D66 en CU laten kabinet vallen

Goed nieuws voor Nederland: het kabinet Rutte-lV staat op vallen. Dat melden verschillende media. Een heet hangijzer is het thema ‘gezinshereniging’ wat complete gezinnen doet neerdalen op de Nederlandse schatkist.

Voor de VVD zou beperking van gezinshereniging voor asielzoekers met een tijdelijke status de inzet zijn. Dat thema lijkt voor D66 en CU onbespreekbaar zijn. Houden die partijen voet bij stuk dan valt het kabinet. Dat kan nu ook: Rutte heeft zijn record binnen en in Europa lonkt een mooie baan nu Von der Leyen op de nominatie staat om de NAVO om zeep te helpen.

Bij de CU zijn ze razend over de harde eis, die bij de coalitie-splinterpartij (letterlijk opvulling, want je hebt niets aan dat volk) als onverteerbaar wordt gezien. Ook D66-freule Kaag zou direct hebben aangegeven dat het voorstel onacceptabel is. Alhoewel beide partijen de schuld bij de overkant willen leggen, kan Rutte niet terug met zijn eisen omdat  dit de VVD electoraal compleet kaal zou scheren. Kortom: als het kabinet valt dan spint de VVD daar het meest garen bij en bovendien decimeert het D66. Die win-win situatie kan de VVD niet laten lopen. Het CDA tenslotte, kan nog iets van het vertrouwen bij de kiezer herstellen door eveneens vast te houden aan beperking.

Dat alles neemt niet weg dat de asielinstroom naar het getal 0 moet, zoals ik eerder vandaag schreef. Nederland is al veel voller dan maatschappelijk verantwoord is en bovendien betreft het hier instromende figuranten die uitsluitend uit zijn op de luxe van een gratis sociale uitkering en verdere zorg. Deskundigen hebben eerder berekend dat de kosten per asielzoeker al tegen de één miljoen euro lopen. Als CU en D66 dat allemaal zo fijn vinden, dan trekken ze zelf de portemonnee maar want autochtoon Nederland is er helemaal klaar mee.

Op een vrij korte termijn is de asielinstroom met deze krankzinnige aantallen compleet onbetaalbaar en leidt tot een enorme maatschappelijke ontwrichting. Ook op andere thema’s leven CU en D66 in een ander universum, zoals het klimaat. Het lijdt geen enkele twijfel dat er klimaatverandering plaatsvindt, maar wel of dat door het menselijk handelen komt. Als de precieze oorzaak niet bekend is, dan is een behandeling door dokter Jetten gegarandeerd verkeerd. Dat is alsof de arts een patiënt met griep vertelt dat hij bestraald gaat worden voor een tumor: krankjorume nonsens.

En zo zouden we een heleboel vliegen in één klap kunnen slaan: kabinet weg, klimaatplannen in de vullisbak en de asielinstroom geleidelijk aan reduceren tot nul, nakkes, nada.  


Deel dit:

Post navigation

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

13 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Alan Breck
9 maanden geleden

Ach, we weten hoe het verder zal gaan. De VVD komt weer met stevige taal over asielzoekers en het halve land trapt er weer in en vervolgens gebeurt er helemaal niets.

ronald.dunki
9 maanden geleden
Antwoord aan  Alan Breck

U zou best gelijk kunnen krijgen: Rutte blijft een bedreiging voor ons en in plaats van D66 zal hij andere medestanders vinden in PvdA, GL, Volt etc. onder het motto : dit land moet naar de donder…Dat is zeer wel denkbaar omdat BBB een grote vergissing van de kiezers lijkt te zijn.

Enige hoop op een ontsnapping uit deze ‘woke’ vicieuze cirkel zie ik niet, tenzij Pieter Omtzigt nu zijn eigen partij optuigt en de eerste integere P.M.van dit land wordt sinds mensenheugenis.

Rieks
9 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Hoop op een afstraffing van regeringspartijen incl Groen Links zou een wending kunnen betekenen. Het woord is aan de kiezer. Laat die goed op zich inwerken welke waanzin deze regering van plan was!

