Compleet nieuwe complottheorie

Exclusief op sta-pal vandaag een geheel nieuw ontwikkelde complottheorie: er bestaat een complot om complottheorieën als een werkelijk bestaand fenomeen in de publieke opinie te proppen. De AIVD levert de hoogste bisschoppen in het complotteam, waarbij de NCTV als paus optreedt.

Nu vreest de AIVD weer dat de groeiende populariteit van complottheorieën over een ‘kwaadaardige wereldelite’, die de bevolking wil onderdrukken, vermoorden en de democratische rechtsorde wil ondermijnen. De inlichtingendienst heeft daar donderdag een nieuw rapport over gepubliceerd als onderdeel van een continue stroom overheidspropaganda. En de NCTV heeft de toekomstige jihadistische aanslagen al gedefinieerd: die komen uit de nationaalsocialistische hoek en zeker niet uit  het internationaal-socialistische deelnemersveld.

Afb: AIVD

Ook gisteravond in het EO-programma ‘Dit is de dag’ (NPO1-staatszender) werd het er weer eens ingetimmerd. “Een groeiende groep van mensen gelooft dat er een kwaadaardige wereldelite bezig is om op wereldschaal afspraken te maken over de onderdrukking van de bevolkingen”.  Kennelijk is niets te gek om ons te laten geloven dat dit complot werkelijk bestaat. Maar het complot dat er een wereldcomplot is, is eigenlijk een veel gevaarlijker complot.

Want wat de gemiddelde burger ziet is dat we bedonderd worden door een binnenlandse elite (die overigens deels uit buitenlanders bestaat) die samenwerkt met ongekozen elites uit buitenlanden, zoals de EU, de WHO (VN) en het private WEF. Als we eens luisteren naar onafhankelijk kamerlid Omtzigt, dan kunnen we niet anders concluderen dan dat onze regering er de laatste jaren een potje van maakt. Hij stelt dat hij zijn taken als kamerlid niet kan uitvoeren wanneer de regering steeds bewijsstukken achterhoud. Hij moet als kamerlid de regering kunnen controleren, waarbij de regering een informatieplicht heeft: als een kamerlid nadere informatie wil, dan moet de regering die leveren en compleet ook. In het debat van afgelopen woensdagavond merkte Omtzigt op: “Dan vraag ik aan het Presidium: wat moeten we doen? We krijgen de stukken niet; de regering neemt daarop onvoldoende actie. Moeten we dan bewijsbeslag gaan leggen?

In een opiniestuk voor De Telegraaf noteert Omtzigt dat onze Grondwet is “versleten en uitgehold.” Dat komt volgens het prominente kamerlid omdat besluiten “niet meer netjes in het parlement of in de Treveszaal worden genomen, maar dat de ministers in het Catshuis of aan tafel met lobbyisten bepalen welke richting Nederland op gaat.” Dat ziet niet alleen Omtzigt, maar dat ziet een groot deel van de bevolking ook. Het verschil is dat Omtzigt dat netjes onder woorden kan brengen en dat is iets wat het grootste deel van de bevolking zelf niet kan. Daarom ook, zit Omtzigt onder andere in de Kamer namens de bevolking.

Ook de AIVD of de NCTV kunnen moeilijk volhouden dat wat zich voor onze ogen afspeelt niet de werkelijkheid is. Dat hetgeen Omtzigt constateert gewoonweg niet gebeurt en dat types als dit kamerlid deel uitmaken van de complottheoretici. Dat is belachelijk. Het is een feit dat Europa actief wordt ‘omgevolkt’. Het is een feit dat onze regering (en vermoedelijk ook andere – Europese – regeringen) heimelijk en zonder toestemming van de Kamer, geld uitgeeft aan discutabele zaken onder de noemer ‘Rijksbelang’. Het is ook een feit dat de Wet publieke gezondheid (Wpg) de weg opent naar verregaande staatsinvloed op de burgerlijke vrijheden.

