zich al volkomen veilig en kan in modules worden ‘opgedraaid’, afhankelijk van de locatie.

A.R. Girbes sr
7 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

De NuScale reactor zou dus een uitkomst zijn voor het energie tekort . Maar, Uw uitstekend artikel is “ kennelijk “ nog niet gelezen door “ leden van het Kabinet . De keuze is mijns inziens dan ook niet moeilijk, omdat het aan en goede veiligheidseisen voldoet en minder ruimte inneemt . Als ik meen.dat er een “ afschuwelijke overbevolking is en dat stelletje nietsnutten in Den Haag mogelijk begint na te denken, dan is de problematiek van energievoorziening binnen een redelijke termijn opgelost . immers: Als ook er een immigratie stop is en de kleinschaligheid van “ kerncentrales “ nu wordt geaccepteerd , de toekomst en de overgangsregeling minder frustrerend is . Maar we weten allen dat “ de Politiek , vooral met het zooi in Den Haag, dat zich nu aanbied , GroenLinks , PvdA, Volt , CHU , D- 66 , en , NSC ( Omtzigt) nog geen duidelijk beeld geven van hun” echte” plannen . De door U geschetste mogelijkheden zijn en realistisch en uitvoerbaar . En daaraan is een strenge behoefte . Maar , realisme ontbreekt bij velen, zo ook “ men” heeft geen idee heeft wat “ overbevolking “ in werkelijkheid aanricht . Het is voor mij “ onbegrijpelijk “ dat, nu er een ongelooflijke schaarste van ruimte op ons afkomt door “ immigratie “ en andere soorten economische groei , zoal Nederland volbouwen met “ distributie-centra , hotels , Parken met Vakantie-huizen, data-centra enz. Het besef dan economische groei en demografische groei een vorm van criminaliteit begint te worden . Dat er nu weilanden vol zonnepanelen zijn aangelegd en windmolenparken , zowel in zee als op het land , de leefbaarheid onverbiddelijk naar de “ klote” gaat . De domheid , waar U , de heer Nijhof en de heer Brantz , tegen strijden , en zoals Prosper Ego deed , in het blad Sta-Vast , is eigenlijk een verloren zaak . Er is sinds 1995 niets verbeterd, maar de politieke situatie is slechter geworden, vooral de waanzin ter zake Energie, immigratie , klimaat, ( waanzin ten top) en de bemoeienissen van de EU, WEF en de WHO , en de megalomane ideeën van Timmermans, Samson en andere leden van de Europese Commissie. Het is vechten tegen de bierkaai , De redelijkheid en billijkheid is ver te zoeken . Dat “ De VVD toch nog zoveel zetels kan halen , betekent in feite het geestelijke faillissement van het electoraat . Cabaretier , en woordkunstenaar , Fons Janssen zei 30 jaar gelden al dat “ de massa politiek bewusteloos is “. Dat is nu nog steeds een enorm probleem.