Staande magistratuur blijft zitten

Afgelopen zaterdag blokkeerden ‘actievoerders’ voor de zevende keer de Utrechtsebaan (A12) in Den Haag. De aangehouden 1500 wetsovertreders – klimaathooligans van Extinction Rebellion – kregen direct van het OM te horen dat zij niet verder worden vervolgd. De staande magistratuur blijft dus op de handen zitten.

De hulpofficier van justitie zei: ‘Ik moet u aanhouden, maar daarvoor wil ik wel even zeggen dat u het juiste doet’”. Uiteindelijk werd het spul dus heengezonden en wordt verder niet vervolgd.

Daar zijn we dus mooi klaar mee: een piketofficier die meteen maar even alle onafhankelijkheid overboord gooit en vanaf een morele hoogvlakte de randdebiele crimineel toespreekt: “Heel goed dat je al die automobilisten van hun werk hebt gehouden – zou ik ook gedaan hebben. Ik zal de rechtsstaat dan ook met plezier nog verder naar de kloten helpen. Ga nu heen en vermenigvuldig u.

Het OM

In het kader van de Wet op de rechterlijke organisatie is het Openbaar Ministerie een onderdeel van de (onafhankelijke?) rechterlijke macht. Tegelijkertijd echter heeft de minister van Justitie en Veiligheid de bevoegdheid om bindende aanwijzingen te geven aan het OM, zodat ze ook deel uitmaakt van de uitvoerende macht. Alleen in uitzonderingsgevallen bemoeit de minister zich met opzichzelfstaande strafzaken of, in gevallen zoals met deze ‘actievoerders’, met het ontbreken van verdere vervolging en dus het ontbreken van strafzaken. Doorgaans vraagt de minister in voorkomend geval het college van procureurs-generaal om advies als hij in de Tweede Kamer wordt ontboden om zich te verantwoorden. In dit opmerkelijke geval kan het niet anders of de minister wordt in de Kamer geknipt en geschoren… waarna zij het verhaal van de adviseurs (het OM dus) zal gaan verdedigen in de Kamer.

De minister

Nu wil het geval dat de positie van minister van J&V wordt vervuld door mevrouw Yeşilgöz-Zegerius (VVD) die eerder als Kamerlid nog luidkeels fulmineerde dat “het tuig keihard moet worden aangepakt”. Mevrouw Yeşilgöz is met recht een ‘carrière politicus’. In de jaren voordat zij namens de VVD actief werd, was ze onder meer doende bij de Socialistische Partij, GroenLinks en de Partij van de Arbeid om zich in de politiek te wurmen. Zij is daarin met verve geslaagd, maar dat had minder met talent of verstand te maken en meer met koppig doorzettingsvermogen en een enorme plaat voor het hoofd. In competitie met freule Kaag komt zij zeker in aanmerking voor een eervolle vermelding.

Criminelen in de Kamer?

Als er nog iemand in de Kamer zit met een heel klein beetje verstand, dan ontbiedt die de minister – in casu mevrouw Yeşilgöz – en wast haar ‘keihard’ de oren. De Nederlandse rechtsstaat was er al slecht aan toe en is nu definitief naar de bliksem; zij staat erbij en kijkt er slechts naar. Veroordeelde terrorist Willem Wagenaar bijvoorbeeld, is verantwoordelijk voor de brand in een hotel in Kedichem in 1986, waar de Centrum Partij van Janmaat vergaderde. Daarbij verloor iemand een been en kwam iemand ook nog te overlijden dankzij een hoofdwond. Destijds werd over de behandeling van de aangehouden actievoerders Kamervragen gesteld door de PPR en de PSP, die later in GroenLinks zijn opgegaan. Deze Wagenaar kwam vervolgens gemakkelijk weg met een flutstraf van zes maanden. Jaren later zou ‘natuurvriend’ Volkert van der Graaf (ook GroenLinks) Pim Fortuyn ‘omleggen’ waarna hij in de bajes gratis de universitaire studie rechten mocht voltooien en voortijdig vrijkwam. Huidig fractieleider van GroenLinks Yasser Feras (ook wel: Jesse Klaver) was tussen 2006 en 2009 lid van het bestuur van DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks. In hun kantoor werd een half afgemaakte zelfbouw-bom gevonden. Hoeveel van de huidige Kamerleden waren destijds in Kedichem, Hilversum of hebben anderszins iets op hun Molotov-kerfstok? Als dat het geval is dan wordt het voor de minister een eenvoudige sessie; haar chauffeur kan de motor van de hypocriet klimaatverwoestende staatsbolide wel laten draaien gedurende haar gebazel en gekakel.

