Ongekozen Timmermans

Ik weet niet hoe het met de lezers van sta-pal zit, maar ik heb me verbaasd over het gemak waarmee Timmermans werd opgeworpen als ‘partijleider’ van de spiksplinternieuwe partij GL/PvdA. Zomaar, ineens en volslagen uit het niets was daar de ‘Messias’ die vanuit Brussel afdaalt om de Lage Landen te verlossen van het kwade.

Er is kennelijk geen verkiezing nodig om partijleider te worden van het linkse combinatieclubje. Alle andere kandidaten voor de functie van partijleider legden spontaan hun ambities opzij om Timmermans vrij baan te geven. De partijleden konden nog wel stemmen over de vraag of zij als partij samen met die anderen de verkiezingen in moesten gaan, maar de keuze van partijleider is kennelijk niet aan de leden besteed. Je vraagt je toch af hoe zoiets mogelijk is, maar kennelijk kan dat gewoon in dit land en wie het waagt om dat ondemocratisch te noemen is een smerige fascist of erger.

EU-commissaris Frans Timmermans

Verkiezingsthema’s

Volgens veel opinies is de komende verkiezingsstrijd er een tussen “asiel- en milieuopvattingen”. Ik denk niet dat deze beide thema’s de komende verkiezingsstrijd het meest vorm geven; het zal (moeten) gaan over de meer fundamentele vraag of de Volksvertegenwoordiging het volk nog vertegenwoordigt en over de vraag of de nieuwe regering straks conform het kiezersmandaat handelt. Deze fundamentele vraag zal in de discussies tussen politici echter niet vaak aan de orde komen om begrijpelijke redenen. In de eerste plaats omdat de discussies worden gevoerd door de partijleiders die een sturende hand hebben in het vaststellen van de zogenaamde kandidatenlijsten. Alvorens een kandidaat in de Tweede Kamer gekozen kan worden, zal deze namelijk eerst moeten zorgen op een ‘kandidatenlijst’ van een politieke partij terecht te komen; hij of zij moet dus in ieder geval lid zijn van een politieke partij en goede relaties hebben met degenen die de kandidatenlijst samenstellen.

Het volstaat niet om als min of meer bekende Nederlander met een alom gerespecteerde opinie de Kiesraad op te bellen met de boodschap: “ik stel mij verkiesbaar”. Waarschijnlijk krijgt iemand als Nausicaa Marbe bijvoorbeeld, van de Kiesraad te horen dat ze dan eerst een partij moet vinden om haar kandidaat te stellen. Ook al heeft ze tienduizenden trouwe aanhangers voor haar maatschappelijke visie en beleidsvoorstellen; het is niet voldoende om door de Kiesraad op het stembiljet te worden vermeld. Eerst lid worden van een partij en goede vriendin van de partijbonzen, anders komt ze er niet in en blijven de deuren van het politieke bedrijf voor haar gesloten.

Op deze manier komen wel een groot aantal mensen in de Kamer die zelf totaal geen electoraat hebben. Iemand als Jan Paternotte, die namens D66 fractieleider in de Tweede Kamer zit te wezen, heeft bij de laatste verkiezingen 6.685 stemmen weten te vergaren. Dat is best aardig, maar bij lange na niet de vereiste 70.107 stemmen (de z.g. ‘kiesdeler’) die onder normale condities nodig zijn om in de Kamer te komen. De huidige Tweede Kamer kortom, is niet een afspiegeling van de bevolking en kan eigenlijk maar moeilijk doorgaan voor een volwaardige Volksvertegenwoordiging, is geen afspiegeling van het electoraat.

En dat is eigenlijk wat sluimert onder de bevolking: het gevoel hebben dat het niet jouw belangen zijn die daar in die Tweede Kamer worden besproken, maar heel andere belangen: partijbelangen. En die partijbelangen krijgen nog het meest hun vorm door de grootste financiers van die partijen, lees: omkoopgeld.

De ‘rechtse’ stemmer

Iemand vroeg mij gisteren of voor mij als min of meer ‘rechtse’ stemmer, de asielproblematiek ook bovenaan de agenda stond. Zij kon zich voorstellen dat (autochtone) ouders van kinderen die soms tot hun 35e verplicht thuis moeten blijven wonen, met het schuim in de mondhoeken langs de huizen fietsen die door asielzoekers worden bewoond. Ongebreidelde woede “omdat die asielzoekers het huis voor de neus van hun zoon of dochter weg hebben gekaapt”.

