Een volgende aflevering

De krokodillentranen van Sigrid Kaag, het verslag van de AIVD en de opstelling van Sjoerd Sjoerdsma in de 2de kamer maakten het compleet; de pijlen zijn wederom gericht op D66.

We moeten echter niet vergeten dat bijvoorbeeld het stikstofbeleid wordt uitgevoerd door VVD-minister Van der Wal en het immigratiebeleid is in handen van VVD staatssecretaris Eric van der Burg. En OOK wat betreft het Gronings gas blijft de coalitie de ‘capo di tutti capi’ (en meteen ook de wortel van alle kwaad) Mark Rutte steunen.

Het Sigrid Kaag effect

Bij de teasers van de college tour waar Twan Huys D66-voorvrouw Sigrid Kaag ontving, leek het erop dat het een volgende aflevering van de serie ‘Van Beiroet tot Binnenhof’ zou worden.

Was het in deel 1 “wie zijn toch die mensen” op de achterbank dat bleef hangen: nu moest Sigrid Kaag worden neergezet als de kwetsbare topvrouw die iets doet wat vrouwen van haar statuur niet doen in het openbaar; huilen. De krokodillentranen waren in werkelijkheid echter niet eens genoeg voor een rol als de nieuwe Martine Hafkamp in GTST.

De spindokters van D66 weten dat ook. Twan Huys vroeg ook niet door als Sigrid Kaag een kijkersvraag beantwoorde met veel woorden en niets zeggen. Mijn indruk is dan ook dat er inmiddels wordt gewerkt aan een opt-out voor verschillende D66’ers.

De ‘Dröge en van Drimmelen’ talent scouting is simpelweg niet goed genoeg of wellicht wel te radicaal voor een deel van het D66 establishment. Sigrid Kaag’s nieuwe leiderschap is overvleugeld door de meer volkse Caroline van der Plas.

De kiezers zagen D66 ooit ook als redelijk alternatief. Inmiddels is het een partij die polariseert en vol haat zit die inmiddels zijn electoraat met meer dan de helft heeft zien afnemen. En geeft Kaag in een interview met El Pais in Spanje dat ‘extreem rechts’ de politiek gekaapt heeft…

Rapportage AIVD

Het AIVD kwam in de week van Kaag met een nieuw onderzoeksrapport. En waar de AIVD in het jaarverslag al voor waarschuwde; de groeiende populariteit van complotten over een ‘kwaadaardige elite’ die de bevolking wil knechten en doden wordt nu openbaar gemaakt. Deze groeiende groep (zo’n 100.000 ‘complotdenkers’ momenteel) kan de ‘democratische rechtsorde ondermijnen’.

NCTV-chef Pieter-Jan Aalbersberg mag als spreekbuis van het AIVD zeggen dat; “Het dreigingsniveau in Nederland blijft staan op 3 van 5: een aanslag is voorstelbaar”. En wie was ook alweer Pieter-Jan Aaldersberg? Welnu, dat is de man die islamitische hoofddoeken bij politie wil invoeren, de man die Fatima Elatik € 12.000 per maand (!) betaalde en de man bijvoorbeeld elk jaar de politie-iftar een paar tafeltjes groter maakte. En als beloning voor zijn inzet werd hij dus Nationaal Coördinator Terrorisme Bestrijding en Veiligheid (NCTV).

De echte directeur van de AIVD is Erik Akerboom. De man die leeft en werk volgens het motto ‘Wiens brood men eet, diens woord men spreekt’. De man ook die – zo bleek uit Wob-documenten – zijn medewerkers de nutteloze lockdowns, mondkapjes en QR-codes liet opdringen aan OMT en RIVM.

Erik Akerboom met dezelfde culinaire voorliefde als Pieter-Jan Aalbersberg. Ze zijn dol op Iftar, dat zoveel als ‘eerste maaltijd van de dag’ betekent. De dagelijkse onderbreking van de vastenmaand ramadan. Voor Erik Akerboom is de Iftar dan ook het een symbool van erkenning van moslims.

Onder hun bezielende leiding werd het Islamitisch Iftarren zelfs de nieuwste hype onder hun personeel. Het duo Akerboom – Aalbersberg is bijkans zelfs een garantie als het gaat om de democratische rechtsorde ondermijnen.

Want het is immers dé Islam die geen scheiding kent van kerk en staat.

En behoort Sigrid Kaag ook tot de categorie complotdenkers of is het een vooruitziende blik dat ‘extreem rechts’ de politiek gekaapt heeft. De complotdenkers waarover in het AIVD nu wordt gesproken, hebben immers ook op aardige wat punten een vooruitziende blik gehad.

