Leegloop

De leegloop bij D66 is niet vreemd; veel prominente ‘Volksvertegenwoordigers’ van deze partij hebben in de gaten dat de partij hen verder geen financieel perspectief heeft te bieden.

Electoraal staat de club van gemankeerde Sigrid-adepten er belabberd voor. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden dan haalt die partij nog niet de helft van het aantal zetels dat zij nu bezet. Dat houdt ook in dat een groot aantal ‘Volksvertegenwoordigers’ die nu nog onder de vlag van D66 opereren, straks zonder werk komt te zitten. Geen prettig vooruitzicht voor mensen die nog geen ei kunnen bakken of koken.

In ‘t Geld

Één van degenen die de spreekwoordelijke eieren voor haar geld heeft gekozen is Sophie in ’t Veld, die door velen ook wel “Sophie in ’t Geld” wordt genoemd. Zij woont namelijk in Brussel, maar vroeg desondanks een dagvergoeding voor verblijfskosten in de Belgische hoofdstad aan, zo bleek eerder uit berichtgeving van HP/De Tijd. Die kreeg ze dus ook, naast haar dagvergoeding van 338 euro aanwezigheidspremie en een vergoeding van kantoorkosten á 4700 euro per maand. Belastingvrij welteverstaan. Die laatste kostenvergoeding overigens, is een vergoeding voor een kantoor in Nederland, maar die heeft In ’t Veld dus niet omdat ze in Brussel woont.

Als er nu eens drie plenaire EU-vergaderingen in de week worden bijgewoond door In ’t Veld, dan noteert zij al een maandinkomen van ruwweg € 9.000 inclusief de ‘kantoorkosten’. Netto! Maar haar werkelijke inkomen ligt dus nog hoger: zij ‘verdient’ namelijk ook nog € 8.000 per maand als Europarlementariër.  In ’t Veld is onlangs lid geworden van een andere Soros-gerelateerde club: Volt. Deze club hanteert echter de regel dat een lid tenminste drie maanden lid moet zijn geweest, alvorens als ‘Volksvertegenwoordiger’ te kunnen worden ingezet. Helaas verstrijkt de inschrijftermijn vandaag, dus ook In ’t Veld zit binnenkort zonder werk; zij moet een ronde wachten. Maar dat geeft niet. Het wachtgeld is de komende twee jaar nog bijna gelijk aan haar ‘salaris’…

Provincies

In de provincies ziet het er intussen voor de D66’ers ook al niet best uit. Alleen in de provincie Utrecht maakt de partij deel uit van het provinciebestuur en in de rest van het land is de partij niet alleen electoraal weggevaagd, maar dus ook bestuurlijk uitgegumd. Er is niets meer van die club over en het grootste deel van de voormalige Statenleden zit mokkend thuis. En dat laatste is iets wat veel van de huidige D66’ers in de Staten Generaal straks ook overkomt. Tenzij zij nog snel een baantje als burgemeester in deze of gene Gemeente kunnen opsnuiven, of als ‘bestuurder’ in het middenveld. Dat ze daarin geweldig zullen falen is evident, maar wat dondert het: zolang het inkomen bovenmodaal is klagen zij niet.

Wat een doorzichtig zooitje is D66 eigenlijk.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9 maanden geleden

Geachte heer Nijhof, weer een uitstekende column die de vinger legt op personen die het eigen belang laten prevaleren, m.v.g. Paul Quekel

En deze column komt overeen met:
Maar weet u hoe dat komt? Vele personen in de ambtelijke, politieke, bestuurlijke, financiële en gerechtelijke instituties, hebben groot belang bij het continueren van de M. Rutte macht. Hun komen is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de huidige paradigma’s van de gevestigde orde.

De ambtelijke, politieke, bestuurlijke verantwoordelijken, praten, praten, praten, vergaderen, schrijven rapporten en er gebeurt niets, helemaal niets, ze lossen niets op! Ze zijn voornamelijk met zichzelf bezig, met hun eigen belang, (lees inkomen), met het partij belang en coalitie belang, hetgeen ze hoog, zeer hoog laten prevaleren boven de belangen van de gewone Nederlandse burgers.

Citaat uit eigen werk: “Ik ben overigens niet links en niet rechts maar voor een betrouwbare transparante overheid met hardwerkende politici, ambtenaren ter eer en glorie van de gewone huis, tuin en keukenburgers. Verantwoording heeft de politiek nog nooit genomen. Vele voorbeelden zijn te noemen. Liegen mag zelfs Gerrit Zalm en het zuur is dubbel zout geworden”.