Nou nee. Aan die asielzoekers ligt het niet. Bovendien: wat kan het mij schelen waar mensen vandaan komen, hoe ze eruit zien en waarom ze hier ineens op de stoep staan. Het is nu juist dat we de zorg voor een leefbaar land hebben uitbesteed aan de ‘Volksvertegenwoordiging’. Als ik dus al commentaar op de fenomenen asiel en migratie heb, dan gaat dat niet over de asielzoekers of migranten zelf, maar over degenen die hen wel de ruimte geven in dit land en mijn eigen autochtone kinderen niet. Kinderen overigens die zich prima kunnen redden, prima banen hebben en (veel) belasting betalen om het Nederlandse circus hier draaiende te houden. Ik denk ook niet in eerste instantie aan de raddraaiers die weliswaar beweren asiel te zoeken, maar in werkelijkheid een comfortabel leventje verlangen op kosten van o.a. mijn kinderen.

Kanker

Onze beide kinderen worden behandeld voor kanker. Beiden hebben ze ook een studieschuld en als ouder vind ik daar wat van, vooral als ik de minister en de uitvoerende instantie vraag om eens te zien of dat met die aflossing niet wat minder kan in hun situatie. Hun jonge levens staan behoorlijk op de kop, hun perspectieven liggen er even wat anders voor. Een lening voor een huis: kan niet. Van ziektekostenverzekeraar wisselen: dat gaat zomaar niet. Solliciteren voor een (nog) betere baan: ja maar meneer, het risico hè? Dat begrijpt u toch wel? Kortom: alles wat zo normaal lijkt, is voor hen beiden ineens abnormaal. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat de Koning van deze interpretaties van normaal en abnormaal vindt. Ik zal hem eens schrijven binnenkort….

Desgevraagd deelt de uitvoerende instantie mee dat de studieschuld wordt kwijtgescholden als ‘de patiënt zich in een terminale fase bevindt’. Met andere woorden: als de overheid er nagenoeg zeker van is dat je doodgaat dan wordt die studieschuld kwijtgescholden. Zolang dat niet zo is betaalt je kind met kanker gewoon belasting omdat diezelfde overheid de plotseling op de stoep staande Mohammed en Fatima een uitkering gunt en allerhande toeslagen voor verzekeringen en woon- of energielasten. Oh ja: en het huis waarvoor mijn kinderen ook op een lange wachtlijst stonden

Zorgt mijn weerzin tegen dat hele circus er nu voor dat ik de schuld bij Mohammed en Fatima moet leggen? Dat lijkt me toch een merkwaardige, misschien wel krankzinnige opvatting. Ik leg de schuld bij degenen die deze immense nonsens faciliteren en bedenken. Ik leg de schuld bij de Jesse Klavers in de politiek, die ervoor hebben gezorgd dat onze kinderen in de studieschulden zitten, zonder dat wij als ouders precies mochten weten hoeveel ze precies opnamen. (Daar moet u voor gemachtigd zijn meneer) De Ruttes en de Pechtolds die zelf een jaar of tien feestend over hun studie hebben kunnen doen zonder ook maar na te hoeven denken over de kosten en vervolgens de generaties na hen wel opzadelen met dergelijke kosten.

Dáár gaan de verkiezingen over. Dat we niet normaal willen maken wat in feite abnormaal is, zoals een ongekozen bureaucraat aan het hoofd van een clubje zetten, die vervolgens onmiddellijk de aandacht van zijn eerdere falen afleidt en begint te zemelen over ‘het klimaat’. Terwijl het gros van de nu actuele maatschappelijke problemen door hem en zijn ongekozen vrienden tot stand kwamen.

Het gaat over heel gewone dingen die niets met klimaat, milieu of asielzoekers te maken hebben. Het gaat erom dat we de mensen in de Kamer krijgen die we vertrouwen en wel voor een boodschap kunnen sturen.