Maurits Campert
9 maanden geleden

Ton kreeg zojuist gelijk…

9 maanden geleden

Geachte heer Nijhof, kijkt u naar: https://lnkd.in/eggBqKCN en hoelang accepteert de Nederlandse bevolking de overheersing van Brussel en Rutte IV en is hetgeen nu in Frankrijk gebeurt ook niet latent aanwezig in Nederland?

WHAT HAVE YOU DONE WITH THE NETHERLANDS?

M.v.g. Paul Quekel

9 maanden geleden

“”Het kabinet trekt tot en met 2026 8,7
 miljard euro extra uit voor de hogere  
 asielinstroom.Dat blijkt uit de     
 Voorjaarsnota.Eerder werd al bekend dat
 het aantal asielzoekers dit jaar fors  
 stijgt, waarschijnlijk naar 70.000. “” (Bron: Teletekst.)

  Het bovenstaande uit ” teletekst ” zou al voldoende zijn het kabinet te laten vallen…….. Een `zegen voor het land en een zegen voor de schatkist.

Immigratie wordt onbetaalbaar. 

Buskens
9 maanden geleden

Als alles tegen zit blijkt het wederom weer een utopie te zijn. Wim Sonneveld zou gezegd hebben “rekken en er bij blijven”.

Koddebeier
9 maanden geleden

Als puntje bij paaltje komt laten ze elkaar echt niet vallen deze pluche klevers,
alles voor zichzelf en de bevolking kan dood vallen !!!

ronald.dunki
9 maanden geleden

Ton, hopelijk heb jij profetische gaven… Migratie is de ideologisch sloopkogel voor onze samenleving, gehanteerd door gewetenloze activisten van D66, GL en Pvda in collaboratie met slaapwandelende kiezers van VVD, CDA en CU onder leiding van ‘de knapste jongen van het WEF klasje’ Mark Rutte.

Wanneer deze politici met hun oogkleppen willens en wetens grote, homogene in de zin van veelal islamitische groepen ons land binnenloodsen en zich vervolgens, al tientallen jaren, niet bekommeren om integratie, sterker nog toelaten dat die groepen van binnenuit door shiïtische haatpredikers ingeprent krijgen dat hun islam veruit superieur is aan de Nederlandse samenleving, creëren zij een parallelle samenleving. Bewust of onbewust, maar daarvan worden de veelal Marokkaanse jongeren het slachtoffer want zij krijgen dagelijks ingeprent dat ons onderwijs en onze samenleving nergens voor deugen en sluiten zichzelf zodoende in groten getale buiten de arbeidsmarkt en zelfs de samenleving. Zij zijn al op jeugdige leeftijd volstrekt incompatibel gemaakt door hun eigen islamitische keurslijf dat wellicht binnenshuis enige mate van discipline kent, maar buiten de deur zien zij slechts een decadente samenleving die zij verachten.

Zij hebben weliswaar een Nederlands paspoort maar zijn in feite staatsvijand nummer twee, na het duo Rutte en Kaag. Dat versterkt alleen maar de animositeit jegens een land dat het hunne is geworden, graag of niet, want Marokko, Tunesië en Algerije smijten de deur glashard dicht voor hun eventuele repatriatie, kortom zij horen in feite nergens bij en dat is puur te wijten aan het misplaatste superioriteitsgevoel van hun islamitische wereldbeeld. Het hoeft geen betoog dat dan veelal criminele circuits de enige weg zijn. Maar de linkse politiek gaat dan nog een paar stappen verder door enerzijds de ogen te sluiten voor alle misstanden die daardoor ontstaan, met name hun buitenproportionele rol in de criminaliteit (denk aan de Amsterdamse Raspoetin Groot Wassink die onwelgevallige, peperdure onderzoeken hiernaar onder in zijn la verstopt). Anderzijds maken zij het functioneren van de politie onmogelijk (die zich in hun ghetto’s sowieso al niet of nauwelijks kan vertonen), sterker nog die wordt op voorhand gedemoniseerd evenals de autochtone bevolking die in opstand dreigt te komen als het weer eens uit de hand loopt.

