Flutdebat

In het debat over de parlementaire enquête naar de gaswinning in Groningen wat momenteel gaande is, kwam premier Mark Rutte meerdere keren in aanvaring met oppositiepartijen. Toch is het een flutdebat; het kabinet stapt pas op als de informele partijleiding van de VVD dat zo beveelt.

‘Informele partijleiding’? Jazeker, alle partijen hebben een informele leiding, bestaande uit de grootste financiers van die partijen. Voorafgaand aan de verkiezingen bepalen zij wat de koers van de partij wordt, een clubje marketeers verzint daar een pakkend verhaal bij en noemt dat ‘partijprogramma’. Er wordt verder een goede spreker met een aantrekkelijke snuit bij het ronkende programma gezocht, er volgen wervende campagnes in de media en als het goed is trapt het electoraat er wéér in.

Minpres Rutte in de Kamer.

Wie gelooft dat de opperhoofden van de verschillende partijen op dit moment in de Kamer debatteren over het Groningse schandaal kan wel op het dak gaan zitten.

Wat Rutte hier als verklaring voor het regeringshandelen geeft is “feitelijk onjuist”, stelde GL-leider Jesse Klaver. Henk Nijboer (PvdA) ziet “wéér een rookgordijn.” Christine Teunissen (PvdD) noemde het “heel ongeloofwaardig.” Sandra Beckerman (SP) vindt het een “magere reflectie” van Rutte. Alle ’interventies’ die Rutte opsomde zijn door de Groningers zélf bevochten, zei ze. “De minister-president zegt dat hij onderdeel ’wil’ zijn van de oplossing, maar de vraag is of hij dat nog wel ’kan’.”

Nee, natuurlijk kan dat niet. Maar zolang Rutte geen opdracht van de informele partijleiding krijgt, blijft hij gewoon zitten en het kabinet met hem. Pas wanneer in het Torentje de telefoon gaat en een geheimzinnige stem zegt: “het is genoeg geweest, jij krijgt een mooie functie elders”, dan schrijven de kranten de volgende ochtend chocoladeletters.

Vanmorgen hebben de fractieleden van VVD, D66, CDA en CU te horen gekregen dat er geen enkele scherpe motie van de oppositie wordt gesteund. Ze houden hun muil, doen precies wat er gezegd wordt en anders worden ze zonodig de Kamer uitgesleept, maar stemmen doen ze dan niet.

Daarom is het een flutdebat. Omdat we amper nog een democratie hebben.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8 maanden geleden

Juist , een “” Flut-debat “” , maar onder “ de flut “ zit een heel verhaal, Immers : De zogenaamde “ informele “ leiding bij de VVD stelt alleen iets voor als het om geld gaat, het nepotisme speelt daarbij een “ cruciale “ rol, en de gehoorzaamheid is de basis voor het bestaansrecht bij de VVD , want de financiers bepalen de regels en die opportunisten hebben “ schijt” aan Nederland , als hun financieringen maar rendement opleveren . Nu is ook “ duidelijk dat Mark Rutte gewoon de grondwet aan zijn laars lapt en de oppositie daar geen vat op heeft . Ondanks de financiële wanorde en de instroom van asielzoekers waarbij de problemen voor de bevolking ondergeschikt zijn aan de belangen van de financiers . Het telefoontje naar het “ Torentje “ komt alleen als de verkiezingen worden gepland en uit “ peilingen “ blijkt dat de VVD minder zetels zal krijgen . Ook blijkt uit het flut- debat “ dat de Rutte’s fantasie is geprikkeld omdat hij wil voorkomen dat de voortijdige verkiezingen er ook worden uitgeschreven en zich zogenaamd “” Betrokken voelt “” bij het “” Groningse Schandaal “” . Het flut- debat is een opeenhoping van “” hypocrisie “ en schijnheiligheid . De “” pecunia” non O’let “” blijkt steeds de kop op te steken en de uitspraak van mr Gudo van Moerkom, dat “” als het om geld gaat “ alle principes vloeibaar worden “” .werkt perfect . Ik hou het er bij dat het een “” crimineel” zooi is en de burger geen enkele invloed heeft op de politieke gang van zaken . De wetsovertredingen van Rutte worden veilig opgeborgen in “” portemonnees “ van de financiers . Democratie ?? Is nochtans een vreemd woord ……. !!! De illusies bij de oppositie ten spijt ……. Dewelke hun best doen Rutte tot de orde te roepen ……. Geschreeuw in de woestijn is het, meer niet . Met psychopaten is de samenwerking onmogelijk en dat begrijpen velen niet . Het “ flat face “ systeem werkt uiterst frustrerend en dat is mede de oorzaak van een “ opgebrande opposite “ , hun initiatief wordt onmiddellijk gesmoord in “” het niet “” beantwoorden van vragen . Een zieke psychologische oorlogvoering .