Nazi vergelijking

Zelf is het me ook overkomen, een ’nazivergelijking’. Ik weet dan ook hoe het voelt. Daar komt bij, ook de partij waar de ‘droeftoeter’ toe behoord heeft nooit afstand genomen van deze idiote vergelijking. Ook bij andere voorvallen hield de leiding van die partij partijgenoten altijd de hand boven het hoofd. En dat terwijl ze zelf reageren op elk wissewasje.

Voor de duidelijkheid, ik vergelijk me nu niet met Wierd Duk. Maar wat reageren betreft zou die partij vol kunnen zitten met ‘Sjoerd Sjoerdsma’s’. Pas na lang aandringen en veel druk veroordeelde Sjoerd Sjoerdsma enkel in algemeenheden de nazi vergelijking door voormalig D66-Kamerlid Sidney Smeets.

Maar volgens Sjoerd Sjoersma gaat het verder. Volgens Sjoerd Sjoerdsma is er geen partij die zo opkomt voor de persvrijheid als D66. Sjoerd Sjoerdma die net als zijn collega D66’ers Ongehoord Nederland willen verbieden. Zijn D66-collega Tjeerd de Groot die een journalist van ON! ‘fascist’ noemt.

Maar inderdaad als het wordt gezegd door (en al heeft hij gelijk) de volksvertegenwoordiger van de partij waarvan de voorman zelfbenoemd complotaanhanger (Thierry Baudet FvD) is. De man ook die de glorieuze parlementaire positie en hoop van velen in eigen persoon de nek om heeft gedraaid. Wat is dan überhaupt nog het niveau van een groot deel van de gekozen volksvertegenwoordiging.

De VVD ‘migratie’ deal

Onder druk gezet door de ledenvergadering zullen Van den Burg en Rutte ongetwijfeld klappen voor elke migratiedeal. Nog voordat de stof veroorzaakt door het klappen is opgetrokken is het al duidelijk: een deal voor de bühne. De bestaande afspraken werden al niet nageleefd en over het naleven van deze nieuwe, aanvullende afspraken is ook niets opgenomen.

We mogen migranten volgens de regels nu immers ook al terugsturen. Maar veel zuidelijke lidstaten werken niet mee. En de rechter heeft bepaald dat Nederland geen asielzoekers mag terugsturen naar Griekenland en Italië vanwege de slechte opvangvoorzieningen. In democratische zin lijken de komende Europese verkiezingen dan ook de enige weg die leidt tot een echte deal.

Daar komt bij dat de EU-lidstaten geen afspraak hebben gemaakt over wanneer de nieuwe migratie deal moet worden ingevoerd. En er is zoals al gezegd geen afspraak over wie controleert en sanctioneert wanneer de (nieuwe en oude) migratie deal niet wordt nageleefd. Deze migratie deal is een deal van ‘politici’ die machtig willen zijn, maar in feite niet over macht beschikken.

Het besef dat je niet Sinterklaas voor de hele wereld kunt spelen terwijl je je eigen verzorgingsstaat afgebroken hebt, dringt in Den Haag maar niet door. Want laat ik duidelijk zijn, ook de Tunesië deal kost veel geld (uw belastinggeld) en gaat uiteindelijk, behalve mooie praatjes niets opleveren.

De wortel van al dit kwaad en de ‘capo di tutti capi’, onze Premier Mark Rutte? Die mag na de onthullingen van Nieuwsuur opnieuw flink wat uit leggen nu bekend is geworden dat Omtzigt als een probleem voor het kabinet i.p.v. gekozen Volksvertegenwoordiger werd gezien.

Concluderend: de kiezer is zelf debet

Op 15 maart 2023 heeft het volk gesproken. En wel op een wijze dat zelfs in de Eerste Kamer de huidige regeringspartijen de meerderheid kwijt waren.

Er was echter een pad der ondermijning. En zo geschiedde het dat de verliezers uiteindelijk toch een meerderheid konden creëren in die Eerste Kamer. Het stemmen op 15 maart was dus duidelijk nog niet genoeg.


Erwin
Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer en sinds maart 2018 voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
MFZ
1 jaar geleden

Sigrid Kaag, lid raad van bestuur World Economic Forum. Wanneer de reeds in uitvoering zijnde mondiale plannen van de globalistisch ingestelde financiële opperheren bestudeerd wordt, is er een perspectief zichtbaar waarin het gedrag cq. beleid van bijvoorbeeld Sigrid Kaag beter te verklaren valt. Politieke huurlingen.

