Uitvallers

De stroom uitvallers in de politiek is inmiddels al bijna groter dan bij de Vierdaagse van Nijmegen. Dinsdag werd bekend dat ook Henk Nijboer zich niet verkiesbaar stelt voor de GL/PvdA-combinatie. Hij gelooft “niet volmondig in de nieuwe samenwerking” en heeft zorgen “over de politieke koers”.

Daar hebben veel Nederlanders wel beeld bij. Een aanzienlijk deel van de Partij van de Arbeid achterban constateert kennelijk dat er geen ‘arbeiders’ meer zijn en dat er niet zoveel meer te verheffen valt. Dus: de partij zoekt nieuwe klantengroepen en dat is een tragische misvatting. De arbeiders waar het vlak na de Tweede Wereldoorlog om ging moesten vaak in omstandigheden werken die tegenwoordig onmenselijk worden gevonden. De Partij van de Arbeid beweerde, net als zoveel andere partijen destijds, dat zij specifiek voor die bevolkingsgroep op wilden komen. Dat zij dat langs socialistische weg wilden doen viel niet bij iedereen in goede aarde, op grond waarvan Pieter Oud en Dirk Stikker de VVD oprichten samen met andere ontevreden PvdA-ers.

Henk Nijboer (afb: wikipedia)

Uiteindelijk kreeg de VVD nog het meest van het gelijk: niet de arbeider moest omgeven worden met paternalisme en zorg; dat kunnen die arbeiders allemaal zelf wel, mits gezond en goed opgeleid. Volgens de VVD moest het proces zelf aangepakt worden door alle omstandigheden (inclusief de gehele maatschappij) waaronder de arbeid wordt verricht geleidelijk aan te verbeteren; het concept van Elton Mayo. Volgens de PvdA was overheidssteun aan RSV en Fokker ‘goed’ en volgens de VVD ‘fout’. De PvdA wilde de werknemers verwennen met ‘behoud van werk’ en de VVD wilde van die uitzichtloze situaties af en dat laten vervangen door nieuwe bedrijvigheid op andere terreinen met meer perspectief. De ‘krappe’ visie versus de bredere blik. Inmiddels hebben de arbeiders van toen geen overall meer aan, maar gaan in casual kleding naar een misschien niet heel goede baan, maar wel in fatsoenlijke omstandigheden met prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Van die eertijdse PvdA en VVD is vrijwel niets meer over. De politiek is een smerig maar financieel lucratief spel geworden voor een stelletje cowboys die om het landsbelang en het welzijn van de burgers niets meer geven. Macht, geld en seks zijn van oudsher sterk verweven met invloed en politiek, maar inmiddels is de politiek verworden tot een gesloten club van geldslobberaars die er niet voor terugdeinzen om politieke tegenstanders uit de weg te ruimen. Zie Fortuyn, zie Janmaat. Het is goed denkbaar dat iemand als Omtzigt, met die voorbeelden in het achterhoofd, zich nog even op datzelfde achterhoofd krabt. Zeker als hij de voorspelling van Maurice de Hond erbij pakt, die een Fortuyn-achtige verkiezingsoverwinning peilt. Al te gemakkelijk zullen de cowboys hun verdienmodel immers niet aan Omtzigt cadeau doen. De volgende moordenaar komt uit Extinction Rebellion en de volgende revolutie wordt weer ontstoken door (-inter- nationaal) socialisten.

Wie nog zo naïef is om te denken dat socialisten voortkomen uit arbeidersgezinnen, moet zich bij de ‘prominente’ namen Diederik en Lodewijk toch eens achter de oren krabben. Namen als Frans Timmermans klinken al beter, maar als we vervolgens zien dat zijn arbeidersstulpje 17 slaapkamers omvat, dan kan niet anders geconcludeerd worden dan dat het hier een dubieuze sjacheraar betreft met een voorlopig kennelijk succesvolle handel in gebakken lucht. Timmermans is een ijdele man die zich graag laat bejubelen en er de hand niet voor omdraait om dit hele land op te offeren aan zijn geldzucht en koningsambities. Vanzelfsprekend is dit ultieme niets de gedroomde leider van GL/PvdA waar de in casual kleding gehulde arbeider met misschien niet zo’n heel goede baan volmaakt niets aan heeft.

Goed beschouwd hebben alle partijen niches in de politieke markt ontdekt en menen die te bedienen. Voor veel deelnemers in die markten gaat het echter vooral om eigen gewin, ofwel de persoonlijke inkomsten. Niet voor niets staat de Tweede Kamer bol van de afscheidingspartijen die momenteel overuren maken om hun plekje voor de toekomst veilig te stellen. BVNL (Van VVD en later FvD afgesplitste Groep Van Haga) heeft zelfs knuffel-homo Henk Krol (bekend van een twijfelachtige pensioenadministratie) afgestoft om een plek in het Parlement veilig te stellen. Toegegeven: de plannen lijken niet slecht, maar het handelen deugt niet.

