Ongehoord Nieuws

Op 8 februari 2022 opende het NOS Journaal met Ongehoord Nieuws: PvdA Tweede Kamerlid Gijs van Dijk was per direct opgestapt als Kamerlid nadat meerdere berichten waren opgedoken van ‘grensoverschrijdend gedrag’.

Ene Cornelia Klaster zou door Van Dijk meermaals onbetamelijk zijn bejegend en aangerand. De aanblik van deze kolossale en bejaarde mevrouw – eenmaal voorzien van een zadel kon een glansrijke carrière op de renbaan Duindigt haar eigenlijk niet meer ontgaan – maakte alleen om die reden al duidelijk dat hier sprake moest zijn van ‘nepnieuws’. Van Dijk oogt niet echt als charmeur van allure en dan nog: geen enkele fitte veertiger zou het ooit in zijn hoofd halen om het aan te leggen met een weinig ravissant type waarvan zelfs na zorgvuldig en uitgebreid medisch onderzoek maar moeilijk is vast te stellen tot welke sekse die behoort. Niettemin bracht de NOS dit nieuws groots op de nationale televisie als openingsitem van het journaal.

‘Tinkebell’ Afb: Vera Kok / wikipedia

Niet lang daarna bleek dat deze krankzinnige verhalen mede de wereld in werden gebracht door een zekere ‘Tinkebell’, een kunstenares die vooral bekend is om het verwerken van haar huisdieren in haar kunstenmakerij. Zo schijnt zij haar eigen huisdier (een kat) om het leven te hebben gebracht of te hebben laten brengen, teneinde daar een handtasje van te maken. Of dat handelen voor de hand ligt is aan de lezers, maar ik denk eigenlijk van niet. Deze ‘artieste’ bleek ooit een relatie met Van Dijk te hebben gehad en die werd verbroken omdat Van Dijk meerdere (seksuele) relaties zou hebben onderhouden. Deze Tinkebell heet in werkelijkheid Katinka Simonse en onderhoudt wekelijks een column in het Parool, waarin zij Van Dijk met enige regelmaat voor schut probeert te zetten.

Deze Simonse is ondubbelzinnig op haar plek gezet door de rechter inzake haar fantasierijke verhalen over het gevallen Tweede Kamerlid. De rechter heeft geoordeeld dat Simonse zich bij herhaling schuldig heeft gemaakt aan laster jegens het voormalige PvdA Tweede Kamerlid Gijs van Dijk. De vermeende kunstenares moest van de rechter onder andere de volgende tekst op haar Twitteraccount vastpinnen:

In de media heb ik herhaaldelijk beweerd dat Gijs van Dijk zich schuldig zou hebben gemaakt aan aanranding of ander seksueel grensoverschrijdend gedrag. Verder heb ik gezegd dat Van Dijk 350.000 euro en een baan kreeg van de PvdA. De voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam heeft geoordeeld dat die beweringen geen steun vinden in de feiten, dat deze onrechtmatig waren tegenover Van Dijk en dat deze moeten worden gerectificeerd”.

Iedere keer dat deze Tinkebell nog wat over Van Dijk heeft te zwetsen moet zij 5.000 euro aan Van Dijk overmaken

Dat is natuurlijk geweldig, maar wordt het NOS-journaal nu ook onderzocht door de ombuds-man/vrouw? Volgt er misschien wel een sanctie? En worden de omroepen BNNVARA en AVROTROS, die zonder ook maar één kritische vraag ruim baan gaven aan de ongefundeerde uitlatingen, nu ook in de hoek gezet? Maken we ooit nog mee dat de hoofdredactie van het Parool zichzelf ook eens bekijkt vanaf de eigen morele hoogvlakten waar zij kennelijk verblijven? Hun ongefundeerde nieuws heeft in ieder geval Van Dijk zijn carrière gekost, ongeacht of politieke carrières eigenlijk wel door de beugel kunnen in een democratie waar de gewone mensen nog stemmen op politici.

