NPO baantjescaroussel

De top van het publieke omroepbestel is verworden tot een baantjescaroussel voor (oud) politici, constateert onderzoekscollectief Spit volgens een groot artikel in Vrij Nederland. De Publieke Omroep is daarmee bij uitstek het meest gepolitiseerde nieuwsmedium in ons land, wat de titel ‘onafhankelijke journalistiek’ allang niet meer verdient.

Daags na het artikel in VN werd bekend dat demissionair staatssecretaris Gunay Uslu zelfstandig een besluit kan nemen over het voortbestaan van omroep Ongehoord Nederland, zonder inmenging van de Volksvertegenwoordiging (!). Een Kamermeerderheid wil dit dossier namelijk niet controversieel verklaren. Zelden kon voor het publiek duidelijker worden dat de (linkse) politiek de NPO volledig in zijn macht heeft gekregen.

In april vroeg de NPO aan de staatssecretaris om de licentie van de jongste omroep in te trekken en deze aspirant-omroep direct uit het bestel te zetten. Daarvoor is geen uitspraak van de Tweede Kamer vereist: het is de bevoegdheid van de staatssecretaris. Dat maakt nog maar weer eens duidelijk dat de politiek een wel erg grote, bepalende vinger in de pap heeft bij de vermeend ‘onafhankelijke’ journalistiek. De publieke omroep baseert zich vooral op diverse onderzoeken van Ombudsman Margo Smit. Die meende te kunnen vaststellen dat ON ‘stelselmatig’ de journalistieke code van NPO overtreedt.

Wat die code precies is, laat het onderzoekscollectief Spit dus impliciet en ondubbelzinnig zien: linkse propaganda volgens een vast stramien in opdracht van het politieke kartel. En wie aan die politieke geïnspireerde voorwaarden niet aan voldoet wordt dus zonder verder overleg of discussie uitgesloten van deelname in een met belastinggeld gefinancierd bestel. Nog even en we mogen alleen nog rijden in een door GroenLinks of D66 goedgekeurd treinstel in oostelijke richting.

Nieuwsuur

Na de aankondiging van vertrek door D66-voorvrouw Kaag, maakte de redactie van het televisieprogramma Nieuwsuur (NOS/NTR) een ‘woordwolk’ van de publieke reacties op het afscheid van Sigrid Kaag. Volgens de presentator van Nieuwsuur bevatte de woordwolk de meest gebruikte woorden op Twitter omtrent het aangekondigde vertrek van de D66-leidster en kwam het er op neer dat Kaag eigenlijk alleen maar fors werd beledigd en wel uitsluitend omdat zij een vrouw was.

Door een vaardige gebruiker van Twitter echter, werden de beweringen van Nieuwsuur onderzocht en hij kwam tot totaal andere conclusies. Het zogenaamd journalistieke team van Nieuwsuur en NOS/NTR blijkt niets anders te zijn dan een propaganda afdeling van D66 en andere linkse vakbroeders. Vrij Nederland publiceerde daar dus vooral over en daags na die publicatie werden NOS/NTR al ontmaskerd als producenten van leugens, gefingeerd nieuws en politieke vooringenomenheid.

Wel controversieel

De Kamer behoort alsnog besluiten dat leden van het huidige kabinet geen beslissing over het verzoek van Margot Smit kunnen nemen omdat, zoals het onderzoek van Spit aantoonde, de functie van ombudsvrouw bij de NPO een politiek geïnspireerde benoeming moet zijn geweest. In dat geval heeft elk handelen van de staatsecretaris op dit onderwerp rechtstreeks invloed op de verkiezingsuitslag vanwege eenzijdige verslaggeving op de Nederlandse radio en televisie.

En dat is niet de bedoeling in een functionele democratie.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald.dunki
8 maanden geleden

De slotzin hierboven refereert aan ‘een functionele democratie’, maar Mark Rutte heeft die utopie al jaren geleden ‘kaltgestellt’ door de 2e Kamer vleugellam te maken.

Nu heeft deze intrigant de kiezer wéér belazerd door het artificiële VVD rookgordijn over de migratie handig op te trekken, waardoor andere ‘woke’ trajecten, na de keurig geënsceneerde val van Rutte IV, op de voorgrond lijken te geraken. Intussen blijft hij wéér rustig zitten en verandert er helemaal niets op het voor ons land dodelijke ‘omvolkings-dossier’, behalve dat het naïeve BBB weer als een ballon leegloopt en de VVD zich weer volzuigt.
Hoe ongelooflijk naïef is de Nederlandse kiezer toch? Voorts gooit de PvdA alle gêne overboord en gaat volledig op de fascistische toer met GL, waarbij de traditionele PvdA kiezer definitief een mes in de rug krijgt met de komst van de ‘woke-kampioen’ Timmermans. Een VVD of een PvdA/GL kabinet, lood om oud ijzer… Wat staat ons te wachten ?