Zo huppelen we van niets naar nergens, blijft onze overheid een onbetrouwbaar geheel en schuifelen persoonlijke vrijheden steeds verder naar de afgrond van oproer en geweld. Met GL/PvdA in de voorhoede.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald.dunki
8 maanden geleden

Wat Mark Rutte, de ‘primus inter pares’ onder de uitvallers, de VVD heeft aangedaan met zijn visieloze omarming van de linkse groene gekte maakt niet alleen zijn partij maar ook, op schaal vergroot, Nederland kapot. Er was en is geen sprake van visie en zijn opportunistische beleid is te koop voor de meestbiedende, reden waarom een Seegers en Bikker zo’n buitensporige invloed uitoefenen. Let wel, het staat, om te beginnen, als een paal boven water dat er geen sprake is van een abnormale opwarming van het klimaat nu de reeds vijf jaren geleden begonnen afname van de zonneactiviteit een koudere periode inluidt voor tientallen decennia.

Daarnaast is het evident dat, zeker tot het midden van deze eeuw, traditionele fossiele energie zal domineren om langzamerhand door kernenergie vervangen te worden getuige de recente omslag in de strategieën van de grote olieboeren.Dat gegeven past naadloos in een traditionele, liberaal conservatieve strategie die bij de ‘goede oude’ VVD zou passen als een vertrouwde handschoen, maar door de egotripper Rutte achteloos werd geslachtofferd voor zijn torenhoge persoonlijke ambities die het landsbelang uitleverden aan de ‘woke’ staatsgreep die zich bedient van klimaatbedrog en Covidbedrog om hun ‘great reset’ door te drammen.

Daartegen komen de Europese kiezers gelukkig massaal in opstand, zij het weer eens het allerlaatst in Nederland, het land van de makke schapen. Dat een conservatieve energiepolitiek de juiste weg is moge blijken uit voornoemde omslag in de strategieën der grote olieboeren die stuk voor stuk terugkomen op de inefficiënte, peperdure ‘groene gekte’ waaruit slechts van de werkelijkheid losgeslagen charlatans als Timmermans en Samson pretenderen munt te slaan omdat een visieloze Mark Rutte hen de kans daartoe biedt. Zelfs ‘ woke hedgefunds ’ als BlackRock komen erachter dat ‘groene’ investeringen slechts geld kosten, véél geld…

Of een Omtzigt definitief een eind kan en wil maken aan de ‘woke’ staatsgreep betwijfel ik gezien zijn politieke sympathieën waarin de Brusselse mafia totaal niet op waarde geschat wordt, maar hij kan ons wel een politieke adempauze verschaffen door de communisten van G.L. en andere ‘woke’ zwevers aan de zijlijn te parkeren. Het is aan de makke schapen om wakker te worden, maar zij lijken aan collectieve amnesie te lijden als het erop aankomt wat Rutte het laatste decennium allemaal op zijn kerfstok heeft… 

Buskens
8 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Meneer Dunki, ik zou graag willen inhaken op uw laatste zin “het is aan de makke schapen……” . Het begint en mijns inziens het belangrijkste, met de media. Die spelen een zeer kwalijke rol. Er zijn veel te weinig goede onderzoeksjournalisten. Dan vervolgens de desinteresse van mensen om ook eens ander nieuws te volgen. Geef de mens brood en spelen want zo houd je ze tevreden. En dat laatste is nog aan de orde. Het merendeel van de bevolking kan nog op vakantie, uit eten en boodschappen betalen. Zolang dat aan de orde is, u schrijft het vaak “na mij de zondvloed”. Een zeer gevaarlijke ontwikkeling.

ronald.dunki
8 maanden geleden
Antwoord aan  Buskens

Ik heb dezer dagen wat gedachten over de ‘makke schapen’ op een rijtje gezet, wellicht interessant voor deze pagina’s want ik verbaas mij elke keer weer over de onvoorstelbare apathie van de kiezers…

Slechts een handvol moedige mensen voerden actie op het Malieveld tegen het Covid-wanbeleid en werden daar door sadisten van de M.E. in elkaar geslagen. Uiteindelijk waren het de boeren die de ‘guts’ hadden om de kont tegen de krib te gooien, maar de kans dat dit slechts de stilte voor de storm was is niet ondenkbeeldig.

