Omtzigt heeft nu de sleutel

Alhoewel het kabinet ogenschijnlijk is gevallen op de asielcrisis, is er natuurlijk geen sprake van dat alleen dit dossier de breuk tussen de coalitiepartijen heeft veroorzaakt. Het rommelt al vanaf de ‘positie Omtzigt’ in de toen ophanden zijnde coalitie, maar ditmaal heeft Omtzigt toch echt zelf de sleutel in handen voor verandering in dit land.

Veel van de zogenaamde crises vallen niet langer serieus te nemen als echte crisis. Achteraf kunnen we vaststellen dat bijvoorbeeld COVID-19 een virus was wat in principe helemaal de titel ‘crisis’ niet verdiende, maar wel een aantal wetten heeft opgeleverd (zoals de z.g. noodwet) waarmee toekomstige kabinetten de grondrechten van burgers naar believen ernstig kunnen inperken. De enige echte crisis is de asielcrisis waarvan 72% van de Nederlanders vindt dat er veel te veel gelukszoekers worden binnengelaten, met de criminele veiligelanders als tastbaar bewijs. Evengoed kent ook de asielcrisis inmiddels een politieke hoofdprijs, namelijk een grotere invloed van de Rijksoverheid op de lagere overheden. In datzelfde licht moet ook het voornemen tot het invoeren van de digitale ‘wallet’ worden gerekend, waarmee de overheid kan – en waarschijnlijk ook zal – bepalen wat de inhoud van uw boodschappenlijstje is en of u nog wel op vakantie mag dit jaar.

Kaagexpres

De meeste Nederlanders zijn het er wel over eens dat de crises die we schijnen te hebben, vooral door de politiek zelf zijn opgezet. De vermeende klimaatcrisis bestrijden met maar liefst 28 miljard euro, waarmee een temperatuurdaling van 0,000036 graad wordt behaald is zowel krankzinnig als crimineel. Daarbij gaat het niet zozeer om het bevorderen van elektriciteit als energie, maar om het verbieden van andere energiebronnen en een grotere greep van de Rijksoverheid op het energieverbruik.

Alle crises bij elkaar opgeteld, is Nederland kennelijk in één grote crisisland veranderd. Merkwaardig genoeg echter, doorkruisen vakantieplannen vooralsnog een snelle gang naar de stembus. Eerst moet de demissionair premier naar de koning om een toelichting te geven op de val van zijn kabinet. De vorst moet vervolgens de Tweede Kamer officieel ontbinden. Wanneer de Kamer wordt ontbonden, wordt ook besloten wanneer kandidaten voor de verkiezingen zich kunnen melden. 44 dagen daarna wordt dan gestemd, aldus de Kiesraad. Voor het hele proces – na ontbinding van de Tweede Kamer – staat maximaal drie maanden. Maar daar komen de zomer en herfstvakanties dus nog bij. Maar goed: eerst pikken we nog een weekend mee en dan gaat de Tweede Slaapkamer vast nog wel eens overleggen.

Met al die crises zal het in werkelijkheid dan ook nog wel meevallen.

Positie Omtzigt

Naar het zich laat aanzien zal ‘links’ (PvdA – GroenLinks) zich in arren moede samenvoegen tot één communistisch blok bij gebrek aan voldoende eigen electoraat als afzonderlijke partijen. Als partijleider schijnen zij de huidig Eurocommissaris Timmermans op het oog te hebben, de man die verantwoordelijk kan worden gehouden voor de Europese milieufantasieën waar de Nederlandse boeren aan ten onder dreigen te gaan. Voor wat betreft de VVD ziet het er naar uit dat Rutte zich opnieuw kandidaat zal stellen, omdat de partij geen opvolger heeft. Dat laatste is iets wat Rutte namelijk nooit heeft geduld. Het ‘Kaageffect’ is ondanks de inspanningen van n.b. de Publieke Omroep, uitgewerkt en deze freule zal in de politiek geen potten meer breken. Bovendien is deze hooghartige mevrouw niet in staat noch capabel om in de Kamer te functioneren; voor haar resteert een functie elders, maar niet in Nederlandse (overheids-) dienst s.v.p. Het CDA tenslotte is op sterven na dood dankzij De Jonge, Hoekstra en Heerma. Voor het overige is de politiek hevig versplinterd, in tegenstelling tot de bevolking en vooral dat laatste is opvallend.

