Slavernij en racisme

Er is geen ontkomen aan want ook de Koning zelf heeft het toe moeten geven; dit land is gebouwd op slavernij en racisme. De paleizen, de koetsen, de ambtswoning van de Amsterdamse burgemeester: producten van slavernij. En ze worden nog goed onderhouden ook, schande!

Maar toch: is het elders in de wereld anders gesteld? Laten we eens kijken naar het Midden-Oosten, waar de ‘religie van de vrede’ de dienst uitmaakt. En de religie van de vrede staat bol van de voorschriften hoe slaven behandeld moeten worden, dus het kan geen kwaad om te kijken hoe het daar werkt. Volgens deze website is slavernij een logisch gevolg van oorlog. Ook de profeet was vaak ‘gedwongen’ om oorlog te voeren en de overwonnen tegenstanders vermoorden levert alleen maar sacherijn bij de overgebleven verslagenen op, dus slavernij is uiteraard veel beter. Bovendien werden de slaven fantastisch behandeld en ook nog zonder dat daar CAO-onderhandelingen voor nodig waren. Het stond (en staat!) gewoon in de Koran.

Dergelijke artikelen zoals die op de gegeven website staan vermeld zijn niet verboden – want: ‘religie’ – maar maken vreemd genoeg geen onderdeel uit van het wetenschappelijke oeuvre van Gloria Wekker en verleiden leden van GroenLinks of Voorh1 niet tot koranverbrandingen.

Omhoog en omlaag trouwen

Omhoog trouwen’ en ‘omlaag trouwen’, kent u die begrippen? In het Midden-Oosten zijn dit wijdverbreide begrippen die gniffelend en besmuikt worden gebezigd. ‘Omhoog trouwen’ is code voor het sluiten van een huwelijk met een kandidaat die lichter van kleur is dan zijn bruid. ‘Omlaag trouwen’ is weer de code voor het sluiten van een huwelijk met man die donkerder is dan zijn toekomstige vrouw. Dat komt omdat er een aantal imams en andere beroepsmoslims van mening zijn dat partijen in een huwelijk liefst gelijk aan elkaar zijn, maar uiteraard wel met de uitzondering dat de man altijd méér is dan de vrouw. Bij benadering bedraagt dat verschil zo rond de vier getuigen in een rechtszaak en de helft van een erfenis. Of zoiets.

Maar de natuurlijke orde zoals door Allah gegeven kan en mag niet doorkruist worden onder deze condities. Stel je voor dat een inferieur wezen zoals een vrouw met haar lichtere kleur superieur zou zijn aan haar donker gekleurde man. Ziedaar het schrikbeeld van de jongedames die afhankelijk zijn van de keuze die haar ouders voor haar maken; je kunt omhoog moeten trouwen en ook omlaag. Ligt enkel aan het kleurtje. Merk daarbij op dat het huwelijk van jongedames veelal tot stand komt door ‘onderhandelingen’ tussen families met het accent op de uitwisseling van geld en goederen voor de jongedame in kwestie… De definitie van slavernij.

Ook in het Midden-Oosten bestaat er dus een verband tussen huidskleur en slavernij. Hoe donkerder iemand is, hoe groter de kans wordt ingeschat dat er slavenbloed door zijn aderen vloeit. En dat slavenbloed maakt zijn status nu eenmaal laag. De voormalige Egyptische president Sadat was vrij donker van huid en werd door de Egyptische bevolking aangeduid als ‘de zwarte poedel’ van zijn vroegere baas en voorganger Nasser.

Nergens op de wereld is racisme erger dan buiten de invloedssfeer van westerse, democratische landen. Slavernij werd in Afrika en het Midden-Oosten ook (veel) later afgeschaft dan in de westerse landen. Tot op de dag van vandaag woekert het racisme voort, juist in Afrika en het Midden-Oosten. Toch is alleen in het Westen ‘woke’ een hype geworden, terwijl je dat toch meer in streken zou verwachten waar racisme nog schering en inslag is.

Het verschil is: geld. Wie in Turkije ‘woke’ roept krijgt geen subsidie, wel gevangenisstraf. Dat is misschien wel logisch omdat de islamitisch-Ottomaanse slavenhandel veel groter en langduriger was dan de Trans-Atlantische slavenhandel. Maar toch: naarmate we langer subsidies verstrekken aan antiracisme clubjes en woke-instituten, doemt het onderstaande schrikbeeld steeds nadrukkelijker op. Met volle stadions tegelijk wordt daar opgeroepen tot moord op alles wat maar naar blank neigt. Subsidie verstrekken aan degenen die onze ondergang voor ogen hebben is misschien wel niet zo slim.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
MFZ
8 maanden geleden

Racisme….

IMG_0603.jpeg
mgjb
8 maanden geleden

Ik heb 4 jaar in Nigeria gewoond en het onderlinge racisme was (en is) stuitend. Ze mochten de witte man (ojibo) niet maar wij kwamen pas op de 4e of 5e plek. De haat tussen de Yoruba, Igbo en Haussa (de drie hoofdgroepen, onderverdeeld in tientallen stammen) is vreselijk.
En slavernij? De beter gesitueerde nigerianen hadden allemaal personeel. Houseboy, maid, nanny etc. Die sliepen op een betonnen vloertje, stuk karton als hoofdkussen. In 1981 was er werkloosheid in Nigeria. De minister voor binnenlandse zaken noemde dat op TV, 1 miljoen werklozen en er werkten 1 miljoen Ghanezen, Togolezen etc in Nigeria. Voila daar was meteen de oplossing. Binnen een week werden een paar honderdduizend ghanezen de grens over geschopt met alleen een koffer op hun hoofd. De nacht na de speech van de minister werden er 69 ghanezen vermoord in Lagos. Lange rijen bange mensen op weg naar de grens waar alle waardevolle spullen werden afgepakt. Er was een klein probleem, het loodgietersgilde in Lagos was in handen van Ghanezen en gedurende enkele maanden kon er niks meer gerepareerd of vervangen worden.
Ik heb er niks van in de nederlandse kranten gezien. Afrikanen onder elkaar telt kennelijk niet als het om mensenrechten gaat. De honderden blanke boeren die vermoord worden in zuidafrika is geen issue. Niemand schrijft erover.

En zeer veel in het midden oosten geweest. Puissant rijke arabieren en miljoenen indiers, pakistani, nepali en philipinos. Nul rechten, paspoort moet ingeleverd worden. Ze verdienen iets meer dan thuis dus blijven komen. (In India wonen zeker 200 miljoen lui in bittere armoede en zonder rechten, maar het is een democratie dus daat hoor ik de media niet over). Stuitend hoe deze mensen behandeld worden. Maar we gingen er wel voetballen… Met opgestoken vinger, dat dan weer wel.

Slavernij en onderdrukking is volgens mij iets menselijks en alleen met redelijke wetten en handhaving kun je het enigszins tegengaan. Ik heb ook nog niemand van de gekleurde medemens de blanke protestantse mannen uit de 19e eeuw horen bedanken voor het afschaffen van slavernij.

Adri Ekstijn
7 maanden geleden
Antwoord aan  mgjb

Bingo!
Ik deel deze bevindingen en ervaringen.
Gekscherend bemerk dat racisme en slavernij een Afrikaanse uitvinding is, doch het is gewoon menselijk; Helaas!