Hopelijk zijn zij daarop voorbereid, want de rest van de kiezers is alle criminele activiteiten van het Kartel zo te zien alweer vergeten.

8 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

“” maar zij lijken aan collectieve amnesie te lijden “ , schrijft U . Nu, de “ veronderstelling “ kunt U zeker in de “” rubriek”” harde realiteit plaatsen . Immers : Wijlen Prof Dr Bob Smalhout schreef in 2004 al dat er in Nederland “” twee-en- een- half miljoen mensen een psychische storing hebben . Daaraan is “” niets”” te doen . Amnesie is een geheugenstoornis over een beperkt tijdvak waarvan men zich de gebeurtenissen geheel of gedeeltelijk niet kan herinneren .Het is een enorm probleem. En , de politiek maakt daar op criminele wijze misbruik van . Het gaat ook vaak gepaard met “ heftige “” emotie . Dat “ de politiek “ geen notie heeft van psychische aandoeningen “ en hun superioriteitsgevoel het misdadige element stimuleert . De machteloosheid dat daarmede gepaard gaat is frustrerend …….. !! U ziet dus dat een vakbekwaam politicus met kennis van zaken onmisbaar is , maar helaas ….. de psychopaat . / Sociopaat begrijpt daar niets van .

ronald.dunki
8 maanden geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Waarom staan Franse kiezers op de barricades maar mag ‘woke’ ons land al jarenlang ten gronde richten omdat de Nederlandse variant er weliswaar bij stond maar er slechts naar keek. Het lijkt niet plausibel dat makke schapen lijden aan genetisch geheugenverlies, maar hoe zit het met al die menselijke varianten die hun stem aan Fortuijn, Wilders, Baudet en nu weer Caroline gegeven hebben maar nu al weer apathisch naar hun navel staren terwijl Mark Rutte zijn ‘coup d’état’ uitrolt?

‘Woke’ is de definitie van één permanent aanhoudende misdaad. Aldus Mike Yeadon, de voormalige V.P. van Pfizer die de moed had om niet alleen op het hoogtepunt van de Corona paniek maar nog steeds heeft om, als één van de weinige bevoegde ‘scientists’, niet alleen Pfizer’s levensgevaarlijke quasi-vaccins maar het complete ‘woke’ bedrog tegen het licht te houden: CRIME IS NOT HEALTH WITH MIKE YEADON (rumble.com)  

‘Woke’ begaat niet ‘the crime of the century’ maar ‘the crime of eternity’ die al tientallen jaren geleden beraamd is door communistische infiltranten in nationale overheden en bijbehorende ‘deep state’ om hun tyrannie te vestigen. Dat fase 1 van die misdaadgolf – c.q.het overdonderende Corona complot – door de mand is gevallen neemt niet weg dat miljoenen reeds zijn of zullen worden gedood door het mRNA-gif in het openlijk beleden scenario van fase 2. Dat is de genocide van door de WEF als ‘nutteloze eters’ betitelde slachtoffers, georchestreerd door de V.N./W.H.O. en Brussel plus meerdere megalomane maniakken waaronder Soros en Gates die slechts één doel hebben, ‘the great reset’.  

In de geschiedenis van deze planeet staat dit communistische complot met ster op de eerste plaats der misdaden tegen de mensheid omdat het berust op een doortrapt staaltje massa-psychologie dat op de wereldbevolking werd losgelaten met –  weet u het nog…?  – de criminele, openlijke dwang tot vaccinatie waaraan Mark Rutte zich als handlanger van ‘woke’ schuldig maakte. Hij wist met hulp van WHO en Brussel ons willige parlement buitenspel te zetten door zijn angstpsychose te creëren over de bedreiging van de volksgezondheid en daarvan te profiteren met illegale lockdowns, een volstrekt arbitraire avondklok, feitelijk gedwongen vaccinaties en stigmatisering van niet-gevaccineerden door zijn domme kracht Hugo de Jonge die feitelijk opriep tot discriminatie, zelfs haatcampagnes tegen ’andersdenkende’ anti-vaxxers, arbitraire reisverboden decreteerde en ‘deugende’ burgers aanzette om ‘andersdenkenden’ te verlinken tijdens zijn illegale lockdowns, lukraak restaurants sloot en Gestapo-achtige invallen deed in woningen waar meer dan twee gezonde mensen ‘samenschoolden’ en monsterlijke boetes oplegde aan deze ‘overtreders’. En niet te vergeten zijn onder virtuele chantage practisch verplichte gezondheidspaspoorten en ook al verplichte maar volstrekt nutteloze, miljarden verslindende tests en de ongezonde mondkapjes waarvoor longartsen waarschuwden gezien het reële risico op bacteriële longontsteking.