Deze wet geeft aan de minister (respectievelijk de regering) de mogelijkheid om over het hoofd van het parlement heen, ingrijpende en vrijheidsbeperkende maatregelen te nemen, zoals lockdowns. Verder wordt ‘publieke gezondheid’ voortaan opgevat als een breed concept. Onder andere klimaatverandering kan voortaan worden aangemerkt als een bedreiging van de publieke gezondheid. Men heeft dus uitdrukkelijk de mogelijkheid opengelaten om middels deze wet en mogelijk onder regie van de Wereldgezondheidsorganisatie (die daar ook bij genoemd wordt) om lockdowns in te stellen in het kader van het ‘klimaat’. Ook is het de burger niet ontgaan (althans: dat hoop ik tenminste) dat het ‘casinopensioen’ voor alle burgers geldt, behalve de politici die er in de Kamers over hebben gestemd.

Ik heb eigenlijk geen idee waarom AIVD en NCTV meewerken aan een aangedikt complot om de burgers te laten geloven dat er een complot is als het gewoon de realiteit is. We worden belazerd en dat is al jaren zo. Alleen zijn er nu méér burgers die het in de gaten hebben.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rieks
8 maanden geleden

Aanvulling. Het valt te verwachten dat nctv, aivd en linkse politici blijven voortborduren op de aanname dat er een complot zou bestaan om de democratische rechtsorde te ondermijnen. Zondag zagen we in Buitenhof Hoekstra die hiervoor meende te moeten waarschuwen.
De juiste wijze om die beschuldiging te pareren is te vragen man en paard te noemen. Zoals: Wie zitten er in dat complot? Waaruit bestaat dat complot in concreto? Vormen de complotdenkers een groep en heeft die groep concrete plannen? Waaruit bestaat precies de beschuldiging? Waarom zijn er nog geen arresraties verricht als er sprake zou zijn van een wetsovertreding?

Pieter Jan Hagens deed dat zondag (natuurlijk) niet. Het is van belang om op deze concrete vragen exacte antwoorden te krijgen anders krijgen we een kafkaëske situatie waarin we op een zeker moment niet meer weten wat wordt bedoeld en met deze term gesmeten kan worden naar believen alleen maar om iemand te diskwalificeren. In feite gebeurt dat nu al door nctv et al
En als men faalt in het geven van concrete antwoorden dan is het een zwaktebod en moet ook zo genoemd worden. Maar complicatie is dat links de media voor een groot deel beheerst en die zijn eerder geneigd te helpen de beschuldiging verder aan te dikken en te verspreiden.

ronald.dunki
8 maanden geleden

We worden belazerd en dat is al jaren zo. Alleen zijn er nu méér burgers die het in de gaten hebben.”

Inderdaad, zoals Churchill al voorspelde dat de fascisten zich antifascisten zouden gaan noemen, noemt nu dit links-extremistische Kaag-mens notabene Geert Wilders ‘geradicaliseerd’!? En de corrupte NPO gaat moeiteloos voor de 2e keer in de fout met hun 2e acte van hun Kaag saga.

Wat een onvoorstelbare gotspe! Er zijn inderdaad meer en meer burgers die het in het snotje krijgen, maar zolang ‘ons soort mensen’ hun wijze hoofden maar blijven schudden over ‘die Wilders’ komt deze brutale toverkol ermee weg, blijft Trouw lezersbrieven van Rieks onder het kleed vegen en treedt precies hetzelfde afgetreden kabinet weer in toto aan om de sloop van Nederland vrolijk voort te zetten, terwijl de bijziende BBB zich slechts afvraagt ‘of het niet wat minder kan zijn’…

Dat kan omdat een andere links-extremistische heks ons het referendum ontnomen heeft. Zoiets heet ‘met voorbedachten rade’… Tijd voor Tribunalen.

Koddebeier
8 maanden geleden

Dat heb je als een gesjeesde politieagent de baas is bij de AIVD.

Rieks
8 maanden geleden

Ik zal een verklaring proberen. Links heeft de politieke strijd in Nederland gewonnen op praktisch alle fronten zoals asiel, klimaat en ook de media zijn omgeturnd tot hun spreekbuizen. Ook de rechterlijke macht is links van kleur en zelfs de Koning verkondigt linkse prietpraat. Maar links is niet tevreden met deze zege. Het zit in de aard van het linkse beestje dat hij andere meningen niet kan verdragen. Hij zou ze het liefst willen verbieden, in de kiem smoren. De linkse pers werkt al op deze wijze door lezersbrieven van andersdenkenden niet te plaatsen. Onlangs schreef een linkse journalist, Middendorp, dat hij al die vlaggen die op de kop hingen in ons landschap het liefst zou willen verwijderen. Hij wilde ze niet meer zien! Dat is zijn linkse onverdraagzame aard. En die zit nog steeds in vele mensen aan de linkerkant.

