Weinig vertrouwen

Het vertrouwen in de politiek heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Zeven op de tien ondervraagden geven aan weinig of heel weinig vertrouwen te hebben in de landelijke politiek. Het vertrouwen in het kabinet en in premier Rutte is overeenkomstig laag en de Volksvertegenwoordiging wordt het minst vertrouwd.

Ruwweg kunnen we zeggen dat de groep inwoners in ons land dat nog vertrouwen heeft in de politiek, met name gevonden kan worden onder degenen die zich de laatste jaren hebben mogen verheugen in de stroom van barmhartigheid die van de door de burgers en bedrijven opgebrachte belastingrevenuen uitgaat, waaronder asielzoekers en anderen die niet in ons land zijn geboren. De eigen, oorspronkelijke inwoners komen er dan ook meer bekaaid af zoals Groningers (aardbevingen) Limburgers (overstromingen) en boeren (deportatie en onteigening). Zo zijn er inmiddels autochtone inwoners van Ter Apel gesignaleerd die het dorp vanwege de asieloverlast verlaten, terwijl in Amsterdam een grote kudde allochtone ‘jongeren van kleur’ een jongeman in elkaar heeft geslagen en op de treinrails gegooid, kennelijk in de hoop dat hij het leven zou laten onder een voorbijrazende trein.

Asielzoekers zijn in Ter Apel verantwoordelijk voor het overgrote deel (lees: 100%) van de gemelde diefstallen en binnen die groep gaat het volgens winkeliers en lokale politici in minstens 85 procent van die gevallen om asielzoekers die nauwelijks kans maken op een verblijfsvergunning, vaak uit Noord-Afrika. Het blijft in Ter Apel niet bij diefstal: ’s nachts komt het ook voor dat mannen bijvoorbeeld rond huizen sluipen en daar proberen binnen te komen of in te breken in auto’s. Hetzelfde gebeurt onder meer in het Brabantse Budel, waar asielzoekers na aanmelding in Ter Apel kunnen worden geïdentificeerd. Vorige maand kwam uit een inwonersonderzoek in de gemeente Cranendonck naar voren dat de helft na 2024 geen opvang van asielzoekers meer wil in Budel. De ergernis van Nederlanders volgt onder meer uit de zogenoemde reprimanderegeling. Die regeling – op dit moment landelijk beleid van het Openbaar Ministerie – komt erop neer dat de asielzoekers/winkeldieven niet worden vervolgd als ze voor het eerst in de fout zijn gegaan. Dan wordt uitgelegd wat de term ‘foei’ betekent en wordt het geteisem stomweg heengezonden.

In gevallen zoals van de jongelui in Amsterdam zou het gaan om jongeren met een ‘verstandelijke beperking’. Met andere woorden; dat spul is zo gek als een deur. Dan mag je je afvragen waarop dat spul losloopt en vooral waarom de ouders daar kennelijk totaal geen oog voor hebben. “Druk, druk, druk”, wegens werk kan het niet zijn, want de sociale uitkeringen gaan volgens het CBS voor het overgrote deel naar allochtonen en die vormen op zichzelf een minderheid.

In de Tweede Kamer heeft Van Meieren (FvD) het woord gevoerd over de kwestie rond racisme bij politie en dergelijke. Van Meieren beklaagde zich erover dat blanken stelselmatig worden geweerd als werknemer bij die diensten, omdat die momenteel een voorkeursbeleid voor anderskleurigen voeren. Op de term ‘blanken’ en het kader van ‘discriminatie’ sloeg niemand aan, maar dat veranderde onmiddellijk toen Van Meieren de term ‘negroïde’ plakte op de Amsterdamse kudde; hem werd onmiddellijk verzocht “op zijn woorden te letten”. Daarop repliceerde Van Meieren “U heeft gelijk, een zwerm negroïde primaten…”. En daar werd hem het woord ontnomen. Volgens artikel 8.14 van de spelregels – dus niet op basis van het grondwettelijke recht van een Volksvertegenwoordiger alles te bespreken op een wijze die hem het beste voorkomt – aldus de aandringende Azarkan namens DENK.

Het woord ‘primaten’ is afgeleid van het Latijnse woord ‘primus’, dat ‘de eerste’ of ‘eerst’ betekent. Het Italiaanse woord ‘prima’ is daarvan afgeleid, maar dat viel niemand op; ook onder de Volksvertegenwoordiging bevinden zich dus…., laten we zeggen vrij onderontwikkelde mensen al of niet van tint door zonneschijn of anderszins.

Ik vind dat povere vertrouwen in Kamer en politiek eigenlijk niet zo verwonderlijk en kan me goed voorstellen dat de gemiddelde Nederlander daar vanaf wil. De democratie moet grondig hervormd worden.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald.dunki
9 maanden geleden

Eén van Rutte’s grootste misdaden tegen het eigen volk is zijn landverraderlijke omvolking conform de marsorders van zijn communistische idool, de secretaris generaal van de V.N. Antonio Guterres. Diens morbide 2030 agenda stoelt op de de idée fixe van de al even zieke vrijmetselaar Coudenhove Kalergy, zelf een gefrustreerde, gekleurde halfbloed. Naar schatting gaat Nederland binnen één generatie naar de 25 miljoen inwoners, die voor 90% “gekleurd” zullen zijn, let wel niet “negroïde” want dat is niet ‘woke’. Dat die 90% t.z.t. ook allemaal een plekje in de bijstand wensen i.p.v. zelf de kost te verdienen ligt voor de hand en omdat zij allemaal op de roomblanke volksmenners van D66 en GL stemmen nemen zij die laatste 10% die de belastingen opbrengen ook nog wel te grazen.