Is er sprake van collectieve amnesie? Het lijkt wel of de kiezer deze fascistische greep naar de macht alweer heeft vergeten, daarom nog even een blik over de schouder…Nadat de maatschappelijke weerstand, eindelijk, te groot werd omdat Corona slechts een smerige griep bleek te zijn en Rutte zich wederom met zijn habituele gelieg en bedrieg – dit keer over Omtzigt’s ‘functie elders’ – volstrekt onmogelijk had gemaakt draaide het V.N.-paard van Troje in het torentje de naïeve 2e Kamer èn de bevolking een volgend rad voor ogen om zijn instrumentele rol voor ‘the great reset’ alsnog te kunnen blijven aansturen die door het multinationale bedrijfsleven dagelijks wordt uitgevoerd. Dat deed hij door niet zijn eigen ontslag maar het doorzichtige ontslag van het kabinet aan te bieden om vervolgens zijn subversie van onze samenleving onbeschaamd nog jarenlang voort te kunnen zetten. Leren wij daar iets van?

Anno 2023 gebeurt precies hetzelfde met Rutte’s aankondiging dat hij uit de politiek stapt terwijl wij mogelijk nog een jaar met deze landverrader opgescheept zitten en hij ons nog steeds uitlacht door permanent duizend gelukzoekers per week binnen te loodsen terwijl zijn handlanger Kuipers zijn pogingen voortzet om de bevolking weer in angst te dompelen opdat men niet ziet hoe dit communistische complot ontvouwt tot er plots weer lockdowns en aanverwante ellende komen om ons gehoorzaam te maken en te houden als onderdeel van ‘the great reset’, hetzij onder de valse vlag van ‘gezondheid’, hetzij onder de noemer van het zinderende klimaat of een glorieuze combinatie van beiden…

Deze Marxistische sabotage mikt met intentioneel kwaadaardig financieel wanbeleid op vooropgezette economische verwoesting waartoe het ‘woke’ tuig ongestraft een verbijsterende greep in de kas deed met de gevaarlijke ‘goedkoop-geld politiek’ van de ECB en de Centrale Banken waardoor overheden ongecontroleerd honderden miljarden konden verpatsen en ‘gratis’ financieren door gammele staatsleningen uit te schrijven. Daarvoor hoefden de banken zelfs geen veilige kapitaalreserve’s aan te houden omdat diezelfde criminele overheid die staatsleningen tegen beter weten in als AAA klassificeerde terwijl de geringste rentstijging het kaartenhuis doet instorten.

Daarnaast heeft Rutte op de valreep ‘de grote pensioenroof’ doorgedrukt en probeert nu met de hulp van de pedante Maxima naar communistisch Chinees model de CBDC door te drukken opdat Adolf Schwab c.s. ons dagelijks kunnen bespionneren respectievelijk controleren en zelfs ‘cancelen’, precies zoals in China met dank aan Mark Rutte…. Ook meldde de Rekenkamer dat onze premier rond 40 miljard Euro heeft uitgegeven zonder voorafgaande goedkeuring en controle achteraf saboteert, maar er is niemand die hem in de bak slingert. Integendeel, er wordt keihard bezuinigd op de ouderenzorg respectievelijk de zorgsector, want dat past niet in de genocidale opzet… Uw Euro wordt met de dag minder waard dankzij de door deze charlatans veroorzaakte huizenhoge inflatie die nog jaren zal aanhouden terwijl Mark Rutte’s criminele schuldenberg dreigt een economische verwoesting te veroorzaken, dat is ècht niet per ongeluk…

Ook het onderwijs is al jaren volkomen verloederd, getuige o.a. het verbijsterende gebrek aan niveau van onze politici en de ‘hardcore’ communistische V.N.baas – het idool van Rutte en Kaag genaamd Antonio Guterres – zingt ook maar weer eens zijn eeuwige refrein dat het ‘klimaat kookt’ terwijl nobelprijswinnaars expliciet stellen dat dit ‘bull shit’ is. Intussen drukt het internationale bedrijfsleven, met name de ‘tech’ sector met Microsoft, Google, Facebook, Apple maar ook Wopke Hoekstra’s Mc.Kinsey  en de MSM zoals de BBC, CNN, ABC, CNBC of onze onvolprezen NPO, vol op de knop om onze democratie af te schaffen ten gunste van hun lucratieve ‘great reset-dictatuur’…

De politiek en de rechtspraak worden wereldwijd gecorrumpeerd door schatrijke activisten als George Soros, o.a. de sponsor van Volt en het tweede duivelse idool van Sigrid Kaag. Bill Gates investeert miljarden in de landbouw en voedselsector met enerzijds het doel zijn zakken nog verder te vullen maar anderzijds de voedselketen op elk (in-) opportuun moment te kunnen verstoren, leidend tot goed geplande, puur criminele hongersnoden met name in zwart Afrika teneinde zijn genocidale karakter te bevredigen.

