Omtzigt is te gevaarlijk

Het heeft er alle schijn van dat de gevestigde partijen Omtzigt een gevaarlijke concurrent vinden. In gesprek met WNL op Radio 1, deelde voormalig minister Henk Kamp (VVD) een weinig verheffende sneer uit aan het adres van het veelgeplaagde Kamerlid.

Omtzigt is een degelijk Kamerlid. Maar hij heeft nooit verantwoordelijkheid genomen door bijvoorbeeld in het kabinet te gaan zitten. Hij raakte al in een burn-out door fractiewerk. Ik kan me niet voorstellen dat hij aan een eigen partij begint. Was getekend: Henk Kamp, de minister die de Groningers in de kou liet staan toen hijzelf wat had kunnen doen. Die de verantwoordelijkheid niet op zich nam, zelfs niet toen hij nota bene in het kabinet zat.

Toeslagenaffaire

Pieter Omtzigt

Wanneer we de klok nog even terugdraaien, dan moeten we constateren dat Kamp er opzichtig naast zit. Voldoende om de gedachte te doen postvatten dat dit een wel erg valse vorm van verkiezingsstrijd is. Omtzigt heeft geen ziekteverzuim gekend toen hij doende was om als Kamerlid namens het CDA de Kindertoeslagenaffaire bloot te leggen. Het betrof hier in veel gevallen het vermoeden dat onder de aanvragers met uitheemse namen veel onterechte aanvragen zaten. Fraude dus, en tot zover weinig nieuws onder de zon.

Onder bijvoorbeeld bankiers, autohandelaren en woonwagenbewoners wordt doorgaans ook een groter aantal fraudeurs vermoed dan gemiddeld. In het geval van deze toeslagenaffaire echter, ging de Belastingdienst veel te ver en overtrad niet alleen de wet, maar nam ook een loopje met de waarheid in de rechtbank; werkte de rechtbanken zoveel mogelijk tegen met leugens en bedrog. Uiteindelijk zou, mede dankzij Omtzigt,  blijken dat de ‘onafhankelijke’ rechtspraak onder één hoedje speelde met de uitvoerende macht.

Nogmaals; waar menig burger doodziek werd van het politieke bedrijf en de eigen overheid, ging Omtzigt (met Leyten en Azarkan) gewoon door. Omtzigt werd pas ziek toen zijn eigen partij hem wilde ‘sensibiliseren’ en hem door de informateurs – waaronder een partijgenoot van Kamp met een toch al dubieuze reputatie – een ‘functie elders’ werd toebedacht. Door de term ‘sensibiliseren’ te laten lekken, moet men op kabinetsniveau gedacht hebben Omtzigt zoveel Fortuynistische angst aan te jagen dat hij uit zichzelf het bijltje erbij neer zou gooien. Dat is niet gebeurd en nu Omtzigt in de peilingen scores laat noteren die erop wijzen dat hij de gevestigde orde weg zal blazen, moet hij het kennelijk ontgelden.

Yeşilgöz

De beoogd VVD-leider van Turkse komaf (kek!) Yeşilgöz kakelde als vanouds nietszeggende oneliners zoals “van mij had dit niet gehoeven”. Als dit voormalige lid van de Socialistische Partij, GroenLinks en de Partij van de Arbeid daar meteen flink afstand van had genomen (‘keihard aanpakken dat tuig’), was het tenminste geloofwaardig geweest. Nu bevestigde Yeşilgöz het vermoeden dat ook de VVD zich bedient van D66-achtige, smerige streken.

Dat is niet haar eerste blunder en zeker niet haar laatste. De VVD houdt met deze mevrouw aan het roer misschien nog een handjevol kiezers over met een Turks paspoort. Maar daar blijft het dan ook bij.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.R. Girbes sr
6 maanden geleden

Ik geef het toe , het blijkt niet eenvoudig te zijn om in kort bestek een mening en/of feiten te poneren die er toe doen . In dit geval zou ik “ en ten minste “ 5 A-viertjes nodig hebben om het commentaar , als reactie op het uitstekende artikel van de heer Nijhof , dat nuttig is . Alle reacties zijn op zich nuttig en hebben dezelfde portee . Ik wil het laten bij een uiterst korte zin . De VVD en het. CDA , hebben de mentaliteit van “een ” criminele organisatie “ dewelke hun parasitaire attitude verdedigen ten koste van de heer Omtzigt opdat deze zich zal terugtrekken uit de politiek zodat hun politiek crimineel gedrag niet wordt gestoord . Het allerlaagste, het abjecte in een vilein sausje dat psychogeen van aard is . Dat er wordt gedreigd met “ tribunalen “ aan het adres van de VVD , terzake de de verantwoordelijkheid en de leugens en bedrog door de VVD en het CDA is nog mild te noemen. Levenslange verbanning om nimmer meer in de politieke arena te functioneren is mijn innige wens . En dat is op een eufemistische wijze geschreven .