Kortom: de echte producenten van ongefundeerd nepnieuws zijn keurig op hun plek gezet. Niet door een of andere ombudsfiguur, maar door de rechter.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mgjb
8 maanden geleden

Ton, bijna helemaal mee eens. Je beledigt Duindigt en de hyppische sport.
En ik voorspel dat er geen rectificatie of zelfs een sorry uit de NOS zal komen.
Zit niet in hun marxistische genen.
Maar een mooi verhaal, blijf ze schrijven!

ronald.dunki
8 maanden geleden

De slotconclusie hierboven luidt: ” de echte producenten van ongefundeerd nepnieuws zijn keurig op hun plek gezet”… Dit keer misschien wel, maar het is een druppel water in een ‘woke’ oceaan.

Want ‘im grossen Ganzen’ gaat de Criminele Organisatie van het Kartel en de NOS/MSM onverdroten verder met hun actieve desinformatie of erger nog, door nauwelijks of geen aandacht te schenken aan de ‘woke’ machtsgreep door V.N., EU, W.E.F. en hun miesche handlangers Rutte & Kaag : Wij horen héél bewust niets over ‘Woke’ = E.U. = W.E.F. en hun komende ‘crime of the century’, de C.B.D.C.

Laat er geen misverstand over bestaan dat ‘woke’ een puur Marxistische Criminele Organisatie is zoals de dievenbende van Black Lives Matter, die meerdere Amerikaanse steden in de as hebben gelegd met de hulp van Soros om daarna met miljoenen Dollars aan de haal te gaan. Achter de ogenschijnlijke mafkezen van Extinction Rebellion zitten dezelfde kwaadaardige psychopaten die ook het grote bedrijfsleven en de bankwereld hebben geïnfiltreerd zoals de ideologisch ontspoorde RABO Bank, die haar positie tegenover zowel particulieren als bedrijven misbruikt.

Het grote gevaar is nu dat – na alle ‘woke’ leugens en manipulatie inzake Covid, klimaat en stikstof –  de European Central Bank (E.C.B) de rol der commerciële banken wil usurperen door de invoering van de Central Bank Digital Currency (C.B.D.C.) die v o l l e d i g strijdt met de negatieve beslissing van onze wetgever, de 2e Kamer, in deze.

Dat de Europese Raad waarin landverrader Rutte q.q. zitting heeft, als patroon van de Europese Commissie vervolgens – in strijd met het E.U. handvest -besluit het Nederlandse Grondwettelijke veto te negeren en daarmee de Europese Commissie groen licht geeft om de communistische greep op de E.U. verder op te voeren, is een complete verkrachting van onze Grondwet – met collaboratie van landverraders Rutte & Kaag!
  
Dat Kaag, die al even louche W.E.F. infiltrant op financieën, brutaal als altijd aankondigt dat zij pas enkele dagen voor het zomerreces de 2e Kamer een brief gaat sturen – waaraan dus niemand meer aandacht geeft behalve FvD en Omtzigt – waarin wordt aangekondigd dat zij lak heeft aan art. 81 van de Grondwet door met de E.C. samen te spannen inzake de invoering van de C.B.D.C  is een zwaar ambtsmisdrijf waarvoor zij – en Rutte – in betere tijden in een grote met bakstenen verzwaarde juten zak in de Hofvijver zouden eindigen.Twee landverraders bewijzen hier ongestraft hand- en spandiensten aan de Marxistische W.E.F. maar Nederland kent geen Constitutioneel Hof om onze Grondwet te beschermen tegen Rutte’s gangster practijken en het Kartel hangt ons land in de uitverkoop voor een paar burgemeestersposten….

Wat zouden een representatiever districten-kiesstelsel met rechtstreeks aan hun kiezers verantwoordelijke volksvertegenwoordigers, met gekozen burgemeesters, integere politici (vergeef mij de contradictio in terminis) en een bindend referendum een zegen zijn in combinatie met een Nexit en opzegging van ons funeste lidmaatschap van de V.N.!

Kunt u nog geloven in de droom dat wij weer vrij zouden mogen ademhalen?
        

Alan Breck
8 maanden geleden

Ze kunnen uiteraard niet ingaan op individuele zaken. Wedden?