De kiezer voelt nattigheid maar is bewust te dom gehouden door het Kartel en de media en daardoor te angstig om conform het serieus onderbouwde FvD advies Rutte en zijn samenzweerders voor een Neurenberg Tribunaal ter verantwoording te roepen. In plaats daarvan krijgt het zouteloze BBB hun zegen maar daags daarna zien wij de manipulatie van Rutte alweer op gang komen met VVD-suggesties dat er met de PVV moet worden samengewerkt om de immigratie een halt toe te roepen, terwijl er elke week duizend van die parasieten door Rutte worden binnengeloodst!

Dat lijkt verdacht veel op collectief geheugenverlies, vandaar dit geheugensteuntje.   

a.r.girbes sr
8 maanden geleden

***Tien mille belegd en verloren: welkom in het nieuwe pensioenstelsel**, aldus Menno Tamminga, Columnist bij Wymia’s week. ***
Het bovenstaande is nog maar EEN symptoom van de velen dewelke Mark Rutte en zijn kliek hebben veroorzaakt.
Ook ik heb verschillende keren, geschreven dat **WE** te maken hebben met een ‘CRIMINELE ORGANISATIE, WAARBIJ MARK RUTTE DE HOOFDMAN IS.
Het is werkelijk ** verbazing-wekkend * dat het electoraat zich zo laat belazeren en geen teken van afkeer geeft. Dat MEN op de **BBB** gestemd heeft, zegt nog niets, Immers: Ook Mevrouw van der Plas gaf te kennen dat er 15.000 asielzoekers per jaar naar Nederland mogen komen .

***Professor Han Entzinger, invloedrijke promotor van massale migratie naar Nederland** ( Bron Wynia;s week )En………Opgeteld komen er meer arbeidsmigranten, familiemigranten, asielzoekers en studenten dan ooit naar Nederland. De Nederlandse bevolking heeft nooit, bijvoorbeeld via de stembus, om die ontwikkeling gevraagd. Maar steeds weer waren er hoogleraren die de grootscheepse migratie naar Nederland toejuichten. In een korte serie portretteert Hans Werdmölder enkelen van hen. In deze eerste aflevering: Han Entzinger, die geen nadeel of risico wenste te zien.”””

WE zien dus dat een hoogleraar aan verstandsverbijstering lijdt, net als de doodzieke Prof dr. Claus Schwab, dewelke door de Minister van Financiën wordt bejubeld om zijn ” humanitaire ” hulp.

De Nederlandse bevolking wordt VOLLEDIG uitgebuit. Immers: Het pensioenstelsel wordt AFGEBROKEN, de asielinstroom wordt nog niet afgeremd, en de ” energietransitie is een ramp. “” Nederland wordt doodleuk in. de armoede gedumpt.

En ook …….. Goed beschouwd hebben alle partijen niches in de politieke markt ontdekt en menen die te bedienen. Voor veel deelnemers in die markten gaat het echter vooral om eigen gewin, ofwel de persoonlijke inkomsten. Aldus de heer NIjhof.

Mijn conclusie is dan ook: ** Ons belastinggeld wordt ** oneigenlijk ” gebruikt om de zakken van politici en hun vriendjes te vullen. Zo zien we dus dat wat ” een politieke criminele organisatie ** ons aandoet, zonder dat er een WET of verordening, dat kan herstellen. De “” POLITIEK “” heeft NIET IN HET BELANG VAN DE STAAT GEHANDELD. In het handboek **Staatsinrichting ** staat duidelijk dat , ** Het opzettelijk spreken van ONWAARHEID , de leugen , op grond van , de strenge regels van het moraal is verboden “. Dat de huidige coalitie daarvan geen notie neemt, tekent hun crimineel gedrag.

Het is niet alleen een smerige bende ……. het is een **samenraapsel** van figuren die lijden aan ** Pseudomnesie** ( men ziet dingen in verbeelding anders dat ze in werkelijkheid zijn ) dewelke het monetaire stelsel als dominant ervaart. Immers: Het luilekkerland NEDERLAND.

Buskens
8 maanden geleden

We zijn van pissebed in kakkebed terecht gekomen. En waar gaan we in november in terecht komen? Ik vrees in een bed vol vlooien en bedwantsen.