Geld is macht, maar kennis is dat ook.

J.Blaak
1 jaar geleden

Er is maar één woord voor: Schorem.
Het is tuig van de richel met stropdas en in vrouwelijke vorm misschien mantelpak. Varkens met lippenstift.
Tijd voor tribunalen

ronald.dunki
1 jaar geleden

Alles nog eens helder op een rijtje… Chapeau Erwin!

1 jaar geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

**Alles nog eens helder op een rijtje… Chapeau Erwin!**

Inderdaad, keurig… maar …… als we figuren als Sigrid Kaag en Mark Rutte aan het bewind hebben, schieten we er geen donder mee op..
Moet U maar eens luisteren naar zwam-kous Kaag. ( zie aanhangsel )
De arrogantie en de ” zogenaamde intellectuele uiteenzetting wat ” graai- flatie is, spat er van af……. we hebben het vaak over ** de Psychopaat** Rutte, maar……. ik denk dat Kaag net zo ziek is als Rutte.
In het ” handboek voor Psychiatrie,” staat :” Relativering van het aspect, waar drift ( de drang ) op gericht is en waar de drift ( drang ) door gevoed wordt. ****Door intelligentie wordt dan de wereld van zijn EENZIJDIGE EN EEN-ZINNIGE BEPAALDHEID, WAARTOE de drift ( drang ) haar vernauwd had..****. Het kokerdenken.

Immers: Een minister moet zijn burgers beschermen tegen ” super opportunisten” en dat doet ze niet……. miljarden uitgeven aan ” dromerijen** zoals Ab Flipse ( Financieel expert ) dat aanhaalt.

Van het ** verstandige bewustzijn ** is niets te merken……..!!!! Ook Kaag is VOLLEDIG ONGESCHIKT EEN BESTUURSFUNCTIE TE BEKLEDEN.

WE ZIEN EN HOREN NU TOCH OOK dat:”” toen Mevrouw Merkel het ” Wir Schaffen das” uitsprak, het nu in Duitsland een grote bende is, inzake asielzoekers, en…… dan te bedenken dat “VROUW Merkel,” toch zo intelligent zou zijn.

De heer Versteeg ziet het gelukkig uitstekend” **Concluderend: de kiezer is zelf debetOp 15 maart 2023 heeft het volk gesproken. En wel op een wijze dat zelfs in de Eerste Kamer de huidige regeringspartijen de meerderheid kwijt waren.

Het pad van ** ondermijning” is in principe dus:** het ONDERGRAVEN” VAN DE OVERWINNING …..BBB.**

De heer Nijhof, schreef toch op 18 mei 2023, dat **de democratie niet meer werkt**?
Aldus, hebben we een hele zooi ** anti democraten is huis **, dewelke slechts de macht ambiëren en niets met Nederland te maken willen hebben. Het LINKSE BLOK is , mijns inziens, net zo gestoord als Kaag en Rutte.

Marijnissen pakt Kaag aan! ‘Dit is DIEFSTAL, GRAAI-FLATIE!’ – YouTube

ronald.dunki
1 jaar geleden
Antwoord aan  a.r.girbes sr

Erwin’s conclusie hierboven ‘de kiezer is zelf debet’ raakt de kern van onze problematiek, de naïeve gevoeligheid van ons kiezersvee voor gewetenloze manipulatie door sociopaten als Rutte en Kaag met de collaboratie der media. Daarvan profiteerde al eerder Frans Timmermans bij de laatste Europese verkiezingen, mede omdat de vaderlandse politiek het daarbij zo liet afweten.

Van opportunisten op het Binnenhof die q.q. nooit een vak geleerd hebben verwacht ik niet anders dan manipulatieve praatjes tot grove onwaarheden, maar activisten vermomd als journalisten zijn instrumenteel in de morele corruptie achter de Kaag-saga in hun dagelijkse heksenjacht jegens alle ‘andersdenkenden’ die maar al te vaak onopgemerkt blijft.

Die rotte vis zit niet alleen bij de NPO want neem nu als voorbeeld het nogal pretentieuze Financieele Dagblad d.d. 9 juni jl. dat van een historisch voetstuk is gedonderd om dagelijks feitelijk objectieve journalistiek te verwarren met globalistische D66 propaganda. Hun net in New York gedetacheerde  ‘redacteur financiële markten’ blijkt nog nat achter de oortjes te zijn en manifesteert zich, zoals de meeste ‘correspondenten’, in kritiekloze ‘copy & paste’ van de locale linkse media in hun angst voor een ‘comeback’ van Donald Trump en diens aangekondigde grote schoonmaak van de ‘deep state’ die zelfs niet terugschrikt voor een proxy oorlog in de Ukraïne tegen hun favoriete vijand.