Bij de laatste (Provinciale) verkiezingen, werd de BoerBurgerBeweging verreweg de grootste partij. In de peilingen daalt de partij weer een beetje, zulks ten faveure van de VVD. Het lijdt geen twijfel dat de VVD nu probeert het heft in handen te houden door middel van deze kabinetsval op het immigratiethema. Maar de oppositie heeft meer ijzers in het vuur. Zo is Omtzigt nog steeds aan het nadenken over zijn politieke toekomst; hetzij met een eigen partij, hetzij met een andere partij, zoals bijvoorbeeld BBB. In beide gevallen heeft de VVD het nakijken. De positie van de VVD is de laatste jaren toch al teruggelopen. Had de partij in 2011 nog een electoraat van 20%; inmiddels is dat afgenomen tot 11%. Partijen rechts van de VVD haalden in 2011 15% van de stemmen en inmiddels kunnen we dat taxeren op 36%.

In augustus vorig jaar peilde Maurice de Hond de ‘Lijst Omtzigt’ op 24 stemmen in de Tweede Kamer. BBB zou er hypothetisch dan 8 van de gepeilde 19 verliezen. Omtzigt snoepte dus ruim 30% van zijn electoraat weg bij de BBB. Die laatste partij wordt door De Hond momenteel gepeild op zo’n 27 zetels in de Kamer. Samen met een kennelijk vrij vaste kern van Omtzigt (16 zetels) zou BBB dus – als Omtzigt bij hen aansluit – goed zijn voor bijna een derde van het electoraat.[1]

Als het Omtzigt menens is met een ander, moderner sociaal contract tussen overheid en bevolking, een eerlijker vorm van democratie en politiek bedrijven, dan heeft hij nu een uitgelezen kans. Want als er één ding duidelijk is dan is het dit: de bevolking wil met de huidige politieke elite niet verder.


[1] Doorgaans lijken mij de peilingen van Maurice De Hond veel betrouwbaarder dan die van andere onderzoekers, omdat hij compleet onafhankelijk is en zijn voorspellingen veelal ook dichter bij de werkelijkheid blijken te liggen dan van andere bureaus. Die laatsten voeren hun onderzoeken veelal uit in opdracht van de kartelpartijen en hebben meer een beïnvloedend oogmerk.


Deel dit:

Post navigation

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

14 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Paul Quekel
7 maanden geleden

Heer Nijhof, over de Slaapkamer, m.v.g. Paul Quekel

Leest u mijn illusie op http://www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm.

Citaat: “Oude van dagen worden aan hun lot overgelaten in de hoop dat ze snel sterven, scheelt kapitalen voor de pensioenfondsen, AOW en gezondheidszorg!

En de Tweede Kamer (on)gelovigen? Die slapen in de Binnenhof Zandbank de slaap der (on)schuldigen!

Het geheel is als een negenoog, (negenoog is een grote steenpuist in het midden met 8 kleinere eromheen) want waar je ook op over praat, onderzoekt, leest, drukt, of je nu Peter R. de Vries heet of gewoon Jansen, overal spettert de ellende als een kwalijk riekend push (sorry voor de beeldspraak) alle kanten heen en verziekt zo onze samenleving”.

Paul Quekel
7 maanden geleden

Geachte heer Nijhof, uw genoemde crississen noemen wij van http://www.sdnl.nl ELLENDES, m.v.g. Paul Quekel

Zoals ook bij Parlementaire Enquêtes: Leest u over parlementaire enquêtes op http://www.sdnl.nl/pimpernel.htm en klik op Analyse parlementaire enquêtes KRO REPORTER en KRO Reporter uit 2002, toen ook bij de NPO nog echte onderzoeksjournalisten waren http://www.sdnl.nl/video/enquete.wmv en toen de NPO en NOS nog onafhankelijk waren, even wachten op het downloaden en dan weet u dat het de gestuurde slagers uit de politiek zijn, die het eigen vlees keuren. Maar nooit afkeuren.
 
Het volgende dieptepunt, de aanstelling van de “onafhankelijke” heer R. Remkes voor de Stikstof ellende. http://www.telegraaf.nl/watuzegt/2126186768/missie-remkes-als-boerenbemiddelaar-lijkt-bij-voorbaat-kansloos
Hoeveel bemiddelaars hebben nog nodig om alle ellendes op te lossen?
 
Dat zijn personen met het eigen belang, (lees inkomen), het coalitie belang en het partij belang en dat personen zoals ambtenaren, politici, bestuurders, deze belangen zeer hoog laten prevaleren boven de belangen van de Nederlandse burgers. Vele voorbeelden aanwezig, zie ellendes en uitleg: http://www.sdnl.nl/iedereen.htm#verwijzing-2.
 
VERANTWOORDINGEN en misstanden van en door de heer M. Rutte en c.s.