De grootste dreiging is de door Rutte gecamoufleerde ‘omvolking’ die in de V.N.’s 2030 Agenda is geincorporeerd. Dat zieke geesteskind van Coudenhove Kalergi moet resulteren in een gelobotomiseerde Europese bevolking van onderdanige halfbloeden, slaven onderworpen aan een blanke ‘witte’ élite van perfide GL/D66-fascisten die hen als horigen hopen uit te buiten – uiteraard zonder herstelbetalingen. Terug naar de middeleeuwen en ‘bekken dicht’…

Dat dit duivelse plan in steeds meer Europese landen op harde weerstand stuit duidt erop dat de kiezers in Zweden, Polen, Hongarije, Italië, Spanje en Frankrijk (nog) niet hersendood zijn, ondanks tientallen jaren van ‘woke’ hersenspoeling en intimidatie met abject bedrog over ozonlagen, luchtverontreiniging, illusoire opwarming van de aarde inmiddels afgezwakt tot klimaatverandering èn de apotheose door de geestelijke liliputter Jette over ‘de deken van koolstofmonoxide en -dioxide’die over ons land neerdaalt!
Waar haalt het joch het vandaan? Het feit dat landverrader # 1 nog steeds in Den Haag los rondloopt in plaats van in een boevenpak in de Scheveningse bajes duidt er helaas op dat de Nederlandse bevolking in ieder geval zich al de mentaliteit van slaven heeft eigen gemaakt.

De volgende stap naar volledige slavernij zal daarom pijnloos blijken want onze ‘functionele democratie’ is al dermate gesloopt dat het minstens één, zo niet twee generaties gaat vergen om de schade te herstellen, als dat ooit nog lukt. Wij lijken nu slechts één stap verwijderd van de genadeslag voor de ‘functionele democratie’ waarvoor fascisten als Timmermans staan te trappelen van ongeduld; de jarenlange indoctrinatie der kiezers blijkt een groot succes voor de ‘woke ’ fascisten. Stel u dit aanstaande derdewereldland aan de Noordzee voor als de Nederlandse kiezers zo’n grote plank voor hun hoofd zouden hebben dat zij nog meer tijd verspillen aan een lege huls als BBB…
Zij zijn het weliswaar zat, dat bleek al een paar maanden geleden, maar kennelijk niet in staat om de vinger op de zere plek te leggen voor een correcte diagnose, zoals Baudet c.s. dat dagelijks tevergeefs doen. Daarbij laten die hersendode schapen toe dat hen dagelijks een rad van desinformatie voor ogen wordt gedraaid door de hierboven beschreven NPO/MSM Mafia.  Kortom, ‘weg met O.N’ stuit ook niet op veel weerstand!

De VVD is verder dan ooit van huis want effectief uitgemoord door Rutte in zijn pogingen om eigen zwakte te camoufleren door zich te omgeven met kneuzen, het ‘éénoog koning effect’ van zwakke ‘leiders, reden waarom nu een onnozel kindvrouwtje (sorry voor het pleonasme) naar voren wordt geschoven dat in een nieuwe coalitie door iedereen ondergespit zal worden.
Het lijkt erop dat slechts een Pieter Omtzigt alsnog de vereiste critische massa in de 2e Kamer kan concentreren om dat zwaard van Damocles af te weren en een Mona Keijzer kan daar instrumenteel bij zijn door daar nog eens de nodige zetels aan toe te voegen. Daarbij komt dan nog dat beiden twee van de héél weinige politici zijn die het woord integriteit foutloos kunnen spellen èn blijk hebben gegeven van een duidelijke ‘anti-woke’ visie.

Hoop doet leven, maar een ‘functionele democratie’ hangt aan een zijden draadje zolang de funeste Mark Rutte zijn gang kan blijven gaan.   

mgjb
8 maanden geleden

Als je 1 miljard per jaar geeft (gratis en voor niks) aan een sector dan genereer je afhankelijkheid en corruptie.
Zo wordt de propaganda machine van de overheid in stand gehouden.
Kennelijk was het bedoeld voor de ‘verheffing’ van het volk. Ik zie weinig anders dan volksverlakkerij, bangmakerij en ordinaire propaganda.
En het schuift lekker voor de ingewijden.