Paul Quekel
6 maanden geleden

Geachte heer Nijhof, uitstekend analyse.
leest u: http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7094236814374264832/ over M.van Rossen. P. Omtzigt de column van Nausicaa Marbe, m.v.g. Paul Quekel

CITAAT: “Lastercampagne tegen Pieter Omtzigt is begonnen

BRON TG: https://lnkd.in/euCVvSHt

Geachte Redactie van WUZ,
 
Een fantastische column van mevrouw N. Marbe. GRANDIOOS. In het verleden heeft M. van Rossem soortgelijke uitspraken over Pim Fortuyn gedaan, zie: https://lnkd.in/ewdihU4c.

Ook deze betweter M. van Rossem behoort tot het KOSTBANEN CIRCUS.
 
Kostbanencircus zijn de personen werkzaam in de ambtelijke, politieke, bestuurlijke, gerechtelijke en financiële instituties, kijken achter het gaas van hun NIQAAB met arglist naar de vele gewone huis, tuin en keuken burgers, terwijl ze zelf slechts het eigen belang (lees inkomen uit de STAATSRUIF) hoog, zeer hoog laten prevaleren boven de belangen voor de mensen waarvoor ze zeggen op te komen.

Tevens een voormalig hoofdredacteur van het Brabants Dagblad schrijft demoniserende columns over mevrouw C. van der Plas, zoals hij ook over Pim Fortuyn schreef: https://lnkd.in/eM-yMneX. Gaaf land met heel veel armoede?

We worden geregeerd door zakkenvullers. De weinigen die wel opkomen voor de gewone burgers worden gedemoniseerd door van Rossem en c.s. of krijgen: “Functie Elders”, te horen.
 
M.v.g. Paul Quekel 79 jaar met alleen AOW.
 
BRON DE TELEGRAAF:
Lastercampagne tegen Pieter Omtzigt is begonnen

NAUSICAA MARBE
04 aug. 2023in COLUMNS
Verstandig dat Pieter Omtzigt eerst met vakantie gaat voordat hij besluit of hij met een eigen partij aan de verkiezingen meedoet. Even rust voordat de storm begint.

Op de sociale media is de beschadigingscampagne al gaande. Zesenveertig zetels in de peilingen voor iemand zonder partij die populair is bij links en rechts in alle lagen van de bevolking, leiden kennelijk tot angst en afgunst. Zo’n breed geliefde politicus die niet van links komt kan niet deugen, hij moet kapot.

Historicus Maarten van Rossem en journalist en CDA’er P.G. Kroeger kunnen wedijveren om de titel Omtzigtbasher van dienst. Hun pesterige, valse uitlatingen grenzen aan trollengedrag. Van Rossem besmeurt Omtzigt met bewijsbaar onzinnige verwijten. ’Schoenmaker blijf bij je leest’, dicteert hij in tweets en een podcast waarin hij Omtzigt toesist dat hij ’niet geschikt is als partijleider of minister-president’.

Dat doet Van Rossem nota bene in de week dat Omtzigt zelf bekendmaakte géén premier en wellicht ook géén partijleider te worden. Omtzigt is open over zijn tekortkomingen. Van Rossem negeert dat en framet hem als onverantwoord ambitieus.

BEKIJK OOK: https://lnkd.in/eVRGjNPf
Ontknoping Omtzigt-thriller mogelijk pas in oktober: ’Hij houdt opties open’
Onterecht is het ook om Omtzigt ’de nieuwe Heere Jezus’ te noemen en zijn populariteit te vergelijken met adhesie aan godsdiensten ’die aan elkaar hangen van infantiele kletskoek’.

Daarmee insinueert Van Rossem dat de waardering voor Omtzigt niet gebaseerd is op zijn werk en zijn visie voor bestuurlijk en sociaal herstel, maar op ’kletskoek’.

Alan Breck
6 maanden geleden

Inderdaad, Omtzigt moet duidelijk worden kaltgestellt. In de ingezonden brievenrubriek van de Telegraaf stond een tijd lang dagelijks een brief van lezers die Omtzigt volledig afkraakten. Of dit een bewuste campagne was of dat het simpele zielen betrof die ook ergens wat hadden gehoord weten we (nog) niet.