Vroeger werden in China en Oost Europa, de dissidenten naar werkkampen en heropvoedingsinstellingen verbannen. Maar dat kan in Nederland (nog) niet. De aivd en het nctv, slippendragers van de macht, proberen nu andersdenkenden weg te zetten, verdacht te maken als complotdenkers. We moeten niet vreemd opkijken wanneer het OM een keer in actie komt tegen klimaatsceptici. En de rechters zullen niet aarzelen hen te veroordelen.
Het klimaat ervoor wordt nu geschapen. Men krijgt alle gelegenheid om deze vorm van intimidatie bv. in Buitenhof toe te lichten zonder kritische vragen. Ongehoord Nederland verkondigt een ander geluid en moet daarom verdwijnen. BNN geeft geen ruimte aan andersdenkenden maar deze eenzijdige journalistiek mag wel. En zelfs in de Tweede Kamer krijgen leden van FvD of PVV nauwelijks de kans iets te zeggen of wordt hen het woord ontnomen. We leven nog in een “open society” maar de “enemy” is nu de machthebber en zijn instituties.

ronald.dunki
8 maanden geleden
Antwoord aan  Rieks

Big brother !

Rieks
8 maanden geleden
Antwoord aan  Rieks

PS. Ik heb dit stukje in de vorm van een lezersbrief aan Trouw gestuurd, een maand geleden ,maar kreeg een standaard afwijzing.

Buskens
8 maanden geleden
Antwoord aan  Rieks

Allereerst complimenten voor uw column. U beschrijft het voortreffelijk. Vooral de eerste zin dat links de politieke strijd gewonnen heeft in Nederland want zo is het! Wij anders denkenden zijn duidelijk in de minderheid. Wat er nu allemaal plaats vindt is ronduit beangstigend! De media speelt daarin de hoofdrol! Goebbels in de 2e WO was daar ook erg goed in. Vervolgens hebben we ook te maken met softie D66 rechters. Een goed voorbeeld dit weekend met de klimaatactivisten en de uitspraak van de rechter. Ik hoop dat de politie de volgende keer niet meer komt opdraven. Laat het maar helemaal uit de hand lopen.

ronald.dunki
8 maanden geleden
Antwoord aan  Buskens

Heer Buskens, u snijdt hier een héél belangrijk punt aan waarop ik graag verder borduur met enkele saillante voorbeelden:

. Hoe is het mogelijk dat Nederlandse rechters enkele jaren geleeden in Polen vrijelijk demonstreerden tegen het ontslag van corrupte, subversieve rechters uit de communistische periode zonder dat onze minister van justitie brandhout van hen maakte?

. Hoe is het mogelijk dat bezorgde Friezen voor de rechter gesleept worden en veroordeeld worden omdat zij het communistische anti-Zwarte Piet gespuis de (snel-)weg versperden terwijl soortgelijke ‘woke’ gestoorden in Den Haag meermaals de A12 ‘uit pure hufterigheid’ blokkeren en ermee wegkomen terwijl zij net zo hard het verkeer in gevaar brengen door eveneens de snelweg te versperren?
Navrant dat de Haagse politie steen en been klaagt dat de rechterlijke macht hen in de steek laat door die idioten niet aan te pakken, want de D’66 rechter wist er weg mee door dit te negeren en slechts over overtreding van het recht op demonstratie te wauwelen!

. Wist u dat vorige week de Advocaat Generaal van het Hof te Den Bosch zich bij die idioten in Den Haag had aangesloten “omdat hij ook maar een mens met een mening is”? Weer zo’n hoogopgeleide, semi-intellectuele ‘deuger’ met een seculier-religieuze “mening”…

. Hoe is het mogelijk dat Wilders iets riep over “meer of minder Marokkanen” en veroordeeld werd op politieke gronden terwijl een op en top fascistje van D66 in de 2e Kamer de vrije pers voor fascist uitmaakt maar door zijn bevriende en begrijpende rechter ongemoeid wordt gelaten?