En dat brengt de heer M. Rutte al vele jaren voortreffelijk in de praktijk, hij heeft zeer goed geluisterd naar de heer G. Zalm.

Daarom werd Pim Fortuyn aangepakt, zie http://www.sdnl.nl/pimpernel.htm, (even door scrollen) want deze visionair had wel eens een bres kunnen slaan in het verdienmodel van de gevestigde orde, leest u mijn column De Berusting op http://www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm.

Maurits Campert
9 maanden geleden

Kom, kom Ton. Niet zo somber. Is toch een topclubje met Rob, Paternotte, Sjoerdsma en De Groot; gaan straks aan het front voor ons strijden in onze oorlog naar ik begrijp.

Rieks
9 maanden geleden
Antwoord aan  Maurits Campert

Ben van mening dat dit een forum is/moet zijn voor een serieuze gedachtenwisseling en niet voor degenen die menen de leukste thuis te zijn. Dan ben ik weg.

ronald.dunki
9 maanden geleden
Antwoord aan  Rieks

Dit is inderdaad geen onderwerp om grapjes over te maken, hoe onschuldig ook. wij zijn uitgepraat en moeten D66 nu volledig verpletteren. Na de snelle afbraak van FvD zien wij nu hoe snel de Nederlandse kiezer ook weer BBB laat vallen in een politiek klimaat waarin de enige constante factor het kwaad is van extremistisch links dat belichaamd wordt door D66 en hun erelid Mark Rutte.

Zij zijn de ‘clones’ van de extremistische vleugel van de Amerikaanse Democratische partij die Marxistische concepten introduceert en de kiezers door de strot probeert te drukken met aan onze kant van de oceaan de actieve collaboratie van de Europese Commissie, de fascistische WEF en ons paard van Troje genaamd Sigrid Kaag.
 
Dat dit door de Nederlandse kiezers in maart kortstondig werd herkend en erkend geeft aan dat zij niet volledig hersendood zijn, maar het lijkt er verdacht veel op. Het gaat niet slechts om hun zieke ideeën maar ook om jarenlang verwerpelijk gedrag, zie alle schandalen die de sociopaat Rutte op zijn kerfstok heeft staan èn om het schaamteloos plunderen van de nationale kas waar de kiezer niet om schijnt te malen. Recentelijk kwam boven water dat Rutte’s ministerie van algemene zaken liefst € 40 miljard heeft verduisterd en niet kan verantwoorden, sterker nog, dat zelfs niet wenst te doen in hun mateloze arrogantie, terwijl de geschatte begroting voor het klimaatbedrog al naar de € 200 miljard loopt…. Cui bono?

Dertien jaar van Rutte’s achterbakse streken hebben de sociale cohesie volledig ondermijnd en dat lijkt niet het gevolg van het feit dat onze normen en waarden slippen. Welnee, er zit iets veel groters achter, iets zeldzaam kwaadaardigs dat zorgvuldig gepland is en al sinds decennia wordt geimplementeerd, sterker nog, ons door de strot gewurgd wordt en dat ziekelijke kwaad heet communisme, of noem het socialisme zoals de linkse extremisten in de Amerikaanse Democratische partij zichzelf en hun credo zien.

Die ellende is een pure afgeleide van de Marxistische 2030 Agenda van de VN, een door communistisch China geïnfiltreerde en gedomineerde organisatie waarin een kleine honderd dictaturen gemene zaak maken zolang hun stemgedrag maar ruim beloond wordt. En dat wordt het, want naar goed communistisch concept van Trotski’s ‘permanente revolutie’ wordt de ene na de andere zelfgemaakte crisis op ons los gelaten, variërend van de idioten uit de jaren ’60 met hun spandoeken dat de wereld morgen vergaat tot de ‘bull shit’ over de gaten in de ozonlaag, het illusoire klimaat van de IPCC, het ‘anthropogene’ Covid virus als product van de misdadige samenwerking tussen Chinese laboranten in Wuhan en het Chinese leger, mede gefinancierd door de achterbakse reincarnatie van het kwaad dr. Anthony Fauci, de Amerikaanse dr.Death en ga zo maar door. 