Desnoods met grof geweld zoals Gideon van Meijeren terecht in de 2e Kamer signaleerde, zodat ons Noord Korea aan de Noordzee het gedroomde Utopia van Karl Marx wordt: een derde wereld land! Nederland wordt  uitgeroeid en van de kaart geveegd. Proficiat domme kiezers die zich nog steeds laten bedonderen en hun onvrede niet durven te uiten door op de enige partij te stemmen die dit ideologische onheil benoemt, maar op een vriendelijke maar inhoudloze dame die de zoveelste ééndagsvlieg zal worden.

Zoals Ton al stelt is dit misdrijf van Rutte tegen de mensheid zonder meer een Neurenberg Tribunaal waardig, plus nog een lange lijst van andere vergrijpen waarbij Omtzigt concludeert dat Rutte’s regering liefst 12 wetten met voeten treedt. Maar het is belangrijker om ‘erbij te horen’ door je druk te maken over iemand die het woord ‘neger’ in de mond neemt. Hoe laf!

In die context zakte vanmorgen mijn broek helemaal af bij het lezen van een ‘briefje van Jan’, die ook al politiek correct lijkt te worden en valt over ‘negroïde primaten’ als racistisch en strafbaar…  Kijk eens in het W.v.S. beste Jan… Zeker tegen een windmolen aangelopen? In het dagelijks gebruik is Jan overigenens wel ‘to the point’, maar hij ontstijgt helaas niet het kneuterige Nederlandse niveau met zijn gratuite reactie en uithaal naar ‘een medewerkster van O.N.’ Ik heb in Brazilië gewoond waar ‘preto’ of ‘negro’ – net als in het Spaans of het Italiaanse ‘nero’ – een heel gewoon woord is en ondertussen zwaar tegen al die gradaties van negers gediscrimineerd wordt. In mijn schooljaren zat ik naast een boom van een neger genaamd Tomàs die alle klassen voor de zekerheid twee of drie maal deed, maar mijn maatje was en als ik in de pauze zijn voorzet naast de goal schoot was ik de ‘stomme neger’. Tot op heden beoordeel ik daarom negers voor alles op kwaliteiten waarop ik ook blanken beoordeel en met name ‘woke blanke negers’ veroordeel wier flauwe kul en regelrechte sabotage van ons land ik in de dagelijkse media te zien krijg.

Dat Jan het verwijt aan Gideon maakt dat zijn doel is om ‘ophef te veroorzaken’ doet nogal naïef aan in een 2e Kamer waar de ernstigste misdaden van Rutte c.s. glashard onder het kleed worden geveegd, waar Jan overigens weer wèl oog heeft. Maar dat Gideon of Raïsa zich schuldig maken aan ‘racistische drek’ valt mij toch wel héél erg tegen van Jan die kennelijk door alle windmolens het bos niet meer ziet.   

Rieks
9 maanden geleden

We staan machteloos, zo is het gewoon. Democratie hervormen, een illusie. Hoe dan? Gewoon uitzitten tot volgende verkiezingen, en dan moet iedereen goed nadenken op wie hij stemt. De hoop op een val van het kabinet is vervlogen omdat slapjanus Hoekstra niet durfde breken. En BBB is sterk op provinciaal niveau maar wat kan men daar bereiken?!

Buskens
9 maanden geleden
Antwoord aan  Rieks

Dat moeten we ook nog afwachten of Carolien provinciaal een voet aan de grond krijgt. In Utrecht is het al niet gelukt dus ……….. Vervolgens zegt Tjeerd de Groot dat een handtekening van het LTO niks voorstelt. Hij is dom maar wel eerlijk want nu weten we gelijk waar de bevolking aan toe is.

Buskens
9 maanden geleden

Ja, dat krijg je ervan als je als overheid gewoon schijt hebt aan de bevolking. En geloof me, ook aan deze uitkomst, dat er geen vertrouwen is in hun, ook daar hebben ze gewoon lak aan. Ik denk dat ze op de verkiezingsavond een dikke middelvinger hebben opgestoken. Ze gedragen zich alsof ze door God gezonden zijn. Blank tuig! Oh sorry, mag niet! Blanke primaten! Willen we echt wat anders dan moeten we een revolutie ontketenen want deze criminelen gaan gewoon door met dit eens zo’n leuk land naar de gallemiezen te helpen. Dus aan ons de keus!

Boudica
9 maanden geleden
Antwoord aan  Buskens

Die revolutie willen ze juist, dan kunnen ze (elite) met de geldkist (wat er nog van over is) pleite gaan net als in Frankrijk 1792. NL geplunderd.