Na de laatste Democratische verkiezingsfraude ten koste van Trump lijkt een volgende soortgelijke manipulatie van de stembus –  Kari Lake’s new song ‘81 Million Votes, My A**’ number one on iTunes – One America News Network (oann.com) – niet meer gegarandeerd, dus opteren zij voor de heksenjacht via de rechter die wij in Nederland maar al te goed kennen van Wilders tot Urgenda…   

U weet inmiddels ongetwijfeld dat de ‘deep state’ in de USA zich al jarenlang – sinds 2016, nog voordat Trump president werd – uitputte in capricieuze leugens om hem onderuit te halen. Die zijn stuk voor stuk door onafhankelijke ‘Special Counsels’ (Müller en Durham) weerlegd maar perverse daders zoals Hillary Clinton zijn (nog steeds) niet gestraft. Dus gaat het decadent-liberale tuig panisch verder want hun seniele stroman Biden weet al lang niet meer welke dag van de week het is en de verkiezingen komen er aan, dus hun laatste ‘hoax’ tegen Trump gooit het over de boeg van spionage en een kinderlijk naïeve FD-redacteur/correspondent meldt zijn Nederlandse lezers klakkeloos vanuit N.Y.C. dat Trump nu wordt aangeklaagd ‘voor het achterover drukken van geheime overheidsdocumenten na zijn vertrek uit het Witte Huis’. 

Dat is niet het geval, kan ook pertinent niet het geval zijn op de juridische gronden die ik hierna uiteenzet. Het is tenenkrommende D66 propaganda vanuit New York voor de geestelijk luie FD lezers, want Trump heeft niets ‘achtergehouden’. Integendeel, hij had volgens een speciale wet – ‘the Presidential Records Act ‘ – het volste recht om die documenten, of die nu al dan niet geclassificeerd danwel reeds door hemzelf vrijgegeven waren, te beheren.

Dat presidentiële privilege tot ‘declassificatie’ berust op een Amerikaanse ‘lex specialis’ die – zoals elke jurist weet – boven gewone wetten gaat: ‘lex specialis derogat legi generali’, dus specifiek ook superieur is aan de hier misbruikte ‘Espionage Act’. Dat hier ‘the President’s Records Act’ doodleuk genegeerd wordt voor dit nieuwste globalistische toneelstuk is puur crimineel optreden van de Trumphater cum minister van Justitie Merrick Garland, hetgeen de intellectueel weinig nieuwsgierige correspondent van het F.D. nooit heeft doorgrond.  Met een klein beetje professioneel onderzoek was hem duidelijk geweest dat Trump dat presidentiële privilege q.q. genoot op grond van die ‘speciale wet’ en dat deze daar uiteraard op mocht vertrouwen in een democratische USA die het linkse tuig nu probeert te slopen om aan de macht te blijven – net als Rutte en Kaag zijn zij tot alles in staat… Dit terwijl een achterbakse Hillary Clinton dat privilege per se niet had maar desondanks hondsbrutaal duizenden vertrouwelijke documenten op een privé server thuis in Chappacqua had en later- in strijd met de wet – zo gauw mogelijk wiste toen zij door de mand viel.

Dat het op D66 georiënteerde FD niet demonstreert hoe en waarom het corrupte Amerikaanse O.M. en de nog veel corruptere FBI haar niet kruisigden voor ‘vernietiging van bewijsmateriaal’ zoals zij nu ten onrechte met Trump proberen geeft wel aan hoe blind dit locale sufferdje is voor harde, objectieve feiten in hun ideologische blindheid, net als de rest van onze nutteloze M.S.M.  
Hun tweede misser in deze smerige affaire is dat de ‘Presidential Records Act’ van civielrechtelijke aard is terwijl de ‘Espionage Act’ ten eerste q.q. niet van toepassing is en bovendien ook nog eens van strafrechtelijk karakter.

Kortom de doortrapte minister van justitie Merrick Garland mag hopen dat hij nooit voor een Tribunaal komt, want dan hangt hij, wellicht letterlijk.De conclusie lijkt gerechtvaardigd dat er een dermate groot gat zit tussen de hierboven geënumereerde objectieve, juridische feiten enerzijds en de (moedwillig?) valse, respectievelijk incompetente berichtgeving van het F.D. anderzijds, dat dat ‘locale sufferdje’ – meer is het niet – eens dringend te rade moet gaan wat objectief journalisme eigenlijk onderscheidt van D66 propaganda.