Dat ziekelijk kwaad bedient zich niet alleen daarvan om de westerse wereld te ondermijnen, maar lanceert ook voor simpele zielen onder ons hun ellende over ‘identiteit’, institutioneel racisme en de gender-kolder als gezelschapspelletjes die stuk voor stuk verdienmodellen zijn voor Marxistische dieven als BLM, die niet meer in ouderwetse herverdeling geloven zoals Joop den Uyl, maar er puur op uit zijn om hun eigen zakken te vullen. Hoe dwaas Joop ook was, er kon nog wel met hem gepraat worden. Maar het oerdomme volk dat nu van ‘smorgens tot ‘s avonds loopt te blaten over ‘witte onderdrukkers’ met daartegenover de obligate ‘onderdrukten’, over hun vermeende ‘identiteit’, ‘institutioneel racisme’ en de ‘gender’-kolder is dermate gehersenspoeld dat een rationeel argument niet acceptabel is.

Waarom niet? Omdat het aan de poten zaagt van de ‘seculiere woke-religie’ die hun lege bestaan inhoud moet geven, reden waarom zij zo panisch reageren op iedere vorm van ‘anders denken’, dat synoniem staat voor ‘zèlf nadenken’. Met het bedroevende niveau van ons onderwijs kunnen de deugers niet ‘zelf nadenken’. De kwaadaardige mensenhaters van D66 in de 2e Kamer zijn panisch dat zij hun goed betaalde baantjes gaan kwijtraken als de kiezer niet gauw in het gareel wordt geramd met de hulp van de MSM en sinds kort zelfs de moreel corrupte AIVD.

Hoe kunnen vermeend conservatieve Nederlanders in de VVD nog langer begrip opbrengen voor een Mark Rutte die in zijn perverse omvolking analfabeet uitschot uit Noord Afrika winkels van hardwerkende middenstanders dagelijks laat plunderen, jonge vrouwen laat aanranden, openbaar transport laat verzieken, onderlinge gevechten tussen groepen uit Afghanistan en Noord Afrika met messen laat beslissen en uiteindelijk Nederland tot een derde wereld land bevolkt door halfbloeden probeert te verloederen ?

Het antwoord is kennelijk niet zo voor de hand liggend, want BBB lijkt alweer uit de gratie te geraken terwijl door Soros gesponsorde landverraders als Volt nu als overloopvat voor D66 lijken te gaan dienen… En juist daarom zou een Donald Trump zo goed zijn voor de USA om paal en perk aan het globalisme te stellen, reden waarom momenteel de ‘deep state’ het volledige apparaat van justitie en FBI corrumpeert om hem de weg te versperren. Trump moge een botte, onuitstaanbare egotripper zijn maar als president heeft hij ondanks alle sabotage een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd en daar gaat het om want er valt niet te praten met het oorloghitsende linkse tuig van D66, GL, PvdA en Volt terwijl Trump juist naar vrede in de Ukraïne streeft. ‘Het is onze oorlog’… Gekke Henkie!
 
Het kwaad is tussen alle kieren doorgesijpeld en zit in alle hoeken en gaten, kortom voor een grote schoonmaak van het slangennest van het Kartel is hardheid nodig, maar welke Haagse oppositie politicus heeft dat in zich? De enige oplossing is die bende voor eens en altijd uit te roeien bij de komende verkiezingen maar, zelfs als de gelobotomiseerde Nederlandse kiezers dat inzien, wat dan?

Ziet u een brave BBB mevrouw de bezem door die communistische Augias stal halen? Of, excusez le mot, kan een prima ‘dossier neuker’ als Omtzigt die gangsters alle hoeken laten zien, ook al heeft hij daar het volste recht en alle aanleiding toe? Hij zal fantastisch zijn voor een institutionele reorganisatie van dit bananenland en heeft zelf ook al eens gehint naar een broodnodig Constitutioneel Hof, dus geen betere kandidaat daarvoor. Hij kent alle verborgen en gesubsidiëerde linkse programma’s en weet natuurlijk, net als Bosma, precies hoe en waar zij de kas leeghalen voor hun communistische subversie, te beginnen bij de NPO, maar of de beste man enige leidinggevende kwaliteiten heeft moet ik, helaas, ten zeerste betwijfelen.

