Conflict begrijpen? Palestijnse televisie kijken!

Niets is zo leerzaam om het conflict tussen de Palestijnen en Israël te begrijpen als het zien van de Palestijnse televisie. Het levert veel meer inzichten dan de Israëlische televisie – laat staan de Nederlandse televisie.

De Palestijnse televisie laat zien hoe de Palestijnse leiders denken over het conflict tussen de Palestijnen en de Israëliërs en wat zij overbrengen aan de bevolking. Overigens blijkt dat net zo goed uit andere Palestijnse media, preken in Palestijnse moskeeën en Palestijnse schoolboeken. Met de Palestijnse televisie heeft u er de beelden en het geluid bij. U kunt deze zien hier op onze website.

Hieronder (recente) voorbeelden van de drie basis-boodschappen van de televisiezender van de Palestijnse Autoriteit. De televisiezender van Hamas is minstens zo extreem.

1. Joden zijn slecht, iedereen haat daarom de Joden.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas in een toespraak tot de Palestijnse Nationale Raad:
“Joden die naar Europa migreerden, werden vanaf de elfde eeuw elke 10 tot 15 jaar tot aan de Holocaust aan bloedbaden onderworpen. Waarom gebeurde dat? De haat tegen de Joden is niet te wijten aan hun religie, maar eerder aan hun sociale rol. Hun sociale rol die verbonden was met woekerpraktijken, banken, enzovoort…”

De Palestijnse wetenschapper Muhammad Al-Yahya:
“Hun denken is gebaseerd op racisme waardoor ze overal gehaat worden. De Protocollen van de Wijzen van Zion hebben ervoor gezorgd dat ze door alle volkeren worden gehaat. God schiep de Joden om anderen te overheersen.”

Mahmoud Al-Habbash, de opperste sharia rechter van de Palestijnse Autoriteit en naaste adviseur van president Abbas:
De minimale plicht is in ieder geval om te bezoeken, zodat het niet als prooi in de handen valt van de grazende kuddes mensachtigen , van mensen of schepsels die Allah schiep in de vorm van mensen. Hij zei over hen: ‘Hen heeft Allah vervloekt. Hij werd boos op hen en maakte van hen apen en varkens .”

2. Omdat Joden slecht en vervloekt zijn, is terreur goed. Het doden van Joden is een goede daad in de ogen van Allah en wordt door hem beloond.

Fatah leider in Nabloes Muhammad Hamdan:
“Hamas beschuldigt Fatah van veiligheidscoördinatie . Maar ik denk dat het hele Palestijnse volk en de hele wereld heeft gezien dat er meer dan 1.500 militaire operaties tegen de Israëlische bezetting werden uitgevoerd door leden van de Fatah-beweging en de veiligheidstroepen. Terwijl vanuit de Gazastrook – ‘de oase van het verzet’ – het aantal operaties nul was.”

De Palestijnse sharia-rechter Nasser Al-Qirem:
“Allah’s Boodschapper zei: ‘De martelaar heeft een aantal deugden onder Allah’. Dit zijn de deugden van onze zuivere martelaren: Ten eerste worden al zijn zonden vergeven met de eerste bloedstraal die op de grond valt. Ook op de Dag van de Opstanding getuigt dit gezegende land voor hem. Hij trouwt met de maagden met donkere ogen. Hij mag pleiten voor zijn familie en zijn verwanten .
Gisteren sloot een groep van onze grote mannen en martelaren in Jenin zich aan bij het pad van geven, toewijding en opoffering . Hun zuivere bloed bevloeit het gezegende land Palestina.”

Terreur en moorden en daarbij omkomen als martelaar is zo mooi, dat zelfs kinderen dat moeten doen:
“Mijn zoon, wij zijn niet gemaakt voor geluk. In mijn ogen ben je bedoeld voor het martelaarschap ! Ons wapen is onze islam en onze munitie zijn onze kinderen. En jij mijn zoon bent bestemd voor het martelaarschap.”

Het is triest om op 4 mei te moeten constateren dat nog steeds Jodenhaat wordt gepropageerd en geweld tegen Joden aangemoedigd.