En dat is in dit land een probleem.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 maanden geleden
6 maanden geleden
Antwoord aan  Paul Quekel

Geachte heer Nijhof,
Het zijn nu al bijna 27000 personen die het artikel van u gelezen hebben, m.v.g. Paul Quekel

ZIE: http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7091003749350944768/

6 maanden geleden

Ik denk dat iedereen het mekaar eens is dat we meer aandacht aan het milieu moeten besteden zoals het overtollige plasticafval, een gezondere lucht ect. Het klimaatgedoe is echter een geheel ander gebied dat ons gewoon wordt opgedrongen, naast het feit dat hiervoor onvoldoende wetenschappelijk basis bestaat. Diverse wetenschappers en ‘experts’ kunnen het niet mekaar eens zijn of de mens de storende factor is of niet en of er überhaupt sprake is van een klimaatcrisis. Mensen, laten we het hoofd koel houden en ons niet laten beïnvloeden door lui die alleen in staat zijn om in onze samenleving angst te creëren.

6 maanden geleden

Geachte heer Nijhof,

Niet alleen F. Timmermans is ongekozen. Nagenoeg alle Eerste en Tweede Kamerleden zijn ongekozen. Ze zijn door “machtige” personen in de top van politieke partijen op de verkiezingslijst gezet en hebben door het stemmen aantal van de partijleider hun pluche plaats gekregen. M.v.g. Paul Quekel.

TER INFO:
Uit eigen werk van jaren geleden, http://www.sdnl.nl/iedereen.htm.
 
Volksvertegenwoordigers? Die zijn er toch voor de gewone huis tuin en keukenburgers, tenminste dat zou zo moeten zijn. Is dit de tegenwoordige invulling van het mooie beroep van volksvertegenwoordiger?
 
Of is deze naam verkeerd en moet het VOLKSONTNEMER zijn, ontnemen van geld, ontnemen van rechten, ontnemen van vrijheid van meningsuiting, ontnemen van een fatsoenlijke oude dag maar bovenal ontnemen van levensvreugde door de velen die eten uit de Staatsruif van een onbetaalbaar geworden apparaat (DE NEDERLANDSE STAAT).
 
Met veel te veel KOSTBANERS/KOSTBANEN, nu al meer dan 2,7 miljoen (Dagblad de Telegraaf:05/03/2004), met van Rijkswege verplicht aangevuld met advocaten, accountants, fiscalisten, notarissen en adviseurs voor van alles en nog wat om zodoende een tweedeling te veroorzaken tussen KOSTBANERS/KOSTBANEN en OPBRENGSTBANERS/ OPBRENGSTBANEN met veel grotere en zwaarwegender gevolgen als de bestaande tweedeling waarover zo veel en graag gepraat wordt, ‘discriminatie’.
 
Paul Quekel, 79 jaar, met alleen AOW

NB leest u ook mijn columns op http://www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm en de links waarom de zorg onbetaalbaar is geworden en de brief over het Nederlandse aardgas uit 1996 aan Wim Kok.

Boudica
6 maanden geleden

Vanmiddag op rtlz een programma van een miljonair uit Florida die perfect uitlegde waarom de rijken steeds rijker worden en de gewone burger steeds armer. De rijken lenen enorme bedragen (bij eigen banken) om te investeren in vastgoed -gigantische flats aan de kust v Florida (bezitting) die de gewone burger mag huren (geen bezitting). Het inkomen van de gewone burger gaat dus grotendeels op aan kosten voor levensonderhoud en verkrijgen nagenoeg geen bezittingen. Dat is ook de tactiek van het binnenhalen van immigranten. ‘They will own nothing but will be happy’, weten die mensen veel (nieuwe loonslaven met gecreerde banen in de zorg, onderwijs enz. met minimale opleiding, een rondpompsysteem). Schwab is vooruitgestuurd om de rijken te dienen en in zijn kielzog het NL partijkartel, de ongekozen mitnassers. Door verplichte opgelegde betalingen wordt het NL volk afgeperst en de staatskas ruim gevuld dus ovehevelen het geld dan maar, maar waarnaartoe is niet transparant. We leven in het boekhoudprogramma van Klaus Schwab (econoom en staalbaron). Helaas zijn veel NL niet financieel onderlegd zoals deze knapen, gepokt en gemazeld door list en bedrog. Bijv. evt. deel overwaarde huis of spaargeld (EV) in eoa rechtspersoon storten (kost niks tegenwoordig) , geld bijlenen voor een of andere exploitatie (EV eruit halen) studieschuld overhevelen naar rechtspersoon en toedeloe ermee. Creeer je eigen werk-inkomsten naast een evt pt loondienstbaan en maak gebruik van fiscale afschrijvingen en leningen. Zo leven de rijken. Overigens het afschrijven van een studieschuld bij terminaal zijn is ook doordacht. Voor een terminale patient (levensverwachting 3 maanden of minder) wordt €900 per dag uitbetaald aan hospice-bezitting veelal overheid. Vooruitbetaling van 3 maanden (papierwerk verplicht ovk) levert dan 90 dagenx €900 =€ 81.000 (belastingplichtig) op maal 4x per jaar volgeboekt = €324.000 per kamer/per jaar. Nou een evt. studieschuld mag dan weggestreept. Deze overheid hangt van bereken- en doordachtheid aan elkaar. Socialistische doortraptheid.