Hoewel dit duivelse kwaad overal rondwaart zal het niet winnen tenzij wij de moed opgeven en dat is waar zij op speculeren. Uiteindelijk moet de bezem erdoor, desnoods met een serie van nieuwe Neurenberg Tribunalen waar zij o zo bang voor zijn na hun fascistische Corona terreur en hun idem klimaat bedrog jegens de gehele bevolking en nu weer de achterbakse aanval op de boeren die rechtstreeks uit het Communistisch Manifest komt en een eeuw geleden precies zo door Stalin in de praktijk werd gebracht. Wanhoop niet, integendeel, neemt u zich voor dat u zich niets laat aanleunen door wanhopige deugers en weest u vooral niet bang om uw eigen mening te verkondigen en verdedigen. Wellicht kent u het verhaal van de Romeinse senator Cato die in de 2e eeuw voor Christus bij elke zitting gewaarschuwd zou hebben voor het grote gevaar van de overzeese aartsvijand Carthago met zijn beroemde vermaning : ‘Ceterum censeo Carthaginem esse delendam’ ( ik ben overigens van mening dat Carthago vernietigd moet worden).

Waar of niet waar, Carthago werd uiteindelijk vernietigd en dat tuig gaat een keer voor de bijl… Volhouden!

Rieks
9 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Flink stukje huisvlijt. Hut ab!

Maurits Campert
9 maanden geleden
Antwoord aan  Rieks

Excuus Rieks, maar dit was niet grappig bedoeld.

ronald.dunki
9 maanden geleden

De gronden voor de keuze van politici voor een partij zijn nauw verwant aan de in dit artikel gemelde motieven voor dezelfde ratten om bij gelegenheid het zinkende schip weer te verlaten. Veelal heeft dat te maken met opportunisme, ordinaire zakkenvullerij, gerotzooi met onkostenrekeningen, kortom het goedkope repertoire van de harige Sofie.

Idealisme speelt daarbij geen enkele rol en ideologie is inwisselbaar als een paar schoenen, maar het wordt ernstiger als er bij deze gluiperds grotere ambities spelen… Het is algemeen bekend dat de weerzinwekkende voorzitter van de JOVD vele jaren geleden het liefst onder de rokken van D’66 was weggekropen voor zover het op de ideologie aankwam, maar naar eigen zeggen opteerde Mark Rutte voor de VVD omdat die club hem als groter vehikel voor een politieke carrière beter kon dienen.

Het ergste is dat zo een corrupte politieke partij met een verwaarloosbaar aantal leden zo’n buitensporige invloed in dit land kan vergaren en dat zo’n lege huls als Rutte daarin door gebrek aan gewicht zo ver omhoog kon vallen. Nu zien wij weer zo’n triest voorbeeld van Mona Keijzer die gerespecteerd werd voor haar integriteit toen zij de kont tegen de Kartel-krib gooide en op staande voet door Rutte werd geëlimineerd.

Mona zou in de ogen van velen van haar fans een goede partner kunnen zijn voor de onkreukbare Pieter Omtzigt als die eindelijk eens een eigen partij ging optuigen, maar wat gebeurt er? Mona’s ego is kennelijk dermate gekieteld door ‘ons soort mensen’ in het CDA dat zij nu terugkeert in de schoot van dat zinkend schip. Het kan verkeren in de politiek….

Kennelijk bevredigt dat haar ego, maar ik vraag mij af of zij in de gaten heeft hoeveel potentiële kiezers haar nu als een baksteen laten vallen om haar gebrek aan (vermeende) integriteit en (politieke) visie…

Rieks
9 maanden geleden

Een andere partij die bij verkiezingen wellicht – terecht – gemarginaliseerd gaat worden is het CDA. Deze partij nu heeft het plan bedacht om een bovengrens vast te stellen inzake het aantal op te vangen asielzoekers voor iedere gemeente. Men presenteert dit plan godbetert als het scheppen van duidelijkheid voor iedere gemeente die dan niet meer geconfronteerd kan worden met te hoge aantallen. Het is niet moeilijk in te zien dat dit een judaskus is want dat betekent dat iedere gemeente zich verplicht asielzoekers op te nemen. En dat maximum aantal zal zeker niet laag zijn. We gaan toe naar een NL met een schaduwbevolking die zich bij te lang verblijf in een azc gaat roeren., Een mogelijk kruidvat voor toekomstige generaties. Het verlenen van een status zal een fluitje van een cent blijken te zijn opdat men zo gauw mogelijk “doorstroomt” om plaats te maken voor de volgende nieuw aangekomenen. Zijn er dan wel voldoende woningen? Ach, dat zien we dan wel zegt de huidige bestuurder die niet verder dan een paar maanden vooruit kijkt.