‘Vrijwillig’

Het Financieel Dagblad noteert vandaag op haar digitale editie dat de Staat zich niet verantwoordelijk acht voor fysieke nevenschade door de coronavaccins. De klager zou de vaccins ‘vrijwillig’ hebben genomen. Dat muisje krijgt nog een staartje…

Overheden hebben wereldwijd meer dan € 90 miljard geïnvesteerd in onderzoek, productie en aanschaf van coronavaccins. Ook de Nederlandse overheid heeft hieraan driftig meegedaan. Nederlandse kabinet hebben hierin, mede in EU-verband, tot en met 2023 ongeveer € 3 miljard geïnvesteerd. Er zijn destijds afspraken gemaakt met farmaceuten over onder meer prijzen, kennisdeling, productie, levering, en aansprakelijkheid. Ons land betaalde dus mee aan de ontwikkeling van de vaccins en toen ze er eenmaal waren mochten grote farmaceutische bedrijven daar hun winsten tot miljardenhoogtes mee op stuwen. Een prachtig systeem om belastinggeld om te zetten in privé kapitaal.

Zelfs de voorzitter van de Europese Commissie – Ursula von der Leyen – heeft hoogstpersoonlijk onderhandeld met Pfizer-baas Albert Bourla over aantallen vaccins en prijzen. De commissie vocht bovendien een ruzie met vaccinfabrikant AstraZeneca tot voor de rechter uit, omdat het bedrijf een aantal beloofde leveringen niet waarmaakte. De berichten die Von der Leyen tijdens de coronapandemie uitwisselde met Pfizer-baas Albert Bourla zijn overigens inmiddels ‘verdwenen’. Ze heeft ze van haar telefoon gewist en dus zal niemand ooit nog weten wat ze met hem besprak. (Lees: hoeveel ze zelf in de zak kon steken)

Er was kortom, de Nederlandse en andere overheden alles aan gelegen om zoveel mogelijk mensen met de vaccins te injecteren.

Zelfs op het moment dat al ruimschoots bekend was dat het coronavirus zich had gedegenereerd naar een vrijwel ongevaarlijke variant, sloot de minister-president een aangescherpte vaccinatieplicht niet uit. Iedereen herinnert zich ook de aanzet tot zogenaamde 2G en 3G varianten, die ongevaccineerden uit zou sluiten van de maatschappij. Het demissionaire kabinet drong Nederland ook nog een coronacheckapp op, in ruil voor het schrappen van de ‘anderhalve meter maatregel’. Het kabinet, met de toenmalige minister van VWZ voorop, liet niets na opdat iedere Nederlander zich tot vaccinatie verplicht zou wanen. Met vaccins nota bene, die met stoom en kokend water door het toelatingstraject werden gejast waarmee de gehele overheid willens en wetens het risico nam dat er ook mensen zouden kunnen worden getroffen door schadelijke effecten, vanwege een te kort toelatingstraject. Het Lareb was getooid met opperhoofd Agnes Kant uit de Haagse politieke schoot, dus dat zat qua stilte aan die kant ook wel goed.

En nu komt diezelfde overheid de eigen burgers (!) even vertellen dat ze die vaccins compleet vrijwillig hebben genomen, zonder dwang of drang. Alsof er nooit wekelijks persconferenties zijn geweest waarin de rampen uitgebreid werden aangekondigd, maar dus nooit kwamen. Alsof de aandachtsgeile De Jonge nooit de publiciteit zocht met zijn waardeloze praatjes over corona en vaccins. Alsof de overheid op geen enkele wijze deelachtig is geweest aan soms schaamteloze promotie voor vaccins waar investeerders goudgeld aan verdienden.

De overheid treft alle blaam en heeft op zijn minst alle voorwaarden geschapen op grond waarvan de klager – een 46-jarige man – zich verplicht waande de injecties te nemen. Het is de hoogste tijd om de vermeend onaantastbaren te beoordelen op hun daden – maar niet conform het recht wat ze zelf in wetten hebben gegoten. Een tribunaal is beter.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald.dunki
1 jaar geleden

Een heldere uiteenzetting van de kwade trouw van onze globalistische = criminele overheid, lees het duo Mark & Hugo in eerste instantie als potentiële bajesklanten na een tribunaal.. De andere zijde van dezelfde medaille is dat er wereldwijd al ontelbare ‘tort litigation’ processen tegen met name de pharmaceutische industrie gevoerd en gewonnen zijn, zoals bijvoorbeeld :

2012
GlaxoSmithKline [1] [6]
$3 billion ($1B criminal, $2B civil)
Avandia (not providing safety data), …

2009
Pfizer [2]
$2.3 billion
Bextra, Geodon, Zyvox, Lyrica

2013
Johnson & Johnson [7]
$2.2 billion
Risperdal, Invega, Nesiritide

2012
Abbott Laboratories [8]
$1.5 billion
Depakote

Maar de tienduizenden recente – Corona gebaseerde – processen in de USA lijken een voorland te zijn voor eventuele eisen tot schadevergoeding in Nederland, waar wij geen traditie hebben van ‘class actions’ en de geborneerde rechterlijke macht zich instinctief aan de zijde van de staat schaart. In de USA genereren de advocaten der eisers dermate veel torenhoge en lang niet altijd bonafide eisen om de lucratieve buit ( beginnend bij 30% van de behaalde schikkingen) binnen te slepen dat aangeklaagde bedrijven niet aarzelen om hun eigen faillissement aan te vragen teneinde hun risico te beperken.

De staat kan dat uiteraard niet, maar u bent er natuurlijk altijd goed voor terwijl Mark & Hugo lachend met pensioen gaan, want zoals altijd zijn het de ‘lawyers’ die het meest profiteren van deze lucratieve tak van sport. Zoveel zelfs  dat grote spelers op Wall Street al sinds een jaar of tien miljarden investeren in dergelijke processen om in de vetpot mee te mogen graaien.

Stel u voor dat de grote advocatenkantoren op de Amsterdamse Zuid As – vaak met inhalige Amerikaanse aandeelhouders op de achtergrond – reclamecampagne’s op TV gaan voeren om eisers op te trommelen voor Coronavaccinatie compensatie, inclusief opportunisten die geen schade hebben opgelopen, zelfs niet gevaccineerd zijn. Gewoon ‘met de stoomwals erover’, hun bedoeling is om rechters en media middels de grote aantallen ervan te doordringen van het soortelijk gewicht der eisen tot schadevergoeding en te profiteren van de onevenwichtige en inefficiënte organisatie die Vrouwe Justitia nu eenmaal is. De toeslagenaffaire zal er een peuleschilletje bij zijn…

Puur onethisch maar met charlatans als Hugo en Mark roep je dit soort acties over jezelf af, want uiteindelijk zijn het niet de pharma-multinationals maar wij , de belastingbetalers, die dan voor de achterbakse streken van Rutte & de Jonge opdraaien, BBB schiet ook geen deuk in een pak boter .

Koddebeier
1 jaar geleden

Dit kabinet en hun handlangers horen in de gevangenis thuis .

Tigron
1 jaar geleden

Ach Ton,
Mensen hebben over het algemeen een kort geheugen.
Na de zomervakantie zijn de meesten e.e.a. alweer vergeten en blij om weer Netflix te kijken.
De tranen van hun stervende opa/oma achter glas waarvan ze hun hand niet konden vasthouden zit reeds ver in het geheugen. ( cynische modus weer uit)