Conclusie: socialisme is een smerige ziekte waarvan een land nooit meer herstelt.

Tijl Uilenspiegel
8 maanden geleden

Dat de AIVD de aanhangers van complottheorieën een gevaar vindt is voor mij bewijs dat er dus toch waarheid in die theorieën moet zitten…

8 maanden geleden

Ik heb al eerder geschreven dat we te maken hebben met een « criminele organisatie “ wat de huidige coalitie betreft . Dat   we » » worden belazerd is al jaren aan de gang . « « . De heer Nijhof merkt op dat Pieter Omtzigt als
«  volksvertegenwoordiger « «  netjes de complottheorieën met name noemt omdat de bevolking dat niet kan . Op zich is dat fenomeen juist omdat het onderwijs «  op een erbarmelijk laag niveaus zit, waarvan ik de schuld geef aan de PvdA en andere linkse blokken en, de de Mammoetwet van 1968 waar linkse intellectuelen aan hebben bijgedragen . Maar, we weten toch dat de «  Elite «  absoluut schijt heeft aan de bevolking en dat al honderden jaren «  de beschaafde stand « «  die geletterd waren, de bevolking als slaaf hebben behandeld . Dat is nu niet anders. Weten we dan dat «  geschiedenis op scholen bijna een taboe is » » , zodat de nodige associaties en vergelijkingen niet kunnen worden gemaakt . . Het misbruik maken van de «  onwetendheid «  is al eeuwen oud . In het Essay van Drs H.J.W . Wijsman staat op bladzijde 5 het volgende . » » Ik denk dat het wiel steeds opnieuw wordt uitgevonden , in een wanhopige greep naar het nieuwe, een greep uit angst en dat de vrijheid die door de machthebbers gepredikt wordt een « «  bekleding » » van de waarheid is . In het rapport van de «  Wetenschappelijke raad voor de regering van 1992 staat op bladzijde 74 . » » De politici maken zich vooral zorgen om de maatschappelijk « «  desintegratie « «  en de overbelasting van democratie en rechtsstaat die zij waarnemen . « «  En de ergernissen in de publieke ruimte en stappen we in de vuiligheid van anderen « « . Op bladzijde 48 in het «  Boekje «  zwart boek van overheidsverspilling staat op bladzijde 48 : 300.000.000,— gulden weggegooid want klassenverkleining basisonderwijs geen haalbare zaak « « . Ook toen was incompetentie het thema van de dag en ook toen werd de bevolking gewoon belazerd, ook al waren er toen niet merkbare complottheorieën, maar nu hebben we «  de enge « «  Wereldgezondheidsorganisatie en de Europese Unie , waar NIETS van te verwachten valt maar slechts een greep naar de macht en de psychische vervuiling , de psychologische oorlogvoering , gewoon door gaat door een « «  Ongekozen incompetente bende « «  . De complot spelletjes en de indoctrinatie wordt « «  als waarheid « «  gebracht in de hoop dat de « «  gewone burger « «  erin gaat geloven . Wilt U nog meer grote boevenstreken en verspilling?? » » Dat Drs Bosma , PVV het netwerk- corrupte bij D- 66 onthulde en dat « Topambtenaren «  koplopers met bijbanen zijn , ( zwart boek overheid verspilling 1998, ) tekent in feite het faillissement van Nederland . Met de de meest incompetente bende Kaag en Rutte , zijn alle ingrediënten genoemd voor een totale chaos . Ik hoop dat ook deze conclusie in de breinen van «  het gewone volk » » doordringt en zeker niet meer op de Coalitie- partijen stemt en de « «  Staatsomroep NPO links laat liggen !!! « « Maar , ik denk dat het bij wishful thinking blijft . Helaas ……!!!

henk
8 maanden geleden

Alles is nep ,alles is fake news.
Lees daarom eens in de bijbel. Deze is actueler dan de krant.
Prettige feestdagen.