3. De Joodse geschiedenis van Israël is een verzinsel. Daarom moet de Joden verdreven worden en Israël vernietigd.

De Palestijnse premier Muhammad Shtayyeh:
“Israël heeft de geschiedenis van Palestina vervalst. Sinds 1967 voert Israël opgravingen uit, maar het heeft niet kunnen bewijzen dat het een directe of indirecte band met dit land heeft).”

De gouverneur van het district Jenin Akram Rajoub:
“Het Palestijnse verhaal dat in de hoofden van onze kinderen moet worden gezaaid op alle gebieden, in economie, cultuur, erfgoed, strijd en bij het hijsen van de vlag is: ‘’Palestina voor de Palestijnen.’ Van de rivier tot de Zee. Ja, van rivier tot zee. Het is uw nationale verantwoordelijkheid om dit van generatie op generatie door te geven aan onze kinderen.”

De ongemakkelijke waarheid

Het is jammer dat de gemiddelde Westerse journalist hier niet naar kijkt. Die praat de Palestijnse Engelstalige propaganda na, zoals dat Palestijnen het bestaansrecht van Israël zouden erkennen, de tweestatenoplossing zouden willen en terreur zouden afwijzen.
Dat is – zoals u zelf in de betreffende filmpjes hieronder kunt zien – het tegenovergestelde van wat de Palestijnse leiders en bevolking in het Arabisch zeggen. De overgrote meerderheid van de Palestijnen denkt daar zo over – zoals keer op keer blijkt uit opiniepeilingen.

Als u wellicht denkt dat bovenstaande incidenten zijn, kunt u het beste naar de sites van Palwatch en Memri  gaan. Daar staan nog duizenden van dit soort uitzendingen.

Het past in de Palestijnse geschiedenis. Die bestaat al honderd jaar uit dit soort aanmoedigen van terreur en het haatzaaien tegen Joden. Daarom is vrede al net zo lang uit zicht.


www.likoed.nl
info@likoed.nl
Geef op NL10INGB0004356789

Reageren kan op:
www.facebook.com/LikoedNederland
www.nl.linkedin.com/in/likoednederland

Twitter: @likoednl

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rieks
1 jaar geleden

Voor wie nog niet weet hoe het Palestijnse volk wordt opgehitst en gemanipuleerdi s Palestijnse tv kijken wel leerzaam. De Israëlische tv is misschien wat genuanceerder maar objectievere tv aan beide kanten lost het conflict ook niet op. De Palestijnen zullen hun claim op het land wellicht nooit opgeven en dat geldt ook voor de Joden. Een oplossing op papier is zo bedacht: de Joden een grondgebied elders aanbieden, er is land genoeg in bv Australië, Canada of Kazachstan maar het is niet het Heilige land. Wat de haat van de Palestijnen zo hevig maakt is voorts dat ze in Israël worden behandeld als tweederangs burgers, een inferieur ras dag in dag uit. Ook bij een twee staten oplossing zullen veel Palestijnen werkzaam blijven in Israël en dan dagelijks de vernederende behandeling ondergaan.

Een andere houding van de Joden zou de Palestijnen zeker wat inschikkelijker maken. Maar dan zou het joodse karakter moeten veranderen en dat zie ik niet gebeuren. Samenleven met Joden is niet eenvoudig, zacht gezegd. Ik weet vanuit mondelinge overlevering dat de Nederlanders zich niet druk maakten om de deportatie van de Joden in wo2. De Joden hoorden er niet echt bij en dat was een keuze van de Joden. Ik heb het over het noorden van ons land.

Kortom, ik ben pessimistisch ten aanzien van een vergelijk. Komt bij dat de Palestijnse staat snel groeit door het hoge kindertal.

ronald.dunki
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rieks

U snijdt twee interessante topics aan, te weten de invloed van de media – met name onder veel ongeletterde Palestijnen via de haatzaaiende tv – en het Joodse karakter dat enerzijds assimilatie en integratie in tientallen landen gedurende tientallen eeuwen in de weg stond, anderzijds de discriminerende opstelling jegens Palestijnen in Israel.
 