Wat nu in Frankrijk gebeurt is ècht niet zo ver van ons bed want ook hier is de vicieuze cirkel practisch rond. Als die bom hier barst dan mogen wij Mark Rutte en zijn trawanten van G.L., PvdA, C.U. en D66 danken voor hun gestage omvolking en daarop volgende dagelijkse polarisatie van onze samenleving…

9 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

“”” Bewust of onbewust, maar daarvan worden de veelal Marokkaanse jongeren het slachtoffer want zij krijgen dagelijks ingeprent dat ons onderwijs en onze samenleving nergens voor deugen en sluiten zichzelf zodoende in groten getale buiten de arbeidsmarkt en zelfs de samenleving. Zij zijn al op jeugdige leeftijd volstrekt incompatibel gemaakt door hun eigen islamitische keurslijf dat wellicht binnenshuis enige mate van discipline kent, maar buiten de deur zien zij slechts een decadente samenleving die zij verachten.”’.

Het bovenstaande is eigenlijk zeker zeer ” onrustbarend “” ( verontrustend ) te noemen. Immers: Het betreft ” ALLE” ingrediënten, dewelke, pedagogisch gezien, een ” geestelijk slopende” en een criminele ” toekomst voorspellen. En, daar krijgen ook wij dan mee te maken. Uw visie is niet nieuw, maar de waarschuwing is zéér terecht. Ik kan het vergelijken met kinderen die een oorlog hebben meegemaakt, hun ouders hebben verloren en met het een beetje kennis volwassen proberen te worden……….. maar, de Marrokkaanse jongeren hebben daarnaast ook bij het ” intreden bij de maatschappelijke verhoudingen per definitie een ” blokkade” om `zich aan te passen. ” De decadente samenleving die zij verachten”” zal hen in de ” galgenopvoeding ” van Islamitische samenleving storten en zodoende ” volstrekt ongeschikt zijn in de westerse wereld te functioneren. !!!! Zo zien we dus dat “onze politici ” niet begrijpen dat ” geografisch demografische diversiteit ” onverbiddelijk tot ernstige spanningen leidt binnen. de ” westerse samenleving door segregatie” . Ik ben nu in Frankrijk en voel en zie dat de spanningen om te snijden zijn, hoewel het in de Dordogne nog houdbaar is. Maar, in grote steden zou een burgeroorlog aan de gang zijn volgens enkele ” deskundigen” . Als we de ” aanslagen, in Spanje, Frankrijk, en Brussel, analyseren” is Uw waarschuwing ” uit het hart gegrepen”. De meedogenloosheid bij ” verschillende ” bevolkingsgroepen zal, naarmate de tijd verstrijkt, door bevolkingsdichtheid toenemen, door immigratie, waardoor de spanningen zullen oplopen. Het stoppen van immigratie is harde noodzaak.

Rieks
9 maanden geleden

Een paar honderd asielzoekers meer of minder bovenop de tienduizenden die al mogen komen en daar kan een kabinet over vallen. Alsof de gelukzoeker het enige is dat telt in hun agenda. In wat voor werkelijkheid leven deze schizofrene zeloten die een verantwoordelijkheid dragen voor een heel land. Laat men gauw opstappen en ik zeg auf nimmer wiedersehen.

mgjb
9 maanden geleden

Ton, wat hoop ik dat je gelijk krijgt. Ik kan die schijnheilige koppen van de CU niet meer zien en die tronie van Kaag ben ik al vanaf het begin beu.
Deze lui drukken nederland de afgrond in, alleen om hun eigen zieke ideologie door te drijven.
Persoonlijk denk ik dat Rutte de Nato gaat doen (leiden is natuurlijk niet aan de orde, de USA hebben een meegaande keffer nodig).

rafi
9 maanden geleden
Antwoord aan  mgjb

Je hebt gelijk. Ik denk dat Rutte gewoon i.g.v. een kabinetsval terugkomt als MP, en wel tot 2030 (en dat hij dat immers ome Klaus per contract beloofd heeft). Ik geloof niet dat hij ermee zal kappen binnenlands. Rutte ziet nu net immers ook, dat BBB in de belangrijke provinciën N- en Z-Holland gruwelijk kiezersbedrog heeft gepleegd dus bij landelijke verkiezingen geen bedreiging meer zal worden voor zijn VVD. Andere bedreigingen zijn er niet voor hem. En in een tijd die zowel demissionair zal zijn als een zomerreces is kan hij alles doen wat hij wil zonder weggestuurd te worden (wat de coalitiepartijen toch al nooit zouden doen). Lees: invoering CBDC e.d..