Formeel zou de minister in ieder geval de piketofficier moeten schorsen, liefst duurzaam. Wie de wet overtreedt moet daarvan immers de consequenties ondervinden. Als dat niet gebeurt dan kunnen clubs als Extinction Rebellion de bouwpakketten voor bommen wel aanvragen bij ervaringsdeskundige Feras van GroenLinks.

Ik ga maar eens wat aankopen doen in Tsjechië; met een flinke hoeveelheid wapens kun je het wel rustig houden rond het huis en veel consequenties heeft het vast niet.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rieks
10 maanden geleden

Justitie heeft een evident linkse politieke kleur. De blokkade door klimaatactivisten is geoorloofd maar de zgn. Blokkeerfriezen, die KOZP oproerkraaiers blokkeerden op de Afsluitdijk werden vervolgd. Als de overheid de wet naar believen interpreteert waar blijft de burger dan?!

ronald.dunki
10 maanden geleden

Eeuwenlang breken rechtsgeleerden zich het hoofd over het thema van de handhaving van de (Grond-)wet, maar één of andere linkse puistenkop poneert ter plekke ongestraft ‘de wet bestaat om verkracht te worden’.

Zo’n ellendeling heeft een ambtseed gezworen maar veegt zijn achterste daarmee af. Is er één getuige die bereid is om een aangifte tegen zo’n druiloor te doen?

Buskens
10 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Waar gaan we in godsnaam heen? Wordt met de dag gekker! Nu is de NPO volop bezig om alternatieve sites in een kwaad daglicht te zetten. Voor de gelovige mensen een vraag “wanneer grijpt onze lieve heer een keer in? Wordt wel eens tijd dacht ik zo. We hebben te maken met zeer, zeer kwaadaardige mensen en dan druk ik me nog zachtjes uit.

ronald.dunki
10 maanden geleden
Antwoord aan  Buskens

Zo kan het ook: Dit weekend resulteerden in Spanje de regionale en municipale verkiezingen in een conservatieve ommezwaai, reden waarom de socialistische premier Pedro Sanchez vanmorgen al vervroegde nationale verkiezingen uitschreef over 2 maanden. Zelfs hij is dat extreem linkse tuig spuugzat!

Maar hier blijkt BBB een tandeloze club die laf toeziet hoe de kwaadaardige Mark Rutte zich vastklampt aan de laatste strohalm in de 1e Kamer om zelfs vanavond nog de schade aan dit land te maximaliseren. George Orwell voorzag onze achterbakse Pinokkio al in 1947:

” A society becomes totalitarian when its structure becomes flagrantly artificial: that is, when its ruling class has lost its function but succeeds in clinging to power by force or fraud.”

Is dat niet de achterbakse Mark Rutte ten voeten uit!?

Buskens
10 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Ja, wij zeggen hier het is een linke Loetje. Hij is zo geslepen als het maar kan zijn. Ik zei het al na de laatste verkiezingen, als het CDA de stekker er niet uithaalt gaat alles gewoon op dezelfde voet door. Alle stemmen op de BBB ten spijt.

ronald.dunki
10 maanden geleden
Antwoord aan  Buskens

Rutte is niets meer dan een opportunistische, omhoog gevallen sociopaat zonder enige visie, met een maniakale focus op zijn eigen politieke welzijn en lijfsbehoud – iets anders kent de stumper niet in zijn leven.

Het zijn de lauwloene fatsoensrakkers onder de Nederlandse kiezers, het egocentrische type ‘ons soort mensen’ met grote oogkleppen dat de deur voor die omhoog gevallen ambtenaar openzet en al diegenen die BBB hebben gestemd denken dat zij nu wel weer hun best hebben gedaan en ‘geluk met de pensioenwet’…

Pinokkio voelt wèl nattigheid maar geen wroeging, vandaar dat het liederlijk corrupte tuig in de 1e Kamer de pensioenwet voor u heeft aangenomen, maar niet voor henzelf, dus iedereen in het Kartel is content en Rutte lacht de kiezers wederom keihard uit.

Wat moet Rutte die zelfingenomen domkoppen ooit aandoen voordat ook zij zijn kop eisen?