V.w.b. die meer genuanceerde pers kent Israel bijvoorbeeld ‘the Jerusalem Post’ die mijlen ver uitsteekt boven de Nederlandse sufferdjes die slechts focus tonen op globalistische indoctrinatie en modder gooien naar ‘andersdenkenden’. The Jerusalem Post snijdt over de volle breedte topics aan als burgerrechten, politieke corruptie (niet bang voor Netanyahu c.s.), de opkomst van (potentiëel gevaarlijke) AI en andere wetenschappelijke ontwikkelingen, de al even gevaarlijke opkomst van globalistische ‘corporate power’ of essentiële grondstoffen met alle pros en cons en ‘last but not least’ de scheiding van kerk en staat.
 
Dat laatste is tegen het zere been der orthodoxe Joden met hun buiten proportionele invloed op politiek en overheid en leidt naar uw tweede punt van het Joodse karakter. Hoewel er heel veel Palestijnen (2e of 3e generatie) zijn die al lang in Israel geïntegreerd zijn met huis en haard en daar beslist niet gediscrimineerd worden door het overgrote deel der bevolking, richten die niet te ontkennen emoties zich inderdaad op arme Palestijnse dagarbeiders die dagelijks de grens oversteken om hun kostje te verdienen in Israel. Zij moeten wel omdat in hun Islamitische ‘thuisland’ de economie, al eeuwen lang,‘op zijn gat ligt’ en nauwelijks werkgelegenheid weet te creëren voor de vierde generatie die nog steeds in tentenkampen moet leven omdat de corrupte kliek – waartoe Sigrid Kaag’s echtgenoot trouwens ook toe behoort – er met de buit vandoor gaat en als vorsten leven in het door mij eerder geschetste opportunistische ‘verdienmodel’.
 
Maar waar komt die neerbuigende houding dan vandaan? U raadt het al, ook in Israel is een groep geborneerde fanatici van het kaliber der mullahs en ayatollahs die excelleren in egoïsme en onverdraagzaamheid. Het Joods karakter dat u aansnijdt heeft zich enerzijds door de eeuwen van de diaspora gemanifesteerd in het vasthouden aan eigen cultuur, normen en waarden die assimilatie en integratie in de weg stonden (en waar wij wellicht als land een klein puntje aan kunnen zuigen).

Niets nieuws onder de zon, want kijkt u eens naar de paralelle samenleving die D66, GL en hun suffe neefje PvdA in ons land weten te creëren met hun globalistische immigratiewaanzin en hun minachting voor onze eigen identiteit. Dat landverraad wordt gecomplementeerd door het Islamitische dogma dat onze cultuur inferieur is, dus dat werkt prima voor duizenden Marokkaanse ‘hangjongeren’ die volgens Rutte ons land zo ‘prachtig’ maken. Die giftige combinatie van twee, in de kern fascistische, stromingen heeft ertoe geleid dat in Zweden en Duitsland in steden als Essen en Malmö de politie al jaren geen voet in hun eigen binnensteden durft te zetten. Zo bont hebben die Joodse migranten het nooit gemaakt in de diaspora, maar de orthodoxe variant mag er wezen en is in feite net zo pestilent en intolerant als de Islam.   

ronald.dunki
1 jaar geleden

De eerste twee punten die Likud aanhaalt spreken voor zich : ‘Joden zijn slecht en daarom haat iedereen de joden’. Klip & klaar! Er is geen speld tussen deze simplistische Palestijnse logica (vergeef mij de contradictio in terminis) te krijgen voor wie het niveau kleuterschool niet ontgroeid is: Ik herinner mij nog levendig de zware beschuldiging ‘ jij bent gek want iedereen zegt het‘ en lig er nog regelmatig wakker van.

Ik heb een paar jaar in het midden oosten mogen wonen en geen vriendelijker bevolking meegemaakt dan de Arabische of Perzische dorpelingen in de soukh. In Iran is het net zo erg als in Gaza want de Islam houdt hun volgelingen kort, dom en arm, zodat zij makkelijk te manipuleren en op te hitsen zijn. Denk aan de primitieve meute’s in Pakistan die schuimbekkend het hoofd van Geert Wilders eisen… Omdat zij zo kort en dom gehouden worden en de Koran, als het even kan, zwaar tegen vrouwen discrimineert zijn de meeste door de Islam gecontroleerde landen arm en achterlijk.