Zorg en ziekenhuis ellende, Zorgverzekeraars ellende, Toeslagen ellende, Woekerpolis ellende, ICT ellende, Cyber ellende, Pensioenen ellende, UWV ellende, Jeugdzorg ellende, Onderwijs ellende, Studieschuld ellende, Woningnood ellende, Bouw ellende, Aardbevingen ellende, Energie ellende, Elektriciteitsnet ellende, Infrastructuur ellende (wegen, vooral N wegen, spoorwegen, viaducten en bruggen), Marktwerking en Privatisering ellende, Gedoogcultuur ellende, Gerechtelijke macht ellende, Raad van State ellende, Politie en Justitie ellende, Overstroming ellende, Covid 19 ellende, Immigratie ellende. Gas tekort ellende, Schiphol ellende, Stikstof ellende, http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6949426097490935808/ Pfas ellende, Amnesie ellende, enz. enz.

Schuld per hoofd van de bevolking was in 2012 nog 12000 euro en nu in 2022 al 28000 euro en daar zijn de garantiestellingen voor ECB en Brussel en de COVID 19 en Oorlog kosten nog niet in meegenomen. Hoezo diepe zakken? Daar boven op oplichtingen met LIBOR, EURIBOR, Witwassen, Derivaten, Woekerrentes, Dividend oplichtingen enz. enz.

BRON DAGBLAD DE TELEGRAAF: http://www.telegraaf.nl/watuzegt/676045208/het-toneelstuk-van-de-parlementaire-enquete
Het toneelstuk van de parlementaire enquête DOOR ANNEMARIE VAN GAAL in COLUMNS

Vorige week is het toneelstuk genaamd ’de parlementaire enquête over de Groningse gaswinning’ van start gegaan. Commissieleden gaan heel gewichtig iedereen die iets met de Groningse gaswinning te maken heeft gehad, vragen naar de bekende weg en ze krijgen de antwoorden die ze al honderd keer gelezen en gehoord hebben.
 

ronald.dunki
7 maanden geleden

In Spanje werd in mei de stekker uit het ‘woke’ kabinet getrokken en zes weken later komen er verkiezingen. In Nederland moet dat zes maanden duren om Rutte en zijn collaborateurs tijd te geven om de schade te herstellen nu het land zich meer en meer tegen hem keert.

PVV wordt op voorhand uitgesloten omdat met Wilders de navelstreng van Rutte naar de W.E.F. wordt afgekapt. De val van dit kabinet is alleen maar logisch als wij deze achtergrond in overweging nemen, dus volledig door Rutte geensceneerd.

henk
7 maanden geleden

Wordt actief en wordt lid van de FVD, De enige echte oppositie partij.
U heeft de keus, vrijheid of een totalitaire toekomst.
Henk

Rieks
7 maanden geleden
Antwoord aan  henk

Ik gun Forum best wat nieuwe leden maar dit is niet de plaats voor ledenwerving.

ronald.dunki
7 maanden geleden

Net als het schijnheilige collectieve ontslag van Rutte III, dat slechts diende om Rutte in staat te stellen zijn sloperswerk ongestoord voort te zetten, lijkt deze val van het kabinet wederom vooral door hem geënsceneerd om een betere uitgangspositie voor de komende verkiezingen te creëren om vervolgens de zieke W.E.F. richtlijnen weer glashard op te pakken.

Dat de heks Kaag nu op haar bezem richting exit vliegt is waarlijk een zegen, maar dat de bezemsteel Hermans op voorhand de PVV alweer uitsluit is de ‘bloody limit’ die nu al aantoont hoe achterbaks de cynische Rutte de zaak weer manupuleert. De man is een dodelijk gezwel geworden voor Nederland.

Omtzigt zal slechts door een eigen partij op te richten dit landje kunnen redden door de vloer aan te vegen met Rutte en zijn parasieten. Het ziekelijke ‘polderen’ moet van de baan want dit ontaardt slechts in een reprise van Rutte’s onversneden ‘personality cult’.

Kwindt
7 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Kleine correctie: ‘De man (?) is een dodelijk gezwel geworden…¨