mgjb
6 maanden geleden

Ton, aan jouw verhaal is niets meer toe te voegen. Hopelijk haal je wat kracht uit de wetenschap dat je niet de enige bent die hier zo over denkt!

Toen ik percentages zag van de voorstemmers bij GL en PvdA om samen te gaan wist ik ‘dit zijn stalinistische toestanden’.
De spindocters hadden geregeld dat het niet 99.9% werd want dat wasongeloofwaardig… Alles is corrupt aan dit linkse zooitje parasieten die allen met de snuit in de overheidstrog zitten.

Helaas heb ik geen oplossing anders dan verboden acties. Het zal eerst nog veel slechter moeten gaan voor het stemvee wakker wordt maar dan is het te laat.

Sterkte met je kinderen en blijf ze schrijven.

ronald.dunki
6 maanden geleden

Lichtgewichten hoeven in ons huidige kiesstelsel nu eenmaal geen directe verantwoording af te leggen aan hun kiezers als beloning voor 4 jaren van ’trouwe dienst’ aan het Kartel. Waarom niet?

Dit stelsel verkwanselt de macht aan een minderheid van partijbesturen pasha’s die ongegeneerd hun zakken vullen. Zie nu bijvoorbeeld weer een non-valeur als Ed Nijpels die de PVV probeert uit te sluiten zodat hij en zijn corrupt evriendjes nog langer kunnen doorgaan met hun klimaat zakkenvullerij.

Diezelfde pasha’s vinden het geweldig als een nitwit als Timmermans hun stroman wordt, dat is hun vrijbrief voor verdere diefstal want er is ook al geen referendum meer mogelijk, dus ‘après nous le déluge”.

Buskens
6 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Ja, waar verbaas ik me niet over? Hebt u tijd? Nee, zonder gekheid , het is te gek voor woorden allemaal. Maar ik vrees dat die klimaat paus de premier wordt. Die gaan de campagne in met “eerlijk delen” en daar gaan hele volksstammen blindelings intrappen. De hele klimaat hypocrisie is een giller. Want hoe meer mensen we hier binnen laten hoe slechter voor het klimaat en daar hoor je ze niet over. Overigens ben ik het gedeeltelijk met u eens dat wij niet de schuld moeten leggen bij Mohammed e n Fatima. Natuurlijk is het zo dat de politiek het mogelijk maakt dat zij voorrang krijgen op een woning en onze kinderen niet. Dat is discriminatie. Maar ik stel me voor dat ik in dezelfde positie zou zitten als een vluchteling. Ik zou heel dankbaar zijn dat ik in een ander land opgevangen werd en er alles aan zou doen om volledig te integreren door de taal te leren eventueel scholing en vervolgens een baan te vinden zodat ik niet meer afhankelijk zou zijn van een uitkering. Mijn zus en zwager willen een feestje geven ter ere van hun 60 jarige huwelijk. Zij hadden een leuke locatie op het oog maar kon niet daar niet vanwege personeelsgebrek. Het is een groeigemeente waar zij wonen dus immigranten genoeg. Dus hoe zo …geen personeel? Dat is een van de dingen waarover ik me verbaas met nog heel veel andere dingen. Mijn hoofd loopt over🫢