Rijkdom en pracht en praal die in Saudi, Qatar of Kuwait bestaat is slechts ‘window dressing’, kijk in Afrikaanse en Aziatische landen om het effect van de Islam op waarde te schatten. Helaas is daarin geen ‘journalist’ in Nl. geïnteresseerd, dus er is ook geen enkele krant in dit land die het niveau van een over dit conflict uiterst informatieve en erudiete NZZ ook maar benadert. Integendeel, hoe die paljassen het woord ‘kwaliteitskrant’ in de mond durven te nemen is op zich al blasfemie! Vandaar dat ook bovenstaande leugen over de Joodse historie zo abject is want wie ooit meer dan voormelde kleuterschool gevolgd heeft zal zich herinneren hoe twintig eeuwen geleden de Romeinse geschiedschrijvers boeken vol schreven over niet alleen de Joodse geschiedenis maar ook  hun ontembare drang naar vrijheid en  onafhankelijkheid. De Romeinen werden er hoorndol van, Tacitus schreef trouwens al over Jesus.   

De kul over de martelaren is ook illustratief voor de sexuele frustraties die de Islam veroorzaakt gezien de 72 maagden die tot vervelens toe voorbij komen paraderen ‘met hun donkere ogen’. Hoe Kaag daar ooit aan de man is gekomen kunnen wij alleen maar gissen, maar zij zijn niet kieskeurig. Voor de zekerheid brengt zij regelmatig een grote zak geld naar Gaza, ‘de oase van het verzet’.

U zou eens op Google Earth moeten kijken hoe ontelbaar veel luxe villas met grote zwembaden daar gebouwd zijn en zolang die leidende querulanten maar blijven herhalen wat het communistisch manifest van de VN hen influistert zijn de zakken met geld – en de grote villa’s – gegarandeerd. Af en toe stuur je wat arme jongelui met een bomgordel de grens over en je kostje is weer gekookt…
Allemaal geen toeval, de meeste corrupte ayatollahs in Teheran zijn ook stinkend rijk, Ali Khamenei had al jaren geleden een wereldwijd netwerk van eigen bedrijven dat op meerdere miljarden Dollars geschat werd.

‘Money makes the world go round’ en de Palestijnse/Iraanse Jodenhaat is langzamerhand een ordinair verdienmodel geworden.     

1 jaar geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Ik hoop dat het « «  linkse bolwerk « «  uw analyse leest en dat de «  media » » ook begrijpt dat de waarheid een ander kenmerk heeft dan de «  haatdragende «  kletskoek uit de linkse hoek . Het «  Gatestone Instituut «  haalt exact dezelfde topics aan en schrijft in haar nieuwsbrief dat de media in Nederland de eenzijdigheid benadrukt en daarmede Israël als een « ruzie makende staat wordt afgedaan « «  waarmede geen discussie meer mogelijk blijkt . Maar , de United Nations Reliëf and Work Agency for Palestine Refugees ( UNREA ) heeft opnieuw internationale financiële hulp gevraagd . Dit is dezelfde organisatie waarvan de werknemers geweld en antisemitisme promoten op sociale media . Op 24 januari 2023 deed het bureau een beroep op $ 1,6 miljard voor programma’s en operaties UNRWA zegt dat het een «  onmisbare «  rol blijft doelen in het leven van miljoenen Palestijnse vluchtelingen en «  waarschuwde » dat de uitdagingen van het afgelopen jaar waaronder onderfinanciering, concurrerende wereldwijde crisis , inflatie verstoring van toeleveringsketen «  geopolitieke financiële en torenhoge niveaus van armoede en werkloosheid onder Palestijnse vluchtelingen hebben de UNRWA enorm onder druk gezet . Zakken met geld …. Zakken vol dus ……. En «  De Nederlandse « «  naïviteit is stuitend ……. En…….. Kaag brengt dus ook ons belastinggeld naar de Gaza . Zielig gevonden worden is een verdienmodel. met een parasiterend karakter …… !! Israël …….. een heerlijke vijand dat “ geld aantrekt “” , voor zielige Palestijnen ……. !!! Ik noem zoiets “” mentaal volledig verrot “” Pecunia non O’let .

ronald.dunki
1 jaar geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes

Als wij even teruggaan in de tijd blijkt dat er niets verandert: Wie heeft geen belang bij een ‘Palestijns’ vredesplan? (sta-pal.nl)