A.R. Girbes sr
7 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

“” De man is een dodelijk gezwel geworden voor Nederland”. Een conclusie die ik volledig deel . Als we de interpretaties van WIE een psychopaat is dan is Uw “” classificatie “ van Rutte de enige juiste . Immers : Rutte neemt geen verantwoordelijkheid , hij doet charmant voor de “ groep “ , hij heeft een begaafde verbale insteek , zijn retoriek is na analyse gewoon de grootse onzin , en zijn onmacht weet hij meesterlijk te verbergen . Het grote probleem is dat hij , geen besef heeft wat hij doet en de consequenties van zijn optreden hij niet kan bevatten . Dat is inderdaad een deel van zijn “ onversneden personality cult”. U weet dat het NU het grootste probleem is , is dat ONS democratisch systeem geen “ clausule “ bevat om een figuur als Rutte te ontheffen van zijn functie . Die rationaliteit ontbreekt , en daarover heb ik jaren geleden geschreven . ( In het blad Sta-vast , de Telegraaf, de NRC). Immers : In het bedrijfsleven had Rutte al lang een schop gekregen . Maar nu komt het : Hoe kunnen we voorkomen dat hij ( Rutte) opnieuw aan de macht komt ?”” Het schijnheilige collectieve ontslag is dus een “” tactische “ zet . Dat betekent dus dat Rutte inderdaad zijn connecties met het WEF weer kan oppakken ook al zijn de richtlijnen van het WEF doodziek van aard, zoals U dat omschrijft. Mijn conclusie is evenwel dat, de machteloosheid bij zowel de burger als wel bij het Juridische establishment een alarmerend feit betreft, en , per definitie heel Nederland kan worden gesloopt , zonder enige tegenstand .Ik heb nog geprobeerd om de gehele medische “” Stand “ te bewerken om gezamenlijk standpunt in te nemen terzake de onhoudbaarheid van Rutte: maar…….. het zijn allemaal individuen met een eigen belang . Vandaar …… de noodzakelijke clausule in het “ democratisch proces “ een absoluut onbekwame “ politicus een schop te verkopen . Nu gaan we “” gezamenlijk “” naar de afgrond door EEN persoon ……. Dat is onverdraaglijk !!!

Boudica
7 maanden geleden

Broer van Omtzigt is WEF-er met omstreden ideeen. Verplichte vaccinaties etc.

ronald.dunki
7 maanden geleden
Antwoord aan  Boudica

klopt en Omtzigt heeft ook bepaald geen duidelijkanti-EU standpunt…

Rieks
7 maanden geleden

De sleutel heeft niet Omtzigt maar de kiezer. Alleen wanneer hij voldoende stemmen krijgt kan hij een rol spelen. En dat is te hopen want Omtzigt is een integere kerel. Komende maanden worden van groot belang, ook voor Omtzigt. Want wat gaat hij doen, een eigen partij vormen of zich aansluiten bij een bestaande partij? Een eigen partij vormen is een grote stap want hoe kun je in een half jaar een apparaat opbouwen, goede kandidaten vinden, een immens karwei. En een nieuwe partij leidt tot nog meer versplintering op rechts. Maar waar zou hij zich bij aan moeten sluiten? Hij past niet bij Forum noch bij Wilders. Een stem op Forum of PVV is mijns inziens een verloren stem. Beide partijen hebben niet of nauwelijks vertrouwenwekkende, ministeriabele mensen. Dit valt beide partijen zeer te verwijten. Ze bestaan al een tijdje maar zijn nog steeds protestpartijen met veel kretologie.
De meest serieuze optie is dan de BBB. Maar eerlijk gezegd overweegt mijn negatieve sentiment t.w. dat links en groen, en de christenen gedecimeerd zullen worden bij de verkiezingen. Waar die stemmen dan heengaan zien we dan wel.

Buskens
7 maanden geleden
Antwoord aan  Rieks

De heer Omtzigt komt inderdaad over als integer maar tegelijkertijd niet daadkrachtig. Wanneer ik hem hoor praten denk ik “wakker blijven Pieter”.
slaapverwekkend. De meeste kiesgerechtigden stemmen op het poppetje en niet op de inhoud. Dat is jammer want daar gaat het om. Wel wil ik even kwijt dat het intellectueel niveau van de mensen bij Forum zeer hoog ligt. Alleen iemand met een bepaald aura wordt daar gemist. Er zit bij die club niemand die “het volk” aanspreekt. Bovendien hebben ze de media tegen. FvD, PVV, BVNL zouden samen kunnen maar gaat niet gebeuren natuurlijk. Ik vrees dat we weer op een linkse regering afstevenen. Dat heet blij zijn met een dooie mus.

Kwindt
7 maanden geleden
Antwoord aan  Buskens

Omtzigt is inderdaad integer, een keihard werkende dossiertijger en voorzien van een redelijk helder verstand. Verder is hij een brave koorknaap, net als, bijvoorbeeld, Joost Eerdmans, en geen leidersfiguur. Rechts is hij ook niet. Een eigen partij zal hij niet beginnen, dus lijkt aansluiting bij BBB inderdaad de meest kansrijke optie.

Koddebeier
7 maanden geleden

Probeer is na te denken voor dat je stemt en zadelt Nederland niet weer op met een zooitje landverraders !